Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.540
Cevap
26
Favori
311.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GhosTurk

oo @Jansay binbaşı olmuşuz ii

yeni farkettim

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• Commandos: Behind Enemy Lines

Evet, uzun bir aradan sonra "SOT(Strateji Oyunu Tutkunları) Ekibi" sizlerlen gene beraber. Bu sefer, geçmişte sözünü verdiğim, çok güzel ve zor bir strateji oyunu ile beraberiz. Multi-milyonlar satan ve herkesin beğenip deli gibi oynadığı(eskiden, şimdi azaldı) oyunumuzun 1. versiyonu, ilk göz ağrımız ile beraberiz.

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

Oyunumuzun konusu; II. Dünya Savaşı sırasında ingiliz ordusunun, alanlarında çok yetenekli bir avuç adamı toplayıp, onları gizli görevlerde kullanarak savaşı kazanma çabasıdır. General bilmemne, bu bir avuç adamı bizim(biz officer oluyoruz oyunda, yani subay) komutamız altına veriyor ve bizde savaşın kaderini değiştirmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. (Koyan varsa bende ona koyim.)

Bu oyun bir nevî stealth action arkadaşlar. Görevleri çok gizli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Yani köprü altından çok su yürüteceğiz. Oyun görev görev oluşuyor ve her görevde ayrı şeyler isteniyor. Toplamda 20 küsür görev var ve bunların sizi zorlayacağından hiç şüpheniz olmasın. İsterseniz öncelikle komandolarımızı teker teker tanıyalım:

Green Beret(Yeşil Bereli): Bu adam, oyundaki en kullanışlı komandolardan biri. Bıçağıyla arkadan sessizce düşmanı öldürebiliyor ve cesedini taşıyabiliyor. Varil kaldırıp götürebilir ve ağır işler yapabilir. Kazmasıyla kendisini kara veya kuma gömebilir(böylece onu kimsecikler görmez) ve düz duvara, uçuruma tırmanabilir. Her komando gibi bir pistolü vardır. Ayrıca oyundaki en hızlı koşan komandodur.

Sniper(Keskin Nişancı): Bu adamı herkes yakînen tanıyor. Dürbünlü tüfeğiyle uzaklardan düşman askeri vurabilir. Ayrıca bazı bölümlerde sağlık paketleri ona verilir.

Diver(Dalgıç): Bu adam, sulu görevlerde hayatî önem taşır. Denizin altına dalabilir ve suda yüzebilir. Şişme bot yada kayık kullanabilir. Zıpkın ile yakın bir mesafeden adam vurabilir, bıçağıyla arkadan sessizce öldürebilir ama ceset taşıyamaz.

Sapper(Lağımcı): İsmini, patlayıcı oyuncaklarından alıyor. Bomba uzmanıdır ve bulunduğu görevlerde birşeyleri havaya uçururuz. Saatli bomba, telli bomba yada el bombası kullanabilir. Kurt kapanı kurabilir ve toplayabilir.(Kurduğu kurt kapanına basan kişi ölür).

Driver(Sürücü): İsminden anlaşılacağı gibi; her türlü kara taşıtı sürebilir. Ayrıca sabit makinalı tüfekleri kullanabilir ve bazı görevlerde kendisininde makinalı tüfeği vardır. Ve tankları sürmekle kalmaz ateşte edebilir. Ayrıca bazen sağlık paketi bundandır.

Spy(Casus): Bu adam, tam gizli işlere göredir. Çamaşır ipinde aslını olan kıyafetleri giyip bize casusluk yapabilir. Kıyafeti giydiği zaman asla tanınmaz ve diğer askerlerin dikkatini başka yöne çekebilir. Zehirli iğnesiye arkadan sessizce öldürebilir ve ceset taşıyabilir. Bazı görevlerde sağlık paketi bunda bulunur.

Evet, komandolarımızın yapabilecekleri bunlar arkadaşlar. Göründüğü gibi; hepsinin ayrı bir vazifesi var ve görevlerde 1'ini kaybetsek bile görev iptal oluyor. Şimdi biraz oynayıştan bahsedelim:

Göreve başladığımız zaman genellikle komandolarımız beraber oluyor. Bazende ayrı yerlerde olabiliyor. Görevler genelde "şu binaları patlat, burayı havaya uçur" gibi. Ama görevlerin kendini tekrar etmesi gibi bir durum yok. Fakat görevler biraz tekdüze. Yani sadece patlatıyoruz, çeşit çeşit görevimiz yok. Sadece ara sıra farklı çeşit görevimiz olabiliyor. Oyunda herşeyi sağdaki sırt çantamızdan yapıyoruz. Ama bazı kritik durumlarda sırt çantasına tıklayıp almak yerine kısayol tuşunu bulmamız gerekebiliyor. Çünki saliselik işler yapabiliyoruz. Birini öldürdüğümüz zaman, cesedini görülmeyen bir yere koymamız gerekiyor. Yoksa alarm çalıyor ve haritaya ek birlikler dahil oluyor. Hatta bazı görevlerde alarmın çalması görevi iptal ediyor. Bu yüzden alarm çaldırmamak çok önemli.

Düşman askerlerinin belli bir görüş alanı var arkadaşlar. Bunu yeşil olarak göreceksiniz ve 2 çeşit renk var. Açık yeşil olanda, o alana bir komandonuz girince düşman sizi her türlü görüyor. Koyu yeşil olanda ise, komandonuzu sürünme pozisyonuna getirdiğiniz zaman düşman görmüyor. Düşman sizi fark ettiği anda, yanınızda bir ceset filan yoksa, "hayl!" diyor ve size nişan alıyor. Bir üst rütbeli biri gelmedikçe nefer öyle kalıyor(üst rütbeli gelince yayılım ateşine tutuyorlar sizi). Bunu kullanıyorum şahsen. Bi komandoyu koyuyorum görünecek bir yere. Bir sürü nazi "hayl!" diyince, başka bir komandoyla arkadan bütüün nazileri temizliyorum.

Komandolarınız oyunda binalara da girebiliyorlar. Bir düşman komandoyu binaya girerken görmezse birşey olmuyor. Ama görürse düşmanda binaya giriyor ve hallediyor herkesi. Ayrıca bazı görevlerde düşman sizi bulduğu zaman arıza çıkartmazsanız sizi yakalıyor ve hapse atıyor(hapis varsa haritada). Diğer komandoların onu kurtarması gerekiyor.

Ayrıca oyunda F2-F7 tuşları ile kamerayı bölebilirsiniz. En fazla 6'ya bölebilirsiniz ve bu size, "2 yere aynı anda bakma" olayını sağlıyor.

Oyun sesler bakımından oldukça tatmin edici. Hatta oyun çıkış yılının(1998) en iyi tabanca sesi diyebiliriz. Almanların bağırışlar, komandoların "yes söö," "consider it done(oldu bil)" gibi şeyler söylemesi, hepsinin farklıca şiveleri, hepsi yerli yerinde ve süper.

Grafikler ise; malum. 98 yılından ne beklersiniz? Ama oynanabilirliği çoook arttıran bir güzelliği var. Eski, ama şirin ve güzel. Gerçeğe yakın değil ama tatmin edici.

Evet, oyunun sanırım her yerinden söz ettik. Oyun budur arkadaşlar. 98 yılında bunu almayanı deli olarak görüyorlardı sanırım() ama şimdi alıp almamanız size kalmış. Gerçekten çok güzel bir seri, ve oyunun en azından 1 versiyonunu oynamanız, bu zevkide tatmanız lazım. Bu oyunu herkese öneriyorum, ve bir dahaki commandos inceleme yazısında görüşmek üzere diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 15 Mart 2008; 4:47:30 >

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• Jansay inceleme güzel olmuş,bende haftasonu girebiliyorum internete nbr millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 15 Mart 2008; 17:54:30 >

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witch-king-05

Hasan inceleme güzel olmuş,bende haftasonu girebiliyorum internete nbr millet

Herşey sizin için yavru kurtlar. (:P:P:P)

• quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

quote:

biz yavru kurt olacaksak ben şundan olmak istiyorum

bu arada bütün ek paketleriyle birlikte age of 3 ü edindim oynuyorum(hemen maç yapalım dicen şimdi dimi seni seni)

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

quote:

biz yavru kurt olacaksak ben şundan olmak istiyorum

bu arada bütün ek paketleriyle birlikte age of 3 ü edindim oynuyorum(hemen maç yapalım dicen şimdi dimi seni seni)

Bi maç yapalım mı?

şaka şaka ben eziklerle maç yapmam(şaka yapıyorum.)

• quote:

Jansay inceleme güzel olmuş,bende haftasonu girebiliyorum internete nbr millet

iyidir witch-king bende sadece hafta sonu girebiliyorum ama fırsat buldukça hafta içide girip forumdakileri benden mahrum bırakmıyorum
    middle earthı unuttun galiba aoe3 felan diyosun

Orjinalden alıntı: .:Kutikul@:.

quote:

iyidir witch-king bende sadece hafta sonu girebiliyorum ama fırsat buldukça hafta içide girip forumdakileri benden mahrum bırakmıyorum

Yok ya ne unutması ölesine oynuyorum işteyoksa Bfme ile kıyaslamam bile

Masaüstü; PCPartPicker

• _____________________________
  • bnde varım

quote:

quote:

eminim öyledir

• quote:

quote:

quote:

quote:

eminim öyledir

evet öyle

Masaüstü; PCPartPicker

• ulan bfme 2 yi kardeşim silmiş ama ben bu hafta arkadaşdan alacam turnuva felan varsa katın

he still waiting for god's choice
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

ulan bfme 2 yi kardeşim silmiş ama ben bu hafta arkadaşdan alacam turnuva felan varsa katın

yok ya gün geçtikçe middle earth oynayanların nesli tükeniyor bi sen kaldın bide ben kaldım..

quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

ulan bfme 2 yi kardeşim silmiş ama ben bu hafta arkadaşdan alacam turnuva felan varsa katın

yok ya gün geçtikçe middle earth oynayanların nesli tükeniyor bi sen kaldın bide ben kaldım..

bizim okulda oynayan çok ama hamachiyi bilmiolar daha

• tamam onlarada öğret topluca bi maç yapalım
  • Jansay arkadaşımızın 15 Mart 2008; 4:44:45 tarihli ve "Commandos: Behind Enemy Lines" başlıklı incelemesinin değerlendirilmesi:

Yine güzel bir inceleme hazırlamışsın arkadaşım, tebrikler.Karakter tiplerini tek tek açıklaman ve verdiğin ekran görüntüleri bizleri oyun hakkında yeterince bilgilendiriyor.Esprilerin yine çok güzel.Gerçekten de çok güzel bir oyun incelemesi hazırlamışsın.
    Tebrikler ve başarılar arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 16 Mart 2008; 14:15:39 >
    ...
    Bertold Brecht, "Okumuş Bir İşçi Soruyor"
    (Türkçesi: A. Kadir)
  • Stranghold Crusader Bayrak Ekleme

Evet beyler SVGA arkadaşamızın incelediği stranghold crusader oyununu sayesinde hepimiz biliyoruz.
    ben siz bu oyunda nasıl bayrak ekleyebileceğimizi göstericem.bayrak dediğim şey hani kimin binasının üstüne fareyi götürürseniz onun ismi ve resmi çıkıyor ya biz onu kendimiz ayarlicaz.şimdi diceksiniz "bu GhosTurk neyden bahsediyor biz zaten biliyoruz" ama beniz göstereceğim şekilde kısıtlı bayrak lardan daha fazlasını koyabileceğiz.yani sadece kuru kafa,pala,kılıç,haç,aslan koymayacağız.önce anlatayım sonra resimlerle pekiştiririm.şimdi interneten güzel bir resim buluyoruz.onu bilgisyaramıza alıyoruz.ardından c/:programfiles/firefly studyos(yanlış yazdım) a giriyoruz.ancak "ben başka yere yükledim, ben senin bildiğin next/next/accept/install cılardan değilim" diyorsanız orayı açın.açar açmaz göreceksiniz orda *faces* diye bir dosya var.ona girin.aa ne çıktı karşımıza oyundaki bayraklar.bu bir jpg dosyasıdır.açın ve düzenleye basın.alta indirin ve öteki resmimizi kopyalayıp geri dönün.sonra faces jpg dosyasının içine yapıştırın.ordan tam kareye gelecek şekilde ayarlayın.oyuna girin.optionsa basın.ordan kişisel seçeneklerde bayraklardan istediğinizi ayarlayın.son bayrağa geldinizde ne göreceksiniz!sizin resminiz.onu ayarlayıp çıkın.işte bu kadar şimdiden teşekkürler.
    sırası ile şunları izleyin

http://img106.imageshack.us/my.php?image=80943165lv9.jpg
    http://img405.imageshack.us/my.php?image=47643740yx0.jpg
    http://img405.imageshack.us/my.php?image=33711361fr3.jpg
    http://img502.imageshack.us/my.php?image=41013931og7.jpg
    http://img106.imageshack.us/my.php?image=85942961bm9.jpg
    http://img106.imageshack.us/my.php?image=11515959eh9.jpg
    http://img106.imageshack.us/my.php?image=81885404vx6.jpg
    http://img106.imageshack.us/my.php?image=40413448um0.jpg

artık sizin bayrağınız sizindir
    oyunda da şöyle gözükür:

http://img106.imageshack.us/my.php?image=dgsgskm8.jpg
    http://img131.imageshack.us/my.php?image=sbbdhdtq2.jpg

not:resimleri de ben çektim yazıyı da işine yarayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcanFaint -- 16 Mart 2008; 19:34:35 >

• GhosTurk paylaşımın için sağol ama crusader'ı SVGA incelemişti.

Ben Stronghold 2'yi inceledim..

• quote:

Orjinalden alıntı: chiculata-

bu oyunu daha once oynayan varmı cook eski bi oyun

7th Legion

Tür: Strateji
    Yapımcı: Epic Mega Games
    Dağıtıcı: Microprose
    Çıkış tarihi: 26/08/1997

aratt bi hortlat bizde bakak

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.