Şimdi Ara

SÜPER AY GELİYOR TOPLANIN TÜRKİYE DE GÖRÜNECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SÜPER AY GELİYOR TOPLANIN TÜRKİYE DE GÖRÜNECEK

NASA, 14 Kasım’da meydana gelecek ‘Süper Ay’ın, 21. yüzyılda gerçekleşecek en yakın dolunay olacağını belirtti. Peki 2016 Süper Ay tutulması saat kaçta? Süper Ay nedir? İşte Süper Ay hakkında merak edilenler...

SÜPER AY TUTULMASI SAAT KAÇTA?
    NASA’dan yapılan açıklamada, “14 Kasım’da meydana gelecek dolunay sadece 2016’nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı” denildi. Süper Ay, en parlak haliyle 14 Kasım Pazartesi akşamı izlenebilecek.
    Süper Ay, çıplak gözle izlenebilecek ve sıra dışı bir görüntüye sahne olacak.

21. YÜZYILIN EN YAKIN DOLUNAYI OLACAK
    Bugün ayın Dünya'ya en yakın konuma gelmesi beklenen doğa olayı ile ilgili NASA'dan yapılan açıklamada, sadece 2016'nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olacağı belirtildi. Ay’ın, 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceği ve dolunayın 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görüleceği bildirildi. Bilim insanlarına göre de, 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın Ay görüntüsü olacağı kaydedildi.

SÜPER AY NEDİR?
    Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya'ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor.
    Ay, Yerberi'de Dünya ile arasındaki mesafeyi yaklaşık 355 bin kilometreye indirirken, en uzak olduğu Yeröte'de bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıkıyor. Dünya ile Ay arasındaki normal mesafe ise 384 bin 400 kilometre.

SÜPER AY NASIL İZLENİR?
    Şehirden uzak, ışığın fazla olmadığı yerlerde herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan "Süper Ay" olayını çıplak gözle canlı olarak izleyebilirsiniz. Ay, her zamankinden daha parlak ve büyük olacağı için bir fotoğraf makinesi, teleskop veya kameraya ihtiyaç duymadan doğrudan çıplak gözle takip edilebilecek.

Eğer "Süper Ay" olayını izleyemezseniz, şanssızsınız demektir. Çünkü "Süper Ay" olayı bir daha 25 Kasım 2034 tarihinde meydana gelecek.

NE ZAMAN GÖZLEMELİ?

14 'ı 15 Kasım'a bağlayan gece Türkiye saatiyle 4.30 sularında (GMT 1.30) Güneş ve Ay tam hizalı olacak; ondan sadece iki saat önce 2.30'da (GMT 11.30) da Ay Dünya'ya en yakın noktada olacak, 356.500 km kadar. Bu iki saatlik kısa süre nedeniyle yirmibirinci yüzyılda Ay'ın en yakın olduğu tarih 14 Kasım olmuş oluyor, yani en azından şu ana kadar.

Öte yandan atmosferdeki kırınım etkisinden dolayı Ay'ın en büyük göründüğü an doğarkenki hali olacak. Yani gün batımında. Gözlem için en uygun an da bu an olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 14 Kasım 2016; 21:31:52 >

• Kurdum alarmı ne olur ne olmaz diye. Görmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın iş var benim yerime bakabilir misiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam

• SÜPER AY GELİYOR TOPLANIN TÜRKİYE DE GÖRÜNECEK
  • Ya hi-ka-ye.

Kayda değer hiçbir fark olmayacak. Daha önce de yazdım.
  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Hocam baya büyük çıkmış özel bir çekim tekniği veya lens mi kullandınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tuthan come on kullanıcısına yanıt
    Aşırı özel bir teknik kullandım ama söyleyemem, meslek sırrı.
    Kız mısın

kahka attırdın güzel olmuş
  • İşimiz gücümüz var
  • Hava kapalı olduğu için bir şey göremiyoruz.
  • Bana pek süpermiş gibi gelmedi ama hadi hayırlısı
  • Hava yer yer açık beklemedeyim.
  • Binalardan göremiyorum hay anasını böyle işin
    yufka ekmeğimi o :D
  • Büyüklük olarak fark yok sadece biraz daha parlak ve ortalığı aydınlatıyor.

Balkona çıkıp bakmayın süper oldum.

• Sanırım Dünya da ay'a en uzak noktadayım. Bu ne ulen eskisinden daha küçük motosiklet farı gibi.
  • Beyler saat kacta bakicaz yazıyı okumadim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCA

Beyler saat kacta bakicaz yazıyı okumadim

Oku ozaman
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.