Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
15
Favori
65.026
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepsiburada, koçtaş, gittigidiyor vs gibi sitelerde 220-300 TL arasında satılan ürünlerin kalitesi nasıldır? Kullanan var mı bu ürünlerden? Bana önereceğiniz bir marka yada link varmı? saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Arkadaşlar hepsiburada, koçtaş, gittigidiyor vs gibi sitelerde 220-300 TL arasında satılan ürünlerin kalitesi nasıldır? Kullanan var mı bu ürünlerden? Bana önereceğiniz bir marka yada link varmı? saygılar..

BMB SU ARITMAYI İNCELEMDE FAYDa var oralarda da onun bazı ürünleri satılıyor.
  • Kapalı sistem için Pasifik şirketinden fiyat aldım.
    Fark almadan Filmtec membran ve en kaliteli ön filitreler KX Matrix filter göndereceğim dedi.
    Sağolsun çok kahrımı çekti, bu da toptan fiyatına özel fiyat diyor.
    HATIRLATMA: Kesinlikle satıcı vs. değilim, satıcı ile yakınlığım da yoktur, bu konuda yanlış düşünmeyiniz. Ben bu kişiden çok memnununm.
    Sanalpazar

Motorsuz Model.
     Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar

Satıcı Pasifik:
    http://www.sanalpazar.com/profile.php?user_id=340131

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Mart 2013; 14:41:13 >

• Ben kendi firmamda satıyorum su arıtıcı cihazlarından.Detaylı bilgi isteyen Pm atsın.
  • Amway in su arıtıcısını denediniz mi? İçerisindeki karbon filtre ve ultraviyole ışınlar sayesinde vücut için faydalı mineralleri süzerek almasını sağlar diğer yandan da bakteri ve virüsleri ışınlar sayesinde yok eder.. Ph değeri 7,5 civarıdır..
    Almak isteyen arkadaşa yardımcı olabilirim..

http://www.espring.com/

Hem tezgah üstü hem de tezgah altı seçeneği vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvennet -- 5 Mart 2013; 7:43:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theunnamed

quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

Orijinalden alıntı: bradenburg

quote:

Orijinalden alıntı: KRALL

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

Arkadaşlar Maksimum 500 liraya önerebilecenizi İstanbulda yaygın servis ağı bulunan ürünler nelerdir?

cevap bekliyoruz arkadaşlar lütfen tavsiye

sanalpazar veya gittigidiyora bak 250-300 tl civarı çok su arıtma cihazı satıcının profiline bak genelde iyi yorum almişsa o satıcıdan al şehrindeki su arıtmacılara telefon et en fazla 50 tlye montaj yaparlar montaj ve su arıtma cihazı en fazla 300-350 tl civarı tutar
    inanki 250-300 tlye aldığın su arıtma cihazıyla 1000-1500 tlye satılan cihazlar arasında marka farkı dışında hiçbir fark yok

sanırım böyle birşey kastetmek istediniz :) adamlar sanalpazarda yaptıkları satışlarda 70 işlemden 100 tam puan almışlar helal olsun valla

ürünün linki

turksu arıtma cihazının satıldığı kurumsal sitelerinin adresi

Kimseye kasıtlı bir şey yaptığım yok kesinlikle ama dikkatimi çeken bir nokta oldu bu konuda, ürünlerin alımını yapan kullanıcılar ürünleri satın almadan bir kaç gün önce üye olmuşlar, ve hep ilk aldıkları ürün Türk su olmuş. Şahsi kanaatim bu durumda kesinlikle manipulasyon olduğudur. sahtekarlıkla itham etmiyorum kimseyi ama bu izlenimi edindiğimi de belirtmek isterim.

Mesela bu kullanıcı aldığı üründen memnun kalınca ikincisini sipariş etmiş, Kimi kullanıcılar için sipariş ödeme onayı bile 1 gün sürebilirken, bu kullanıcıya 1 gün içinde ürün gelmiş, kurulmuş denenmiş, beğenilmiş ve 2. ürün sipariş edilmiş. Yorumu sizlere bırakıyorum. Benim düşüncem bu şekildedir. Satıcı değilim, alıcı olacaktım ama alıcı da olmayacagım bu gidişle :D

dostum senin icin arastırdım acıklamaları su oldu;
    bazı musteriler internet uzerinden kredi kartlarıyla alısveris yapmak istemedikleri icin Turksu firması onları daha tanıdık ve herkesce guvenilen bir siteye yonlendirip o site aracılıgıyla almalarını saglamıslar bi nevi kapıda odeme secenegi gibi olmus. yani hem kart bilgilerini paylasmamıs olmuslar hemde urunu teslim alııp denedikten sonra odeme yapmıs olmuslar.
    sozum meclisten dısarı bazı arkaadaslar isi gucu bırakmıs bizim referans oldugumuz bir soze bir urune bir heceye ne yapsamda bi tarafından bisey bulsamda karalasam yada manipule etsem diye ugrasıyorlar. arkadaslar ben bu urunu onereli aylar oldu belki onlarca yuzlerce kisi sozume itimat ederek aldı tek bir sikayet yazılmadıysa bu memnuniyetin sonucudur sikayet yada suphelerin tumu kullanıcı olmayıp ya satıcı olan yada baska firmaların sempatizanları tarafından yazılan mesajlardır. kimin satıcı yada reklam yaptıgı umrumda bile degil birtanesine bile laf etmisligim yok ama lutfen bilip bilmeden yorum yapmayalım hiç etik degil. sevdiginiz begendiginiz tavsiye ettiginiz model yada urunler varsa paylasın tavsiye edin ama baskalarınında memnun kaldıgı ve paylasmak istedigi memnuniyete lutfen camur atmayın.
    herkese saglıklı gunler..

• @teacher47 dostum, ben zaten kimseye çamur falan atmadım.

İnan buraya yorum yazıp öneri yapacağım zaman bir yandan da çekiniyorum. Satıcıdır veya reklam yapıyor derler diye.

Ben yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ve çok çok memnunum. Bu suyla yapılmayan çayı içemiyorum bile. Ama çevremde Damacana su veya arabasıyla 8-10 km gidip su dolduran arkadaşlara enayilik etmeyin alın diyorum yüzüme bön bön bakıyorlar. Sanki bu işten bir kârım var sanıyorlur.

Bu yüzden bende pek ısrar etmiyorum çevremdekilere. Ama yine de alıp taktırdığım kişiler bana hep dua ettiklerini söylüyorlar.

Son olarak diyeceğim, gidip dünya kadar para vermesinler bence, 250-300TL'ye bir Ters Osmoz cihazı alıp kaliteli filitre kullansınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Mart 2013; 11:14:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

@teacher47 dostum, ben zaten kimseye çamur falan atmadım.

İnan buraya yorum yazıp öneri yapacağım zaman bir yandan da çekiniyorum. Satıcıdır veya reklam yapıyor derler diye.

Ben yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ve çok çok memnunum. Bu suyla yapılmayan çayı içemiyorum bile. Ama çevremde Damacana su veya arabasıyla 8-10 km gidip su dolduran arkadaşlara enayilik etmeyin alın diyorum yüzüme bön bön bakıyorlar. Sanki bu işten bir kârım var sanıyorlur.

Bu yüzden bende pek ısrar etmiyorum çevremdekilere. Ama yine de alıp taktırdığım kişiler bana hep dua ettiklerini söylüyorlar.

Son olarak diyeceğim, gidip dünya kadar para vermesinler bence, 250-300TL'ye bir Ters Osmoz cihazı alıp kaliteli filitre kullansınlar.

aynen kardes. adam girmiş uye olmus tek mesajını atıp kaybolmus hani derler ya camur at izi kalsın o misal. isteyen istedigi marka modeli tavsiye etsin kullanmıstır memnun kalmıstır tavsiye etmistir ama sen neye dayanarak kotu diyorsun? kullandınmıki? ben bu siteye yıllardır uyeyim su arıtmayla ilgili mesajlarımı cihazı alıp kullandıktan sonra attım 1038 mesajın yuzde 10 u anca arıtmayla ilgilidir o da inceleme sonuclarımı yazdıktan sonra uyelerin bana fikir danısmak yahut daha once almıs oldukları cihazlarla ilgili yasadıkları problemlerin cozumuye ilgili yardım almak icin yazdıgım mesajlar.
    ornek vereyim sen 5-6 yıldır kullanıyorum demissin ama bi yandan da su firmadan fiyat aldım bana uygun geldi demissin ben cıkıpta sana yalan soyluyorsun madem almıssın ikinci kez neden fiyat alıyorsun v.s gibi konulara girmem belki bi akraban icin tekrardan arıtma bakıyosun. malesef uyelerin isi gucu kalmamıs bi o firmayı didikliyorlar bi bu firmayı bi bizi didikliyorlar ne yapsakta bi yerden bisey bulsak arkadaslar isiniz gucunuz yokmu :) valla ben gunde 6 ders veriyorum okuldan eve geldigimde pert oluyorum :)
    neyse ben okula gec kaldım gorusmek uzere...

• quote:

Selam 300 tl ye alınan arıtma ile 1000 tl ye alınan arıtma aynı suyu verirmi verse bile zamanla su degerleri düşer atık su degerleri aynı olmaz ph tds degerleri aynı olmazbir firma 10 çeşit arıtma satıyor ve söylüyor modeline göre degişiklik gösterir diyor içeceksen şunu al çmeyeceksen şunu al içtigin suyun degerlerini anlık görmek istiyorsan şunu al şimdi bu firma adammı kandırıyor bazı arıtmalar arıttıgı suyun 2 mislisini atıyor ucuz mal bu işte satarken söylemiyor .araştıran ögrenir satan kişinin söylemleri ile mal alırsan şansına .üretici firmalardan mal alın al satcılardan almayın türkiyede 3 firma var .bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

Selam 300 tl ye alınan arıtma ile 1000 tl ye alınan arıtma aynı suyu verirmi verse bile zamanla su degerleri düşer atık su degerleri aynı olmaz ph tds degerleri aynı olmazbir firma 10 çeşit arıtma satıyor ve söylüyor modeline göre degişiklik gösterir diyor içeceksen şunu al çmeyeceksen şunu al içtigin suyun degerlerini anlık görmek istiyorsan şunu al şimdi bu firma adammı kandırıyor bazı arıtmalar arıttıgı suyun 2 mislisini atıyor ucuz mal bu işte satarken söylemiyor .araştıran ögrenir satan kişinin söylemleri ile mal alırsan şansına .üretici firmalardan mal alın al satcılardan almayın türkiyede 3 firma var .bilginize

Sevgili dostum, ben Amerika'da abimin evinde Sıfır atık su veren RO cihazı gördüm ve şemasını aldım. Bir iki ufak değişiklikle yapılabiliyor. Ama ben yapmadım çünkü TDS değerini az da olsa yükseltebilir.
    Onun dışında 8-10TL 'ye Atık Su Kısıtlayıcı denen birşey var. Sen 400Litre/Saat olanının yerine 200Litre/Saat olanı alırsın atık suyu da azaltabilirsin.
    Birde öğrendiğim kadarı ile Membran ne kadar temiz kalırsa atık su o kadar az olur derler. Bu sebeple ben yukarıda resimde eklemiştim, 6 tane ön filitre kullanıyorum.
    Şimdi sen daha iyi bilirsin de şunu sorayım.
    İçinde Filmtec membran olan 300TL 'lik RO ile 1000TL 'lik tezgah altı sistem arasında ne fark var? Eğer bence gereksiz kendinden TDS, Ph değerini ölçen alet diyorsan zaten TDS aleti 35TL civarı, Ph için kağıt alıyorsun 10-15TL idi sanırım.
    Bunun dışında Mineral filitresi 30TL civarı, Ph filitresi 30TL civarı(Bunlar bende olduğu halde kullanmıyorum).
    Yine de yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın arkadaşlar. Ben son kullanıcıyım, satıcı deği. Siz daha iyi bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Mart 2013; 14:40:45 >

• Hepsiburada dan bmb sistem aldım.
    Kargoda üzerine pekmez dökülmüş.
    Ambalajlamasıda çok kötüydü.Bana iade edilip gönderilmiş izlenimi verdi.
    Ürünü açınca filtreler tozluydu.Su giriş kısmındada ve 3nolu tortu filtrenin alt kısmında kırık olunca geldiği gibi geri gönderdim.Bakalım süreç ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_agabey

Hepsiburada dan bmb sistem aldım.
    Ürünü açınca filtreler tozluydu.Su giriş kısmındada ve 3nolu tortu filtrenin alt kısmında kırık olunca geldiği gibi geri gönderdim.Bakalım süreç ne olacak.

Rezilliğe bak. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Mart 2013; 14:47:50 >
  • quote:

ı şeyleri hep söylüyorum üreticisinden alalım yoksa başımız agarır diye bmb izmir firması direk görüşseydiniz onlardan alabilirdiniz .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

Sevgili dostum, ben Amerika'da abimin evinde Sıfır atık su veren RO cihazı gördüm ve şemasını aldım. Bir iki ufak değişiklikle yapılabiliyor. Ama ben yapmadım çünkü TDS değerini az da olsa yükseltebilir.
    Onun dışında 8-10TL 'ye Atık Su Kısıtlayıcı denen birşey var. Sen 400Litre/Saat olanının yerine 200Litre/Saat olanı alırsın atık suyu da azaltabilirsin.
    Birde öğrendiğim kadarı ile Membran ne kadar temiz kalırsa atık su o kadar az olur derler. Bu sebeple ben yukarıda resimde eklemiştim, 6 tane ön filitre kullanıyorum.
    Şimdi sen daha iyi bilirsin de şunu sorayım.
    İçinde Filmtec membran olan 300TL 'lik RO ile 1000TL 'lik tezgah altı sistem arasında ne fark var? Eğer bence gereksiz kendinden TDS, Ph değerini ölçen alet diyorsan zaten TDS aleti 35TL civarı, Ph için kağıt alıyorsun 10-15TL idi sanırım.
    Bunun dışında Mineral filitresi 30TL civarı, Ph filitresi 30TL civarı(Bunlar bende olduğu halde kullanmıyorum).
    Yine de yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın arkadaşlar. Ben son kullanıcıyım, satıcı deği. Siz daha iyi bilirsiniz.

Selam cok güzel söylüyorsun bmb envy modelini incelemişsindir meraklı bir insansın bende hem tesisattan hemde elektrikten iyi anlayan biri olarak diyorumki bu firma 300tl ile 2500 tl arasında arıtma satıyor özelliklerinide belirtiyor secimide size bırakıyor.piyasada satılan amway arıtma tek filitreli 1600 tl secme hakkın yok tek model envy yedek filitre takımı 300 tl 8 adet adamlar istersen modelini söylüyor piyasadan aynısını bulabilirsin diyor benim fiyatım budur.yani dacia da 4 teker cadllac da 4 teker hangisine binmek istersin.bende etrafımdaki arkadaşlara senin gibi yol gösteriyorum ama bana bir arıtma modeli gösterip bu ucuz bunu alacagım dedigi zaman saygı duyuyorum bilgilerimi paylaşırım gerisine karışmam.iş icabı su arıtma işi yapanlarla bazen bir araya geldigim için biraz bilgi sahibi oldum.saygılarımla

• RO sistemleri yıllardır kullanmış, eşe dosta aldırıp monte etmiş, yurtdışında satılan filtre sistemlerini de incelemiş biri olarak naçizane önerilerim:

Şebeke suyunuza güveniyorsanız RO yerine 3 kademeli kaliteli ön filtrelerden oluşan bir sistem kullanmanızdır ki birkaç aydır ben böyle bir sistem kullanıyorum. İlk aşama 5 mikron tortu filtresi, 2. aşama kaliteli 2 mikronluk karbon filtre, 3. aşama da 0.2 mikronluk seramik-karbon filtre. Suyun tadı tabii ki RO suyu kadar yumuşak değil ve tadına alışmak biraz zaman alıyor ancak en azından atık su olmuyor, akış hızı yüksek oluyor, mineral kaybı olmuyor. Tortu, klor ve diğer bazı zararlı maddeler arıtılıyor. Çaya, çorbaya, akvaryuma, içmeye, herşeye bu sudan kullanıyoruz.

Şebeke suyunuz iyi değilse RO sistemi kullanmanız gerekir. RO kullanacaksanız da önerilerim, öncelikle membranınız orjinal Filmtec olsun. Ön filtreleriniz ve özellikle post karbon filtreniz kaliteli olsun. Ön filtrelerin önemi membranın ömrünün uzatılmasıdır. Kalitesiz karbon filtreler suya çok fazla karbon salınımı yapıyor, membranı erken tıkayabiliyor, üstelik suyun tadını da içilmez derecede bozuyor. Kaliteli karbon filtreler salınım yapmıyor ve suyun tadını (en azından ilk günkü kullanımdan sonra) bozmuyor.

RO sistemlere eklenen alkali ve mineral filtrelere güvenmiyorum. Genelde uzak doğu üretimi bunlar. Güvenilirlikleri ve etkinlikleri konusunda tatmin edici bir test sonucu/inceleme okumadım. Sadece satıcıların iddiaları var. Şu deterjansız çamaşır yıkamak için millete kakaladıkları "mucizevi" yıkama topları gibi.

RO sistemin bir de depolama sorunu var. Filtreler belli aralıklarla değişiyor tamam ama depo değişmiyor ve bu depolarda zamanla bakteri üremesi olduğunu okumuştum. O yüzden ben depo kullanmadım son kullandığım RO sistemde.. Suyu depolamadan doğrudan arıttım ama bu da epey yavaş bir akış demek. 2 litrelik bir sürahiyi doldurmak için 5-10 dakika arası başında bekliyordum. Atık suyu da şebekeye bağlamadım, 5 litrelik şişelere dolduruyordum ve çiçekleri sulamada, akvaryum suyuna, temizlikte vs. çeşitli amaçlarla kullanıyordum tabi bu şekilde epey bir zahmeti oluyordu.

Şu anki kullandığım 3lü sistemden memnunum. Tesisat çekme dersi yok. Doğrudan musluğa bağlı. Musluğun ucundaki vana ile suyu doğrudan akıtabiliyor ya da sisteme gönderebiliyorum. Sisteme gönderdiğimde de yeterli bir akış hızıyla, atık su üretmeden filtreleniyor. Ben karbon filtreleri Kx Matrikx markalı seçiyorum. Sanalpazarda pasifik su adlı firmadan alıyorum bu filtreleri başka satan yer görmedim. Amerikan malı ve oldukça kaliteli. 15TL'ye kalitesiz bir karbon filtre alıp en pahalı ekipman olan membran filtrenin ömrünü kısaltmak yerine 30tl verip kaliteli bir karbon filtre almak bence daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dredy

RO sistemleri yıllardır kullanmış, eşe dosta aldırıp monte etmiş, yurtdışında satılan filtre sistemlerini de incelemiş biri olarak naçizane önerilerim:

Şebeke suyunuza güveniyorsanız RO yerine 3 kademeli kaliteli ön filtrelerden oluşan bir sistem kullanmanızdır ki birkaç aydır ben böyle bir sistem kullanıyorum. İlk aşama 5 mikron tortu filtresi, 2. aşama kaliteli 2 mikronluk karbon filtre, 3. aşama da 0.2 mikronluk seramik-karbon filtre. Suyun tadı tabii ki RO suyu kadar yumuşak değil ve tadına alışmak biraz zaman alıyor ancak en azından atık su olmuyor, akış hızı yüksek oluyor, mineral kaybı olmuyor. Tortu, klor ve diğer bazı zararlı maddeler arıtılıyor. Çaya, çorbaya, akvaryuma, içmeye, herşeye bu sudan kullanıyoruz.

Şebeke suyunuz iyi değilse RO sistemi kullanmanız gerekir. RO kullanacaksanız da önerilerim, öncelikle membranınız orjinal Filmtec olsun. Ön filtreleriniz ve özellikle post karbon filtreniz kaliteli olsun. Ön filtrelerin önemi membranın ömrünün uzatılmasıdır. Kalitesiz karbon filtreler suya çok fazla karbon salınımı yapıyor, membranı erken tıkayabiliyor, üstelik suyun tadını da içilmez derecede bozuyor. Kaliteli karbon filtreler salınım yapmıyor ve suyun tadını (en azından ilk günkü kullanımdan sonra) bozmuyor.

RO sistemlere eklenen alkali ve mineral filtrelere güvenmiyorum. Genelde uzak doğu üretimi bunlar. Güvenilirlikleri ve etkinlikleri konusunda tatmin edici bir test sonucu/inceleme okumadım. Sadece satıcıların iddiaları var. Şu deterjansız çamaşır yıkamak için millete kakaladıkları "mucizevi" yıkama topları gibi.

RO sistemin bir de depolama sorunu var. Filtreler belli aralıklarla değişiyor tamam ama depo değişmiyor ve bu depolarda zamanla bakteri üremesi olduğunu okumuştum. O yüzden ben depo kullanmadım son kullandığım RO sistemde.. Suyu depolamadan doğrudan arıttım ama bu da epey yavaş bir akış demek. 2 litrelik bir sürahiyi doldurmak için 5-10 dakika arası başında bekliyordum. Atık suyu da şebekeye bağlamadım, 5 litrelik şişelere dolduruyordum ve çiçekleri sulamada, akvaryum suyuna, temizlikte vs. çeşitli amaçlarla kullanıyordum tabi bu şekilde epey bir zahmeti oluyordu.

Şu anki kullandığım 3lü sistemden memnunum. Tesisat çekme dersi yok. Doğrudan musluğa bağlı. Musluğun ucundaki vana ile suyu doğrudan akıtabiliyor ya da sisteme gönderebiliyorum. Sisteme gönderdiğimde de yeterli bir akış hızıyla, atık su üretmeden filtreleniyor. Ben karbon filtreleri Kx Matrikx markalı seçiyorum. Sanalpazarda pasifik su adlı firmadan alıyorum bu filtreleri başka satan yer görmedim. Amerikan malı ve oldukça kaliteli. 15TL'ye kalitesiz bir karbon filtre alıp en pahalı ekipman olan membran filtrenin ömrünü kısaltmak yerine 30tl verip kaliteli bir karbon filtre almak bence daha mantıklı.

Yazını okudum, aynen sende ekstra minerallere güvenmiyorsun. Benim evde olduğu halde takıp kullanmıyorum. Ama sadece 3 tane ön filitre olayı ile ilgili olarak benim RO 'yu bir arızadan dolayı İstanbula göndermiştim, bundan dolayı 1 hafta senin gibi 3 filitreli kullandım. Hatta sonuna tatlandırıcı da taktım ama tadı iyi değildi. Hiç alışamadım. Çay yapınca kireç oluşmaya başlamıştı. Yani 7 günü zor geçirdim
    Ek olarak bende 3-4 ay önce Amerika'da iken RO sistemini çok gördüm. Gelirken iki tane de Filmtec membran aldım. Ama Amerika'daki çeşme suyu inanmayacaksınız RO sisteminden çıkan sudan daha tatlı. Çaydanlıkta kireç oluştuğunu da görmedim.
    Hatta büyük alışveriş marketi Costco 'da baya (BU CİHAZ SIFIR ATIK SU) satılıyordu.

• quote:

geçmiş olsun mumkun oldugunca firmaların merkezi yerlerinden satın almaya ozen gosterin gitti gidiyor tarzı sitelerden urun alırsanız muhatap bulamazsınız sorun cıktıgında
  • Zaten yurtdışında hele de Amerika'da o kadar zengin su filtreleme seçenekleri var ki.. Bir sürü farklı sistem ve bir sürü farklı cihaz (mesela bir berkey) var. Yazdığın sıfır atıklı sistem de ilginçmiş. Ama membran mantığına ters gibi geldi. Sonuçta sudaki zararlıları, yani membrandan geçemeyecek büyük parçacıkları bir şekilde atmak gerekmez mi.. Onları atmayıp tutuyor mu içinde, tam olarak anlamadım. Kurulum-kullanım kılavuzuna biraz baktım ama çalışma mantığını açıklayan bir kısım göremedim. Keşke buralara da gelse de bu tür alternatifler, denesek... Atık su sorunu ortadan kalksa yeniden RO sisteme dönerim herhalde..

3lü sistemin tadı RO suyundan epey farklı. Biz birkaç aydır kullandığımız için alıştık ama başlarda birz orlandık tabi :) Kireç haliyle oluşuyor, suda bir mineral kaybı yok çünkü. Bizim şebeke suyu aşırı kireçli olmadığından pek sorun olmuyor. Kireç için +1 aşama da kireç filtresi (reçine) eklenebilir sisteme..

• quote:

Orijinalden alıntı: dredy

Zaten yurtdışında hele de Amerika'da o kadar zengin su filtreleme seçenekleri var ki.. Bir sürü farklı sistem ve bir sürü farklı cihaz (mesela bir berkey) var. Yazdığın sıfır atıklı sistem de ilginçmiş. Ama membran mantığına ters gibi geldi. Sonuçta sudaki zararlıları, yani membrandan geçemeyecek büyük parçacıkları bir şekilde atmak gerekmez mi.. Onları atmayıp tutuyor mu içinde, tam olarak anlamadım. Kurulum-kullanım kılavuzuna biraz baktım ama çalışma mantığını açıklayan bir kısım göremedim. Keşke buralara da gelse de bu tür alternatifler, denesek... Atık su sorunu ortadan kalksa yeniden RO sisteme dönerim herhalde..

3lü sistemin tadı RO suyundan epey farklı. Biz birkaç aydır kullandığımız için alıştık ama başlarda birz orlandık tabi :) Kireç haliyle oluşuyor, suda bir mineral kaybı yok çünkü. Bizim şebeke suyu aşırı kireçli olmadığından pek sorun olmuyor. Kireç için +1 aşama da kireç filtresi (reçine) eklenebilir sisteme..

Atık su olmayan sistemde herşey aynı. Sadece son kısımda Atık Su Limütörden sonra

bunlar var.(70a-70b) Bunları bulamadım Türkiye'de. (Amerika'dan abin gelince BUNLARDAN iki tane alıp deneyeceğim.

Atık su sıcak suya bağlanıyor. Cihaz sanırım sadece Sıcak su kullanılmaya başlayınca çalışıyor. Yoksa arıttığı suyu basınçlı sıcak su borusuna gönderecek değil ya

Şema Böyleydi.
    Elle Çizdiğim kağıdı bulamadım şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 8 Mart 2013; 0:52:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

geçmiş olsun mumkun oldugunca firmaların merkezi yerlerinden satın almaya ozen gosterin gitti gidiyor tarzı sitelerden urun alırsanız muhatap bulamazsınız sorun cıktıgında

gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerden güvenle alabiliesiniz şehrinizde bayisi olan firmalara1000-1500 tl vermenize gerek yok 250-300 tl lik ürünle 1000 tl lik ürün arasında hi.bir fark yok muhtemelen mebran filtresi kaliteli diyecekler inanmayın onlarda 250-300 tllik ürünlerin aynı markalı fitrelerini kullanıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.