Şimdi Ara

Su arıtma tasarrufu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
5
Favori
3.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    Su arıtma cihazının atık su hattından sürekli azda olsa akış oluyor. Eğer Shutoff valf değiştirilse de bu devam edebiliyormuş. Kesin çözüm bu diye düşündüm.

    Su arıtma giriş hattına 24V DC ile su hortum hattını aç-kapa yapan selenoid valfi aşağıdaki şema gibi bağlayabilir miyim?

    Tankta su azaldığında motor devreye girdiğinde selenoid valf açılıp suyun hortumdan geçişini sağlıyor. Alçak basınç switchinden önde tutmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Çünkü selenoid açmazsa motorda devreye girmez bekler.



    Su arıtma tasarrufu hakkında







  • İlk 3lü filtreden sonradaki hortumun arasına selenoid valfi koyunca, atık su problemi ortadan kalkmıştır.Sadece cihazın pompası çalıştığında su geçişi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skypol

    İlk 3lü filtreden sonradaki hortumun arasına selenoid valfi koyunca, atık su problemi ortadan kalkmıştır.Sadece cihazın pompası çalıştığında su geçişi olur.
    mesaj)
    0
    Merhaba. Sistemi hala kullanıyor musunuz? Sonuç nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErkanGençay20 E kullanıcısına yanıt
    6 aydan fazladır kullanıyorum. herhangi bir arıza vermedi. motor çalışınca açıyor, motor basınca ulaşınca kapanıncada aynı hat üzerinde olduğunda hem motor kapanıyor hem valf. atık su anında durmuş oluyor. israf 0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skypol

    İlk 3lü filtreden sonradaki hortumun arasına selenoid valfi koyunca, atık su problemi ortadan kalkmıştır.Sadece cihazın pompası çalıştığında su geçişi olur.

    Hocam sen bununla nasıl cozdun zaten arıtma işlemi bitene kadar atacağı kadar atık suyu atmış oluyor ondan sonra durdursaniz da bir olayi kalmiyor ki ben mi anlamadım brndr çözüm arıyorum @skypol


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunyy2003 S kullanıcısına yanıt

    Cihaz örneğin 3 litre su arıtıp tanka ekleyecekse bunun bir o kadarı çöpe gidecek maalesef. Atıktan atılan su işe yaramaz geri çevrilemez.

    Bizim amacımız SADECE cihaz durduğunda atık suyun damla damla bile olsa akmasını tamamen kesmektir.

    Tank doldu işiniz bitti gece uyudunuz veya evden dışarı çıktınız halen atık su azda olsa devamlı akıyor. Böyle çözüm getirdim.

  • Bu uygulama arıtma firmaları tarafından uygulanıyor. Ben bir buçuk ay önce aldığımda hem pompa hemde selenoid valf uygulattım. İkiside su tasarrufu sağlıyor. Shotoff denilen sistemler arıtma işlemi birse dahi bir süre daha su geçişine izin veriyormuş. Selenoid valf ise anında kesiyor. Düşünce uygulamanız çok güzel tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu acan arkadasin mantik dogru is yaparda. Bende uygulamak icin sipatis verdim. Ama asil tasarrufu cift membran kullanarak yaparsiniz. Suan bende cift membran var 1 e 1 atik aliyorum. Bunuda yaoarak dahda dusurecegim cunku satoff kapamasi cok hizli olmadigindan belli bir basinca ulasmasi gerekiyor ama sivicin uzerinde ayar oldugundan daha dusuk basinclarda aritma islemini durdurabiliriz. Birde birkerede tanki bosaltarak su alirsaniz daha az atik olur. Saunki proje perapump calismasini taklit edecem bir sistem ugrasacagim. Atik cikisini 2 saniyeligine kapayip 5 saniye acacak bir sistem yapip tankin daha da hizli doldurup atik miktarini azaltacagim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.