< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Mesela şöyle çok net farkediliyor, diğer isslerde örneğin türknet veya türktelekomda hani bufferbloat vardır ama uploadı sınırlarsın geçer ya, solde öyle değil dpi cihazları hem performans açısından berbat hemde çok katı bir shaping var bu yüzden hızı kendin kısıtlasan bile hiçbir şekilde sana bufferbloatsız hızlı interneti sunmuyor. Sole iletincede salağa yatıp tamamen bilgisiz armut network ekipleri sorun yok diyor yersen < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
"hızı kendin kısıtlasan bile hiçbir şekilde sana bufferbloatsız hızlı interneti sunmuyor." Buna normalde kendi gözlerimle şahit olmasam uydurma derdim. Ama hakikaten akıl almaz şekilde doğru bu. İnternetteki bufferbloat dökümanları, buffer yönetiminin "networkün herhangi bir yerinde tamamen kontrol dışı buffer oluşacağına, kendi yönetebileceğin (fq_codel, cake vb) bufferı kendin oluştur" mantığından yola çıktığını yazıyor. alınan hızın %95-90'ı hız sınırlaması + AQM'ın normalde bufferbloat problemini çözmesi gerekirken, superonline'da waveform bufferbloat testinde asla hiç bir fark yaratmıyor. Low latency gaming için uygun değil çıkıyor hep, max latency değerleri ara ara yüzlerce hatta bazen BİNLERCE ms fırlayıp gidiyor. Böyle bir ağda nasıl online oyun oynanacak? nasıl video görüşme yapılacak? Nasıl canlı yayın izlenecek? Açık ve net kusurlu hizmet. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybyhappiness -- 29 Ekim 2025; 22:52:3 > |
|
süperonline de escape from tarkov un türkiye sunucularına da bağlanılmıyor. eft ekibi iss kaynaklı demişti. türknetle 3 ms ping alırken so kullanırken timeout veriyordu. yani normaldir oyunlara bağlanmaması falan. |
|
Yo gayette inanılcak bir durum illa bufferbloat hafif olmaz, bu şekildede yapay yapılan örneği çok. Ayıplıyı geç rezil kepaze internet ama malesef boktan yasalarımız sağolsun bunu ağ yönetimi olarak gördüğü için hiçbirşey yapılamıyor, türkiyede yasalarda berbat gerçekten, sadece hızın %75 ini versin şartı koymuş gerisi yok. Rezillik sansüronline ile devlet aynı kefe zaten çok iyi biliyorlar ne yapacaklarını, birşekilde kılıf uyduruyorlar ispler tam dümenci olmuş istediği gibi at koşturuyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkendiahet -- 30 Ekim 2025; 14:27:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Güncel olarak paketimi 200Mbps'ye yükselttim, statik IP aldım, localdeki kablomu sıfır Cat6 ile değiştirdim sonuç yurtdışı çıkışları hala patlak, ülke içi bağlantılarda bile 35-50msleri görüyoruz ki bu hiç normal bir şey değil. Artık ülke içinde bile bant daraltma yapılıyor. Bu arada testler akşam saatlerinde değil 17.00'da yapılmıştır. ExitLag ile oyunlarda bir nebze de olsa kurtuldum fakat sabit şekilde 2-5ms arası jitter sürekli oluyor. OpenWRT destekli routerım var fakat bu domuz superonline data şifresini vermediği için kullanamıyorum. ![]() ![]() Battlefield 6'da sol üstteki latency ikonu gün boyunca hiç gitmi ![]() yor, 3-4 saat oynadım 1 round bile temiz latency olmadan oynayamıyorum. Rezilliğin evladı superonline. |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
|
|
Şu an İzmir'de SOL 100/50 güya yüke bak 278ms ![]() |
|
|