Şimdi Ara

SU SOĞUTMA SAF SU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar su soğutmaya yeni geçtim ve biraz kulaktan duyduğum kadarı ile bu 1 lt si 35 liraya satılan sulardan almamıza gerek yokmuş saf su alsak yeterli oluyormuş doğrumu =?

• Kısmen doğru kanka, suyun Aquamarine marka olanını almalısın, en safı o
  • foto vs. gelecekmi..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edacsac

Kısmen doğru kanka, suyun Aquamarine marka olanını almalısın, en safı o

kanka nalbur da cbs marka buldum boya markasi olan :D
    fvscrk06 fotolar yarin dostum bitsinde tam bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun..takipteyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

hayırlı olsun..takipteyim..

teşşekürler hocam bu arada senin 680 de hayırlı olsun kartı zorladınmı ?
  • yok daha hiç vaktim olmadı kısmet olursa bu akşam bakacağım..evganın programı ile mi zorlayım ??
    tşk...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saf su kullancaksan yosun ve bakterileri öldürecek şeyler kullanmalısın.silver kill coil olarak geçiyor yurt dışında

parçaları ilk yıkamak için saf su kullandım ama sistemi kurduktan sonra ek nın hazır sıvısı var ne yosun ne bakteri ne korozyon kafan rahat olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: henezini

saf su kullancaksan yosun ve bakterileri öldürecek şeyler kullanmalısın.silver kill coil olarak geçiyor yurt dışında

parçaları ilk yıkamak için saf su kullandım ama sistemi kurduktan sonra ek nın hazır sıvısı var ne yosun ne bakteri ne korozyon kafan rahat olur

hocam yıkamaktan kastınız herhalde lavobada yıkama değilde ilk çalıştırdığnız zamandan bashediyrosunuz dimi hani ilk bir kaç tur attırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

yok daha hiç vaktim olmadı kısmet olursa bu akşam bakacağım..evganın programı ile mi zorlayım ??
    tşk...

kardeşim afterburner dan şaşma bildiğin her zaman en iyisi
  • ok akşama denerim haberleşiriz..tşk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Kanka benim bahsettigim makarasina icme suyuydu 0.5lt 50krş:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

kanka doldruacakttın bana suyu :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kanka doldruacakttın bana suyu :D

O zaman su soğutma sisteminin adını Ice Cream Sandwich koyardık kanka

• Gerçek saf su biraz zor bulursun :) gerçeği elektriği iletmez yani sistemi bir akvaryumda saf su içine koyup çalıştırabilirsen bil ki o saf sudur :D
  • Gerçek saf su, havayla temas anında bile saflığını kaybeder. Saf suya yakın su diyelim. Mesela yağmur suyu, damıtılmış su gibi. Bunların hepsi kullanılabilir, 1 litresi falan benzincilerde 1,5 lira galiba. İçine ayrıca istenilen renkte antifriz %25 oranında katılırsa, en sağlıklı bileşim elde edilmiş olur.

Su soğutmaya özel diye satılan sıvıların çoğu, sadece pazarlama nedeniyle o denli yüksek fiyattalar. Tıpkı rakorlar gibi. Pnömatikçiden alırsan tanesi 1 TL, bilgisayarcıdan alırsan minimum 10 TL. Yalnız bu tüm sektörlerde böyledir. Ayarlı dirençli anahtar mesela, maliyeti kuruşlar bazındadır, salondaki ampuller için kullanacağım dersen 5-10 lira, bilgisayarda fan kontrol için kullanacağım dersen 40-50 lira, arabada kalorifer fanı için kullanacağım dersen 250-300 lira.
  • Arkadaşlar bu sıvı soğutmaları kasaları ben hiç estetik bulmuyorum... Neden böyle çirkin görünütler oluşuyor ?

Elbette bazıları gayet iyi duruyor ama onlara da yüzlerce lira harcanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Arkadaşlar bu sıvı soğutmaları kasaları ben hiç estetik bulmuyorum... Neden böyle çirkin görünütler oluşuyor ?

Modüler sıvı soğutma oldukça maliyetli bir iş zaten, giriş seviyesi bir sisteme bile 400-500tl harcamak gerekiyor. Estetik kişiye kalmış bir olgu,
    kimisi abartı, kimisi sade tasarımlar oluşturuyor. Göz zevkinize uygun bir sistem oluşturabilirsiniz her şekilde...

Bu arada piyasada satılan hazır sıvılar da saf su/boya/antibakteriyel-antikorozyon sıvı karışımından oluşuyor. Dilediğiniz taktirde katkısını(örn. PrimoChill Liquid Utopia) ayrıca da alıp saf suya karıştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Arkadaşlar bu sıvı soğutmaları kasaları ben hiç estetik bulmuyorum... Neden böyle çirkin görünütler oluşuyor ?

Modüler sıvı soğutma oldukça maliyetli bir iş zaten, giriş seviyesi bir sisteme bile 400-500tl harcamak gerekiyor. Estetik kişiye kalmış bir olgu,
    kimisi abartı, kimisi sade tasarımlar oluşturuyor. Göz zevkinize uygun bir sistem oluşturabilirsiniz her şekilde...

Bu arada piyasada satılan hazır sıvılar da saf su/boya/antibakteriyel-antikorozyon sıvı karışımından oluşuyor. Dilediğiniz taktirde katkısını(örn. PrimoChill Liquid Utopia) ayrıca da alıp saf suya karıştırabilirsiniz.

Muhakkak oyledir ama su ana kadar forumda gordugum kasalarin hepsi cok karisik ve darmadagin...

Cidden 1-2 tane ancak şik kasa gordum bu manada...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Muhakkak oyledir ama su ana kadar forumda gordugum kasalarin hepsi cok karisik ve darmadagin...

Cidden 1-2 tane ancak şik kasa gordum bu manada...

Haklısınız, herkes dizayn ve estetik açısından aynı yeteneğe sahip değil malesef. Eline ne geçerse(uv kablo, led fan vb.) şaşalı görünsün diye kasa içine düzensiz dolduranlar oluyor elbette.
    Bence 2 renk temalı sade sıvı soğutma sistemleri daha şık duruyor. Örneğin uv ışık kullanılacaksa led olmasa da olur, sıvının veya hortumların parlaması yetiyor örneğin.
    Amatörce yapılan kasa kesimleri veya boyama işleri de projenin baştan kötü görünmesini sağlıyor. Ama yetenekli ve profesyonelce çalışan kişilerden gerçekten güzel
    işler çıkıyor ortaya.

Örn hazır üretim modlu bir pc'den örnek vereyim, triple sli ve chiller ünitesine rağmen 2 renk temasıyla sade bir görünüm kazandırılmış.

SU SOĞUTMA SAF SU ?

SU SOĞUTMA SAF SU ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.