https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155042144 kalite bozulması kalite düşmesi vs değil durum içindeki top miktarında değişiklik yapılmış olması getirten firmanın istekleri doğrultusunda. İçindeki toplar hala aynı toplar. Yukarda Galip abi durumu fotoğraflarla açıkladı zaten. |
Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (323. sayfa)

-
-
Merhaba arkadaşlar; evime arıtma almak istiyorum, iki gündür araştırıyorum ama kafam baya karıştı. NFS onaylı olması açısından seçeneklerimi 3’e indirdim.
1. Royal green lux plus serisi
2. İhlas cebilion
3. Springwater ( NFS onayı yok ama kullanılan malzemeler NFS onaylı)
Hangisi iyidir acaba bunların, en az sıkıntıyı hangi modelde yaşarım. Springwater izmir merkezli bi firma, bende izmir’de yaşadığım için buna yakınım ama diğerlerinde sıkıntı yaşar mıyım?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
galip hocanın değerlendirmesi doğru ama kalsiyum mineral taşlarının miktarı o,ana orp düşürücü ,ph yükeselticci madde en küçük gri renkte olan minik taşlar.
onda bir sorun var ilk 3-5 gün fena değer vermeyip sonra aysberge çarpmış titanic gibi çakılması kalite sorunu.
Galip ARDUÇyoutube
Biocera Antioksidan Alkali Filtresi ile 9,5pH Alkali Su Biocera Antioksidan Alkali Mineral Filtresi https://www.rosuaritma.com/su-aritma-filitreleri/seramik-filtreler/biocera-antioksidan-alkali-filtrehttps://www.youtube.com/watch?v=uSw9dmwp7Bwana sorunu videoda gördüğünüz grimsi metalik taşlar kelebek gibi ömrü var artık orp ve ph da ana madde o çünkü magnezyum oksit tabanlı olanlar, büyük toplar daha çok mineral etkili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2023; 14:15:33 >
-
Ben iki tane biocerayı açıp çocuğun oyuncakla oynadığı gibi o taşların hepsini karıştıra karıştıra değerlerine baktım , çok yüksek pH da iyi mi kötü belli değil o çok önemli değil bana göre , uzun süre stabil 7 nin altına indirmesin kafi , orp toplarında zaten azalmayı görmedin mi neredeyse yarı yarıya , miktar azalınca zaten ilk serilerdeki gibi uzun süre yüksek orp düşümü vs göremezsin .
Ekleme yapayım zaten filtrenin ömrü giren suya göre ortalama 3000 bin litre , o taşlar da azalınca yavaş yavaş olan düşüş bir anda oldu .
Ki o bozuk seri denilen bioceradan da kullandım , bende orp değerlerinde bir sorun yoktu sadece pH düşük seyrediyordu .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ağustos 2023; 14:19:38 >
filtrenin ana ham maddesi gri renkte olan filtrenin daha çoğunu oluşturan minik gri taşlar "mgo" bu konuda iddalıyım onda sorun var.
senin değin olsa hep aynı değeri verir yada daha az değer verir nerdeyse hiç etki etmeme gibi sorun var şu an.
biraz az katıldı diyelim 8.0 ph -100 orp verir, tutupda 6,8 ph +150 orp vermez.
nerdeyse 0 etki oluşturmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2023; 14:23:40 > -
bioceranın içinde kaç çeşit taş var ? bu taşlar suya neler ekliyor biliyor musunuz ?
ekleme yapayım hangi taşlar olduğunu biliyor musunuz ?
bunu şunun için soruyorum , mgo kaynağı sadece o bahsettiğiniz minik gri taşlar değil , içindeki diğer taşların bazılarının içinde de mgo da var .
Tek mgo kaynağı bahsettiğin gri metal taşlar değil.
Yani tek başına onun da düşük ya da yüksek olması bu durumu anlamdırmaz.
Eğer sorun varsa içindeki çoğu taşta sorun var . Hem miktar olarak hem de yapısında kullanılan olarak.
Diğer bir mevzu da orp değerinin ölçümü , aynı filtreden defalarca suyu alıp denememe rağmen bazen -100 lerde verirken bazı -40 varda veriyordu . Artı değerleri de gördüğüm oldu mesela hızlı akışta vs .
Vermez dediğin değerleri verdi yani
Küçük bir ekleme daha yapayım , burada içindeki taşların istenilen etkiyi oluşturabilmesi için de belirli miktarların altında olmaması gerektiğine inanıyorum .
Mesela içinde a topu var bu topun aktif olarak ph değerini yükseltebilmesi için b topundan en az miktar kadar olmadığı için de etkisini gösteremediğini de düşünüyorum.
Diğer toplar istenilen oranda yoksa ilk başlarda ph ya da orp sağlarken bi süre sonra işini yapamayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ağustos 2023; 15:5:2 >
-
RO membranı değiştirdiniz mi? Giriş TDS, çıkış (membran sonu) TDS kaç?
-
bioceranın tanıtımında mgo olarak küçük gri taşlar geçiyor.
kalsiyum minerali beyaz toplar.
fir enerji kırmızı toplar.
bu sadece bioceraya özel değil işe yarayanların hepsi oyle filtreyi filtre yapan o gördüğün metalik renkteki taşlar,purosisdede aynı bioplusdada aynı hepsinin içinde var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2023; 15:5:35 > -
-
Filtre değişim sonrası temiz su ile kirli suyu gidere ve musluğa verirken yerlerini karıştırmış olabilirler , yani atık suyu gidere verecekleri yerde musluğa vermiş olabilirler .
Eğer bağlantı doğruysa , size bayat membran takmış olabilirler , bayat membran istenilen oranda suyu saflaştıramaz .
Bunu da şu şekilde kontrol edebilirsiniz , membran sonu suyunu 1,5 litre boşa akıttıktan sonra tds değerine bakmanız gerekiyor . Eğer tds cihazınız mevcut ve bahsettiğim işlemi yapabilirseniz size daha net bilgi verebilirim .
ekleme : eve gidince cihazınızın membranınn çıkışındaki bağlantılarının göründüğü bir foto da atabilirseniz en azından atık su çeşme suyu kontrolünü yapabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Ağustos 2023; 15:23:19 >
2023 Biocera Eylül sonunda gelecek, emin misiniz satıldığına.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fitrenin altın mücevher taşı en alttaki taş hocam o düzgün olmadan düzgün verim almazsın suyu mgo kimyasal reaksyona sokuyor.
hatta 4-5 sene önce insanlar sadece aliexpressden mgo taşı alıp ph 10 a orp yi -400 e vurduruyodu.
ana taş bu diğerleri sadece tamamlıyıcı zenginleştirici.
aliexpress.com
157.48TRY 40% OFF|Magnezyum (Mg) parçacık Metal negatif potansiyel magnezyum granül topları Metal granül fasulye küresi 100G| | - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/1005004215396488.html?spm=a2g0o.productlist.main.33.52fd5417xpNlZN&algo_pvid=1ca8bcc1-2115-4dc2-82a8-c0939ad59dc1&algo_exp_id=1ca8bcc1-2115-4dc2-82a8-c0939ad59dc1-16&pdp_npi=4%40dis%21TRY%21262.37%21157.48%21%21%219.13%21%21%40210323f716921885560412130e30db%2112000028407619944%21sea%21TR%210%21A&curPageLogUid=8i3hbWeodG8O
-
Bundan alıp koyalım o zaman içine sorun olsun bitsin tek bir taş ile hem pH hem orp alıyoruz oh mis :)
Membran sonu pH alacağım orp alacağım diye ne olduğu belli olmayan taşlara filtrelere lütfen özendirmeyin ya da yönlendirmeyin . Biocera nın kaç tane sertifikası olmasına rağmen bunların Tr ye geldiği hali ile güvenli olup olmadığı bile bana göre tartışma konusu .
İçindeki taşlar nsf onaylı kurşun içermediği yönünden onaylı vs ama bunun miktarını bile yazmış adam . Bir litrede 10 gram bu taşlardan koymuş test etmiş ve güvenli demiş .
Biz orp alalım pH alalım diye atıyorum 30 gram ao topu koyuyorsak suyun son halini kontrol edemediğimiz için bence riski mevcuttur .
Sanıyorum nsf sayfasındaki taşları çay poşeti şeklinde satılan paketler ile yapılan testler doğrultusunda onay alıyor .
Konu başka yere geldi ama yeri gelmişken bunu da buraya eklemek istedim .
ben alıcaktım zaten vergisi mergisi derken biocereyı buluyor gibiydi vazegeçtim keşke seneler önce toptan alsaydım bunu koy sadece -orp ph9+ alırsın rahat,ama odtü ve ankara üniverstesiyle çalışan zermatt firmasıyla görüştüm kimyasal reaksyonlu suyu hiç tavisye etmiyorlar, doğal su değil diyorlar, aquaporin teknolojisini almışlar doğal 7.0 civarında su verdiğini, mianralleri yok etmediğini savunuyorlar ama hiç nette deneyip alan görmediğim içinde çok güvenemedim ve filtreleri aşırı pahalı bir membran 1700 tl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2023; 15:46:29 > -
Şuan Trendyol' da aratınca çıkıyor ürün. Soru/cevap kısmında da sorduğum soru ve satıcının verdiği yanıt gözükmekte. Üretim tarihi yerine ithal ettikleri tarihi de yazmış olabilirler, emin olmak için tekrar soruyorum.
-
Orp topu tr'de var satılıyor, esli firmasından tedarik edebilirsiniz. Ama sertifikası olmayan topları kullanmak çok akıl karı değildir. Toksik madde içerir bu maddeler o yüzden kafanıza göre top alıp eklemeyin. Hiç kullanmayın daha sağlıklı olur. Ya da toksik madde barındırmadığına dair sertifikası varsa alıp kullanın. Ayrıca çetin beyin sattığı t300 filtrenin içi de komple bu malzemeden oluşmaktadır. Uzakta aramanıza gerek yok yani burnunuzun dibinde var.
-
haklısın hocam bende ona güvenemedim zaten vazgeçtim bir süre biocera kullanmıycam bakalım bir dezavantajı olucakmı,aquaporin teknolojisi hakkında bilginiz varmı philips filanda koymuş yeni nesil arırma cihazlarına.
-
Var senin kullandığın membrandan farkı yok, onunda atık suyu var ve tds aynı sende olduğu gibi onda da aynı oranda düşüyor, hatta datashett raporuna bak %96 tuz reddi der, peki bu tuz mineral ise ve %96 red veriyorsa geriye ne kalıyor sence. Ben tamamen bilimin yalancısıyım, aç bak aquaporin membran datasheet dosyasını bak sonra gel yine tartışalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 16 Ağustos 2023; 17:0:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X