|
SOL Fiber FTTB üzerinden Vodafone kullanımında DPI, DNS engeli vs var mı? |
|

1 Mobil
|
SOL Fiber FTTB üzerinden Vodafone kullanımında DPI, DNS engeli vs var mı? |
|
|
|
|
Modem dahil 560 galiba 100mbps < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 6 Haziran 2025; 0:29:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Dairemde SOL fiber kablosu var. SOL ile problemler yaşadığım için kendilerini bırakmak zorunda kaldım. Düzgün bir şekilde kullanabilmek için VPN açıyordum yoksa çok yüksek gecikmeler görüyordum. Şimdi de Vodafone'a geçesim var ama SOL alt yapısından. Başka kullanabileceğim alt yapı yok maalesef. Bu yüzden Vodafone'un SOL alt yapısındaki politikalarını merak ediyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını bekliyorum. 1) PPPoE kullanıcı adı ve şifre veriyorlar mı yani farklı bir modem kullanabiliyor muyuz? 2) Farklı bir DNS kullanabiliyor muyuz yoksa DNS adreslerini engelliyorlar mı? 3) DPI uygulaması var mı? 4) Sansür politikaları nasıl? Olması gerekenden fazla engelliyorlar mı? 5) VPN bağlantılarını engelliyorlar mı? İnterneti genel olarak oyun için kullansam da sesli iletişim uygulamalarını daha çok kullanıyorum. İş gereği bazen VPN bağlantıları da gerekebiliyor. Bu yüzden olabildiğince az kısıtlama olması yönünde beklentilerim var. Maalesef DSL bağlantı bile kuramıyorum, tek seçeneğim SOL alt yapısından bir çözüm. Bu yüzden Vodafone'un SOL alt yapısında bilgi sahibi olan arkadaşlarımızın yorumları benim için çok önemli. Düzenleme: Eğer fark yok ise Vodafone SOL 100 Mbps yerine aylık 50 lira daha vererek Superonline 1000 Mbps kullanımına geri dönmem gerekecek gibi duruyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackjaz -- 6 Aralık 2025; 23:29:20 > |
|
1 ay oldu süperonline alt yapıda 100 mbps vodafon fibere geçtim. 1-İnternet açılınca mh aradım ,PPPoE kullanıcı adı ve şifremi sms ile gönderdiler. Ont ye kendi router takdım ,kullanıyorum. 2- Kendi routerimde adguard dns kullanıyorum.Sorunsuz çalışıyor. 3- Dpi ve cgnat yok.İnternet sayfaları 1000 mbps süperonlineden daha hızlı açıyor. 4- Vpn kullanmıyorum. |
|
|
100 mbps süperonline alt yapıda vodafon fiber cgnat,dpi yok Kayseri Ana router salonda yan oda da pc kablosuz testler, ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hocam sizde biliyorsunuz ki kablolu testler karşılaştırma ve ping değerini gerçeği yansıtması adına daha sağlıklı olacaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 31 Aralık 2025; 14:15:8 > |
|
Oyun vs oynamıyorum.Ama vodafon 100 mbps fiber cgnat,dpi olmadığı için süperonline fiberden daha iyi gibi geldi.Memnunum. 1 aydır kullanıyorum. Salondaki ana routerin ara yüzünde yaptım hocam.Değerler nasıl? Router arayüzünden yapınca routerin yanında kablo ile aynı sonucu veriyor diye biliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 31 Aralık 2025; 17:0:58 > |
|
|
Merhaba @derya78 Daha önce süperonline fiber kullanıyordum.Taahhüt bitince iptal edip vodafon fibere süperonline alt yapıda abone oldum.1 aydır kullanıyorum memnunum. |
|
vodafone fiber internet süperonline üzerinden mi altyapı veriliyor benim süperonline engelli 25 fiber kullanıyorum 101 tl öderken 500 tl olacak bende vodafone baktım evde fiber 200 mbps hız 659 tl fiyatı var onun üzerinden % 25 engelli indirimi varsa almayı düşünüyorum kararsızım 494 tl gelecek hem 200 hızda süperonline 50 hız 450 tl oluyor indirim ile berabner |
|
Benim bağlantımı ve wifi 5 eski routeri+ont yi süperonline ekibi getirdi. Vodafonun burda ekibi yokmuş.Arıza vs olursa süperonline ekibi geliyormuş. İptal edip o gün vodafon bayisinde fibere abone oldum.1-2 gün bekletiyorlar. Süperonline mh leri bir kaç kez aradı,daha önce bana sunmadığı 3 ay ücretsiz 9 ay ayda 700 tl 1000 mbps teklif ettiler.Ben kabul etmedim.İptal edin vodafon fibere abone oldum.Nedenini sordular bende fiyatı daha uygun dedim. Gelen süperonline ekibininde vodafona geçişim hoşuna gitmemişti.Vodafon iyi değil,sorunlu 14 gün içerisinde cayma bedeli olmadan bize geri gelin wifi 6 router getirelim dediler. Benim vodafona geçişimdeki asıl neden fiyatının uygun olması ve cgnat,dpi gibi kısıtlamalarının olmayışı,şu an kullanıyorum.100 mbps de bana yetiyor.Vodafon hattım var ordanda indirim var. Süperonlinede sorun yaşamıyorsanız vodafonda da sorun yaşamıyacağınızı tahmin ediyorum.Bende böyle oldu.Süperonlinede de 1 yıl sorun yaşamadım. |
|