Şimdi Ara

Subliminal Mesaj denen şey bilinçaltına nasıl ulaşıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi tamam sözde böyle bir şey var ve bize işte alışveriş yap, devlete güven, sex yap gibi mesajlar veriyorlarmış. Ama bu nasıl oluyor anlamıyorum. Yani şimdi ben bir şeyi görüp de anlayamadğım şeyi örneğin bir geometri sorusunda hocanın tek bakışta bir dikme indirip soruyu çözerken ben böyle mal mal bakıyorum mesela, orda napıyo bu bilinçaltı da, böyle görüntüyü yavaşlatıp işte flulaştırıp ters çevirip düz yatırıp görebildiğimiz mesajı nasıl oluyor da görebilior? yani ve bu bilinçaltı denen şey beynin neresi? neremizle algılıyoruz bunu beynin ön lobu mu ortası mı yoksa dalakla mı algılıyoruz? beni aydınlatabilecek var mı beyler und bayanlar/kadınlar?

• Ben karaciğerle algılıyorum. Akciğer, kalp kullanan da varmış ama denk gelmedim hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Fusco -- 5 Kasım 2016; 21:38:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konusu vardı forumda resimli nette aratırsanda rahatça bulabilirsin gerçekten etkili birşey mi bilmiyorum hatta yabancı bir dizi var adını şimdi hatırlayamıyorum çizgi filmde beyni manipüle ediyordu çocukları cinayet filan işletiyordu diziyi bilenler yazar ismini birazdan ama çok diyologlu dizi belki sevmezsin

Edit: buldum şimdi dizinin adını Channel Zero

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkiye34BJK -- 5 Kasım 2016; 22:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocana sorsana liseli
  • Bildigim kadari ile,bilinç altın bilincinden daha fazla şeyi algılıyor,sen fark etmiyorsun.
  • bu subliminal mesaj olayının zannedildiği kadar etkili olmadığı pek çok yerde yazılmıştı
  • Sadece teori.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şu anda sen bunları okurken ekranının sağ alt köseşinde saat yazıyor. Hemen gözlerini çevirme oraya. Daha demin saatin tam olarak kaç olduğunu biliyor muydun? Muhtemelen dakikası dakikasına bilmiyordun ama gözlerinle ekranı tararken orayıda görüyordun. Bu Sübliminal dediğimiz olay tam bu mantık ile devreye giriyor. Bakmak ile görmek arasında ki fark ile.

Sen şu yazıyı okurken gözlerin ışık alan her yeri tarıyor kaydediyor ve depoluyor. Hepsini sana bildirmiyor tabii ki. Mesela daha demin ki saat örneği gibi. Saat oradaydı ama senin o an için işine yaramayacaktı otomatik olarak bilinç dışı devre merkezlerinin depolarına atıldı. Lakin sen bakınca senin ilgin oarada olduğu için kendi isteğinle saate bakmış oldun ve otomatik olarak algıladın.

Bu gözlerin algılaması olayından devam edecek olursak 25. kare tekniği denilen olaya varıyoruz. O öyle internette abuk sabuk bilgi veren sayfaların dediği gibi tamamen görünmez bir resim karesi değil o. Eğer görmek istiyorsan hemen "Fight Club" izleyip duruma vakıf olabilirsin. Filmde birkaç yerde uygulanmış. Tam hatırlamıyorum ama filmin sonunda çok kısa bir anlığına da olsa bir "Pen*s Portresi" görebilirsin. Başka gördüklerimi de hatırlıyorum ama zamanları pek aklımda değil.

Şimdi senin aklında şu var. Bir anlık bir görüntü neden beni etkilesin. Eğer erkek bir üye isen neden öyle bir şeyden tahrik olayım ki diyebilirsin(Hatta olan keşke meme olsaydı be bile demiş olabilirsin). Burada da tam olarak çöplük hipotezim işin içine giriyor (Yazarken aklıma geldi). Sen şimdi buradan bir "Pen*s" fotoğrafı şuradan bir "Meme" şuradan bu burdan bu derken bunlar senin bilinç altı dediğimiz kuyuda toplanıyor (hadi biraz daha modelleyelim sen burayı "Deepweb" oarak da düşünebilirsin). birike birike birike beyin içinde bazı bölgeleri etkilemeye başlıyor. Çöp gibi mesela. Sen çöpe hergün birşey atarsın. Eğer temizlemez isen ne olur çöp birikir değil mi? Sen o kutunun içnde onları göremezsin ama bir süre sonra evi bir koku basar. Göremediğin önemsemediğin birşey tarafından etkilenmiş olursun. İşte bu fotoğraflarda birike birike etkilemeye başlıyor insanları.

Gelelim ne kadar etkili olduklarına. Eğer sen 25-30 yaşlarında karakteri fikirleri oturmuş bir adamsan seni bir sinek kadar bile etkilemeyebilir. Lakin eğer burada bahsettiğimiz vatandaş bir çocuk ise o zaman işler karışmaya başlar. Daha boyanmamış bir tuvali çok kolay bir şekilde kirletebilir bu materyaller. İnternette biraz araştırırsan çizgifilmlerde bulunan çirkinlikleri görebilirsin. Unutma burada amaç bugünün yetişkinlerini etkilemek değil. Yarının bireylerini yetişkinlerini etkilemek.

Yazıyı bitirirken şunları söylemeden geçemeyeceğim. Bu tür şeyler ile uğraşmak ne derece doğrudur bilemeyeceğim. Okuduğum makalelerden biri bu olayı yalanlayabilirken, diğeri tam tersi şekilde gerçektir diyor. Yani bilimsel olarak kesin diyemiyorum bu tür şeylere. Var mı diye sorarsan var. Birçok kez şahit oldum. Lakin ne kadar etkiler ne kadar etkilemez onu Allah bilir.Okudğunuz için teşekkürler. Saygılar. İyi Forumlar.

• İrade denen birşey var birader ne subliminali

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorien

Hocam şu anda sen bunları okurken ekranının sağ alt köseşinde saat yazıyor. Hemen gözlerini çevirme oraya. Daha demin saatin tam olarak kaç olduğunu biliyor muydun? Muhtemelen dakikası dakikasına bilmiyordun ama gözlerinle ekranı tararken orayıda görüyordun. Bu Sübliminal dediğimiz olay tam bu mantık ile devreye giriyor. Bakmak ile görmek arasında ki fark ile.

Sen şu yazıyı okurken gözlerin ışık alan her yeri tarıyor kaydediyor ve depoluyor. Hepsini sana bildirmiyor tabii ki. Mesela daha demin ki saat örneği gibi. Saat oradaydı ama senin o an için işine yaramayacaktı otomatik olarak bilinç dışı devre merkezlerinin depolarına atıldı. Lakin sen bakınca senin ilgin oarada olduğu için kendi isteğinle saate bakmış oldun ve otomatik olarak algıladın.

Bu gözlerin algılaması olayından devam edecek olursak 25. kare tekniği denilen olaya varıyoruz. O öyle internette abuk sabuk bilgi veren sayfaların dediği gibi tamamen görünmez bir resim karesi değil o. Eğer görmek istiyorsan hemen "Fight Club" izleyip duruma vakıf olabilirsin. Filmde birkaç yerde uygulanmış. Tam hatırlamıyorum ama filmin sonunda çok kısa bir anlığına da olsa bir "Pen*s Portresi" görebilirsin. Başka gördüklerimi de hatırlıyorum ama zamanları pek aklımda değil.

Şimdi senin aklında şu var. Bir anlık bir görüntü neden beni etkilesin. Eğer erkek bir üye isen neden öyle bir şeyden tahrik olayım ki diyebilirsin(Hatta olan keşke meme olsaydı be bile demiş olabilirsin). Burada da tam olarak çöplük hipotezim işin içine giriyor (Yazarken aklıma geldi). Sen şimdi buradan bir "Pen*s" fotoğrafı şuradan bir "Meme" şuradan bu burdan bu derken bunlar senin bilinç altı dediğimiz kuyuda toplanıyor (hadi biraz daha modelleyelim sen burayı "Deepweb" oarak da düşünebilirsin). birike birike birike beyin içinde bazı bölgeleri etkilemeye başlıyor. Çöp gibi mesela. Sen çöpe hergün birşey atarsın. Eğer temizlemez isen ne olur çöp birikir değil mi? Sen o kutunun içnde onları göremezsin ama bir süre sonra evi bir koku basar. Göremediğin önemsemediğin birşey tarafından etkilenmiş olursun. İşte bu fotoğraflarda birike birike etkilemeye başlıyor insanları.

Gelelim ne kadar etkili olduklarına. Eğer sen 25-30 yaşlarında karakteri fikirleri oturmuş bir adamsan seni bir sinek kadar bile etkilemeyebilir. Lakin eğer burada bahsettiğimiz vatandaş bir çocuk ise o zaman işler karışmaya başlar. Daha boyanmamış bir tuvali çok kolay bir şekilde kirletebilir bu materyaller. İnternette biraz araştırırsan çizgifilmlerde bulunan çirkinlikleri görebilirsin. Unutma burada amaç bugünün yetişkinlerini etkilemek değil. Yarının bireylerini yetişkinlerini etkilemek.

Yazıyı bitirirken şunları söylemeden geçemeyeceğim. Bu tür şeyler ile uğraşmak ne derece doğrudur bilemeyeceğim. Okuduğum makalelerden biri bu olayı yalanlayabilirken, diğeri tam tersi şekilde gerçektir diyor. Yani bilimsel olarak kesin diyemiyorum bu tür şeylere. Var mı diye sorarsan var. Birçok kez şahit oldum. Lakin ne kadar etkiler ne kadar etkilemez onu Allah bilir.Okudğunuz için teşekkürler. Saygılar. İyi Forumlar.

Bu aydınlatıcı yazı için teşekkürler. Bana yine de bi garip geliyor yani bazı şeyler var adam sesi tersten dinletiyor sonra parlaklığı arttırıyor filen anca görülüyor ya da 0.03snlik görüntü koyuyor adam video yavaşlamadan göremiyorsun bile bu bilinçaltı gözünle göremediğin şeyleri görcek kadar güçlüyse bunu direk normal hayatta kullanalım bu neden garip garip mesajları anlamak için kullanılıyor? İşler çok derin

• Sübliminal mesajlar absürt yollarla kafana girip seni bozmuş az dışarı çıkta nefes al beynin bi dinlensin kendini rahat bırak

• quote:

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

Sen ne diyon a*k

• Dikkatini çekmeyen ama yinede görüş açında olan şeyler vardır

mesela liseli ortamında arka dörtlüye kurulduğunda, sıkıcı edebiyat hocanı dinlerken 2 önündeki kızın tokasının kırmızı olduğunu büyük ihtimalle fark etmezsin bile. Sen fark etmesen bile beynin bunu görür ve kaydeder sadece dikkate değer bulmaz

aynı şeyler 1 saniyeden daha kısa süren görüntüler yada olaylar içinde geçerli
    özellikle bir şeye odaklanmışsanız beyniniz diğerine pas geçmeyi tercih eder ama bu sizin onu görmediğiniz anlamına gelmez

beyin aslında çok eğlenceli bir organdır, nasıl derseniz aynanın karşısına geçip bir süre kendinize bakmanız yeterli. Bir süre sonra beyniniz sıkılacak ve rastgele gölgeler görmeye başlayacaksınız (halk arasnda aynada cin var derler bunun için)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.