Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
33
Favori
54.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim bulunduğum bölge vdsl 100 mibt ve sol fiber destekliyor. apartmanın içinde kutusu var galiba evin içine kadar kablo var. yeni abone olacağım için 200 mbit 400 tl. aslında 100 mbit de gayet yeterli ama solda 100 ile 200 arasında fiyat farkı çok az. 400 tl de çok geliyor. diğer iss lere geçsem örneğin netspeed kurulum ücreti modem vs yine aylık 400 e geliyor ne önerirsiniz? internete de abone olmam gerekiyor . ucuz olup da güvenilir olan var mdır? apartmanda kutudan haberim yokken extra keenetic modem almıştım nasıl olsa vdsl destekliyor diye. elimde modem de var ayrıca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 6 Kasım 2023; 2:8:19 >
  • Proton Mail ve servislerine throttling uygulaması dünden beri başlamıştır, herkese hayırlı olsun. Para verdiğimiz legit servisleri çok sevgili hükümet Google gibi data istediğinde alamadığı ve vatandaş gizliliğini ihlal edemediği için sansürlemeye başlamış.


    Hiç şaşırtmadan SuperOnline hemen bunu uygulamaya geçmiş.


    Edit: Galiba WireGuard throttling de tekrar uygulamaya başlatılmış, tam emin değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 5 Aralık 2023; 11:6:20 >
  • bu dandik firmayı throttlingten dolayı kullanmayalı 6 sene olmuş, mevcut müşteriler 12 ay taahhüte fit oluyorlar, itiraz yok.

  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Proton VPN kullanıyor musunuz? Eğer kullanıyorsanız yavaşlama ya da bağlanamama sorunu baş gösterdi mi? VPNlerin çoğu ya OpenVPN ya da Wireguard protokollerini kullanıyor; OpenVPN protokolü Türkiye'de komple yasak diye biliyorum, Wireguard'a da throttling uygulanıyorsa VPNler ciddi derecede olumsuz etkilenecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Aralık 2023; 14:15:48 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    ProtonVPN kullanmıyorum. Sadece mail. Hiçbir şekilde SuperOnline ile açılmıyor. VPN ile açılıyor. Türkcell LTE ile açılıyor. Müşteri hizmetleri her zamanki gibi bilgisiz, yeni üniversite mezunu, plaza veya evden çalışan, kopyala yapıştır cevap yazan, elindeki kitapçık dışında cümle kuramayan, konuyla yakından uzaktan bilgisi olmayan, olabildiğince hızlı ticket kapatıp prim almak isteyen çalışan ile dolu. Dalga geçer gibi nslookup, traceroute ve ping istediler. Şaka gibi. Vermeme rağmen "İlettiğiniz görüntüler ile işlem sağlanamamaktadır" dediler. Bir de utanmadan "Tarafımızdan uygulanan herhangi kısıtlama olmadığını belirtmek isterim". Clowns.


    OpenVPN yasak değil. Yasak olsa bile shadowsocks var günün sonunda. WireGuard eskiden protokol olarak komple yasaktı, sonra kısa bir süreliğine sadece throttling'e geçtiler ama son üç yıldır sorunsuz çalışıyordu.


    SuperOnline'dan nefret ediyorum. Zaten seçim sonrası böyle olacağını tahmin etmiştim. 7 ay gene iyi dayandı sansürler. Veya pudra şekerini çok fazla almaktan geç başladılar işe. Bundan sonra Great Firewall of Turkey.


    Fasten your seatbelts.





  • Türknet VDSL'den buna geçmeyi planlıyordum ve konuyu görünce resmen afalladım, bu ne yahu?

    Zaten paketlere, kampanyalara bakarken şu ibare dikkatimi çekmişti.

    "Turkcell Superonline yasal sitelerden içerik indirmeyi destekler."

    DH'ye bakayım nedir bu dedim, aman Allahım.

    Yani şimdi ben bu Süperonline'ın 200 mbps fiberini alırsam 200 mbps'yi sadece çok kısıtlı ortamlarda alacağım, yarın öbür gün kafaları kızarsa başka birşeye daha hız daraltması, sansür uygularlarsa ( yukarıdaki Proton Mail örneği gibi ) o da gidecek...

    Vay be...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Sol fibere hiç bulaşmazsanız daha hayırlı olur kanaatindeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wireguard üzerinden ProtonVPN kullanıyorum herhangi bir throttling yaşamadım. Lokasyon Ankara. Aynı şekilde mailinde de herhangi bir sorun yaşamadım. Yaşayan arkadaşların lokasyonları neresi acaba ?

  • Modemi kapatıp açtım ve evet proton servislerinde throttling yaşanıyor. Sanırım wireguard değil ama genel olarak proton servislerine yoğun bir throttling var 5mbps'ye sabitleniyor.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Öyle yapmak daha mantıklı olacak gibi. Son zamanlarda snr değerleri biraz sapıttı, en iyisi bina içi kablolamaya bir baktırayım ben...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    SOL fiber bağlatan mecburiyetten bağlatıyor; o bölgede alternatifi yok. TTNET bize 20 senedir fiber bağlamadı; Turkcell 2-3 ayda fiber getirdi, altyapıyı da kendi döşedi. VDSL'e mahkum olmaktan iyidir bence. Ama mutlaka VPN kullanılmalı diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Aralık 2023; 10:45:42 >
  • TunnelBear VPN de engellenmiş geçmiş olsun. Opera vpn hala açık ama...ne yaptıkları belli değil google dns pingleri 19 lardan 30 lara ulaştı yine...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeNzA -- 6 Aralık 2023; 10:49:52 >
  • rootlu herhangi bir modem ile bu sansürü aşmak mümkün mü ? solün verdiği huawei modem den başka tp link bir modem var ve rootlu ..acaba ona dns filan girsem sansür kalkar mı..normalde dns iş görmüyor ama modem rootlu olduğu için bi sorayık dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    maalesef, dediğiniz şekilde olmuyor.

    Uygulanan sansür, engelleme veya band daraltmalar tamamen modemden bağımsız şekilde yapılıyor.

    Bunları VPN kullanarak aşıyorduk ama birkaç gün önce TR'de çok popüler bazı VPN servislerine bile engelleme geldi.

    Superonline'ı kesinlikle önermiyorum.

  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    taahüt son 7 ay.bu yaza bitiyor bedava verseler durmam.Aslında ping ve hız konusunda memnunum.Ama türktelekomun 20 upload mevzusunda 3 maymunu oynadılar.En dandik iss bile uploadı 20 ye çekerken ben solde 8 upload alıyorum.Vdsl kullanıyorum.Müşteri temsilcisi diyoki taahütteki hızı alıyorsunuz.Kardeşim millet niye 20 alıyor ozaman.Tt kullananlarda taahütlü onların niye uploadı arttı.Yada kuytu köşede yerel bir firma 8 uploadı 20 ye çıkardığı halde siz niye çıkarmıyorsunuz dediğimde ses yok.Dediğim gibi tamamen müşteriyi aptal yerine koyma politikası var...sansürü vs saymıyorum bile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    Bu sansür dediğiniz olay , telekomda da varmı.

  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

    Bu alemde sansürün 2 kralı var biri tt diğeri sol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı çıkışlı birçok online oyun oynamaya çalışırken artık gözüm çıkacak pinge bakmaktan.Ping değerleri asla stabil değil.Bakarsanız ping değerlerini normal görürsünüz FAKAT throttling yiyorsunuzdur arka tarafta.Bunu şöyle açıklayabilirim.Ekran kartından örnek vererek söyleyeyim.Frekansınız 2000 mhz dir bir anda 300-500'e indiğinde fps ani şekilde dalgalanır.Yani downclock yersiniz.Superonline FİBER size evet ping değeri sağlıyor.Ama o ping değerini 2000 mhz de sağlamıyor.0-500 mhz arasında çok düşük kalite bir ping değeri sağlıyor.Bu yüzden devamlı surette dalgalanma-throttling-bandwith throttling yiyip duruyoruz.Vodafone fiber'e geçmeyi düşünüyorum.Bu şekilde düzeleceğine inanmasamda.Deneyeceğim.Millenicom-Turknet gibi firmaların maalesef müşteri hizmetleri oldukça zayıf.Maalesef birçok firmada bu şekilde internet sağlıyor.Haa Vpn'le de düzelmiyor.Zira altyapınız berbatsa.Vpn'de o berbat olan altyapının üzerinde ancak ping değerlerinizi traşlıyor o kadar.Throttling-Dalgalanma hala orada capcanlı duruyor yani.Milyon tane bağlantı ile ilgili şey denesemde hiçbir faide görmedim maalesef.





  • Uzun süredir ping problemleri yüzünden statik ip kullanıyordum ama aylık ücreti 99 liraya çıkınca bir kapattırayım bakalım sorun yaşayacak mıyım dedim ki maalesef statik ip gitti gideli ping ile yaşıyorum. Lanet olsun ki yine sabit ip talep edip taahhüt bitene kadar idare etmek zorunda kalacağım.

  • Suiciderim S kullanıcısına yanıt

    Online oyun benim için o kadar elzem değil ancak malumunuz her online dizi/film platformuna, maç platformuna abone olmam mümkün değil, her oyuna da para saçmam mümkün değil.


    O yüzden bunlarda sağlam throttling veya engelleme varsa benim için baya bir engel teşkil ediyor  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.