Arkadaşlar çok sevimli bulduğumdan dolayı geçen gün bi su kaplumbağası aldım fakat bunları beslemenin göründüğü kadar kolay olmadığını farkettim akvaryum boyutundan su sıcaklığına kadar bi sürü önemli etken varmış. Kaplumbağam henüz yavru daha önce beslemiş olanlar bana yardımcı olabilirmi. Arkadaşımın aldığı kaplumbağa 3 ayda öldü halbuki kaplumbağların ömürleri ortlama 70 yılmış. Ben şu anda kaplumbağayı yuvarlak bi fanus içinde tutuyorum. Bana ne gibi şeyler önerirsiniz.
Ben suyu az koyuyorum.
-uzak dur eline alma siğil olur koçakarı lafıdır deme tosbağa ile oynayan çok arkadaşların elinde çıktı
ALINTIDIR
Bir su kaplumbağası beslemek için gerekli olan donanımlar şunlardır :
Büyükçe bir akvaryum (en az 80x40x40) Isıtıcı lamba (klipsli masa lambası, 40 Watt soft lamba takılı) Isıtıcı (bana önerdikleri Atman 100 W. Tamamı su içinde kalacak) Filtre (yine bana önerilen Atman marka iki tane en küçük boy filtre) Termometre (2 YTL'lik standart cam termometrelerden) UV lamba (eğer eviniz güneş görmüyorsa şart. Ama görüyorsa almasanız da olur. Günde 1 saat sabah veya akşam güneşinde güneşlendirmeniz gerekiyor) Kuru bölge (akvaryumda sudan çıkıp durabilecekleri akvaryumun ortalama 1/5, 1/4, 1/3'ünü kaplayacak bir kaya. Deniz kenarından bulursanız da olur). Akvaryum tabanı (iri taşlar kullanabilirsiniz, yine deniz kenarından toplayabilirsiniz. Kuru bölge ve akvaryum tabanı taşlarını nasıl temizleyeceğiniz hakkında bilgiwww.hepsievcil.com'da var).
Ve günlük olarak kaplumbağanızla şöyle ilgilenmeniz gerekiyor :
Yem verirken;
"Yem olarak seranın iyi yemleri var. Sanyu yada güvenebilirsin. Kurutulmuş karides özellikle yavrular için oldukça iyi bir besin kaynağıdır. Akvaryumcularda küçük poşetlerde 1 YTL civarı satılıyorlar. Ek olarak karpuz, fesleğen yaprağı, yonca, elma, marul gibi şeyler de verebilirsin. Yem verirken ana kural kafa büyüklükleri kadar vermen. Onlar yem için her zaman çıldıracaklardır. Doymadıklarını düşünme. Benimkileri akşama kadar da beslesem yem görünce yine çıldırıyorlar. Hafta da bir yemlerinin üzerine vitamin damlatıp biraz beklettikten sonra vermelisin. Kaplumbağalar için karışık vitamin konsantreleri var" (Alıntıdır)
Güneşlendirirken;
"Akşam veya sabah güneşinde 1 saat güneşlendirsen yeter. Unutma ki güneşlenecekleri kaba bir de gölge alan bırakmalısın. (içine bir taş koyup isterlerse üzerinde güneşlenmelerini, isterlerse arkasında dinlenmelerini sağlayabilirsin.) Kaba biraz da su koymalısın. Ayaklarını ıslatacak kadar kafi." (Alıntıdır)
Suyunu değiştirirken de haftada 1 % 80'ini, ayda 1 de tümünü değiştirmelisiniz.
Fiyata gelince. En az 75-100 YTL'yi gözden çıkarmanız gerekir. Kaplumbağalar pahalı değil (5-10 YTL). Yukarıda bahsettiğim donanımlar pahalı.
UP !!!
Şu anda orta boy bi leğenin içinde duruyorlar yakın zamanda bi akvaryum yapmaya çalışıcam ilk olarak ısıtıcı almayı düşünüyorum fiyatları ne civardadır ve leğene monte edilebilirmi.