Önceleri score 4/20 iken ve ipv6 kısmında not supported yazarken bugün itibariyle ipv6 tanımlanmış ve score 17/20 görünüyor. İPv6 nın üzerine basınca superonline a ait olduğu görülüyor : ![]() Superonline ait ipv6 bloğu : 2a02:e0:6f0f:bb00:c54f:e578:4131:8ad3 - Turkey - Superonline Iletisim Hizmetleri - IP address geolocation https://db-ip.com/2a02%3Ae0%3A6f0f%3Abb00%3Ac54f%3Ae578%3A4131%3A8ad3Müşteri hizmetlerine sorduğumda geçiş aşamasında olduğunu doğruladı. Sizde de ipv6 olup olmadığını öğrenmek için : ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 1 Ekim 2022; 22:13:43 > |
Superonline bana ipv6 tanımlamış [SONUNDA ipv6 Geçiyoruz]

-
-
1 ay sonra da TT geçmeye başlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En önemli avantajı CGN NAT denen beladan kurtulmuş olacağız. Oyunlarda ve yurtdışı çıkışlarında ping sürelerine yarayacak
-
Sadece DNS leri henüz açmamışlar sanırım çünkü ipv6 dns ine erişim yok ama geçiş süreci tamamlandığından ip6 dns inide tanımlarlar diye tahmin ediyorum
-
Hangi il ve ilçedesiniz?
-
Mersin/Yenişehir
-
DNS yapılandırmada sıkıntı varmış onu çözdüm şu an tamamiyle ipv6 ya erişim var ve DNS6 ya erişim var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 1 Ekim 2022; 17:47:42 > -
Şu an pinge yararı oluyor mu sende?
-
İpv6 nın pinge çok bir etkisi olmaz
TT kullanıyorken bende de nperf de ipv4 ve ipv6 gözüküyordu hangisi aktif yani. ( baya oluyor ayrılalı)
Hocam bence olur ya pinge etkisi. Veri işleme sonuçta hız olarak artacak.
-
ipv4 protokolünü adaptör ayarlarından tikini kaldırdığım zaman donanımhaber dahil çoğu siteye erişim duruyor. sadece google , facebook , twitter gibi belli başlı siteleri açıyor. Bu yüzden şu an iki protokolü aktif edip kullanmak en iyisi.
Site yüklenme hızlarında gözle görülür artış oldu
Youtube daha akıcı
Mersin-Frankfurt speedtest (55 ms)
Mersin-Ankara (12 ms)
Mersin-İstanbul (18 ms)
Mersin- Paris (70 ms)
Mersin - New York (140 ms)
başlıcaları. Siz istanbuldaysanız üstte yazdıklarımdan yurtdışı için -15 ms silebilirsiniz. ipv6 ya tam geçilip ipv4 tikini kaldırdığımız zaman daha da iyileşecektir çünkü ipv4 şu an halen CGN NAT de görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 1 Ekim 2022; 18:20:41 > -
Şu an google a ping atmayı denedim protokol 6 üstünden attı mesela :
-
Hocam hangi modem var ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Huawei HG8245X6 facebook ta denedim ondada prtokol 6 üstünde atıyor şu an. Windows ve tarayıcı ayarlarımda siteler için mevcutsa önce ipv6 tercih et şeklinde bir ayar bulursam yapacam ama sanırım zaten önce ipv6 yı tercih ediyor
-
Modemin neresinden açılıyor
Buradaki ayarları aynen yapıp Uygula dedikten sonra modemi yeniden başlatınız
-
Tracert 146.66.155.1 Valve'ye atabilir misin?
-
-
Ankara'dan aynı değerleri alıyorum şaka gibi :D
En Beğenilen Yanıtlar

ne zaman Turknet severler konuya gelecek diyorken |
Turknet yıllardır veriyor olabilir ama istanbulun göbeğinde fiber veremiyor. |
En önemli avantajı CGN NAT denen beladan kurtulmuş olacağız. Oyunlarda ve yurtdışı çıkışlarında ping sürelerine yarayacak |
Benzer içerikler
- superonline altyapısı kullanan firmalar
- superonline cayma bedeli
- fiber kablo tamiri
- huawei hg8245x6
- 24 mbps internet hızı nasıl
- cayma bedeli yasal mı
- superonline 1000 mbps
- superbox internet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X