Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (432. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.029
Cevap
198
Favori
983.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zenith82 Z kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız.
    Subaru nun en iyi tarafı kar performansı zaten. Sıfır aracın sıfır lastiğini değiştirmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Değme jeep lerin gidemediği yollara götürür o araç sizi. Forumda da bu konuda bir çok deneyim var zaten geçen senenin bu zamanlarında karlı havalarda atılmış yazıları, geriye dönüp bir inceleyin isterseniz.
  • zenith82 Z kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

    2014 yılında aldığım XV' nin üzerindeki fabrika çıkışlı yokohoma geolander ile Kartalkaya ve Ilgaz' a gayet rahat çıkıp indim. Yeni XV'lerde şimdi X-MODE var ki inişler daha da güvenli olmuştur(bizim kasalarda X-MODE yok).

    Kısaca lastikler Mud&Snow o yüzden ihtiyacı karşılar. Ben bebek gelince kış lastiğini aldım. Kış lastiği almaya karar verdikten sonra bence hepsi işinizi görür çünkü aracın yeni donanım ve platformu harika.

    Ben özellikle lastik markası önermeyeceğim, yaygın olarak kullanılan herhangi bir kış lastiğinin işinizi göreceğini tahmin ediyorum.

    Kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • zenith82 Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben Petlas Explero Winter W671 (225/60/17) kışlık lastik aldım. Fiyatı hem uygun hem de AB etiket değerlerleri iyi görünüyordu (yakıt verimliliği:C; ıslak zeminde kavrama: C; gürültü: 70dB). Bir aydır kar, çamurlu yollarda ve şehirler arası yollarda kullanıyorum ve memnunum şimdilik. Bütçeniz kısıtlıysa tercih edebilirsiniz. Sizin almak istediğiniz lastik de benzer etike değerlerine sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de birkaç defa sorular üzerine yazmıştım, bir kaç yüz sayfa araştırılmasın diye. Yaşadıklarımın linkini ekleyeyim kolay bulunabilsin.
    Ancak bence en büyük sorun bazı bölgelere girişte resmi kontrol noktalarında XV nin üzerindeki orijinal lastikleri kar lastiği kabul etmeyip sorun çıkartmaları. Yoksa bu araca zincir takacak halimiz yok. Olsa olsa kar kelepçesi türünden bazı şeyler takılabilir çok ağır ve cam gibi buz ortamlar veya saplanılan yerden çıkmak için falan.
    https://forum.donanimhaber.com/subaru-xv-ve-kar-kelepceleri-ve-zincirler--123408343

    Eşim ve oğlum ile cumartesi sabah vurduk yollara standart fabrikasyon lastikler olan GEOLANDAR lar var üzerinde.
    Bursa ya vardık çekirge den çıkışa geçtik. Biraz sonra kuyruk başladı. Jandarma tüm gelen araçları (otobüsler dahil ve iyi ki de dahil) durdurup lastik ve zincir kontrolü yapıp gönderiyor yada göndermiyor.

    Sıra bize geldi eğildi bi baktı dedi bunlar olmaz çıkamazsınız zincir takın. Tabii ben hazırım,
    Dedim ki bunlar aslında kış lastiği zaten bu araç full 4x4 çıkabilirim sen sorun etme..
    Tabii ki tahmin edeceğiniz üzere dinlemedi, kenara çek ya zincir ya kar paleti bir şey tak yukarıda durum çok kötü yoksa olmaz.
    Haydaa XV zincir takacağıma geri dönerim daha iyi, naapsam derken, baktım yoğunlukta kim kime dumduma zaten. Aradan kaydım kaçtım 
    Eee sonuç vurdun çıkıyorum, ama yol da giderek kötüleşiyor. İçimden diyorum ki eyy donanım haber XV başlığı yazarları size güvendim bu işe kalkıştım bakalım ne olacak. Bir süre sonra tipi ye girdim ki zirveye kadar ve zirvede de devam ediyor sonradan gördüm. Neyse ben devam ettikçe arkamdaki araçlar (zincirlisi, zincirsiz range Roverlar, tiguan, qaskhai neyse isim vermeye gerek yok  ) bitti kayboldu. Ben aynen çıkıyorum. En son arkamda kırmızı mavi ışıklı bir resmi araç vardı bayağı geliyordu hatta acaba yolunu mu tıkıyorum diye biraz gaz verdim, o da görünmez oldu. Neyse önümü zor gördüğüm tipide çıktık zirveye, bu arada durup kalkış yaptığım da oldu atlamıyım yani. Çıkarken karşıdan gelen kar küreme araçları şaşkınlıkla bakıyordu.
    Ben yukarıda telsizden plakamı haber almış beni bekleyen jandarmaları bekliyordum ama o da olmadı. Birde milli park girişinde bir şey demediler.
    Bugün akşam dönüşte de yol açıktı zaten tatil dönüşü trafiği bile yoktu şükürler olsun. 7.4 ortalama yakıt ile geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 15 Ocak 2018; 13:24:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zenith82

    Merhaba, aralık ayında yeni xv alarak aranıza katıldım. Sömestr tatilinde Kartalkaya’ya çıkmayı düşünüyorum. Kış lastiği olarak continental WinterContact 850 p almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında önerilerinizi alabilir miyim.

    Merhaba,
    Güle güle kullanın...
    2014 model kullanıyorum, ilk günden beri de kış lastiği kullanıyorum, Marka Michelin, model Alpine 5 ... Şu anda dördüncü kışdalar, arabayı değiştirmezsem ilkbaharda profil durumu gayet iyi olmasına rağmen hurdaya gider :)
    Benim için kış lastiği kullanmak olmazsa olmaz gibi bir durumdur.
    Özellikle bazı şehirlerde kar çok az yağdığı için kış lastiğini bazen kış ayına göre oldukça sıcak olan ve kuru asfaltta kullanıyoruz, bu da doğal olarak lastiğe ek bir yük bindiriyor.
    Bazı markaların kış lastikleri kuru zeminde daha iyi bir viraj hakimiyeti, daha iyi frenaj ve daha az ses sağlayabiliyorlar.
    Lastiğinizi buna göre seçmenizi tavsiye ederim. Aslında bütün büyük markaların kış lastiklerini en ufak bir çekince olmadan takabilirsiniz ama gene de bir kaç markanın bayisi ile görüşüp fikirlerini alın bence, illa ki içlerinden bir tanesi daha tarafsız olarak cevap verecektir....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zenith82

    Merhaba, aralık ayında yeni xv alarak aranıza katıldım. Sömestr tatilinde Kartalkaya’ya çıkmayı düşünüyorum. Kış lastiği olarak continental WinterContact 850 p almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında önerilerinizi alabilir miyim.

    Malesef yeni XV ler geolander gibi 4 mevsim değil saf yaz lastiği ile geliyor.... tutunma olmadan hiçbir 4 çeker sisteminin faydası olamaz, bu yüzden fiyat/fayda olarak hankook icept evo2 aldım; ne olur ne olmaz böyle bir araç ile 2 çekerlere rezil olmayayım diye... aman dikkat....Yokohomanın da fiyatının düştüğünü gördüm sonradan....4 mevsim lastik alacağım ama kar performansı da olsun derseniz (ki bazı kış lastiklerinden bile iyi kar/buz performansı) : Nokian Weatherproof tek adrestir, gerisi yalandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milest -- 15 Ocak 2018; 23:21:53 >




  • XVnin lastiği BFG Urban Terrain aslında ama ne yazikki henüz sizin bu ebatta üretimi yok.

    En son Vitaranin populerlesmesiyle 215/55/17 ebadini dahil edeceklerdi.

    http://www.bfgoodrich.com.tr/tr/LASTIKLER/4X4-LASTIKLERI/BFGoodrich-Urban-Terrain-T-A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Bugün wintercontact ts 850p taktırdım. Lastik basınçları 38 psi ayarlanmış lastikçide. Önceki yaz lastikleri de 38 psi ayarlı idi. Kapı yanında 2.7 bar yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam 39 psi’a denk olması lazım. Yarın bakacağım.

    Kış lastikleri ile karda sürüş yaparken basıncı değiştirmek gerekir mi ?

    Kartalkaya’ya çıkarken kar paleti bulundurmak faydalı olacak sanırım jandarmaya takılmamak için? Jandarma kontrolü sonrası çıkartırım. Bu konuda fikirleriniz nedir ?



    Bir de internette yeni kasa xv’yeuygun havuzlu bagaj paspası göremedim. Önceki kasa için üretilen de uyumlu mu değil mi bilemedim. Yetkili serviste 350 tl civarı olması lazım orijinal bagaj havuzunun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlamıyla bir kış lastiği performansı sergileyebileceğini sanmasamda michelin crossclimate XV'de oldukça başarılı bir iki sefer karlı alanda sürme şansım oldu bence yeterli lakin kars ardahan erzurum gibi kar yağışının eksik olmadığı yerlerde çok işe yaraması düşünülemez. Kış lastiği olarakta kullanabilirsiniz. en nihayetinde üzerinden kış lastiği amblemi var.
  • zenith82 Z kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

    eski kasa XV' lerde lastik basıcı 32 ve 31 PSI(2.2 ve 2.1 BAR)olması gerekir. Kapı yanında ön ve arka lastik için gereken değerler yazmaktadır. Lastikçiler malesef her seferinde 38-40 arası hava basmaktalar. Bahane hazır abi bu iner zamanla veya abi bu jeep buna bu hava gider vb..

    Lütfen sürücü kapısı gövdesinde yazılı olan değerlere getirin lastiklerinizi.

    1- Yüksek hava yüzünden araba kasislerde daha çok zıplar.
    2- Lastik uzun süre böyle kullanılırsa orta kısmı daha çabuk deforme olur. Fren mesafesinizi etkiler.
    3- Lastik yere daha az yapıştığından yol tutuş düşebilir.

    Bu arada hepsi burada sitesinde araba ekipmanlarında indirim var;

    http://www.hepsiburada.com/bylizard-subaru-xv-silecek-takimi-2012-2015-650-mm-450-mm-p-OTART90V8651?magaza=By%20Lizard

    http://www.hepsiburada.com/subaru-xv-suv-bagaj-havuzu-2012-p-OTSV2500000344596?magaza=arabaMaraba

    Kazasız belasız sürüşler dilerim.




  • 1 bar 14.5 psi dır.Ben dördünü de standart 32 psi(2.2 bar) kadar yapıyorum.

    Lütfen hiç bir lastikçiyi dinlemeyin ,kendiniz ölçün ve aracınızda mutlaka kaliteli,dijital bir basınç ölçer bulundurun bu 4x4 aracın olmazsa olmazlarındandır lastikleri sık sık ta kendiniz kontrol edin,hava sıcaklıklarının değişmesinden de psi değerlerinin değiştiğini unutmayın

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!.



    Özellikle yazın kumda zorlanırsanız,lastiklerinizin havasını biraz indirmeniz gerekir,tekrar şişirmek için de kompresör ve basınç ölçer..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2016-2017 modellerde arka stoplar beyaz ağırlıklı

    Son güncellenen kasada yine klasik stoplara dönüldü.

    Bu beyaz ağırlıklı stopların olayı neydi acaba.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiLEN_1907 kullanıcısına yanıt
    Aynı kasaya makyaj yapıldı ve sonrasında Subaru çok yüksek maliyetli yep yeni bir platformda ilk olarak XV yi üretti.Bu da baştan aşağı yenilenme anlamına geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

    Nokian weatherproof, michelin crosclimate, yazlık ,kışlık ve diğer 4 mevsimler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milest -- 17 Ocak 2018; 13:16:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar araçtan anahtarının pili azaldı uyarısı aldım, bu pil değişimini ben yapabilir miyim yoksa bir yere gitsem daha mı iyi olur? Basit bir şeyse hallederim sanırım ama ayar filanda kaçırmak istemiyorum. Araç premium paket.


    Ayrıca bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse çok mutlu olurum. ;

    Araç durduğu yerde 100km ort tüketim artıyor sürekli olarak. Sürüş sırasında da oluyor bu çoğunlukla. Bakım yaptırmadan önce böyle bir sorun gözlemlememiştim yani varsada dikkatimi çekmemişti. 1 ay önce bakım yaptırdım ondan sonra karşılaşmaya başladım bu sorunla. Araba gider halde, anlık yakıt tüketimim trafiksiz çok dikkatli gidişte 6-7 ama genel ortalama artıyor. Az artmıyor bu arada, 20-25 ortalamaya çıkıyor bazen. Tabiki gittiğim mesafe arttıkça 100km ort düşüyor ama düşerken bir yandan arttığının farkındayım. (5-6km mesafelerde genelde.) Böyle bir sorun yaşayan var mıdır? Araba çalışır vaziyette P konumunda gitmiyorkende 100km ort gösterge kendi kendine artıyor. Ben kış aylarına verdim bunu ama yine de merak ettim bir sorun varsa geç kalmadan hallettirmek adına. Anlaşılmadıysa video yükleyebilirimde :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiLEN_1907

    2016-2017 modellerde arka stoplar beyaz ağırlıklı

    Son güncellenen kasada yine klasik stoplara dönüldü.

    Bu beyaz ağırlıklı stopların olayı neydi acaba.

    Teşekkürler

    2016 makyajlı kasalardan itibaren arka stoplar LED oldu, bu yüzden rengi ve şekli değişti. Belki de bir öncekinden farklı olarak LED olduğu belli olsun diye beyaz ağırlıklı yapmışlardır. Yeni kasada da LED'dir diye düşünüyorum ama bu sefer beyaz ağırlıklı yapma ihtiyacı hissetmemişler.
  • Cevaplar icin teşekkürler.

    İlk defa beyaz arka stop grubu subaru da gördüm.

    Enteresan geldi.



    Onlarda vazgeçmişler zaten.



    Ben beğendim o ayrı bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 YILININ SINIFINDA EN İYİ ARABALARI

    https://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/sınıfının-en-İyisi/2017/

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waylander


    quote:

    Orijinalden alıntı: BiLEN_1907

    2016-2017 modellerde arka stoplar beyaz ağırlıklı

    Son güncellenen kasada yine klasik stoplara dönüldü.

    Bu beyaz ağırlıklı stopların olayı neydi acaba.

    Teşekkürler

    2016 makyajlı kasalardan itibaren arka stoplar LED oldu, bu yüzden rengi ve şekli değişti. Belki de bir öncekinden farklı olarak LED olduğu belli olsun diye beyaz ağırlıklı yapmışlardır. Yeni kasada da LED'dir diye düşünüyorum ama bu sefer beyaz ağırlıklı yapma ihtiyacı hissetmemişler.

    Bknz. Toyota Verso..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 53*MURAT

    2017 YILININ SINIFINDA EN İYİ ARABALARI

    https://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/sınıfının-en-İyisi/2017/

     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

    Sabah sabah iyi geldi. Gene yüzümüzü güldürdün Subaru.




  • 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.