Şimdi Ara

Su Kaplumbağası Bakımı? -Yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
10.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam 2 tane su kaplumbağası aldım (dişi-erkek) ama bunları bakımı hakkında fazla bi bilgim yok. Bunlar günde kaç öün beslenir? suları kaç günde bir değiştirilir? bilgisi olan varmı? Bide bunların plastik bi kapları bi arkdaş içine toprak koy falan dedi onu tam olarak nasıl yapabiliriz? bu işten anlayan biri yardım ederse acayip makbule geçer.

İlgilenen Arkadaşlara Şimdiden Teşekkürler..

• hergün besle. haftada bir değiştir. kab değil de akvaryum al küçük bişey onda besle. kaplarda işkence çekiyo hayvanlar. küçük bişey al ya da ucuza yaptırırsın camcıdan
  • Teşekkür ederim sasa_iliç. Hergün besliyorum zaten ama öğünlerini nasıl ayarlamam gerek? Bide bu su sıcaklığı 27-28 derece sabit olması gerekiyormus akvaryum alınca ısıtıcı falanda taktırmam gerek o zaman dimi?
  • Sularını çok pisletiyorlar temizlemen lazım sık sık
    Ve günde belli bir saat kaplumbağaların ışık alması lazım

Ve en önemlisi sanırım çok küçük alırsan ve çok ellersen bir hastalık yayıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard Days -- 31 Temmuz 2010; 22:18:44 >
  • quote:

Orjinalden Alıntı: Blizzard Days

Sularını çok pisletiyorlar temizlemen lazım sık sık

Ve en önemlisi sanırım çok küçük alırsan bir ve çok ellersen bir hastalık yayıyormuş.

Bak bunu hiç bilmiyordum. Hastalığın adını hatırlayabiliyormusun peki? ve insanlara bi zararı falan varmı acaba?
  • Bu arada sanırım 3-4 yaşında erkek 5-6 yaşındada dişi ergenlige giriyor. O yaşlara gelince dişi ve erkegi ayır birbirinden. Çünkü erkek dişiyi rahatsız edebilir ve dişi ona zarar verebilir. İnternetten araştır biraz yaşlarını tam bilmiyorum.

Bu arada sularını pislnedikçe degiştir. Kendine özel yumuşak kılları olan bir diş fırçası olsun suyunu degiştirirken kabugunu fırçalaman lazım. Kendilerine özel vitaminleri var onlardan al. Yemleri hep aynı marka al. Hayvan günde 1 saat güneş görsün ayrıca.

Biraz büyüdüklerindede bi koli kutusuna koy. 2-3 dakika dolaştır içinde. Çok uzun tutma ama(örn:15 dk) yoksa kurur ölür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 31 Temmuz 2010; 22:25:37 >
  • 1. Önceliklerini satıcının verdiği su kabını değiştir , yerine güzel bir akvaryum al. üstü kapalı olan akvaryumlar var , kokusunu dışarı vermedikleri için tavsiye edebilirim.
    2- Bildiğimiz kaplumbağa yemlerini günde 3 defa verebilirsin. Ama pişmiş kıyma ve balık yemeye bayılırlar , verdiğin zaman ne kadar sevindiklerini gözlemleyebilirsin.
    3-Biraz da yakalandıkları hastalıklar hakkında bilgi vereyim ; göz iltihabına yakalanbilirler ve kabuk yani sırt yumuşması görülebiliyor. Suyunu temiz tut ve kabuk yumuşamasını önlemek kabuklarına sürülen krem var veya benim kullandığım gibi vitamin kullanabilirsin. Sabah ve akşam vakitleri güneşe çıkar güneşlensin hayvanlar.

Su kaplumbağalarının suyun içinde beslendiklerini hatırlatalım. Yani, onları beslediğiniz yerin en az bir bölümündeki su seviyesi, başlarını geçecek seviyede olmalı. Ancak yerlerinde, arada bir çıkıp kabuklarının alt kısmını kurutabilecekleri bir karasal bölüm de mutlaka olmalı.Bunu bir taş vb. koyarak halledebilirsin.

Yardım edebildiysem ne mutlu bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Banyo sıcak su sorunu yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40 45 dereceye falan getir suyu bişey olmaz yazın ii gider
  • Su normalde sabit 28 derece olmalıdır.
  • Bak burda detaylı bir şekilde anlatılmış internetten de biraz araştır iyi bilgiler var ayrıca hayvancağızları kaptan kurtarmanı öneririm orta boy bütçene göre bi akvaryum al döşe içini çok güzel olur.

http://www.akvaryum.com/forum/su_kaplumbagasi_bakimi_ve_akvaryum_k15728.asp
  • Ben 4 tane yavru almıştım. Satıcının verdiği kapta ve satıcının verdiği yemle beslediğimden öldü hayvanlar.
  • Çok fena kokutuyorlar ortalığı haberin olsun. 2 günde 1 temizlemen gerekiyor. Ben sırf bu yüzden geri verdim.
  • kabına ufak süs taşlarından koyma gece uyutmuyolar sürekli tık tık tık ses ediyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impala_vs_Tiger

quote:

Orjinalden Alıntı: Blizzard Days

Sularını çok pisletiyorlar temizlemen lazım sık sık

Ve en önemlisi sanırım çok küçük alırsan bir ve çok ellersen bir hastalık yayıyormuş.

Bak bunu hiç bilmiyordum. Hastalığın adını hatırlayabiliyormusun peki? ve insanlara bi zararı falan varmı acaba?

Bir yerde okumuştum

Küçük boyutlu kaplumbağalara el sürdükden sonra kesinlikle iyice yıkanması gerekiyormuş.Yoksa ishal gibi bir hastalık olurmuş

Ve evde küçük çocuğunuz varsa onda ishalden daha ciddi rahatsızlıklar görünebilir.

• benim kaplumbagam 2 aydır bızımle:)) ama normal kaplumbaga yemi yemıyor.. balık eti, tavuk eti ve kırmzı et yıyor..baska yem yedıremedım bı türlu yemıyor..

arada kücük camasır leğenı var onun ıcını su doldurup yüzdürüyorum cunku o kapllarda yasıor sımdılık, kışa akvaryum alıcam..

ben suyunu hergun degıstırıyorum cunku yaz sonucta ve de koku yapıyor..taşı var kapında, üstune cıkıo guneslenıyor fılan..

2 ayda 2 kere üstünü diş fırcasıyla fırcaladım..bı kac kerede koltugun üstünde yürüttum..ama azıcık yürüdukten sonra elıme kendi geldı bende suya koydum:))

suan cok saglıklı ama normal yem yememesı beni endişelendırıyor.. ne yapmam lazım o yemlerden yemesı ıcın?

kurutulmus karıdeste aldım onuda yemedi

• Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinizide dikkate alacağım.. Ama şu kumdan ada yapma olayı hala çözebilmiş değilim. Acaba onu nasıl yapabiliriz? Ne tür kum kullanmamız lazım acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impala_vs_Tiger

Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinizide dikkate alacağım.. Ama şu kumdan ada yapma olayı hala çözebilmiş değilim. Acaba onu nasıl yapabiliriz? Ne tür kum kullanmamız lazım acaba?

kum koyma sakın..yemeye calısırlar tehlıkelı olur yanı..

http://forum.donanimhaber.com/m_39058091/mpage_1//tm.htm#41258556

bak burda arkadaslar taş koymuslar..bı incele ıstersen.:))
  • Teşekkürler <flame> inceliyorum.
  • Kurutulmuş karides ve şu yemlerden veriyordum ben. Aldığım ilk zamanlar bir yemi zar zor yiyordu. Sonraları iştahı açıldı, günde 5-6 taneyi rahat yemeye başladı. Çok açtı benim kerata.
    Yaz günü neyse de kışın dikkat et, üşümesinler. Mümkünse ısıtıcılardan al.
  • mesajım bulunsun sanırım bu hafta ben de alıcağım..10 TL ye Kabı ve bir tane su kaplumbası olarak almayı düşünüyorum:Acaba tek olması sorun çıkartır mı? bir tane de arkadaş almalımıyım?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.