Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uzöz

Bu sayfanın amacı zaten AKK saçmalığından nasıl kurtulabiliriz'i bulmaktır. Ara sıra da internetle ilgili sıkıntılar gündeme gelmiş olabilir ama esas amacı unutmamak gerekir.

Superonline Firması açık bir şeklide müşterilerini kandırarak para kazanmaya çalışan bir şirket halini almıştır. Öyleki firma 1-3-5-10Mbps hızlarda hıza limit koymaksızın internet paketi sunmak yerine tamamen lafta kalan 20Mbps limitsiz hız diyerek reklam yapmakta bu şekilde müsteri kazanmaktadır. Son 2 yıldır da büyük tepki toplamaktadır.

Ben kendim bu pazartesi Tüketici Sorunları Haken Heyetine şikayetle ilğili dilekçemi takdim ettim. Olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyorum. Ne kadar çok başvuru yapılırsa o kadar iyi olur çünkü şikayet çok olursa buna kayıtsız kalamazlar.

Bu konudan şikayetci olanlarwww.superoffline.net sitesini ziyaret etmeli yasal prosedürler takip ederek şikayerlerini ilgili TSHH ne yapmalıdırlar. Sitenin sahibi Bülent bey bana yardımcı olduğu gibi sizde yardımcı olacaktır sorularınızı direk kendine sormak isterseniz sitesinde mail adresi mevcut kesinlikle cevap verir. Buradan da bu konu hakkında zaten bilgi alışverişi içindeyiz. Facebook Grubu da mevcut oradan da paylaşım yapılıyor.

Bzı arkadaşlar bari 5 e düşürseler gibi düşünceler öne sürüyorlar bu tamamen yalnış bir düşünce tarzı belki 5 e düşürseler birçoğumuzun sesi çıkmaz ama 20 denildiyse 20 hakkımızdır onu alalım daha düşüğüne razı olmayın hakkınız neyse ne söz verilmişse söke söke almasını bilelim.

Dilekçenizi yazarken bence şu konulara değinin
    25GB ı neye göre belirlediler?
    Hız neden yarıya inmiyor da 1Mbps ye düşüyor.
    25 GB 2,7 saatte indirilebiliyor.
    Ortada Adil Kullanıma tabi bir hizmet varsa 199TL lik pro paket neden var? ve ayrıca neden paraya göre adil kullanım uygulanıyor?
    25 GB pakette Aylık hızınız ortalama 1,1Mbps oluyor. (teorik hesaplama)

operatörlerimiz türkiyede internet hızını ortalama 40-50 mbit civarına çıkarmaya çalışıyorlar.gerçi herkese 100 mbit verip ortalama nasıl böyle oluyor anlamış değilim.minik bi araştırma yaptım ve alt yapının yetersiz olduğunu,fiber de bile, gördüm.diyelimki 3 siteden gelen fiberler bi kabinde birleşiyor ordanda santral vb yada bi daha üst kabine gidiyor.şimdi buralarda da düşük bant genişlilkli cihazlar kullanıyorlar ki ucuza gelsin alt yapı.hal böyle olunca da hız alanı denilen akk denilen anlamsız kural geliyor.şuan 16 mbit kullanıyorum ve 50 gb adil kullanımlı ancak aldığımdan beri uygulanmadı.şu sıralar operatörün alt yapı değişiklikleri var, ttnet.bakalım ondan sonra ne olacak.bende 1 e düşersem kapatırım gibime geliyo.

• Bugun superonline.com a girdim ve sok oldum.
    Anasayfada kocaman Sinirsiz 20Mbps Hiz 49 Lira yazmislar. Bunu yazamazlar. Sirf bu olayi sikayet edip bir seyler yapmak lazim ama olmuyor iste.
    20Mbps hiz sinirsiz falan degil. Dupeduz yalan reklam yapiyorlar. AKK yi uyguluyorlar bari hala yalan yanlis bilgi yazmasalar. Ne serefsiz insanlar ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzöz

Bu sayfanın amacı zaten AKK saçmalığından nasıl kurtulabiliriz'i bulmaktır. Ara sıra da internetle ilgili sıkıntılar gündeme gelmiş olabilir ama esas amacı unutmamak gerekir.

Superonline Firması açık bir şeklide müşterilerini kandırarak para kazanmaya çalışan bir şirket halini almıştır. Öyleki firma 1-3-5-10Mbps hızlarda hıza limit koymaksızın internet paketi sunmak yerine tamamen lafta kalan 20Mbps limitsiz hız diyerek reklam yapmakta bu şekilde müsteri kazanmaktadır. Son 2 yıldır da büyük tepki toplamaktadır.

Ben kendim bu pazartesi Tüketici Sorunları Haken Heyetine şikayetle ilğili dilekçemi takdim ettim. Olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyorum. Ne kadar çok başvuru yapılırsa o kadar iyi olur çünkü şikayet çok olursa buna kayıtsız kalamazlar.

Bu konudan şikayetci olanlarwww.superoffline.net sitesini ziyaret etmeli yasal prosedürler takip ederek şikayerlerini ilgili TSHH ne yapmalıdırlar. Sitenin sahibi Bülent bey bana yardımcı olduğu gibi sizde yardımcı olacaktır sorularınızı direk kendine sormak isterseniz sitesinde mail adresi mevcut kesinlikle cevap verir. Buradan da bu konu hakkında zaten bilgi alışverişi içindeyiz. Facebook Grubu da mevcut oradan da paylaşım yapılıyor.

Bzı arkadaşlar bari 5 e düşürseler gibi düşünceler öne sürüyorlar bu tamamen yalnış bir düşünce tarzı belki 5 e düşürseler birçoğumuzun sesi çıkmaz ama 20 denildiyse 20 hakkımızdır onu alalım daha düşüğüne razı olmayın hakkınız neyse ne söz verilmişse söke söke almasını bilelim.

Dilekçenizi yazarken bence şu konulara değinin
    25GB ı neye göre belirlediler?
    Hız neden yarıya inmiyor da 1Mbps ye düşüyor.
    25 GB 2,7 saatte indirilebiliyor.
    Ortada Adil Kullanıma tabi bir hizmet varsa 199TL lik pro paket neden var? ve ayrıca neden paraya göre adil kullanım uygulanıyor?
    25 GB pakette Aylık hızınız ortalama 1,1Mbps oluyor. (teorik hesaplama)

Dostum ben superonLinenin sitesine baktım pro paket diye bişi göremiyorum artık,100 mbit 199 tL hız aLanı 500 gb ister taahhütlü ister taahhütsüz hatta istersen taahhütLü ve numarani taşi aynı..

şimdiye kadar aylık ortalama yaptığım download 300 gb idi 2010 agustos ayından beri 10 mbit taahhütlüyüm..bugun mail aldım %80 doLdurmuşum..merak ediyorumda superonline bana verdiği bu 25 gbLik kotaya haLa nasiL superpLay fil aL hd izLe diye rekLam yapabiLiyor..1mbitten sonra neremLe izLeyecem?enazından 5 ay daha dişimi sıkarım sonra geLdiğim gibi turksay uydunete geri dönerim..mailimi attım umarim göz önünde buLundururLar.Çünkü 720p 1080p dizi ve fiLm izLeyen biri degiL 25 gb 250 gb iLe geçinemez.Bu uyguLamanın sebebi beLLi..Yurtdışından türkiyeye data veri miktarı aLan büyük teLekomikasyon firmamız biraz daha data aLsa insanLardan aLdıgı o devasa paraLarLa beLki birşeyLer değişir..anLamadıgım şey bu teLekomikasyon firması nasıl oLurda bu pazarıı eLinde tutupta diğer internet sesvis sağLayıcLardan daha pahaLı oLabiLiyor..Fiber hız ışık teknoLojii demeyle hiçbirşey olmuyor..yurtışındaki arkadaşLarım orası kaçıncı dunya üLkesi sorusunu saygıdeger turikiyenin teLekomikasyon şirketini elinde tutan firmaya yada o firmayı özeLLeştirenLere sormak isterdim..

ve superonLine'a atıgım mail;

2010 yılı agustos ayından beri kullandıgım,24 ay taahhütlü olarak 10 mbit hızında almış oldugum internet hizmetinin adil kullanım koşulları adı altında 10 mbit hızı 25 gb'a kadar şimdiye kadar neden uygulamadağınızı sormak istiyorum.Bana 10 mbit yada 20 mbit hızı veripte bu kadar gb's kadar bu hız demek benim internetime dur demektir.Öyle görünüyor ki şimdiye kadar memnun olduğum superonline fiber internet hizmetinden bu talihsiz bir uygulamadan dolayı agustos ayında bitecek olan aboneliğimi kesin ve kati süretle yenilemeyeceğimi belirtmek ve daha önce kullandıgım turksat uydunet hizmetine agustos ayı itibariyle tekrar geçiş yapacağım.
    Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _untouchabLe_ -- 4 Mart 2012; 7:39:26 >

• Arkadaşlar,superonline quiknet fiber kullanıyorum haziranda 2 yıl olucak ataşehirde,şuana kadar hiç böyle bi problem yaşamadım.Aralıktan beri sık sık netim,modemde bir sorun yok fakat kablolu,kablosuz internetim bilgisayarlarda 10-15 saniyeliğine gidiyor.Ve dün akşam bana 20 mb limitsizden 1 mb e düşürdüler,dedilerki son 3-4 aydır 400 GB+ üstünde upload yapıyormuşum,ADSL imin şifreside vardı,ben şubatta çok aradım bunları net kesintileri yüzünden yok bişi gözükmüyo vsvs.
    Şimdi,ben sadece 2 tane online oyun oynuyorum,youtube vidleri izliyorum aradada film izliyorum(çok nadir) ve uploaduımun 400 GB üstüne çıkması nasıl mümkündür? Bugün telefon ettim dediler geçen ay 750 gb upload yapmışsınız bu ayda daha 4. güne kadar 39 gb upload yapmışsınız halbuki upload adil bilmemnesi 100gb diye yazmış herkes,nasıl oluyor? biri yardım edebilirmi?
    bugün aradığımda dediğim gibi,2 farklı kişi dediki downloadunuzda bir aşırılık yok fakat son 3 ayıdır 400+ GB üstünde uploadunuz var dedi,halbuki ben upload ne kullanırım ne ederim,bi yaptığım wow+lol oynamak,arada film izlemek steam oyun vs
    dediğim gibi fiberde 20 mbps sınırsızda...teşekkürler şimdide biraz offtopic oldu,özür.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan1112

Arkadaşlar,superonline quiknet fiber kullanıyorum haziranda 2 yıl olucak ataşehirde,şuana kadar hiç böyle bi problem yaşamadım.Aralıktan beri sık sık netim,modemde bir sorun yok fakat kablolu,kablosuz internetim bilgisayarlarda 10-15 saniyeliğine gidiyor.Ve dün akşam bana 20 mb limitsizden 1 mb e düşürdüler,dedilerki son 3-4 aydır 400 GB+ üstünde upload yapıyormuşum,ADSL imin şifreside vardı,ben şubatta çok aradım bunları net kesintileri yüzünden yok bişi gözükmüyo vsvs.
    Şimdi,ben sadece 2 tane online oyun oynuyorum,youtube vidleri izliyorum aradada film izliyorum(çok nadir) ve uploaduımun 400 GB üstüne çıkması nasıl mümkündür? Bugün telefon ettim dediler geçen ay 750 gb upload yapmışsınız bu ayda daha 4. güne kadar 39 gb upload yapmışsınız halbuki upload adil bilmemnesi 100gb diye yazmış herkes,nasıl oluyor? biri yardım edebilirmi?
    bugün aradığımda dediğim gibi,2 farklı kişi dediki downloadunuzda bir aşırılık yok fakat son 3 ayıdır 400+ GB üstünde uploadunuz var dedi,halbuki ben upload ne kullanırım ne ederim,bi yaptığım wow+lol oynamak,arada film izlemek steam oyun vs
    dediğim gibi fiberde 20 mbps sınırsızda...teşekkürler şimdide biraz offtopic oldu,özür.

O kadar karışık ve düzensiz yazmışsınız ki tam olarak ne oluyor ne bitiyor çözemedim.

Eğer interneti wireless olarak kullanıyorsanız ve bağlantınız şifreli değilse, oturduğunuz binadan kişi veya kişiler bağlantınızı kullanıyor olabilir.

Şifreli kullanıyorsanız eğer modem ayarlarından giriş yaparak, şifrenizi daha güçlü olacak şekilde değiştirin. Şifreyi oluştururken zor ve karışık olmasına önem verin. Yani büyük - küçük harf, rakamlar ve özel karakterlerden oluşan güçlü bir şifre oluşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 4 Mart 2012; 16:47:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan1112

Arkadaşlar,superonline quiknet fiber kullanıyorum haziranda 2 yıl olucak ataşehirde,şuana kadar hiç böyle bi problem yaşamadım.Aralıktan beri sık sık netim,modemde bir sorun yok fakat kablolu,kablosuz internetim bilgisayarlarda 10-15 saniyeliğine gidiyor.Ve dün akşam bana 20 mb limitsizden 1 mb e düşürdüler,dedilerki son 3-4 aydır 400 GB+ üstünde upload yapıyormuşum,ADSL imin şifreside vardı,ben şubatta çok aradım bunları net kesintileri yüzünden yok bişi gözükmüyo vsvs.

Torrent vb.. paylaşım programı kullanıyor musunuz? veya arkaplanda çalışan gizli bir casus yazılım var mı?

Eğer bunlar yoksa modeminizi başka birisi kullanabilir mi?Yeterli güvenlik önlemleri alındı mı?

Sadece siz mi kullanıyorsunuz bu modemi ve interneti?

• Evet modemimde şifre var,hem kablosuz hem kablolu kullanıyorum,pc benim laptop babamın,torrent programları hiçbirinde yok,arkaplanda çalışan virüs vs PCde yok,laptopa bakmaya fırsatım olmadı.Modemimi kendim dılında başka biri kullanabileceğini sanmıyorum şifreden dolayı,fakat superonline aradığımda zaten tekrar değiştirdiler telefonla.
  • az önce superonLine müşteri hizmetLeri 49 tL ye 100 gb kuLLanım aLanı 20 mbit hız tekLif etti..benim hızım 10mbit 50gb hız aLanı 49 tL..ben de reddettim.. mart 2010 öncesi aboneLere uyguLayamadıkLarı akk yi 2010 marttan sonraki abone oLanLara uyguLamak ne kadar adiL oLmasada,999 tL 1000mibt ve 199 tL ye pro paket kuLLananLara bunu uyguLamamk kadar adiL değiLdir.bana teLefonda diğer iss Lerde de bu sistem uyguLaniyor dediğinde ona uydunette oLmadigini söyLeyince..bir biLgim yok demesi müşteri hizmetLerinin ne kadar biLinçsiz konuştugunuda gösterdi..upLoad hız aLanım 9 gb kuLLanıLmış..upLoad biLe bu uyguLamada dahiLse superonLine ne diye fiber kabLoLar cekiyor ne diye hızdan bahsediyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: savascan

az önce superonLine müşteri hizmetLeri 49 tL ye 100 gb kuLLanım aLanı 20 mbit hız tekLif etti..benim hızım 10mbit 50gb hız aLanı 49 tL..ben de reddettim.. mart 2010 öncesi aboneLere uyguLayamadıkLarı akk yi 2010 marttan sonraki abone oLanLara uyguLamak ne kadar adiL oLmasada,999 tL 1000mibt ve 199 tL ye pro paket kuLLananLara bunu uyguLamamk kadar adiL değiLdir.bana teLefonda diğer iss Lerde de bu sistem uyguLaniyor dediğinde ona uydunette oLmadigini söyLeyince..bir biLgim yok demesi müşteri hizmetLerinin ne kadar biLinçsiz konuştugunuda gösterdi..upLoad hız aLanım 9 gb kuLLanıLmış..upLoad biLe bu uyguLamada dahiLse superonLine ne diye fiber kabLoLar cekiyor ne diye hızdan bahsediyor..

L harflerini daha büyük yap, kocaman yap.

• İşte tüketici hakem heyetinin kararı:

Bazılarına (onlar kendini bilir ) örnek olsun.
     SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI
  • 20 mbit jhızım vardı yıllardır. 50 gb yükleme yaptım, daha 4 gün oldu Martta ve hızım 1 mbişte düştü. Şaşkınım, lanetler ediyorum. Ttnet yolu yine gözüktü gibi, ordan kaçıp gelmiştik buraya. Yİne oraya gideceğim sanırım.
  • 256 k upload oldu varmı böyle bir gerilik ya
    nette dolanamıyorum ki lanet olsun
  • Yüklemeye limit koyan tek firma galiba Türkcell SUperonline. 49 lirayı 1 mbit sınırsız için mi ödüyorum? Tehlikeli sularda yol alıyor..
  • Bende uzun bir yazı yazdım superonline'a. Fax yollucam... müşteri memnuniyeti adına düzelteceklerini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyid Battal Gazi

Yüklemeye limit koyan tek firma galiba Türkcell SUperonline. 49 lirayı 1 mbit sınırsız için mi ödüyorum? Tehlikeli sularda yol alıyor..

Senin yine iyiymiş, ben şu an 69TL gömüyorum bu saçma sapan internet denemiyecek bağlantıya.

Dün hakem heyetine belgeleri verdim, Mayıs sonuna kadar nasılsa el mahkum kullanıcam, sonucu da o zamana kadar çıkar herhalde.
  • Merhaba, 2011 ağustos ayında so müşteri hizmetlerini arayarak 20mb sınırsız internet tarifesine geçmek istediğimi söyledim. Neyse 3-5 gün sonra gelip hattının bagladilar ancak bana sözleşme imzalatmadilar, sözlü akit yaptik:) bu arada 500 tl civarındaki smile borcumuda ustlendiler. Geçen ay mesaj geldi ve bizim 1 mb ekran düşürüldü. Bu forumdan bülent bey sagolsun, kendi hakem Heyeti sonucunu bana maille yolladı. Bende mh yi aradım ve sizinle yaptığımız sözlü akite göre bunu yapamazsınız deyip ilgili kanun hükümlerinide mahkeme kararından okudum. Mh once"sözlü akitmi olurmuş hangi yüzyılda yaşıyoruz beyefendi"vs dedi, ertesi gün arandı, sozlesmemi gerçektende bulamamislar. Araştırma sürerken mağdur olmuyim diye 50mb sınırsız internet verdiler. Bugün tekrar aradılar hızınız 20 mb ekran cekmisler ve akk olayından çıkarmışlar, mh deki arkadaş, başka tarifeye gecerseniz akk gelir dedi. Sanırım bayinin savunmasını istemiştir. Bayii sitemizdekilerle sözleşme yapmadan bağlamış hatlardan bazılarını.

• arkadaşlar bende gafletle 2010 marttan once 10mbit sınırsız olan uyeliğimi tekrar ediyorum gafletle 20 mbti 100 gb sınırlı tarifeye cektim

ama telefonla yani bir şey imzalamadım... ne yapacagız şimdi

bir şey imzalamadıgım için eski tarifeme dönebilecek miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

arkadaşlar bende gafletle 2010 marttan once 10mbit sınırsız olan uyeliğimi tekrar ediyorum gafletle 20 mbti 100 gb sınırlı tarifeye cektim

bende öyle bişey yaptım şimdi aradım bana bu sözleşme olarak geçer dediler olay çıkardım ama yok bide siz deneyin isterseniz olumlu sonuç alan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

quote:

arkadaşlar bende gafletle 2010 marttan once 10mbit sınırsız olan uyeliğimi tekrar ediyorum gafletle 20 mbti 100 gb sınırlı tarifeye cektim

bende öyle bişey yaptım şimdi aradım bana bu sözleşme olarak geçer dediler olay çıkardım ama yok bide siz deneyin isterseniz olumlu sonuç alan var mı?

birde akk 25 gb imiş

ama daha bugun 30 gb yaptım

hız düşmedi halen

adam diyor ki sizin daha once de 15 gb akk var mış diyor

bende dedim daha once hızım 1 kere bile düşmedi..

arenatr nin yıldızlı üyelerindenim :)

hızım 1 kere düşerse anında iptal ettiririm

zaten sordum 2 yıl taahütsürem de bitmiş

ek ödemesiz direk iptal edebiliyorum

onlar düşünsün 2 yıllık üyesini kaybeder

şu hızı 1 düşürsünler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

quote:

birde akk 25 gb imiş

ama daha bugun 30 gb yaptım

hız düşmedi halen

adam diyor ki sizin daha once de 15 gb akk var mış diyor

bende dedim daha once hızım 1 kere bile düşmedi..

arenatr nin yıldızlı üyelerindenim :)

hızım 1 kere düşerse anında iptal ettiririm

zaten sordum 2 yıl taahütsürem de bitmiş

ek ödemesiz direk iptal edebiliyorum

onlar düşünsün 2 yıllık üyesini kaybeder

şu hızı 1 düşürsünler..

benimde doldu 2 yıl.ancak ttnete geçip sürünmek istemiyorum.bana yaptırım uyguluyamamaları lazım ama adam takmadı bile beni.olan kontörüme oldu.ya bide ben 100gbı geçmeyen insanım bi ay 80 bi ay 60 yapmışım.genellikle 50 falan.ama bunların 25 gb verdiği kota tam şer*fsizliktir

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.