Youtube da biraz önce bende kısa bi süre yüklenme sorunu yaşadım. Sorunu yaşayan herkes müşteri hizmetlerinden sorunu dile getirirse hızlı çözmeleri için bir şeyler yapabiliriz gibi. Wp de sorun var mı hocam? Ben yaşarsam genelde wp de oluyor. Bazen ping sorunu oluyor. Nasıl bir şeyse herkesi farklı düzeyde etkiliyor. |
Superonline Akşam Saatlerinde Ping Sorunu (11. sayfa)
-
-
Whatsapp ya da ping sorunum yok ama hız testlerinde ki ping/ms değerlerim de genel olarak yükselmiş. Ben 0-9 arası MS alan biriydim, gerçekten hayret doğrusu. Sırf daha iyi hizmet alırım belki diye 500mbit hıza bile geçeyim dedim ama kampanyam dolayısı ile ona da geçemedim. Statik IP almam da işe yaramadı. Böyle devam ederse VDSL bir internet bağlatırım daha iyi, en azından 75mbit sorunsuz kullanırım herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 22 Mart 2022; 22:45:54 >
-
speedtest sitesinde izmir turkcell sunucusunda da yaklaşık aynı ping değerler mi çıkıyor?
-
Birbirlerinden çok farkları yok, speedtest de connections yönünü single olarak seçiyorum gerçekci olması adına, sonuçta internet hızım 100mbit, orada 200mbit üzerinden multi channel hız değeri almasının bana bir katkısı yok, hatta yanıltıcı.
-
Youtube, twitter sayfaların yüklenme hızlarındaki tepkisizlik, görsellerin açılış tepkisizliği, wpden geç mesaj yükleme, tradingview vb. uygulamalarda veri akmaması vs vs. bir dolu problemi tecrübe ediyorum hocam gün içinde.
-
Evet, single çekmek daha gerçekci. Ege bölgesinde nedense ping sorunları yaygın.
-
Ciddi yatırımlar söz konusu olmalı superonline için, hele ki TTNet gibi büyük bir payı elinde bulundurup bir de TurkNet gigafiberin yaygınlaşması söz konusu iken eli kolu bağlı oturmak SOL için kısa vadede sorun olmasa bile uzun vadede büyük sorun olacaktır. Cidden VDSL'e bile geri dönebilirim bu şekilde devam ederse.
-
Discordda problem yaşayan varmı? Bende hala discordda problem oluyor, 15-20dk da bir sesim robotlaşmaya başlıyor paket kaybından dolayı. Serverdan çıkıp girince düzeliyor. Ama oyunlarda sorun yok.
-
Neye göre "gerçekçi" olması için single seçiyorsunuz? Benim tecrübelerime göre herhangi bir indirme kaynağından dosya çekme hızını öğrenmek için multi modda test yapmak daha tutarlı sonuç veriyor.
Eğer speedtest Turkcell sunucularındaki şişirme hız sonuçlarını elimine etmek içinse bence başka bir sunucu seçmeniz daha iyi olur. Çünkü dediğim gibi multi daha tutarlı.
Bu arada benim şu an şikayetlerim Whatsapp mesaj sorunu, artık klişe oldu nerdeyse herkeste var. Ayrıca çok sinir bozucu bufferbloat sorunu da var. Modemden mi bilmiyorum ama 2.4 Ghz bandında 25 mbpslik kullanımda bile pingler sıçramaya başlıyor. Paket 100 mbps.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 26 Mart 2022; 22:3:39 > -
internetim gündüzleri 25 megabit, saat 18’den sonra 100 megabit. covid olduğumdan evdeyken bi oyun oyniyim dedim, akşamları sorun yaşadığım bütün oyunları sorunsuzca oynadım.
gündüz ping yokken gece olması sinir bozucu gerçekten…
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir süre pek test imkanım olmamıştı benim de, 1-2 gündür görsel yüklemelerinde eskisi gibi sıkıntı yaşamadım bakalım devamı gelir umarım sıradan kullanımda ancak, paket kaybı ve gecikme problemleri aynı olduğu gibi devam ediyor.
-
ipmi 213le başlayandan 176 ile başlayana tekrar geçirdiler gene başladı pingler paket kayıpları. geçen seferki kadar ekstrem değil ama sıkıntı şu, oynadığım oyun yüksek pingte direk oyundan şutluyor.
-
2 gündür saat başı saniyelik internet kopuyor, oyunlardan düşüyorum sadece ben de mi oluyor yoksa herkeste var mı? Bugün 4 kere başıma geldi 2 kere Playstation oynarken oldu 2 kere de Lost Ark oynarken koptum hatta az önce oluğunda otomatik hedefte gidiyordum elimde telefona bakıyordum telefonumdaki sayfada o an açılmadı yani paket kaybı, ping falan değil komple internet kesilip geliyor anlık
Bu problem aslında uzun zamandır var 3-5 gün kesiliyor tekrar başlıyor asla düzelmiyor. Kafam atmaya başladı geçtiğimiz haftalarda site yöneticisi ile de bu konuyu konuşmuştum bölgede alternatif yok diye sallamıyorlar ama önümüzdeki hafta site olarak toplanıp Türknet altyapısı kurdurma sürecine başlayacağız yeter artık milleti salak yerine koyup berbat hizmeti fahiş fiyattan dayıyorlar. Şu Türknet'i kurdurunca görürüm ben 30 blok 5 binden fazla daire tüm üyeleri kaybedecekler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 28 Mart 2022; 21:6:44 >
-
bende de başladı kopmalar. lost ark oynuyorum oyun atıyor beni her ufak kopmada. tekrar oyuna girmek 5dk sürüyor zaten hepten çıldırıyorum. ben de türknet kullandım 1 yıl boyunca, ondan önce 3 yıl civarı netspeed kullandım. böyle bir sorunu bir kere bile yaşamadım. süperonline yeni hat çekti fiber diye güvendim geçtim. arada sabrımı yokluyorlar şimdi böyle. demekki isme çok takılmamak gerekiyormuş. fiber dedik vdslden iyidir dedik te, hizmeti böyle kurumsal ad altına merdiven altı hizmet şeklinde sunanlardan almamak gerekiyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 28 Mart 2022; 22:1:49 >
-
Evet hocam bu da yeni çıktı bu akşam ben de yaşıyorum şu anda, sıkıntınızı aynen paylaşıyorum Göztepe Mahallesi Kadıköy İstanbul'da, gidiyor internet yokmuş gibi bir kaç saniye belki olsa bile dediğiniz gibi, normal kullanımda da hissediyorum şu anda. Resmen şaka gibi. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. :)
-
Aynı şeyleri söyleyerek ben de çok istedim SOL fibere geçmeyi meğersem bambaşka bir çileye atlamışım gözüm kapalı. Vdslden iyidir dedik ama ping yüksekliği, paket kayıplarıydı, dnsiydi, havuz cgnat ipsiydi, bağlantı hız dalgalanmasıydı derken hayatımda yaşamadığım kadar tüm internet bağlantı sıkıntılarını 2 haftadan fazla fazla yaşatıyor sağolsun SOL fiber. Adsl'i geçtim dial up 56k zamanı anca bu kadar olur. Gerçekten çok kötü, olacak iş değil.
-
02:55 Twitter fotolar yüklenmiyor, youtube pert ve hala oyunlardan düşüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Annemlerin eve superonline fiber çekti. Nisan başında aktif olacak denildi. (Kocaeli)
Vallahi burada ki sorunları okuduktan sonra hiç riske girmeyeyim. TTNET 50Mbps VDSL destekliyordu, onu bağlattırayım. Yıllarca zaten sorunsuz kullanmıştım.
Bu nasıl bir fiber saçmalığı yani. Ping/hız kaybı vs fiberde olurmuymuş yahu. Bu nasıl ışık, bu nasıl hız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam izmit topçular mahallesinde son birkaç haftadır akşamları sıkıntı yaşıyordum. gündüzleri normalde ofiste olurum, dün gündüz evde oyun oynadım ve sorun yoktu. şaşırtıcı bir şekilde akşam da sorunsuz oyun oynayabildim. bir önceki gün müşteri hizmetlerine olan sitemimden dolayı mı yoksa problem kendiliğinden çözüldü mü bilmiyorum onu henüz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam forumu okuduktan sonra büyük risk. İçime fena kurt düştü.
Hoş evde annem babam kullanacak.o evde benim üzerime olduğu için ben halledeceğim internet işini. Sanırım TT vdsl bağlatacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X