Şimdi Ara

şu devrenin çalışma mantığı? theremin uzaklık sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  şu devrenin çalışma mantığı? theremin uzaklık sensörü
    arkadaşlar bu devrenin anten ucuna elimizi yaklaştırdığımızda led yanıyor mesafeye göre. bunun çalışma mantığı nedir ? ve devrenin anten ucu tam oalrka neyi algılar ? toprağı mı algılar? eğer toprağı algılıyorsa devrenin beslemesindeki - kutuptan etkilenmez mi ?
    veya rf den mi etkileniyor ? eğer böyle ise devre toprağa yakın bir yerdeyse çalışmaz değil mi ?
    bu devreyle ben aslında ayağın bir yere mesafesine göre led yakmak istiyorum. ayakta ayakkabı vs olması devrenin çalışmasını etkiler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 24 Haziran 2014; 2:14:55 >

• Devreniz PNP transistörün base uygulanan gnd ile çalışıyor yani siz direk gnd verirseniz transistörün base'ne led devamlı yanacaktır,

Kendi beslemesindeki gnd ile etkilenmez çünkü girişte 250k trimpot ile gnd eşik seviyesini ayarlıyor dolayısı ile siz potu ayarladığınızda ve elinizi yaklaştırdığınzıda eşik seviyesini aşınca transistör anahtarlama yapıp 4093 ü çalıştırıyor .

dediğiniz ayak yaklaşınca çalışsın işlemini bu devre ile sağlıklı çalıştıramasınız ancak optik bir sistem yapmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Devreniz PNP transistörün base uygulanan gnd ile çalışıyor yani siz direk gnd verirseniz transistörün base'ne led devamlı yanacaktır,

Kendi beslemesindeki gnd ile etkilenmez çünkü girişte 250k trimpot ile gnd eşik seviyesini ayarlıyor dolayısı ile siz potu ayarladığınızda ve elinizi yaklaştırdığınzıda eşik seviyesini aşınca transistör anahtarlama yapıp 4093 ü çalıştırıyor .

dediğiniz ayak yaklaşınca çalışsın işlemini bu devre ile sağlıklı çalıştıramasınız ancak optik bir sistem yapmanız gerekir.

Optik sistemde denedim. Cny70 ile mesafe çok kısa oldu. Ve ledin parlaklığı ile mesafe doğru Orantılı olmuyor. Ledin parlaklığı yavaş yavaş artarken bir anda Max. Oluyor.
    Yani istediğim devre ön off devresi değil. Mesafeye göre parlakligin değişmesi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 24 Haziran 2014; 10:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapmak istediğiniz led sistemini 1ad 12f683 ile adc kanalını kullanarak ve pwm ile yapabilirsiniz ayrıva cny70 ile kesinlikle olmaz algılama mesafesi çok kısadır .

İstediğiniz sistemin çalışması şöyle olması gerekir 1ad ışık kaynağı 1 ad optik alğılayıcı ışık kaynağını optik algılayıcıya yaklaştırdığınız oranda ledlerinizin liner olarak ışık şiddeti artıp azalacaktır.
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için. ben bu benim gönderdiğim devreyi bir deniyim basit zaten. eğer olmazsa dediğiniz gibi pic in adc kanalı ile yapıyım
  • şemada led ters polarmalandırılmış.ayrıca bir öndirenç ile kullanılması gerek.

@du riechst so gut
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    evet bende fark ettim şimdi teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Devreniz PNP transistörün base uygulanan gnd ile çalışıyor yani siz direk gnd verirseniz transistörün base'ne led devamlı yanacaktır,

bu devreyi cd4093 kullanmadan sadece transistor ile yapabilmek mümkün mü ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.