Şimdi Ara

SU SOĞUTMA SAF SU ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kim ne derse desin bu safsu görunduğu kadar saf değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

kim ne derse desin bu safsu görunduğu kadar saf değil

evet o yüzden 1ltsi 35tl olan sulardan almakta fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

Gerçek saf su, havayla temas anında bile saflığını kaybeder. Saf suya yakın su diyelim. Mesela yağmur suyu, damıtılmış su gibi. Bunların hepsi kullanılabilir, 1 litresi falan benzincilerde 1,5 lira galiba. İçine ayrıca istenilen renkte antifriz %25 oranında katılırsa, en sağlıklı bileşim elde edilmiş olur.

Su soğutmaya özel diye satılan sıvıların çoğu, sadece pazarlama nedeniyle o denli yüksek fiyattalar. Tıpkı rakorlar gibi. Pnömatikçiden alırsan tanesi 1 TL, bilgisayarcıdan alırsan minimum 10 TL. Yalnız bu tüm sektörlerde böyledir. Ayarlı dirençli anahtar mesela, maliyeti kuruşlar bazındadır, salondaki ampuller için kullanacağım dersen 5-10 lira, bilgisayarda fan kontrol için kullanacağım dersen 40-50 lira, arabada kalorifer fanı için kullanacağım dersen 250-300 lira.

Mineral Oil denilen bir şey varmış , mineral yağı sanırım. Adamlar plexiden yaptıkları sisteme bundan dolduruyor , su gibi şeffaf bir madde , pc banamısın demeden çalışıyor. Bu dediğim maddeyle dolduruyorlar kasayı , yağ anakartın her zerresine temas ediyor. Böyle bir madde kullanılsa nasıl olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

quote:

Gerçek saf su, havayla temas anında bile saflığını kaybeder. Saf suya yakın su diyelim. Mesela yağmur suyu, damıtılmış su gibi. Bunların hepsi kullanılabilir, 1 litresi falan benzincilerde 1,5 lira galiba. İçine ayrıca istenilen renkte antifriz %25 oranında katılırsa, en sağlıklı bileşim elde edilmiş olur.

Su soğutmaya özel diye satılan sıvıların çoğu, sadece pazarlama nedeniyle o denli yüksek fiyattalar. Tıpkı rakorlar gibi. Pnömatikçiden alırsan tanesi 1 TL, bilgisayarcıdan alırsan minimum 10 TL. Yalnız bu tüm sektörlerde böyledir. Ayarlı dirençli anahtar mesela, maliyeti kuruşlar bazındadır, salondaki ampuller için kullanacağım dersen 5-10 lira, bilgisayarda fan kontrol için kullanacağım dersen 40-50 lira, arabada kalorifer fanı için kullanacağım dersen 250-300 lira.

Mineral Oil denilen bir şey varmış , mineral yağı sanırım. Adamlar plexiden yaptıkları sisteme bundan dolduruyor , su gibi şeffaf bir madde , pc banamısın demeden çalışıyor. Bu dediğim maddeyle dolduruyorlar kasayı , yağ anakartın her zerresine temas ediyor. Böyle bir madde kullanılsa nasıl olur ?

http://thgtr.com/gunun-videosu-fanlardan-kurtulun-30-litre-yag-ile-tamamen-sessiz-pc

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

quote:

http://thgtr.com/gunun-videosu-fanlardan-kurtulun-30-litre-yag-ile-tamamen-sessiz-pc

Bunu kastettim aynen

• merak etim için konu açmıyım burda sorram bi su döngüsü icinde 1 den fazla ponpa kulanabilirmiyiz
  • çok uzun sa aynı basınçta bır hatta koyarsın
  • quote:

çok uzun sa aynı basınçta bır hatta koyarsın

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=133193 şöyle bi çalışma hayal ediyom zaten hayel oldu icin konu açmıyom ya ölçüler konunun başına verilmiş ama lise 3 veya 4 te staj yapcam icin para kazancam ozaman alırım belki sıvı soğuma bügün hesapladım 1300 tl :) bidehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3830046995599 şu ponpa iyimi seninde boş yere vaktini alıyom kusura bakma

• sıvı soğutma çok zahmetlı ve bakım isteyen bır iş artı sonucu ıstediğinizi vermıyor bence hava soğutmalı bir sistemde o parayı sistemin diğer elemanlarına harcayarak değerlendırılebılr tabı herkesın kendı görusudur bu değişebilir şuda varkı bazen su soğutmada kasaya ayrı bı hava katıyo
  • quote:

sıvı soğutma çok zahmetlı ve bakım isteyen bır iş artı sonucu ıstediğinizi vermıyor bence hava soğutmalı bir sistemde o parayı sistemin diğer elemanlarına harcayarak değerlendırılebılr tabı herkesın kendı görusudur bu değişebilir şuda varkı bazen su soğutmada kasaya ayrı bı hava katıyo

ben zaten görselik istiyom zahmetli olsa iyi olur severim bu işleri sıvı nekadar sıklıkla deyişmeli o ponpa nasıl kaç metre kadar ponpalar bide bügüne kadar kimse sormamıştır kırmızı sıvı yerine şarap koysak olurmu alkölünü uçurup falan kırmızısı da güzel :) çok sordum kususra bakma
  • işlemci ve tek ekran kartı için bir pompa yeter ama sen çok hortum ve görsellik istiyorsun istersen iki pompa kullanabilirsin tabi kasanın buyuk olması şart he şuda var pompa ve radyatörü dışarıda alabilirsin ben mesela radyatör ve pompayı balkonda olacak şekilde tasarlamıştım ama tabı gereksız olduğu için vaz geçmiştim sistem şu durumda bana hayli hayli yetiyor

şarap olayıda bılmıyorum açıkçası sıcak şarap içiliyo sonuçta ısınınca sorunda çıkarmıyo demektir bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fefeyx -- 20 Mayıs 2012; 11:36:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Arkadaşlar bu sıvı soğutmaları kasaları ben hiç estetik bulmuyorum... Neden böyle çirkin görünütler oluşuyor ?

Elbette bazıları gayet iyi duruyor ama onlara da yüzlerce lira harcanıyor...

Modüler sıvı soğutma oldukça maliyetli bir iş zaten, giriş seviyesi bir sisteme bile 400-500tl harcamak gerekiyor. Estetik kişiye kalmış bir olgu,
    kimisi abartı, kimisi sade tasarımlar oluşturuyor. Göz zevkinize uygun bir sistem oluşturabilirsiniz her şekilde...

Bu arada piyasada satılan hazır sıvılar da saf su/boya/antibakteriyel-antikorozyon sıvı karışımından oluşuyor. Dilediğiniz taktirde katkısını(örn. PrimoChill Liquid Utopia) ayrıca da alıp saf suya karıştırabilirsiniz.

Muhakkak oyledir ama su ana kadar forumda gordugum kasalarin hepsi cok karisik ve darmadagin...

Cidden 1-2 tane ancak şik kasa gordum bu manada...

Haklısınız, herkes dizayn ve estetik açısından aynı yeteneğe sahip değil malesef. Eline ne geçerse(uv kablo, led fan vb.) şaşalı görünsün diye kasa içine düzensiz dolduranlar oluyor elbette.
    Bence 2 renk temalı sade sıvı soğutma sistemleri daha şık duruyor. Örneğin uv ışık kullanılacaksa led olmasa da olur, sıvının veya hortumların parlaması yetiyor örneğin.
    Amatörce yapılan kasa kesimleri veya boyama işleri de projenin baştan kötü görünmesini sağlıyor. Ama yetenekli ve profesyonelce çalışan kişilerden gerçekten güzel
    işler çıkıyor ortaya.

Örn hazır üretim modlu bir pc'den örnek vereyim, triple sli ve chiller ünitesine rağmen 2 renk temasıyla sade bir görünüm kazandırılmış.

SU SOĞUTMA SAF SU ?

SU SOĞUTMA SAF SU ?

Dedikleriniz dogrudur fakat yanlis anlasilmasin ama verdiginiz resimdeki gibi duzenli bir kasa veya sisteme forumda henuz rastlamadim...

Forumda gordugum tum calismalar estetik yonden rezaletti... Ha cok iyi sogutuyordur sistemi orasi ayri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

işlemci ve tek ekran kartı için bir pompa yeter ama sen çok hortum ve görsellik istiyorsun istersen iki pompa kullanabilirsin tabi kasanın buyuk olması şart he şuda var pompa ve radyatörü dışarıda alabilirsin ben mesela radyatör ve pompayı balkonda olacak şekilde tasarlamıştım ama tabı gereksız olduğu için vaz geçmiştim sistem şu durumda bana hayli hayli yetiyor

şarap olayıda bılmıyorum açıkçası sıcak şarap içiliyo sonuçta ısınınca sorunda çıkarmıyo demektir bu

ya sistemi verdim linkteki gibi yapcam rad lar aşada falan olcak tek ponpa karşılamaz diye tahmin ediyom iyi bi ponpa kaç metre ponpalar
  • @duketemre
    Tek radyatörlü sisteme bir adet mcp655/laing d5 rahatlıkla yetecektir çift pompanın amacı uzun döngülü veya birden fazla radyatörlü sistemlerde yeterli debiyi sağlamaktır.
    Sisteme radyatör ekledikçe malesef debi düşüyor, ben hem kasada yer sıkıntısı hem de debi sıkıntısı açısından tek ve büyük radyatör tercih edenlerdenim.
    Radyatörü ister kasa arkasına ister masa altına monte edebilirsiniz, o kadar ekstrem duvar delmeli vs. işlere gerek yok bence çok da. Kasa içinde olmaması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duketemre

merak etim için konu açmıyım burda sorram bi su döngüsü icinde 1 den fazla ponpa kulanabilirmiyiz

hayır, koyamazsınız. teorik olarak, birebir aynı olan iki pompa tek hat üzerine konulabilir, ancak iki pompanın birebir aynı olma ihtimali, hesaplanamayacak kadar küçük bir ihtimal, ben diyeyim trilyonda bir, sen de katrilyonda bir.
    olur da konulursa, her iki pompa arasındaki fark kadar pompalar ve ara bağlantı elemanları zorlanacaktır.

seri yerine paralel bağlanabilir. Bu durumda debi, iki pompanın toplamı kadar olur. tabii anlamsız olur. ortalama bir pompa, 400 l/s iken, çiftini paralel bağlasan 800 l/s olur ki zaten 2000 l/s pompalar bile var. yani gerek yok. yükseklik ve akış darlığı açısından da daha güçlü pompalar var.

• quote:

@duketemre
    Tek radyatörlü sisteme bir adet mcp655/laing d5 rahatlıkla yetecektir çift pompanın amacı uzun döngülü veya birden fazla radyatörlü sistemlerde yeterli debiyi sağlamaktır.
    Sisteme radyatör ekledikçe malesef debi düşüyor, ben hem kasada yer sıkıntısı hem de debi sıkıntısı açısından tek ve büyük radyatör tercih edenlerdenim.
    Radyatörü ister kasa arkasına ister masa altına monte edebilirsiniz, o kadar ekstrem duvar delmeli vs. işlere gerek yok bence çok da. Kasa içinde olmaması yeterli.

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=133193 böyle yaparsak

• Hocam o tarz bir sistem bence extreme'e kaçıyor ve bütçe açısından gereksiz, o kadar uzun hortum kullanıldığında 2 pompa bile debide yetersiz kalabilir yüksek güçlü başka model
    tek pompa kullanılması daha mantıklı olur. Laing'in yine sanayi tipi daha güçlü cihazları da var. (D5 de sanayi tipi bir pompadır, sıvı soğutma maksatlı çok yaygın kullanılıyor)
    Çift radyatör çift pompa kullanılacaksa da, en verimlisi birbirinden bağımsız dual loop(çift döngülü) sistem kurmak olur, pompaları aynı döngüye bağlamak o kadar mantıklı gelmiyor bana.
    Tabi deneyip debi ölçümü yapmış arkadaşlar varsa daha kesin cevaplar verecektir.
  • yok çok extrem yapmıcam görüntüsündeyim raid 0 asus bi anakart 2500k işlemci kırmızı sıvılı sistem peki o dediyin ponpa nın bi linkii varmı ponpalarsa 1 ponpada koyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

Arkadaşlar su soğutmaya yeni geçtim ve biraz kulaktan duyduğum kadarı ile bu 1 lt si 35 liraya satılan sulardan almamıza gerek yokmuş saf su alsak yeterli oluyormuş doğrumu =?

Hayiir! sakin ola saf su almayin. yapilan testlere gore o su birkac kere dondukten sonra yine ionlari aldigi icin saflik kalmiyor, bu durumda da en kucuk bir kacak durumunda o suyun temas ettigi parcaya elveda diyebilirsiniz. bunu adamlar testle de kanitlamis ama bulamadim simdi. ayrica cenk, bence su sogutma alacaksan ucuza kacmamani tavsiye ederim, ki zaten kacmazsin umarim
  • arkadaşlar kesinlikle bu oto parçacılarda vs satılan safsulardan kullanmayın özelikle antifirile bakır alışımı mahfediyor,antifiriz sadece ve sadece aliminyum alışımlı radyatör vs de kullanılmalı,sistemi kuruyorsanız 35 40 tl nize kıyıp özel markaların sunduğu sıvılardan kullanın tavsiye
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.