Şimdi Ara

Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.lise 2 öğrencisiyim.vektörleri internetten konu anlatımı dinleyerek çalışıyorum ama bu vektörü bulan adam hangi mantıkla bulmuş anlamıyorum.ya bu oklar ne işe yarıyor?hadi kendimi geçtim bunu kullanan insanlar var mı acaba?


    elin adamı teknolojide ilerlerken biz ise hala tahtaya ok çiziyoruz.bana da en çok bu koyuyor.yok bilmem AB vektörünün şiddeti şu kadarmış bu kadarmış.aytıntıya girersek daha da mantıksızlaşıyor.bunu sadece biraz sinir atmak için yazdım.sizin de düşüncelerinizi almak istedim.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?gerçekten mantıksız bir şey değil mi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: the warrior

    merhaba arkadaşlar.lise 2 öğrencisiyim.vektörleri internetten konu anlatımı dinleyerek çalışıyorum ama bu vektörü bulan adam hangi mantıkla bulmuş anlamıyorum.ya bu oklar ne işe yarıyor?hadi kendimi geçtim bunu kullanan insanlar var mı acaba?


    elin adamı teknolojide ilerlerken biz ise hala tahtaya ok çiziyoruz.bana da en çok bu koyuyor.yok bilmem AB vektörünün şiddeti şu kadarmış bu kadarmış.aytıntıya girersek daha da mantıksızlaşıyor.bunu sadece biraz sinir atmak için yazdım.sizin de düşüncelerinizi almak istedim.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?gerçekten mantıksız bir şey değil mi?

    Ülkenin çöpçüye,ameleye,köylüye de ihtiyacı var en basit konuyu bile anlamaman çok normal bir durum. Yani üzülme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • senin dalga geçtiğin vektör fiziğin en temel konusudur. einstein bile çekim kuvveti kullanırken binlerce vektörsel denklem kurmuş sen gelmiş ne gerek var deyip mantık yürüretmiyorsun yazık.

    neyse ileride elektrik çekim kuvveti, genel çekim kuvvetleri vs. gördüğünde anlayacaksın ne halta yaradıklarını. o konu sana veriliyor ki fizikteki diğer konularda soruları çözerken sana yardımcı olsun diye.

    elektrik çekim kuvvetinde vektörlerle ifadelendirme olmasaydı işlem saçmalığı olurdu ve mantıksız denklemler çıkardı. vektörel işlemler sayesinde mantığa dayandırılıyor - / + denklemler ile karşılaştığını zaman da hocaların zaten niye öyle olduklarını anlatacak.

    yok yine de saçma lae bunlar gereksiz diyosan hiç uğraşma bence şimdiden git bi meslek lisesine meslek öğren başkalarının yaptığı hazır kalıbı kullanır onu yaparsın. ya da bu dersleri iyice kavrayıp başkasının yapacağı kalıpları kendin yaparsın.

    yol sana kalmış. ama daha yolun başından bu mantıksız şu mantıksız dersen Allah sana viraja kaymadan girde kolaylık versin




  • ben lise2'yim yaşıtımdan utandım şuan kardeşim. bu vektörler 7. sınıftan beri her sene öğretiliyorki senin gibi arkadaşlar unutmasın diye ama nasıl anlamıyorsun anlamıyorum büyük ihtimalle meslek yada düz lise öğrencisisin yoksa vektörün ne işe yaradığını ne olduğunu bilmeden adam gibi bi liseye girmen zor

    Edit: daha vektörlere laf ediyosun 2 tane oku kağıt üstünde birleştiremeyen sen , iphone6yı mı tasarlayacağını zannediyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 27 Ekim 2013; 19:58:55 >
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anladınız beni.ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde okuyorum.konuyu anlamakta sıkıntı çekmiyorum.soruları çözüyorum.anlama konusunda sıkıntı yok ama mantığını anlamamıştım.
  • her ne kadar eğitim sistemi saçma gelse de müfredat konusunda diğer ülkelerden çok farkımız yok bi kere bunda anlaşalım.

    evet eğitim sistem iberbat fakat tamamen uygulamda berbat. çünkü bizim gördüğümüz şeylerin çoğunu onlarda görüyor tek farkları uygulamaya daha çok yansıyor. fakat elbette formül kullanıyorlar

    al sana en basitinden bi vektör. yahu uzaya adam roket yollayacak, bi kere dünyanın çekim kuvveti ile uydunun kinetik enerji vektörünü hesaplayacak kağıtta bunları düşünecek, ki ona göre merkezcil kuvvete bağlı olarak onları vektörel hesaplayıp buna göre talimatları verdirecek uydu yapısı buna göre hazırlanacak buna göre belli bir hızla atılacak buna göre belli yerlerde hızı düşürülecek.

    ne sanıyounuz anlamadım ki hee para var önüne gelen çat çut ortaokuldan mühendis oluyor uydunun kıçına bağlıyorlar roketi yolluyorlar gelişigüzel pat diye yerleşiyor yörüngeye he he

    şu an mantıksız sandığın şu şey mesela vektörlerle ypaılıyor,

     Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım



    ve özendiğin nasa lı mühendisler de hayatlarının bi döneminde öğrendiler. bunu kabullenmesen bi kere hiç uğraşma derim.

    insan hayrına değil de zaten para kasayım mühendis olayım mantığıyla gireceksen zaten sınavlara daha da yazık gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Ekim 2013; 20:00:09 >




  • WhenIFeelIt kullanıcısına yanıt
    ne düz lise ne de meslek lisesi.şehrin en iyi anadolu lisesinde okuyorum.derslerde sıkıntı yok ama mantığını anlamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • misal vektör eşitliği diye basit bişey öğreniyorsun mantıksız diyorsun. bu mantıksız dediğin şeyin koskoca gezegenlerin kendi kendilerine bi şekilde yaptıklarını biliyor muydun

     Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım

     Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım




    e al sana vektör? bunu bulan adam falan yok dostum. fizik bunun üzerine çalışıyor iyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Ekim 2013; 20:04:13 >




  • adamın başka yeteneği varsa ülke niye değerlendirmesin. topçusa parayı basıyorlar, iyi basketçiyse parayı basıyorlar. müzisyen ise meslek liseleri var.

    insanlar anadolu fen liseleri yüzünden arkaplanları görmüyor. yahu illa mühendis bilmem ne olunacak diye bişey yok.

    tamamen insanların para tutkusu milleti bu bilimlere itiyor. orada daha çok para var diye. yani illa ki anadolu fen lisesine girip mühendis olmak zorunda değil ki kimse. millet bunu anlamıyor işte. sonra da sistemi suçluyor. öncellikle annesi babasını suçlaması lazım kendisini zorlayıp bu yola ittikleri için. (butrdaki genel mantalite doktor mühendis olsun da zengin olup bize baksın vs.) yoksa konservatuara giden yok mu bu tür okullar yok mu? müzisyenler oyuncular topraktan mı yetişiyor nasıl oluyor bunlar hiç mi düşünmüyorsunuz anlamadım ki. tamam ülkeyi savunmuyorum. yuvarlakları doğru doldurursanız daha fazla para kazanırsınız diyor açıkaçık devlet ama 20 milyon gencin de olduğu ülkede almanyada ki gibi disiplinli ingiltere fransada ki gibi eşit dağılımlı sınav sistemi beklemeyin. hele ki üniversitelerin çoğuna bedevaya girilebilmesi gibi bi olay varken. amerika da burs dışında beleş olmayan üniversite yok denecek kadar az olduğu için oradaki eğitim sistemi daha çok cazip geliyor genellikle gençlerimize. genellikle dışardan ülkeyi yönetimi falan savunurmuşum gibi gözükürüm fakat öyle de değil. sadece diğer ülkelere göre rezil rüsva köpek bi durumda gibi görmek saçma.

    müfredatta ciddi anlamda gereksiz konular olabilir. fakat çoğu fizik biyoloji kimya konusu ciddi temeldir. bunu da göz ardı ediyorsunzu genel olarak. misal vektörün kullanım alanlarını söylememe rağmen artık onu örnek vermeniz saçma.

    hadi nehirde hareket gibi saçma konuları bende kabul ederim. fakat vektör gibi inanılmaz temel birşeyi göz ardı gelmek saçma. hele ki koskoca bilimadamlarının bile CERN de bile vektörel hesaplamalar yaptıklarını bilmeden sanki bunların uydurma olduklarını düşünmeleriniz saçma.

    hele ki matematiğe bakıyorum da yok türev integral ne işimize yarar yok grafik ne yarar vs. diyorsunuz fakat bu teknoloıjiler bilgisayarlar arabalar çat çat pat pat yapılmıyor. bunu anlayalım bi kere. matematik konusunda şu an karmaşık sayılar ve olasılık hesaplamaları dışında gereksiz çok bişey yok. (karmaşık sayılar da gereksiz ve kuıllanım alanı yetersiz görülerek müfredattan çıkarıldı)

    biyoloji de ise genel bi sıkıntı var. müfredat dış bilimi takip etmeyip kafasına göre şeyler uyduruyor. yine de verinilmeye çalışılan temeller güzel.

    (Yine vektör hakkında bi örnek vereyim illa ki kafamıza yatmadı diyecekseniz. biliyorsunuz ki cern şu an antimadde parçacıklarını araştırıyor. bu araştırmalar 1930 lardan beridir var. zaman geçtikçe bütçe ve güçlü aletler artıyor. şimdi antimaddenin kaç sn kalabildiğini oluşturulduktan sonra vs. anlatacak değilim. fakat kısaca bu antimaddeyi nereden bulduklarını söyleyeyim. bilimadamının teki diyor ki, her sayının bir eksi kuvveti var. her bir proton elektron vs. bunları da iten bir eksi kuvvet niye olmasın demiş. vektörel olarak baktığında eşitlik bulamayınca hemen protonun çekim enerjisine ters bi vektör çizmiş elektrona da aynı şeyi yapmmış demiş işte bu antiprotondur bu da pozitrondur. ve şu an gerçekten de eksi yönde vektör yani şu bildiğimiz maddenin tam tersine dönen atomlar milyonda bir saniyelik üretilip gözlenebiliyor. bu süre gitgide artıyor teknoloji geliştikçe. cern de yaptıkları çarpıştırmalar da o antimaddenin daha çok uzun duabilmesi ve incelenebilmesi. çünkü hemen bozunuyor normal maddeden dolayı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Ekim 2013; 20:26:57 >




  • O dediğin teknolojilerin temelinde fizik ve matemetik var. Bu mantıkla ders çalışmaya devam edersen hiçbirşey olamazsın.
  • bak elin adamı (: mit profesi walter lewin. şu an 70 yaşında halen mit de fizik profesorü olarak görev alıyor son deneylerini de görebilirsin. misal bizim gördüğümüz lisede 2pikökçinde l/g deki formüldeki bir pendulumun periyotunun gerçekten ktleye bağlı olmadığını falan gösterdiği videoları da var.




    şaka gibi geliyor değil mi? ee al sana elin adamı ? koskoca MIT'ın profesörü tamda senin tanımladığın şekilde A vektörü diyo tahtaya oklar çiziyo hadi bakaalııım. vay elin adamı vay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Ekim 2013; 20:42:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the warrior

    hocam yanlış anladınız beni.ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde okuyorum.konuyu anlamakta sıkıntı çekmiyorum.soruları çözüyorum.anlama konusunda sıkıntı yok ama mantığını anlamamıştım.

    Ney anlamıyon ya??????? Bunun mantığını kavrayamayan insanın doktor,mühendis vb olamaz. Ayrıca neyi anlayamıyosun ki??? Dik bileşenlerine ayır 2 adam sağa çekiyor 3 adam sola çekiyor 1 adam yukarı çekiyor filan diye bor mantık kurup bileşke olarak nereye gideceğini bulabilirsin. Bunun mantığının anlaşılmayacak nesi var????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mırat01


    quote:

    Orijinalden alıntı: the warrior

    hocam yanlış anladınız beni.ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde okuyorum.konuyu anlamakta sıkıntı çekmiyorum.soruları çözüyorum.anlama konusunda sıkıntı yok ama mantığını anlamamıştım.

    Ney anlamıyon ya??????? Bunun mantığını kavrayamayan insanın doktor,mühendis vb olamaz. Ayrıca neyi anlayamıyosun ki??? Dik bileşenlerine ayır 2 adam sağa çekiyor 3 adam sola çekiyor 1 adam yukarı çekiyor filan diye bor mantık kurup bileşke olarak nereye gideceğini bulabilirsin. Bunun mantığının anlaşılmayacak nesi var????

    yok hocam adam onu anlatmıştır da nerde kullancaz ne haltımıza yarayacak diye merak ediyor. diyo ki işte elin adamı bunlarla hiç uğraşmıyormuş da direk teknolojiye blöp diye giriyolarmış.

    valla o kadar örnek anlattım o da yetmedi koskoca MIT profesorunun dersini attım bizz<at resmi MIT kanalından. daha ne yapalım daha diyor ki elin adamı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the warrior

    merhaba arkadaşlar.lise 2 öğrencisiyim.vektörleri internetten konu anlatımı dinleyerek çalışıyorum ama bu vektörü bulan adam hangi mantıkla bulmuş anlamıyorum.ya bu oklar ne işe yarıyor?hadi kendimi geçtim bunu kullanan insanlar var mı acaba?


    elin adamı teknolojide ilerlerken biz ise hala tahtaya ok çiziyoruz.bana da en çok bu koyuyor.yok bilmem AB vektörünün şiddeti şu kadarmış bu kadarmış.aytıntıya girersek daha da mantıksızlaşıyor.bunu sadece biraz sinir atmak için yazdım.sizin de düşüncelerinizi almak istedim.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?gerçekten mantıksız bir şey değil mi?

    kanka ekran kartının asıl işi vector işlemi yapmaktır.


    xyz noktasını 2d düzleme düşürür.

    biz tahatya ok çiziyoruz diyorsun da oyunlar vector ve matrixlerle yapılıyor


    dot product = a.b= a.x*b.x+a.y*b.y+a.z*b.z = ||a||*||b||.cos(@)


    crospruct ||((a.y*b.z)-(a.z*b.y))i,- ((a.x*b.z)-(a.z*b.x))j ,((a.x*b.y)(a.y*b.x))k||=||a||*||b||*sin(@)

    a+b= (a.x+b.x),(a.y+b.y),(a.z+b.z)


    http://www.youtube.com/watch?v=QVx079cE8YY
    http://www.youtube.com/watch?v=Iuv4TY2-gdA




  • O değil de vektör çarpımı çok saçma asıl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vektörler kuvvetlerin modellemesidir. Olay bu. Bilim dalları modellemeler üzerine kuruludur. Gözle görülemeyen şeyleri veya denemesi, tekrar etmesi zor olan şeyleri model haline getirip gösteriyor insanoğlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the warrior

    merhaba arkadaşlar.lise 2 öğrencisiyim.vektörleri internetten konu anlatımı dinleyerek çalışıyorum ama bu vektörü bulan adam hangi mantıkla bulmuş anlamıyorum.ya bu oklar ne işe yarıyor?hadi kendimi geçtim bunu kullanan insanlar var mı acaba?


    elin adamı teknolojide ilerlerken biz ise hala tahtaya ok çiziyoruz.bana da en çok bu koyuyor.yok bilmem AB vektörünün şiddeti şu kadarmış bu kadarmış.aytıntıya girersek daha da mantıksızlaşıyor.bunu sadece biraz sinir atmak için yazdım.sizin de düşüncelerinizi almak istedim.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?gerçekten mantıksız bir şey değil mi?

    Ne demek bunu kullanan insan varmı? Mühendislerin eli ayagıdır. Onsuz fiziksel hesap yapılamaz. Üniversitede en basit sorular böyleydi.


     Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım


     Şu an vektörleri çalışıyorum ama hiçbir mantık çıkaramadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 28 Ekim 2013; 1:32:15 >




  • Mühendislikte ayrı bir yeri vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 6 yı üretenler üniversite mezunu yavrum üniversitede birşey üretmek içinse böyle temel konuları bilmek zorundasın. herkes tutturmuş steve jobs okumamış bill gates okumamış şu okumamış yanlarındaki mühendisler olmasaydı görürdüm ben onları amerika dağları domuz güderlerdi.
  • Üniversitede mühendislik okursan vektörler daha ilk sınıftan statik, dinamik, fizik gibi derslerle hayatına girecekler ve bir daha da çıkmayacaklar. Ondan hazırlıklı ol.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.