Şimdi Ara

Süper birşey buldum # kyk kredi ile ilgili #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Zaman zaman konu dışına uğrarım beni hatırlayan hatırlar.

Bende bazen anlık/kısa süreli bir donma olur böyle 20-30 saniye kendime engel olamayacağım şekilde sanki üzerinde uzun süre düşündüğüm birşeyi hayırlamaya çalışırım ama aslında böyle bir şey düşünmemişimdir. İşte bugünde böyle bir durum oldu ve 20 saniye içinde aklıma süper bir şey geldi. Hemen konuya giriyorum.

Şimdi kyk dan kredi çıkan arkadaşlar özellikle hazırlık okuyupta kredi çıkan arkadaşlar bu konuyu dikkatlice okusun.

Eğer size kredi çıkmışsa ve daha sonraki seneler burs çıkma olasılığınız yoksa, babam bana para yollar krediye gerek yok diye düşünüyorsanız size şöyle bir önerim var.

Şimdi size çıkan bu krediyi alıyorsunuz. Daha sonra devletin başlatmış olduğu bireysel emeklilik hesabı açtırıyorsunuz. Bu bireysel emeklilikten kısaca bahsedersem: Birseysel emeklilik hesabınıza yatırdığınız her 100 liraya 25 lirada devlet ekliyor. Mesela 5 sene içinde hesabınıza 100 bin lira yatırdınız devlette size 25 bin lira veriyor ve toplam 125 bin liranız oluyor.

Eğer siz 5 yıl boyunca kredi alırsanız devletten toplam 5 yıl içinde 22400 bin lira para alacaksınız. Bu paranızı olduğu gibi bireysel emekliliğinize yatırırsanız 5 yılda size NET getirisi 5600 oluyor. Alacağınız bu kredinin geri ödemesinin faizi yaklaşık olarak 2400-2600 arası oluyor. Geriye kalan 3200 size kalıyor. Olayı şöyle düşünün devletten 22 bin liralık kredi alıyorsunuz ama devlet size 25 bin lira veriyor. Yani kredi alana devlet bedavadan para vermiş oluyor.

Edit: Konunun eğitim bölümüne açılacağını biliyorum ama yöneticilerden konunun silinmemesini rica ediyorum çünkü daha fazla arkadaş yararlansın diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 19 Ocak 2015; 13:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• E bir fark olmadı ki fakir yine fakir zengin daha zengin.

• beynim yandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kromozomkardeşler

E bir fark olmadı ki fakir yine fakir zengin daha zengin.

Fakire genelde burs çıkıyor durumu orta seviyeyese kredi

• Adam bug bulmuş uzun vadede helalll.

• o zaman 100 lira yatırırım 125 olur sonra bütün parayı çekip yine yatırırım 155 gibi bişey olur. ooo sınırsız para hilesi buldum

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Fakir olan zaten okuyamıyor, okuyanların %90'ı orta sınıf oluyor, e hali ile onlarda burs alınca kredi zenginlere kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victoria Secret

o zaman 100 lira yatırırım 125 olur sonra bütün parayı çekip yine yatırırım 155 gibi bişey olur. ooo sınırsız para hilesi buldum

Parayı en az beş yıl yatırma şartın var bireysel emeklilikte.

• Ya anasını ya

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    şey de var. enpara kart çıkar orda günlük faize koy 5000 liraya aylık 30 lira veriyor. istediğin zaman çekebiliyosun. tabi ne kadar olursa hesabında o kadar veriyor. ben gelen bütün parayı oraya aktarıyorum hem günlük faiz geliyo hem de para harcıcaksam direk harcayabiliyorum kredi kartı gibi(taksit olayı yok). ve hesap işletim ücreti cartu curtu yok. senin dediğinde 5 yıl sonra çekeceksem o parayı kredi almaya gerek yok ki zaten kar da sağlayamıyosun kullanamıyosun da. çeksen parayı boşuna yatırmış gibi oluyosun.

• Sandığın gibi değil o işler. %25 katkı payını tam alabilmen için 10 yıldan fazla kalman lazım o emeklilik sisteminde. Detayları tam bilmiyorum ama 5 yıla %25 payı vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Sandığın gibi değil o işler. %25 katkı payını tam alabilmen için 10 yıldan fazla kalman lazım o emeklilik sisteminde. Detayları tam bilmiyorum ama 5 yıla %25 payı vermiyor.

Ben en az 5 yıl diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Sandığın gibi değil o işler. %25 katkı payını tam alabilmen için 10 yıldan fazla kalman lazım o emeklilik sisteminde. Detayları tam bilmiyorum ama 5 yıla %25 payı vermiyor.

Ben en az 5 yıl diye biliyorum

İşte onun süreleri var mesela 5 yıla %1 veriyor, 10 yıla %10 veriyor 20 yıla %25 pay veriyor gibi oranları var tam aklımda değil şuanda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.