Şimdi Ara

Stropiyer mi kartonpiyer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
24.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nasip olursa yeni evimize geçeceğiz 1 hafta içinde.

Eve bir takım uygulamalar yapmak istiyorum ama kartonpiyer noktasında tereddürtte kaldım. Aklımı stropiyer çeldi.

Bilen arkadaşlar ne tavsiye eder acaba.

Bir de benim salon ile mutfak arasında boşluk var. Yani amerikano mutfak yapmışlar. Kapatmayı düşünüyorum. Sizce cam tuğla mı öreyim yoksa başka birşey mi?

Teşekkürler.

• Merhaba;
    Stropiyerin dayanıklılığı konusunda bilgi aldınız mı yani zamanla çürüme, deforme olma riski var mı? Üzeri boyanabiliyor ama birlaç boyamadan sonra dayanabilecek mi bir de o var. Bence kartonpiyer daha iyi. Çünkü doğal bir görüntü verip sağlamlığı ile yıllarca kullanılabiliyor. Biz yaptıralı 10 yıl oldu daha kartonpiyerler duruyor, düşme çıkma yok. Hatta salonda kemer var, annem yılda birkaç kez siler hiçbir şey olmuyor. Cam tuğla görüntü açısından şık duran bir malzeme. Karşı komşumuz salon kapısının birini iptal ettirip cam tuğla yaptırdı, çok şık ve dekoratif görünüyor. Eğer başka bir malzeme ile kapatınca mutfak ve odanız karanlık olacaksa cam tuğla yaptırın derim.
  • Bende stropiyer mi kartonpiyer mi kararsızlarındanım.

Kartonpiyer eğer inşaat aşamasından itibaren yapılıyorsa iyi. Fakat tamamıyla bitmiş evlerde olayı geri sarmak gibi oluyor biraz. Pis bir iş olduğundan eve girmeden önce yaptırmak gerekiyor. Kartonpiyerin eve taşınmadan önce yaptırılması gerek çünkü sonra yaptırayım dersen eşyaların batıyormuş. Bunu yanında BOYA'nın yenilenmesi mecburi. Bu yüzden kartonpiyer+BOYA masrafı oluyor. İyi malzeme ve işçlik ile: Ortalama 2000 2500 TL masrafı var.

Eğer kaliteli Stropiyer kullanılırsa ve işçilik iyi yapılırsa kartonpiyer kadar olmasa da iyi olduğu söyleniyor. Stropiyeri hiç görmedim. Ek yerlerini dek getirmek çok önemliymiş. Stropiyerde kirlenme olmadığından boya masrafın olmuyor.

Fiyat / Performans açısından bakarsak iyi işçilik ve kaliteli malzeme kullanıp kenarlara Stropiyer; göbekleri alçı yaptırmak iyi olabilri gibi. Çünkü gereksiz yere boya masrafı yok.

Karar verince beni de bilgilendirirsen sevinirim.

Salon kapatma konusunda cam tuğla güzel oluyor. Aydınlık olması cabası. Bunun yanında tasarımın iyi ise o bölüme güzel bir kitaplık ya da TV ünitesi çizip yaptırabilirsin. Çok şık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdy -- 10 Mayıs 2011; 11:00:59 >

• Söylemeyi unutmuşum. Alçı işi yaptıracaklar ev boşken inşaat halindeyken yaptırmalı. Biz evde eşya varken yaptırdık eşyaları balkona koyduk.10 gün rezil olduk, yatacak yer bile yoktu ama mecburduk. Üstüne bir de elektrik süpürgemiz de alçı tozundan ötürü bozduldu. Alçı yaptıracaklar bunları dikkate almalı.
  • Arkadaşım Allah hayırlı uğurlu etsin...Nacizene olarak stroper sakın yaptırma...ALÇI kartonpiyer yaptır diyeceğim...Evde kazaya uğrarsa bir kenarı, köşesi kırılıp uçarsa stroper berbat olur, ufalanır..Tamiri yok. Söküp yenisini yapıştıracaksın...Alçı olursa tamiri 10 dakika sürüyor..Nereden biliyorum ? Ben dört yıl önce yaptırdım..Dolap takılırken zorladık ve kartonpiyerin köşesini kırdık.Kartonpiyeri.yapan adamı çağırdım tamiri 10 dak. sürdü...25 Lira verdim.İstemez dedi benzin parası dedim zorla verdim. Sevinerek gitti....Faydam olsun diye .Sizlere aktarıyorum...Yeni yuvanızda mutlu, huzurlu , sağlıklı asırlar geçirmenizi dilerim.saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mayıs 2011; 19:51:35 >

• Salona 5 yıl önce kartonpiyer yaptırmıştık.
    Ondan 1 yıl sonra da diğer 3 odaya stropiyer yaptırdık.
    Şu an ikisi arasında hiç bir fark yok. Ayırt etmek de zor.
    Tabii kartonpiyer daha kalıcı ama stropiyer de etraf batmadan kırılıp dökülmeden uygulanıyor.

Bence ev boşsa kartonpiyer, boya badana yaptırırken yapılacaksa stropiyer.

Düzeltme: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 10 Mayıs 2011; 23:11:37 >
  • Teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için.

Büyük ihtimalle kartonpiyer yaptıracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şerefsiz müteahhit yerler hariç tüm evi tavan dahil stropiyer yapmış. Dış yalıtımda bir kaçak var. Araya sızan sular yüzünden içerden boya kalktı. Yakında sıvanın da kalkmasını bekliyoruz.
    Tavana avize asmak ise ayrı bir eziyet. Kanca takacak beton yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Şerefsiz müteahhit yerler hariç tüm evi tavan dahil stropiyer yapmış. Dış yalıtımda bir kaçak var. Araya sızan sular yüzünden içerden boya kalktı. Yakında sıvanın da kalkmasını bekliyoruz.
    Tavana avize asmak ise ayrı bir eziyet. Kanca takacak beton yok.

merhaba.
    bizimde öyle galiba geçen avizeyi takacaktım matkapı bi soktuk boşa gitti simdi nasıl çözecez bilmiyorum kancayı takacak yer yok.
  • decolux - dörtdivan çerçeve ve macun san. tic. ltd. şti.
    Decolux - Dörtdivan Çerçeve ve Macun San. Tic. Ltd. Şti.
    http://www.decolux.com.tr
    adresinde çok güzel ve hiç bir yerde bulunmayan kartonpiyerler var.

• Yaptıranlar yorum yapsa. Yeni ev aldık fakat yaptırsakmı diye düşünüyorum. Düz tavan çok basit görünüyor.
  • bende çok kararsız kaldım ama aşağıdaki yorumları okuduktandan sonra kartonpiyere karar verdim

kartonpiyer mi stropiyer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekosan -- 20 Şubat 2015; 20:03:38 >
  • winger37 W kullanıcısına yanıt
    Imzaci şantiye şefi ararlar beton atilirken flanselerin yerleri köpük bırakılır . Sonra matkap ile delik açarkene uc lak diye asmolene mustehak
     Stropiyer mi kartonpiyer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartonpiyer kemer yaptitiracagim 450 tl fiyat verdiler normal mi yer Trabzon yuseklin 2,70 m genişlik 1,30 m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kiraya verdiğim eve hem kendi evime stropiyer yaptırdım. gayette memnunum boya istediğin gibi. tamiri yok demişler. bir falçata ve biraz alçı ile 10 dk sürer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.