Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.030
Cevap
198
Favori
983.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Lastikçiye giderek o sıvıyı iyice temizletmek gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç tecrübe etmedim ama lastikçiye gittiğimde merak edip sormuştum,sıvı komple lastiğin iç yüzünü kapladığından komple temizlediklerini söylediler,bunlar hep maliyet tabii.

    Ayrıca bildiğimiz gibi belki bir çivinin çapı kadar oluşan hasar için lastik içi komple o sıvıyla kaplanıyor ve basınç farkından dışarı çıkan hava deliğini doldurup katılaşıyor,sonrasında o delik tekrar nasıl tespit ediliyor ve onarılıyor,onarılmazsa o yer tekrar risk oluşturuyor mu bunlarda cvp bulunması gereken diğer sorular.Bu detayları hiç düşünen oldu mu bilmiyorum.

    Son olarak haliyle basınç sensörlü sübap kullanılmaz hale geldiğinden bu servisten mi temin ediliyor,sürekli ellerinde bulunuyor mu bu da ayrı konu..bu da diğer bi maliyet...

    O zaman mantık şunu gerektiriyor ; lastik tamirinde değiştirilmek üzere alıp bir sübap yedeğe atmak ,aksi taktirde sübap değiştirmek için de lastik söküleceğinde bu da ayrı bir külfet ve maliyet.

    Bu yüzden 3 krşluk bir lastik patlağı tamiri çok külfetli ve maliyetli bir hale geliyor,patlamaması için dua etmek gerekiyor sanırım.

    Bu aracın sevmediğim en stresli yanı da bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 10 Ocak 2018; 20:43:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mantıken, (ama bilgisiz halimle) düşününce patlağı onaran sıvının lastik içine bir zararı mı var ki temizlenmesi gereksin.
    SUBARU böyle bir kiti neden koysun araca o zaman. Ayrıca TPMS sensör kesin bozuluyor ve değişmesi gerekiyor ise bilen var mı bilmiyorum ama çok pahalı (600-700 tl)

    Bu durumda patlayan lastiği onarım kiti sıvısı ile onarmanın, lastiğin sonradan ihtiyaç duyacağı temizlenme ve belki patlağı yeniden onarma işi hariç 600-700 TL bedeli var.

    Bu durum can sıkıcı oldu şimdi o kadar para ile şehir dışı 2000 km ye yakın yol yaparız yavu..
  • Araç tamir kiti sadece Subaruya özel bir preparat değil,daha önceki aracımda da stepne olduğu halde bulunduruyordum,bahsi geçen sıvı 500ml hacminde,gr lık kurşunlarla hassas ayar yapılan lastiklerde haliyle en başta balansı etkiler ve sıvı ve aşındırıcı olduğundan lastikte korozyona sebep olur.

    Tamir kitinin amacı o lastiği en kısa sürede lastikçiye ulaştırmak.Delik küçükse hava basarak da bir süre idare edilebilir.

    Resimdeki sıvı Air Man isimli kaliteli bir markanın tarihi geçmiş solüsyonu,kompresörü de var .Ama Subaruda da olduğu için evde bırakıyorum artık.

    Düşünülmesi gereken diğer bir konu bu sıvıların Son Kullanma Tarihleri var ve yenilenmesi gerekiyor,ben bendekinin tarihine bakmadım,bakanınız olursa kaç yıl ömrü olduğunu paylaşırsanız faydalı olur.

    Bu sıvı bağımsız olarak serviste satılıyor mu,fiyatı nedir bilmiyorum,sormak gerek.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maalesef tamir kitleri yarılan yanaklarda işe yaramıyor. Küçük stepnelerden alıp koymak lazım bagaja. Onlarda ABS ışıklarını yakacaktır ama zaten max 70 km ile en yakın lastikciye kadar kullanılacağından problem değil. Levorg da bile bu tamir kiti var artık. Run flat lastiklerde düşünülebilir.

    Arkadaşlar yeni XV var mı grupta? Mevcut cam kaldırma ve ayna katlama kitimizi yeni XV lerede uyarladık. İlk gelen arkadaşa 50% indirim veriyoruz.
    Yerimizi bulmak çok kolay . Google haritalarda '' Subigarage '' diye aratırsanız hemen çıkacaktır. Gelmeden bana 05384397811 nolu telefondan ulaşırsanız sevinirim. Bazen dışarda oluyorum.

    Karda yağmadı bu sene.... sabırsızlıkla bekliyoruz :(
  • Freebirdx F kullanıcısına yanıt
    Dostum, aynen dediğiniz gibi durum, kullanım kılavuzunu detaylı okuyunca anlaşıldı.
    Zaten SUBARU kendisi de yazmış lastiği yeniden kullanacaksanız temizletin diye. Hatta lastiğe girmiş patlamaya sebep olan
    cismi çıkarmayın kalsın o şekilde servis veya lastikçiye ulaşın 80 km hızı aşmadan diyor.
    TPMS sensörünün lastik onarım kiti kullanımında zarar görmemiş olması da olası. Kontrol etmek gerekiyor mutlaka.
    Birde orijinal İngilizce kitapçıkta lastik tamir kitini orijinal üzerinde takılı lastiklerde kullanmalısınız yazıyor. Sanırım etkisi test edilerek en başarılı GEOLANDAR larda görülmüş.

    Şimdi soru; run flat lastikler, taviz vereceğimiz sürüş konforuna karşılık gerçekten ne kadar dayanıklı patlamaya ve/veya yanak hasarlarına ?
  • Run Flat için fiyatlar nasıl acaba? Değer mi yoksa stepne geçici ama bir çözüm olarak kabul edilebilir gibi duruyor. Konu lastikten açılmış sene 2014 o zaman megane2 dizel aracım var kıydım paraya aldım continental lastikleri memleketten bayram bitti geri döndük izmitte lastikler gıcır gıcır akşama doğru iş yerinden bir telefon atladım gittim. Sonra döndüm geldim evin önüne park ettim aradan 3 saat geçti geçmedi arka teker inmiş aldı beni bir sinir daha borcunun b'si ödenmemiş lastik inmiş pazar günü hemen lastikçiyi aradım sağolsın açtı dükkanı çıkarı orta parmağı kadar bir çivi ama nasıl girmiş Allahtan yanakta değil bir yama yaptı dedi geçmiş olsun. Velasıl aldığım lastiklerin hevesi kursağımda kaldı.
  • yaviz Y kullanıcısına yanıt
    Run flat miydi lastikler ?
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Run flat konusunu daha önce de tartıştık,bence bizim araçlar için uygun değil,gerçekten lastik hasarı şans işi,bazen lastik dahi değiştirmeden araç değiştiriyoruz,ben riski alıp konfordan taviz vermeden orj lastiklerle devam ediyorum.

    Evet pek konforlu olmasa da Yokohamaların neden seçildiğini sonradan anladım,gerçekten akıllıca,bu araca her koşulda en uygun lastik bu sanırım.

    Servisten aldığım bilgiye göre sübapların malum sıvıdan etkilenmeme oranı etkilenmesinden daha yüksek.

    O solüsyonun da servis satış fiyatı 170TL ve zaten talep üzerine İstanbula yeni gelmiş,istek üzerine bayilere geliyormuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rgpp R kullanıcısına yanıt
    Motorun şekli farklı ya ondan dolayı standart parça olmuyormuş. Yine brc parçaları. Bu motora uygun olandan.

    Japonyadaki ek aparat bende yok. Servisten özel siparişle alınırmış. Ben uğraşmadım o kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bu SUBARU'dan ben hiç memnun kalmadım

    Böyle konforlu arabayı ben bırak arazide sürmeye ,daha yağmurda çamurda kullanmaya imtina ediyorum..Herhalde arazi sürüşü için epey bir mücadele etmem gerekecek...

    Yaklaşık 1 aylık ortalama ise 10.2 oldu...Yalnız arabaya ya da sürüş tekniğine uyum sağlayınca şehir içi trafikte tüketim son 10 gün için 8.8 lt. oldu..

    Lastik için SUBARU yol yardımı çağırmanın maliyeti hakkında bilginiz var mıdır?
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Normal lastik ti contact premium 5 modeli toplam 750-800 arası maaliyeti vardı
  • Arkadaşlar bu arada ne kadar güvenilir bilemiyorum ama TPMS sensörlü supab için araştırma yaparken bunu buldum. Umarım kimseye gerekmez

    https://tr.aliexpress.com/item/NEW-Schrader-TPMS-Tire-Monitor-Sensor-for-Subaru-XV-Crosstrek-Forester-Outback-28103SA002-AG01C-28103SA001-28103/32767109446.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.341.slVuAY




  • performansı yeterli bulmayanlar için ozellkle avustralya da avo marka turbocharger kid leri satılıyor tamamen subaru xv ler için özel olarak üretilmis turkye ye ithal edilmiyordur diye düsünüyorum egzos sistemini de komple yenilemek gerekir birde epey masraflı olur değmez fazla yakıt sarfiyatı da düşündürücü levorglar çok yakıyor mu xv lerden acaba ?
  • Lastik tamir kiti ile yaşadığım tecrübem olumlu.
    Ben de ilk kez kullandım geçen sonbahar gibi.
    Aracın yanına gittiğimde ön sol lastik yerle birdi.
    Eyvah dedim stepne de yok.
    Açtım kiti, sıvıya baktım baktım, sonra onu yerine koydum,sadece havayı bastım kompresörle.
    2-3 km mesafedeki lastikçiye gittim, hiç stepne değiştirme filan gibi belimi koparacak işlerle uğraşmadan.
    Çivi batmış.
    Güzel bir ohh çektim ve çok memnun kaldım, bu kompresör olmasaydı bir sürü zahmet çekecektim lastiği değiştirmek için.
    Navara vardı bende önceden, onun lastiği değiştirmek zorunda kalmıştım da, aklıma geldikçe yorgun hissediyorum kendimi :)
    Lastiğin yarılmadığı durumlarda büyük kolaylık velhasıl havayı doldurup lastikçiye ulaşmak.
    Sıvıyı kullanmama da gerek yok, biraz daha uzak olsa ve diyelim ki lastik inse, tekrar durur havayı doldurur devam ederim.
  • sucar2012 kullanıcısına yanıt
    2-3 km ötede benzinci olunca her şey iyi tabii
    ya daha uzak olsa idi.
    Bence asıl önemlisi patlak yada hasarın tipi. Aynen sizin başınıza geldiği gibi yavaş sönen ve kullanıldıkça büyümeyen deliklerde sorun yok zaten. Her şekilde bir lastikçiye ulaştırır bizi. Bunu ben daha geçen gün yaşadım habire lastik basınç ışığı yanıyordu ben de şişirip devam ediyor ve TPMS sensörüne bir şey oldu diye endişe ediyordum. Halbuki 1 hafta lastikte saplanmış vida ile dolaşmış ve nerden baksanız 300 km yapmışım.

    Bizim asıl sorunumuz lastiğin hava basılarak veya onarım kiti ile onarılamayacak durumda olup bizi lastikçiye kadar götüremeyecek olması.
    Onarım kiti hakkında öğrendiklerimden sonra stepne olsaydı onu kullanmayı onarım kitine tercih ederdim.
  • arabada stepne olsa bile bir kompresör bulundurmakta fayda var. ufak çaplı hasarlarda stepne ile uğraşmadan lastiği şişirip tamirciye ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlıyor. hem kendi başıma hem de arkadaşın başına geldi. tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furykury -- 11 Ocak 2018; 20:14:13 >
  • Yeni Xv nin arkasi tümseklerde eskileri gibi zıplıyor mu hala bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanan arakadaşlardan tavsiye almak isterim kompresör için öneriniz nedir? Güç, marka model fiyat?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaviz

    kullanan arakadaşlardan tavsiye almak isterim kompresör için öneriniz nedir? Güç, marka model fiyat?

    XV lerde orj kompresör zaten var,benim sahip olduğum ve oldukça iş gören(top ve bisiklette de) diğeri marka Airman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freebirdx -- 12 Ocak 2018; 10:52:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.