Şimdi Ara

[GÜNCEL] Superonline Akşam Saatlerinde Yaşanan Yurtdışı Çıkış Problemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DSL al daha iyidir o

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Son 5-7 gündür aşırı bozdular ki zaten bozuktu yani superonline çöp

x de resimler yüklenmiyor

x de kick te twict te 720p 1080p video izlerken video donuyor 5-10 saniye sonra video 240p ye düşüyor video devam ediyor

sorunun kaynağından emin olmak için birçok testler yaptım yani direkt kafadan superonline ı suçlamıyorum

yani özetle hep olduğu gibi yine sorunun kaynağı superonline nın ta kendisi

müşteri hizmetleri tam komedi zaten

en iyi yaptıkları şey kullanıcıyla iletişime geçmek ve kullanıcının cebinden para çıkacaksa çok güzel yardımcı olurlar

sorunları teknik detaylarıyla veya kabaca anlatsan bile speedtest yapıp sorun yok diyorlar

parasını verdiğin hizmeti alamadığımız için eve teknik ekip çağırırsın ücret ödersin

anlatırsın sorunları abi sansür engelleme var biliyoruz ama bir şey yapamıyoruz vpn kullanın der

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba hocam. Bir daha sorun yaşadığım zaman hem İzmir PoP'u pinglerim hem de sıkıntı yaşadığım IP adreslerine tracert atarım.

• İtalya üzerinden giden route'ta ping'lerde dalgalanmalar var bende şu an, o route'tan kaynaklı, diğer route'lar normal. İzmir'den route üzerindeki node'lar da değişmiş gözüküyor, aşağıda 10.40.128.109 numaralı IP yeni eklenmiş, senelerdir yoktu öyle bir şey. Yapmışlar bir takım değişiklikler anlaşılan.

tracert -d 4.2.2.1

Tracing route to 4.2.2.1 over a maximum of 30 hops

1   <1 ms   <1 ms   <1 ms ***

2    5 ms    2 ms    2 ms ***

3    3 ms    3 ms    2 ms 10.36.5.66

4   14 ms   14 ms   14 ms 10.40.128.109

5   55 ms   48 ms   50 ms 93.186.132.150

6   50 ms   49 ms   49 ms 195.22.211.33

7   50 ms   49 ms   50 ms 4.68.63.109

8    *       *       *    Request timed out.

9   48 ms   56 ms   51 ms 4.2.2.1

Trace complete.

93.186.132.150 ve 195.22.211.33 İtalyan IP'ler, 4.68.63.109 ise Level 3.

• Bugün itibariyle downloadlarda speedtest latencyler patlamış. 400-500 (Bazen 700 üzeri) arası çıkıp 15-16 ya da 30-40'lara düşüyor. Özellikle 176 blokla başlayan IP'lere dikkat! TATA'ya ping geziyor resmen... Bugün itibariyle cidden acayip bir kalite düşüşü var. Özellikle Ankara/Demetevler şuan bu sorunla inliyor...

Latency ne diye soranlara internet bağlantınızın tepki yani gecikme süresidir. Anlık tepeleyen bu değerler indirme veya yüklemelerinizde anlık hız düşmeleri ve hatta işlemlerinizin yarım kalmasına, veri kayıplarına sebep olabilir. Online oyunlardaki PING sorunundan bahsetmiyorum bile...

Tırtoffline ile kop hayattan...! Latency dolu 1000 megabit veriyoruz heyooo :D Sadece 700 TL'lik fahiş bir fiyata... Koş vatandaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Ekim 2025; 16:3:40 >

Halledelim derken daha çok bozdular galiba , inşallah düzelir işimiz Allaha kaldı çünkü :D

İşlerine gelirse birader...

Zaten bu yıl son defa taahhüt verdim. Evi taşımayı düşünüyorum. Gideceğim yerde Türknet var mı diye araştırıp öyle evi taşıyacağım. Tırtoffline'a bundan sonra zırrrrrnıııkkkk koklatmam. Dereye götürsem susuz getiririm... O derece... Bir günü bir gününü tutmaz oldu. Akşamdan sabaha bağlantı tozutuyor.

Ne bu arkadaş cidden? Üstelik bir de fiber olacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Ekim 2025; 16:44:52 >
  • Güncelleme: Arkadaşlar, şakam yok, an itibariyle indirme latency speedtest'te 2200'leri gördü. Bu firmadan hizmet alacak varsa bundan sonra buna göre değerlendirsin. Dün arada 1 defa 160 latency gören download speed an itibariyle 200-400-600-2200 latency dolanıp duruyor...

Bu firmanın verdiği hizmete yazıklar olsun!

Hocam, ne zaman bu 1000 megabit 700 TL furyası çıktı, ondan sonra bağlantılar böyle zortlamaya başladı 3-5 gündür... Millete, "Ha sana ha bana..." mantığı dağıtıyorlar altyapı yatırımı olmadan, bayilikler de para kazanacağız diye altyapının sağlamadığını bile bile bağlıyor, sonra hem böyle oluyor hem de millet mağdur oluyor. Alan da nasıl olsa hız alacağım diye altyapı bu hızı sağlıyor mu diye komşuya v.s. sormadan alıp sonra mağdur oluyor. 1000 parası ödeyip 100 alan var... Bu hızlara para ödemeden önce etrafınızdaki insanlara sorun, sorgulayın. Bölgeniz 100 üstü alamayıp, müşteri hizmetlerinden "1000 destekliyor" kelimesini duyup zıplamayın, mağdur olmayın. Bu arada şu an Turkcell Ankara speedtest bağlantı noktasında download latency 3600 leri gördü, Turkcell Eskişehir noktasında sorun yoktu, o bile dansöze bağlamaya başladı hafiften... Bu sağlayıcıdan artık hafif hafif yol almanın vakti geldi de geçiyor bile...

Bu arada 176 ile başlayan veya 176.233.xxx.xxx bloklarına dikkat edin, hem latency hem de pingi tepe... TATA ping ise çalmadan yukarı aşağı oynuyor. Bugün itibariyle ya da geceden bir dalga dubaralar dönmüş haberiniz ola. Bu bloğu mümkün olduğunca kullanmamaya bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Ekim 2025; 19:32:27 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

Vdsl kullanıyorum kafam rahat

Sansüronline firmasını düşmanıma bile önermiyorum

Sansüronline ilk 2 yıl kullandım daha sonra ücretsiz 1 yıl kadar komşudan kullandım

ücretsiz kullandığım halde çekilecek gibi

biraz zaman kazanmaya çalıştım belki bir şeyler diye umut ettik boşuna zaman kaybetmişim

çok yakın zamanda vdsl bağlattım kafam rahat hız düşük vdsl 45/10 sansür engelleme yok kaliteli internet kullanıyorum hız haricinde

superonline devletin elinde kontrolünde olan firma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

normalde Sansüronline da 7/24 sorun var arka planda ama speedtest yapıca uçardı kaçardı [GÜNCEL] Superonline Akşam Saatlerinde Yaşanan Yurtdışı Çıkış Problemleri  şimdi Yani speedtestlerde de mi uçmuyor kaçmıyor artık  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 15 Ekim 2025; 21:21:57 >

Hep var hep var evet hep var

sadece çok dikkat çekmiyordu

şu an çok dikkat çekiyor göze batıyor

Aşırı böyle sorunlar belli olsun veya belli olmasın speedtest yaptığında uçar kaçar

ama online oyunlarda yüksek Ping paket kaybı vb sorunlar hep var

Ya da Ping vb sorunlar olmasın mesela cs go veya valorant adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün

yeni oyun çıktı BF6 oyuna girilmedi sunuculara bağlanılmadı

daha önce ise call of duty gibi oyunlara bağlanılmadı

neyse bize müstahak

https://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670

https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/151733162/sonsayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 15 Ekim 2025; 22:6:5 >

• Metal Head kullanıcısına yanıt

Onu bilmiyorum, ama dün geceden ya da sabaha karşı bir şeyler yapıldığı kesin... Sanırım birkaç oyunda siyah ekran sorunu olmuş. Kullanıcılar tarafından incelendiğinde sorunun tırtoffline kaynaklı olduğu tespit edilmiş. Bununla ilgili şikayetlere istinaden bir şeyler yapmaya çalışırken Türkiye genelinde tamamen bağlantıları tozutturlar galiba... Sorun şu an IP blokları kaynaklı gözüküyor. Bazı IP blokları nispeten daha iyiyken özellikle 176 bloğunda (Sık sık verilen 176.233.xxx.xxx bloğu başta olmak üzere...) TATA'ya atılan ms 50-90 arası yukarı aşağı geziyor (Stabil değil). Diğer bir çok lokasyona da ms aşağı yukarı böyle... Hatta steam serveri olan 146.66.155.1 lokasyonuna bu bloktan bugün 300 ms bile gördüm. Dün itibariyle düşük tutulup ümüklenen upload hızlarında sadece bu latency abukluğu görülürken, bugün itibariyle download latencylerde de üstelik upload hızına nispeten kat kat fazla görülmeye başlandı.

Dediğim gibi bu ara 176 bloğu harici IP aldırmaya bakın, daha az sorun yaşarsınız. Hatta havalar hazır soğumaya başlamışken bence bu aralar modeminizi kapatmamak da çözüm. Haliyle serin bir ortamdaysa fazla ısınmayacaktır. Sorun giderilene kadar (umarım farkındadırlar, zannetmiyorum ya... :D) bir nebze çözüm olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 15 Ekim 2025; 23:16:15 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Geç yükleme problemleri yaşıyorum. DH'de bile yanıtla butonuna basınca takılıp kalıyor. Hız testinde 25 ms üzeri ping ve jitter de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 15 Ekim 2025; 23:48:50 >
  • 22:00 gibi geldim eve ve hiç sorun olmadı bugün. Dün bu saatlerde internet kesikti sabaha kadar güya bakım vardı.

10 aboneden 6-7 i memnun değil yani çoğunluk memnun değil

[GÜNCEL] Superonline Akşam Saatlerinde Yaşanan Yurtdışı Çıkış Problemleri

• Son durum bu şekilde saat 00:20

[GÜNCEL] Superonline Akşam Saatlerinde Yaşanan Yurtdışı Çıkış Problemleri
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.