en çok inandığım bir konuda hüsrana uğradım.. su içmek son derece sağlıklı bir olay diye her fırsatta bol bol su içen birisi olarak bu haber karşısında ne yapacağımı şaşırdım.. bu insan vücudu ne kadar ilginç birşey yaa.. vücudun ihtiyaç duyduğu şeyleri az alsan zarar, çok alsan yine zarar.. buyrun okuyun
quote:
Çok fazla su içmek beyni PATLATIYOR!
Amerika'da 4 yaşında bir kız fazla su içince öldü. Doktorlar günde 3 litreden fazla su tüketmenin beyin hücrelerini şişirip ani ölümlere sebep olabileceğini söylüyor.
ABD'nin Salt Lake City kentinde Richard ve Jenette Killpack adlı gaddar bir çift, 4 yaşındaki üvey kızlarına zorla su içirerek ölümüne sebep oldu. Killpack çifti, yaramazlık yapmasına kızdıkları 4 yaşındaki Cassandra'ya ceza olarak zorla su içirmeye başladı. Uzun süre devam eden bu işkence sonunda beyin hücreleri şişen minik kız, hayatını kaybetti.
3 BARDAK İÇTİ Gözaltına alınan aile, kıza sadece 3 bardak su içirdiklerini iddia etti. Ancak doktorlar aşırı derecede alınan suyun kızın kanındaki sodyum oranını arttırarak beyin hücrelerini parlattığını söyledi. Trajik olay, bol su içmenin faydalarına ilişkin bilgilerimizin çok da sağlıklı olmadığını ortaya koydu. Uzmanlar gereğinden fazla alınan suyun hayati tehlike doğurabileceğini belirtiyor. Doktorlar, çok fazla suyun aniden içilmesi sonucunda 'su zehirlenmesi' adı verilen bu tür olaylara rastlandığını, önemli olanın gün içinde azar azar, ölçülü su içmek olduğunu söylüyorlar.
SU ZEHİRLENMESİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Oşar, tıpta 'su zehirlenmesi' adı verilen olayın kalp ve böbrek yetersizliğine sebep olarak ölüme yol açabileceğini belirterek şu bilgileri verdi: "Fazla su içme durumu patolojiktir. Yani hastalık olarak kabul edilir. Günde ortalama 2.5-3 litrenin üzerinde sıvı alan kişinin metabolizmasında bir bozukluk var demektir. Ya da psikiyatrik rahatsızlıklara bağlı su içme durumu olabilir. Aşırı su içmenin devamlılık arz etmesi durumunda, altında yatan sebebi aramak lazım. İdrar yoğunluğuna mutlaka bakmak gerekir. İdrar yoğunluğu normalse başka şeylere bakmak gerekir. Çünkü suyun fazlası zararlı ve öldürebiliyor. Kişinin aldığı sıvıdan 500 mililitre eksiği idrar olarak dışarı çıkartılır. Aldığınız sıvıyı vücuttan atamadığınız durumda problem başlar. Kalp ve böbrek suyu çıkartamadığında hücreler zorlanıp şişiyor... Bu da beyin ölümüne yol açıyor. İdrar çıkışını bozan hormonun eksikliğinde de bazı üzücü olaylar gerçekleşebilir. Bu durumda fazla su vücutta birikiyor ve öldürücü oluyor".
quote:
5 litre su öldürücü
İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi de tıpta su zehirlenmesi denilen bu vakaların zaman zaman görüldüğünü belirterek olayı şöyle anlatıyor: "Su anormal zamanda ve anormal miktarda içilmiş. Hücre içinde anormal miktar su girmiş. Bu durumda hücreler patlayacak gibi oluyor ve beyin ölümü gerçekleşiyor. Bir de kalp yetmezliği oluyor. Zaten kalp günde 5 litre kanı dolaştırıyor, bir de üstüne 5 litre su içilirse, pompalama yetersiz oluyor. Kalbin gücü buna yetmiyor ve akciğer ödemi oluşarak ölüm gerçekleşiyor".
ayrıca internette bu konuda araştırma yaparsanız kendiniz de çeşitli kaynaklara ulaşabilirsiniz..
yazin o guneşin altında metal bir kabın içine koyulmuş buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz gibi suyun üstüne tanımam.. boğazlarım şişip midem patlayana kadar içerim. kendime gelince yine içerim.
evet duymuştum... suyu az içmek de zararlı, fazla içmek de... birçok gıda maddesinde olduğu gibi
su zehirlenmesi ÇOK ÇOK Extreme bi durum.kolay kolay olucak bişey değil.Tabi kişiye göre değişir ama normal bir yetişkinin günde 3-4lt arası su içmesi iyidir.
Ben günde şu kadar litre su içmem gerek diye zorla su içenleri bir türlü anlamıyorum. Vücudunuzda su eksildiyse yani suya ihtiyacınız varsa mutlaka susarsınız zaten. Evde yattığım yerde terlemem etmem, idrar ile 3 kuruş su kaybım olur, ne diye zorla 4 litre su içeyim ki?
Vücudun bu konuda kusursuz bir mekanizması olduğuna inanıyorum. Kan şekeriniz düşer canınız acaip tatlı çeker, su kaybedersiniz deliler gibi susarsınız. Bence vücudun sesini dinlemek en iyisi
Ben bir seferinde 3.5 litre içtim
Şimdide 30 sn nin altında bir dikişde 1 litre süt içtim kafam acıo
su zehirlenmeside öyle zorla su içince oluyor(muş) zaten.zorla su içilsin diye bi olay yok.normal yetişkin insanlar için günde 3-4lt arası su iyidir.fazla su kaybı olmayan insanlar zaten 3lt den fazla içemezler canları çekmez.sporcular yada çok su kaybı olan insanlarda ise 3,5-4lt su içmek normaldir.
Ben günde şu kadar litre su içmem gerek diye zorla su içenleri bir türlü anlamıyorum. Vücudunuzda su eksildiyse yani suya ihtiyacınız varsa mutlaka susarsınız zaten. Evde yattığım yerde terlemem etmem, idrar ile 3 kuruş su kaybım olur, ne diye zorla 4 litre su içeyim ki?
Vücudun bu konuda kusursuz bir mekanizması olduğuna inanıyorum. Kan şekeriniz düşer canınız acaip tatlı çeker, su kaybedersiniz deliler gibi susarsınız. Bence vücudun sesini dinlemek en iyisi
annem arasıra bana sinsice yaklaşıp aniden bir bardak suyu ağzıma dayayıverir. sebeb: az su içiyomuşum ilahi anne.
Evet bu şekilde intahar eden insanlar bile duymuştum bir ara.Çinlinin biri intahar etmişti.
şimdi yalan diyeceksiniz ama ben yinede yazayım en son 5 gün önce bir bardak su içtim , ortalama 2-3 haftada bir bir bardak su içerim
10 lt üzerinde tüketim gerçekleşirse bir anda ortaya çıkar ilk olarak böbrekler iflas eder gerçektir ve ciddidir son yıllarda çok populer çünkü su insanlara hızlı kilo verme yöntemi gibi anlatılıyor insanlar kilo vereceğim diye su zehirlenmesine uğruyor
quote:
Orjinalden alıntı: 17_Ocak
şimdi yalan diyeceksiniz ama ben yinede yazayım en son 5 gün önce bir bardak su içtim , ortalama 2-3 haftada bir bir bardak su içerim
aklıma su getirdiniz iki yudum içtim
yeteri kadar su içmeyince de böbrekler az çalışıyor; bu da böbrek taşına neden oluyor..
ister inanın ister inanmayın
Su zehirlenmesi diye bisey duymustum...Sanirim fazla su icmek vucuttak su-tuz dengesini bozuyodu...
Su zehirlenmesi(hidrotoksisite); aşırı miktarda su alınması ve vücudun bunu tolere edememesi sonucu gelişir... kiloyla orantılı olmakla birlikte günde yaklaşık 10 litrenin üzerinde su içilmesiyle ortraya çıkabilir... yani iki bardak fazla içtin diye bir şey olmaz... günde yaklaşık olarak 2-2,5 litre su içilmesi ise son derece faydalıdır... bu arada piyasadaki standart su bardakları iddia edildikleri gibi 200 ya da 250 ml değilller, yaklaşık 160-170ml civarı hacme sahipler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme