Şimdi Ara

Şu Kar-Zarar Sorusu Yanlış Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler arkadaşlarla tarıştık ben sorunun soruluşunda hata olduğunu söylüyorum onlar 'soru doğru diyorlar' her neyse .Sizinde yorumlarınızı bekliyorum

Şu Kar-Zarar Sorusu Yanlış Mı?

Onlar sorunun çözümünü:

x ve y diyip

14X=6Y 10.3+7.10=100 Satıcın elindeki malların değeri

X=3k 14.3+6.7=84

Y=7K 100-84=16 zarar diyorlar cvp 16 zarar bu arada.

Ben bu çözümü anlamakla birlikte çözümde sıkıntı yok.Bana yanlış gelen 'Bu iki maldan'diye başlayan sorunun bize ne kadar kar ya da zararla satılacağını belirtmemesi.Yukarda verilen kısım bize karlı satış fiyatını ve zararlı satış fiyatını söylüyor.Bu kar ya da zararla satacağımızı belirtmiyor.Yukardaki cümleye bakıp bu x'i /40 kar ve y'i /40 zarar ile sattıklarını söylüyorlar.
    Bende soru cümlesinde ne kadar kar ile zarar ile satacağımızı belirtmediğini sorunun bu yüzden yanlış olduğunu söylüyorum.Yukardaki bilgi cümlesi bize sadece 14x=6y bilgisini veriyor diyorum .Sorunun bize x ve y ne kadar kar ya da zararla satacağımızı söylememesi bu soruyu yanlış yapıyor diyorum isterse x'i 30 karla satar y'40 zararla satar bunu belirtmemiş.Hata burda diyorum umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• Cevap E mi hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10X+%40×10X=14X

10Y-%40×10Y=6Y

7X=3Y

X=3 Y=7

14×3+6×7=84 TL

10×3+10×7=100 TL

Burada X %40 karla Y %40 zararla satılırsa durumun ne olacağı sorulmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soruyu hazırlayan kafasında düşündüğünü soramamış, yapanlar da bu böyledir deyip çözmüş yoksa açıkça soru hatalı.
    dediğin gibi kaç karla satacağını satıcı belirler yukarıdaki cümleden de sadece ikisi arasındaki maliyet oranı çıkarılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 1 Şubat 2018; 18:54:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.