Merhabalar subap ayarına gittim, emmeler normal ancak egzozlar aşırı sıkı dendi, bu araç subap yanıktır. Ayar yapılsa 1 2 km'ye ayar yine bozulur dendi yapılmadı. Siboplar değişmesi lazım dendı. Ama aracta herhangi yag yakma, rolantı duzensızlıgı, hararet ve cekıs sorunu yok. Egzozlar cok sıkıymıs, cidden ayar yaptırırsam 1-2 kilometreye aynı sekılde sıkarmı yoksa ayarlı sekılde kalırmı? Cekıste ve yakıtta guzel arac. Ayar yaptırmakta ıstıyorum ancak cıdden hemen bozulucaksa gerek yok. |
Subap Ayarı

-
-
Yani şunu anlayamadım; motoru soğuttunuz beklediniz, usta açtı subaplara kadar, subab ayar sentillerini soktu baktı dedi evet sıkmış dedi tamam. Peki 2 cıvatayı sıkıp da neden düzgün ayarı yapıp seni göndermedi denemen için? o kadar basit bir işlem ki bana zerre güven vermedi ustan..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 12 Haziran 2023; 13:1:12 > -
Subapları değiştirme maaliyeti ne kadar ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam doğrudur. Hatta bir oncekı gun aracı orada bıraktım buz gibiydi yani. Tabi birkac isi daha vardı. Kapak acıldı sentılle olculdu. Emmeler normal egzozlar cok sıkı, bu araba bu kadar sıkıysa subap yakmıstır degısmesı lazım dendı. Ayar yapsam 2 dk'ye yine aynı sekıl sıkar dendı. Maalesef yapılmadı ayar. Ben bu sıkılıklada nasıl sureyım bıle bıle hem zarar hem arac kendını sıkıyor. Kapak actırmayada butcem uygun degıl. En ıyısı baska bır yere ayar yaptırayım. Bozulursada denemıs olurum yapacak bırsey yok. Zaten gordugum kadarıyla cogu aracın egzozu sıkıyor ama ayarlıyorlar sıkı dıye bırakmıyorlar.
-
Yani hiç akla selim bir hareket gelmedi bana, o kadar açtın ölçtün ee yap ayarı denesin adam yine aynısı oluyorsa bu sefer tamir işini konuş. Araç lpg li mi? lpg li ise zaten mecbur belir periyotlarda bu işlemi yaptırmak gerekiyor lpg subap ayalarını bozuyor çünkü. Ankara da isen ustama yönlendirebilirim yardımcı olur.
-
Hocam dedigin gibi lpg sıcak ve kuru calıstıgından subapları cok daha hızlı sıkıyor ve eritiyor. Zaten cogu aracında egzoz subapı sıkı oluyor. Ama neden boyle yapıldı bılemıyorum. Yanı kapagı actırmasam herhangı bır sorunuda yok aracın. En azından dogru ayar yapılıp deneseydım cok daha ıyı olurdu o sekılde kapatılmaz bence arac. Ayar yapılsın ha kendısını sıkarsada yapacak bırsey yok. Denizlideyim hocam. 3 5 yeri aradım. 300-500 arası fiyat verdiler. Hemen yapılacak birşey olsa sorun yok ama aracı 3 4 saat sogutmak orada o sıkıntı benim için. Tamircideyken buz gibiydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X