Şimdi Ara

Süpernet ADSL Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İş durumlarından dolayı Ankara'dan Bolu/Gerede'ye taşındım. Ankara da TTNet kullanıyordum. Buraya gelince TTNet'den vazgeçip Vodafone Süpernet'e abone oldum. Sıkıntılı bir süreçten sonra bağlantım sağlandı. Sıkıntı dediğim ise Gerede küçük bir yer. Altyapı olarak da bir Ankara değil. Hattı çekmeye gelen TT ekipleri uzun süre sinyal bulamadılar binanın dışındaki kutudan. 1 saat kadar uğraştılar artık vazgeçip "burda internet yok maalesef" diyeceklerdi ki sinyali yakaladılar. Neyse iyi kötü bağlattık hattı. Bina eski bina olduğu için de evlere kadar binanın içinden gelen bir hat yok. Dolayısı ile dışardaki kutudan direk eve telefon kablosu çekerek çözüm buldum. Şimdi asıl noktaya geleyim benim internetim 3-4 mbps civarında çekiyor ama arasıra internet hızı o kadar düşüyor ki bir sayfayı 1.5 dakika da falan görüntüleyebiliyorum. Dün farkettim ki internet hızlıyken modem arayüzünde "Hat Standartı : ADSL2+" yazıyorken hız düşünce bu "Hat Standartı : G.dmt" olarak yazıyor. Bunları internetten araştırdım g.dmt eski bir teknolojiymiş. Yalnız bu değerleri görüntülerken de "hat zayıflaması, snr" gibi değerleri de gördüm ve onları da araştırdım. Burada iş karıştı biraz bende. Bu değerlerin standart aralıkları falan kafamı karıştırdı. Bu işten anlayan varsa değerlere bir bakabilir misiniz? Netten araştırdığım kadarıyla SNR'nin yüksek olması iyiymiş. Ama bende iki tane SNR değeri var. Birisi aşağı doğru yazıyor birisi yukarı doğru. Bu iki değerden hangisini baz alacağım mesela? İnternet bağlantı hızımın arada bir düşmesi tam olarak ne ile ilgili? Hattımı daha stabil yapmak için neler yapmam gerekir? Bunlardan bahsedebilecek tecrübeli arkadaşlarımdan/abilerden yardım bekliyorum. Son olarak şunu belirteyim bina dışından eve çektiğim kablo iki telli standart bir telefon kablosu. Bazı yerlerde cat5 ile bağlantı sağlanırsa gürültü payı azaları hat daha iyi olur gibi bişeyler okudum. Yararı var mıdır? Bunu da öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

ADSL Abonelik Tipi : 16 Mbps'e kadar Sınırsız
    Modem : Huawei HG532s
    Modem Arayüzü ADSL Değerleri :http://prntscr.com/8lu1qd

• karabasan17 K kullanıcısına yanıt
    Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp 8 mbite sabitlettir hattını 8 mbit kaldırıyor şu anda kopmalar olmaz ( aşağı yönde hız indirme hızı yukarı yönde ise gönderme yani upload.)
    Peki arada bir adsl'nin g.dmt moduna düşmesi neden olur hocam? Çünkü günde bir - iki defa bu moda düşüyor ve hız çok azalıyor. Modeme reset atmak falan da çözüm olmuyor. Sonra kendiliğinden geri yükseliyor. Arada bir 1 saat kadar internet gidiyor geri geliyor falan. Bunun santraldeki portlarla bir alakası var mıdır?
    G.dmt eski teknolojidir. Asıl ADSL teknolojisidir işte, devamında ADSL2, 2+ vs. hızı yükseltme amaçlı teknolojiler geldi. G.DMT yavaş olsa da daha stabil bir bağlantı kurabilir. Eğer hatta kopmalar oluyorsa DSLAM ile modem bunu azaltmak için G.DMT modunda anlaşır.

Modem ayarlarından G.DMT modunu kapatarak bu moda düşüşü engelleyebilirsiniz.

Hat değerleriniz aslında fena değil. 8 Mbit ya da 7 Mbit civarı bir hız almanız mümkün. Ama hat sorunlu, uzaklık, dış etkenler, parazit gibi bir şeylerden hata oluyor ve hata düzeltme yani CRC kaydınız artıyor. Yaklaşık 3 saatte 80 CRC oluşmuş. İyi bir hat değil.

Yine de 7 ya da 8 Mbit gibi hattınızı sabitletmeyi ve modemi sadece ADSL2+ olarak çalıştırmayı deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam biraz önce vodafone müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. Hattımın 8mbite sabitlenmesini istiyorum dedim. Müşteri temsilcisi ise hız sabitleme yapamıyorum hızınızı yükseltebilirim ama kopmalar olacaktır yada arıza kaydı oluşturabilirim dedi. Bende böyle kalsın o zaman dedim.

Huawei modemde bahsettiğiniz mod değişikliklerini yapamıyorum hocam. Kendisi kafasına göre değiştiriyor ama bize seçenek sunulmamış. Daha önce airties kullanıyordum onda vardı söylediğiniz ayar bölümü. Ama bunda yok. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Araştırdım acaba firmware falan atsam belki düzelir diye ama gördüğüm kadarıyla firmware de yok huawei de. Sitesinde modemin modelini yazıyorum sonuç yok diyor.

Peki şöyle birşey yapsam faydası olur mu? Konuda da belirtmiştim bina dışındaki kutudan direk pencere altından telefon kablosu çektim. İki telli ince bir kablo. Bu kabloyu cat5 ile değiştirsem faydası olur mu duruma? Yada başka neler yapabilirim hattımın en azından daha stabil olması için?

• karabasan17 K kullanıcısına yanıt
    Modem ayarlarında yoksa bir şey yapmak pek mümkün değil.

CAT5 çok önemli değil. CAT5 dediğimiz, Ethernet kablosudur ve sadece sinyali iyi iletir. Telefon kablosu da çok kötü bir şey değil ise CAT5 ile ayni işi yapar.
    Sizde sıkıntı sizden ziyade Türk Telekom tarafındaki hat problemleri gibi. Onun için de bölgeye yatırım gerek anca...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ping Değerleri (Superonline)
    4 ay önce açıldı
    VDSL Hat Değerlerim Nasıl?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.