Şimdi Ara

suda yürümek yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insanlar neden suda yürüyemez adında bi araştırma yapıodum internette saçma sapan yazıo acaba uzun gzel bi bilgisi olan vrsa yazarsa çok sevinirim ödev yarına lzm çünkü:D

• Arkadaşım şakamı yapıyorsun ?
    Suyun kaldırma kuvvetide bir yere kadar ayrıca insan ağır ve senin ayağın vucuduna oranla çok küçük olduğu için kapladığı alan az ve su bu kadar alandan seni kaldıramaz vücudun kadar ayakların olsa belki kaldırırdı.
  • hoca anlatmıştı geçen gün unuttum.
  • Suda yürüyebilmek için suyun yüzey geriliminin (kaldırma kuvveti değil) çok yüksek olması lazım.

Mesela bir bardağa sonuna kadar su doldur, su bardağın üstünden hafif bombe yapsın (suyu o şekilde tutan suyun yüzey gerilimidir) bir toplu iğneyi (ki metal olduğu için suda batması lazım) eğer tam yatay olarak suyun üstüne koyabilirsen suyun üstünde duracaktır. Suyun aktığı zaman damlalar halinde parça parça akması da yine yüzey geriliminden dolayıdır, yani bir damlanın ağırlığı yüzey geriliminden büyük oluncaya kadar o damla damlamaz. Ayrıca suyun üstünde koşabilen bir kertenkele türü de vardı.

İğne yüzdürme:http://bilimseldeney.blogspot.com/2009/07/igneyi-yuzdurmek.html

Başka bir örneği de mesela civadan daha yoğun olan altın civa içinde batmaz, sebebi yine yüzey gerilimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi binonsekiz -- 11 Ekim 2009; 12:40:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeHsHeT

Arkadaşım şakamı yapıyorsun ?
    Suyun kaldırma kuvvetide bir yere kadar ayrıca insan ağır ve senin ayağın vucuduna oranla çok küçük olduğu için kapladığı alan az ve su bu kadar alandan seni kaldıramaz vücudun kadar ayakların olsa belki kaldırırdı.

hacı bunu biliyorumda hoca uzun istiyor. bende bulamadım 2 sayfa yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: binonsekiz

Suda yürüyebilmek için suyun yüzey geriliminin (kaldırma kuvveti değil) çok yüksek olması lazım.

Mesela bir bardağa sonuna kadar su doldur, su bardağın üstünden hafif bombe yapsın (suyu o şekilde tutan suyun yüzey gerilimidir) bir toplu iğneyi (ki metal olduğu için suda batması lazım) eğer tam yatay olarak suyun üstüne koyabilirsen suyun üstünde duracaktır. Ayrıca suyun üstünde koşabilen bir kertenkele türü de vardı.

Kertenkele küçük, hafif ve çok çok hızlı koşabiliyor. Ayakları perdeli ve geniş olduğu içinde batmıyor.
  • Evet onun yürüyebilmesinin sebebi o, ama insanlar ağır ve yavaş oldukları için suda yürüyemezler, suyun yüzey gerilimi çok düşük gelir çünkü. (suda taş sektirme olayı da yine yüzey gerilimi ile alakalı)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su sineklerini araştırırsan insanın neden suda yürüyemediği konusunda çok detaylı bir bilgiye sahip olursun
  • uzun bilgi bilen varsa link atabilir mi??
  • Eğer çakranı ayaklarında toplarsan suda yürüyebilirsin.

Kızmayın kendimi engelleyemedim.

• hiç mi fizik görmediniz abi

bi kere ayaklarımız perdeli değil bu 1. sebep

ayrıca su yoğun bişey değildir, bizi taşıyamaz 50 kg luk bir şeyi taşımak için sıvı maddenin çok fazla yoğun olması lzım. youtube de bi video vardı yoğun sıvı hazırlanmıştı deneyi yapan hızlı hareket ederek sıvının üstünde yürüyebiliyodu

kaldırma kuvveti ayrı bir olay, deneyin denizde patlayana kadar nefes alın ve tutun nefesinizi otomatik suyun üstünde durursunuz ama nefesinizi verin batarsınız. kaldırma kuvveti ile suda yürüme olayı ayrı olaydır...
  • bnen bütün bildiklerimi yazdım 1 sayfayı buldu ama daha fazlası lazım lütfen yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.cans

bnen bütün bildiklerimi yazdım 1 sayfayı buldu ama daha fazlası lazım lütfen yardım

Arkadaşım su sineğini araştırsana. Onların nasıl durduğu yazıyorsa orada sen insanın o yüzden duramadığını yaz. Tam tersini yazacaksın olay bitecek.

Amüt püş ağzuma düş. Olmaz ki ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: s.cans

bnen bütün bildiklerimi yazdım 1 sayfayı buldu ama daha fazlası lazım lütfen yardım

Arkadaşım su sineğini araştırsana. Onların nasıl durduğu yazıyorsa orada sen insanın o yüzden duramadığını yaz. Tam tersini yazacaksın olay bitecek.

Amüt püş ağzuma düş. Olmaz ki ama

hacı araştırdım yok su sinekleri yoq dizxi si yoq kitabı sonra linklerde normal sinekler fln dio hiçbirşey yok delircem ya bulunmuyor.google ında içine etmişler önceden tak tak buluyoduk :D

• Forum ne kadar garipleşti ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasoDéSouza -- 11 Ekim 2009; 13:02:21 >
  • millet hdi cvp yoq mu yha
  • Ağırlıkla kesinlikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir konudur. Tamamiyle basınç yüzey alanı ile ilgili olan bu durumu gerçekleştirebilmek için ayaklarınızın su ile temas ettiği yüzey alanını genişletir ve ivmenizi temas alanıyla orantılı olarak ayarlarsanız başarıyla suda yürüyebilirsiniz. Gemilerin hareket prensibini araştırmak projenizde size yol gösterici olacaktır.
  • doğukan sağol benimde konum buydu eyw
  • millet yarına lazım olmasa neysede yarına lazım bir link falan gönderirsek yada yazarsak çok memnun olurum
  • ağırlık merkezi suyun yoğunluğu bizim yoğunluğumuz yüzey gerilim vs .. bir kaç yönden araştırmak gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.