Şimdi Ara

stres teste pc ekranı kapandı acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aida64 ile strees test yaptım. 25 dakikada ekran kapandı monitorden no signal dedi ama pc hala çalışıyo. sonra reset tusuna bastım repair felan dedi yusdelik birimiyle bişey doldu driver felan yazıyodu tam anlamadım. aynı sorun su sekildede olmustu pc açma tusuna bastım. msi yazızı geldi sonra ekran giddi monitor no signal dedi pc hala calısıyo. bu sorunneden oluyo acaba lutfen yardım edin psu dan mı ramden mi sorun ne acaba lütfen yardım edin sistemim : i5 7400, asus gtx 1060 strix, 8gb kingston ram, 500w psu

• Yapay Zekanın Yanıtı

Stres Testi Sırasında PC Ekranının Kapanması

Bir stres testinde PC ekranının kapanması, donanım veya yazılım sorunlarının bir belirtisi olabilir. Bu sorun, sistemin kararlılığını ve güvenilirliğini etkileyerek önemli veri kayıplarına veya sistem arızalarına yol açabilir.

Stres testi, bir bilgisayar sisteminin en zorlu koşullar altında nasıl performans gösterdiğini test etmek için tasarlanmış bir işlemdir. Bu testler, sistem bileşenlerinin (işlemci, bellek, grafik kartı vb.) aşırı yük altında nasıl davrandığını belirlemek için kullanılır.

Stres testi sırasında PC ekranının kapanmasının en yaygın nedenleri şunlardır:

• Güç kaynağı arızası: Güç kaynağı, bilgisayarın tüm bileşenlerine güç sağlayan hayati bir bileşendir. Güç kaynağı arızalıysa, sistem yetersiz güç alabilir ve kapanabilir.
    • Aşırı ısınma: Stres testi, sistem bileşenlerinin aşırı yüklenmesine neden olarak aşırı ısınmaya yol açabilir. Aşırı ısınma, bileşenlerin arızalanmasına ve sistemin kapanmasına neden olabilir.
    • Donanım uyumsuzluğu: Stres testi, donanım bileşenleri arasındaki uyumsuzlukları ortaya çıkarabilir. Uyumsuz donanım, sistem dengesizliğine ve kapanmalara neden olabilir.
    • Yazılım hataları: Stres testi, işletim sistemi veya diğer yazılımlardaki hataları ortaya çıkarabilir. Bu hatalar, sistem çökmelerine ve kapanmalara neden olabilir.

Stres testi sırasında PC ekranının kapanmasıyla karşılaşırsan, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Sistemi yeniden başlat ve sorunun tekrar oluşup oluşmadığını kontrol et.
    • Güç kaynağını kontrol et ve herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını gör.
    • Sistem sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullan ve aşırı ısınma olup olmadığını kontrol et.
    • Son eklenen donanım veya yazılım bileşenlerini kaldır ve sorunun devam edip etmediğini gör.
    • İşletim sistemini ve diğer yazılımları güncelle.

Sorunu kendin çözemiyorsan, kalifiye bir teknisyene başvurman önerilir. Stres testi sırasında PC ekranının kapanması, sisteminin sağlığı hakkında önemli bilgiler sağlayabilir ve daha ciddi sorunları önlemek için erken müdahaleyi tetikleyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım edicek kimse yok mu?
  • Kimse yok mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emin olamam ama galiba ekran kartından
  • BENDE DE AYNI SORUN VAR CEVAP BULAMADIM
  • Stabil olmayan bir hızaşırtma uygulanmış ve neticesinde sistem beklenmedik bir şekilde kapandığından daha doğrusu hataya düştüğünden işletim sistemi art arda gelen bu hatalardan dolayı onarımı devreye almış.Stabil olmayan overclock denemelerinde bu tür durumlarla sıkça karşılaşılabilir.Düzeltmek için yapılan hızaşırtma geriye alınmalı ve bıos üzerinden değiştirilen ayarlar tekrar gözden geçirilmeli,eğer voltaj artırmak gerekiyorsa güvenilir sıcaklık değerleri korunarak gerekli ayarlamalar yapıldığında stabilite sağlanacaktır.
  • Ben overclock yapmadim ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psu modeli nedir?

• Bilgisayar başka bir odaya alıp çalıştırmayı dene.
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    Thermaltake bir modeli kasanın yanın da çıktı 12v da 372 veriyo

• Acaba PSU yetmiyor mu
  • PSU mu yetmiyor acaba

• Overclock yapmıyorsanız neden default hızlarda stress testi uyguluyorsunuz ki

• PSU yetiyor mu yetmiyor mu diye

• 12 V dan 372 W güç veren bir psuya deneme amaçlı bile olsa sistem emanet etmezdim.Üstelik hazır kasadan çıkmış bir psu ile sistemi yüke alarak yani stress testi yaparakta riske atıyorsunuz.Sistem hataya düşerek zaten yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu iletmiş daha fazla zorlamadan böyle emanet ürünlerle sistemi riske atmayın.

• Bende öyle düşünmustum 1 ay sonra Alican yeni bir PSU akasya viper 600w düşünüyorum da. Benim kafamı karıştıran PC açılırken de yaptı birkaç kere . Açılırken nasıl oluyor. Güç az harcamiyomu?

• Ayni sorunu bende bir kaç kez yaşamıştım. Ya ekran karti arizali ki benimkinde öyleydi yahutta aida 1060 i zorlarken power besleyemiyor ekran kartini

• Insanmodoff kullanıcısına yanıt
    eger sorun ekran kartındaysa sorun buyukdegildir dimi. asus garantisi yapar harelda
  • aynı sıkıntı bendede olmustu 10 saat açılmadı sonra fişten çıkardım 1 saat bekledim tekrar deneyince çalıştı

stres testi pc yi zorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.