Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.935
Cevap
405
Favori
601.226
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arıtmayı bu hafta aldım. Filmtec membran var sistemde. Pompalı sistem. Atık su oranı ne olmalıdır. 1lt ye 2 lt atık mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Filtrelerde bekleyen suyun tds değeri yüksek olur, ilk aldığınız su genelde böyle olur, kullandığınız post karbon, mineral ya da ph filtre çeşitlerine göre değer 5,6 kat fazla olur.

Eğer membran çıkışından alıp ölçüm yapıyorsanız da cihaz ilk devreye girdiğinde TDS sürünmesi olur yani basınçlar eşitlendiğinde membran temiz kısmına yüksek tds'li su geçer buna tds sürünmesi denir. Membran ilk devreye girdiğinde tds yüksek olur, 10,40 saniye sonra değer iyice aşağıya düşer. Bu durumlar normaldir. Zamanla değerleriniz biraz daha aşağıya düşecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Elim ermedi işten güçten. Şuan için hazır su ile idare ediyoruz. Hafta sonu bakacağım.

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Hocam ses demişsiniz. Arıtıcı musluğundan su alırken tak diye ses geliyor bazen bununla alakası olabilir mi?

• Membrandaki genleşme sebebiyle, temiz/atık su oranı yaz-kış değişiklik gösterir mi? Ben deposuz kullandığım için yazın arıtılmış su miktarının arttığını (birim sürede), kışın ise azaldığını gözlemledim. Ayarlı atık su vanasıyla da oranı 6 ayda bir düzeltiyorum. Sebep genleşme mi, atık vanasını tıkayan birikintiler mi merak ettim.

Abi kaliteli malzeme alınmasında ısrar etmemizin sebebi de bu işte , hangi dandik parçanın ne zaman arızalanacağını kestiremiyoruz .

Başta alırken insanın gözü görüyor belki ama ömürlük oluyor. Kaliteden kaçmamak lazım . Hele ki bu işten anlamıyorsak .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Peki hocam bu ilk gelen yüksek tds li su içilir mi?

• CXath1 C kullanıcısına yanıt
    İlk başlarda böyle olur 10 güne biraz daha normalleşme olur hocam, aslında filtrede bekleyen hiç bir su icilmemesi gerekli 3,5 saniye akıtıp su almak her zaman daha sağlıklıdır. Su içilir mi sorusu için evet içilir hocam. Tds yüksek olması kötü değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 18 Ağustos 2023; 15:5:59 >
  • daramdrum kullanıcısına yanıt
    O suyun sıcaklığından kaynaklıdır hocam, suyun ısı derecesi düştükçe membran verimi de düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 18 Ağustos 2023; 14:35:6 >
  • ist da sıcaklıklardan ve kuraklıktan şebeke basınçları genelde düşük verimsiz ara sıra sicim gibi akıyor, çevremde depo çok geç doluyor yada çalışmıyor şikayetleri dıuyuyorum pompanın önemini bu yaz iyice anladım. Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar 

• arıtma komple tıkandı, 1 damla bile su gelmiyor, filtreler tıkandığından olabilir mi yoksa başka bir arıza mı vardır ?

bir de bu arıtmalarda bazı filtreler ortak mı ? yani hepsi birbirine uyar mı ? kömür filtresi mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Cihaz ne zaman takıldı da filtreler ne zamandır değişmedi ki

1 yıldan fazladır diyelim. ölçüm cihazında en son 20lerdeydi değer.

Cihaz pompalı mı ?

Sistemin filtreler görünecek halde fotosunu ekler misin ?

Sedimenti görebiliyor musun ilk filtreyi özellikle ?

Nerede ikamet ediyorsunuz ?

Şebeke suyunun tds değeri kaç ki arıtmadan çıkan suyun tds değer mi 20 ?

hocam öncelikle şunu tekrar sorayım, filtreler tıkanmış olabilir mi komple, çünkü 1 damla su bile gelmiyor.

olabilir ama biz medyum değiliz sen kedin deneyerek bulcan ilk önce ilk ön üçlüyü iptal edip direk membrana şebekeyi ver kısa süre bak çalışçakmı.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    eyv hocam. aslında 1 seneden fazla olduğu için komple filtreleri değiştiresim de vardı. sadece merak ettim, filtreler bu derece tıkanabiliyor mu diye.

evet özellikle sediment cto tıkanıyor şebekeye ilk maruz kalan filtreler.

• Merhaba

Arıtıcı musluğundan su alırken tak diye ses geliyor bazen neden olabilir mi?

• Dün bir tanıdık vasıtasıyla Çok uygun fiyata Thomas PH 8 aldım. Sizce nasıl bir ürün kullanan var mı?

• 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.