Şimdi Ara

Strateji Oyunları Zeka Geliştiriyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Strateji Oyunları Zeka Geliştiriyor mu?

(En Son Oy Tarihi: 10.12.2020)
Giriş
  • Redalert 2 hiç geliştirmez.Tek yaptığın prizim zeplin yolla yeter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

Redalert 2 hiç geliştirmez.Tek yaptığın prizim zeplin yolla yeter.

5 saat red Alert kasmıştık oyun bitmemişti bi türlü
  • quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Olmayan kafa geliştirilmez zaten, eğer birşeyler biliyorsa zekası gelişir.Yoksa sokakta top oynayan zırtop,sersi cs yi çok iyi oynayabiliyor.Züğürt tesellisi falan değil araştırırsanız yığınla bilimsel açıklama bulabilirsiniz bu konuda.Sizede strateji oynamanızı tavsiye ederim, bakış açınızın gelişmesi açısından

ileri seviye
    rise of nations
    age of empires 3
    state of war
    red alert 2

onun dışında uzun süre
    age of empires 2
    medieval total war 2

bir süre ogame. ilk deneyimimnde hiç bir şey bilmiyordum ama 1400 deyken bıraktım. ve bunun dışında eskiden oynadıgım belki 6-7 senelik oynadıgım demo stratejiler vardır.

onun dışında ileri seviye half life ve cs oynarım. butun first person shot oyunlarını oldukça iyi oynarım. oyun deneyimim oldukça fazla diye düşünüyorum hatta kabul ediyorum ki ben bir bagımlıyım. bir insan 5 yaşındayken yalnız başına atari salonlarına gider mi?
    bu soruya cevabını bekliyorum

İlk Aterime 2 yaşında sahip oldum.3 yaşında ise Sega sahibiydim, ardından playstation ve 7 yaşında bilgisayar.Tabi günlük 10 saatten fazla başındaydım, elimde şu an 200 den fazla ateri kaseti var.Ateri salonuna gitmeye evdeki segadan zaman bulamadım.Ha 5 yaşından itibaren komşumda bilgisayar oynuyordum ama ancak 7 yaşında kendi bilgisayarıma sahip olabildim.

Piyasada güncel olarak ismi bulunan tüm strateji oyunlarını ustalıkla oynarım, rakibim çok çok azdır.Hayal edemeyeceğin kadar strateji oyunu arşivine sahiptim ancak dvd ye kökten geçmek istediğim için 200 kadar oyun çöpü boyladı

Fps ye gelince, cs 1.5 ve 1.6 hariç her türlü oyunu oynayabilirim.Bir fps de başarılı olmam yanlızca 30 dakikamı alır(oyuna göre en fazla süre 30 dakika).

Yani düşünemiyeceğin düzeyde bir oyuncuyum ve her iddiasına varım ki strateji zeka geliştiriyor(gerçi bunları yazmama gerek bile yok bilimsel olarak kanıtlanmış birşey, isteyen araştırır).Tabi olmayan bir şeyi geliştirmek olmaz o konuda haklısın.

Haydi selametle...

• Lego + satranç + starcraft = iyi yorum + muhakeme
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Multi bitmez tabi kola kolay.Ben kendime spy sokuyordum askerlerim rütbeli çıkıyordu onunki rütbesizdiKore oluyordum ana fabrikasını tank fabrikasını yıkıyordum tekrar ana fabrika kurduğunda onuda yıkıyordum çıkartamıyordu.Değişik taktikler uygulamak lazım biraz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Multi bitmez tabi kola kolay.Ben kendime spy sokuyordum askerlerim rütbeli çıkıyordu onunki rütbesizdiKore oluyordum ana fabrikasını tank fabrikasını yıkıyordum tekrar ana fabrika kurduğunda onuda yıkıyordum çıkartamıyordu.Değişik taktikler uygulamak lazım biraz.

Spy olayını bende yapıyodum.
    Bizim ışınlanan adamı bilirsin adını hatırlamıyorum onunla kutu toplardık Usa Almışsan Bi Irak anabinası çıktımı tamamdır Klonlamadan köşeyi dönüyosun zaten.

• çok saçma bence alakası yok.. sadece tembellik ve kilo ya sebeb olur ....
  • RA 2
    Chronosphere
  • quote:

Orjinalden alıntı: EredLithui

RA 2
    Chronosphere

Cossacs Ve American Conguest Oynamanıda tavsiye ederim İkisininde Mantığı aynıdır Ama American conguest Daha görkemlidir.

@m@trix
    Bence Bilgisayarla oynamanın bi faydası olmaz aynı şeyi tekrarlayıp duruyor çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 17 Eylül 2007; 19:07:10 >

• Hard da oynarsa bişeyler olabilir ama düşük seviyelerde pek beyin kullanılmadığı için pek bi faydası olmaz bence.
  • quote:

İlk Aterime 2 yaşında sahip oldum.3 yaşında ise Sega sahibiydim, ardından playstation ve 7 yaşında bilgisayar.Tabi günlük 10 saatten fazla başındaydım, elimde şu an 200 den fazla ateri kaseti var.Ateri salonuna gitmeye evdeki segadan zaman bulamadım.Ha 5 yaşından itibaren komşumda bilgisayar oynuyordum ama ancak 7 yaşında kendi bilgisayarıma sahip olabildim.

Piyasada güncel olarak ismi bulunan tüm strateji oyunlarını ustalıkla oynarım, rakibim çok çok azdır.Hayal edemeyeceğin kadar strateji oyunu arşivine sahiptim ancak dvd ye kökten geçmek istediğim için 200 kadar oyun çöpü boyladı

Fps ye gelince, cs 1.5 ve 1.6 hariç her türlü oyunu oynayabilirim.Bir fps de başarılı olmam yanlızca 30 dakikamı alır(oyuna göre en fazla süre 30 dakika).

Yani düşünemiyeceğin düzeyde bir oyuncuyum ve her iddiasına varım ki strateji zeka geliştiriyor(gerçi bunları yazmama gerek bile yok bilimsel olarak kanıtlanmış birşey, isteyen araştırır).Tabi olmayan bir şeyi geliştirmek olmaz o konuda haklısın.

Haydi selametle...

çok zekisindir inşallah. ama adınızı ne televizyonda önemli programda
    ne de iyi bir kitabın üzerinde görebildim.

zekayı geliştirebilir bir miktar ama benm soylemek istedigim boyle oyunları iyi oynayanlarının kendini bir şey zannetmesi. hepside akıllıyım zekiyim ayagına yatmalarına laf söyledim.

üstelik pek çok bilim adamıda pc oyunalrı insanı sinirli yapıyor dedi. buna da katılıyorum. mesela benim gözlerimde bozuk

• quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Haydi selametle...

çok zekisindir inşallah. ama adınızı ne televizyonda önemli programda
    ne de iyi bir kitabın üzerinde görebildim.

zekayı geliştirebilir bir miktar ama benm soylemek istedigim boyle oyunları iyi oynayanlarının kendini bir şey zannetmesi. hepside akıllıyım zekiyim ayagına yatmalarına laf söyledim.

üstelik pek çok bilim adamıda pc oyunalrı insanı sinirli yapıyor dedi. buna da katılıyorum. mesela benim gözlerimde bozuk

Sinir yaptığı doğrudur zaten buna bir itirazım yok.Göz konusunda ise iş farklıdır, LCD monitörlerde göz bozma ihtimali çok aza indirgenmiştir.Herkese farklı etki gösterir, bende de astimat var.Biri 0.50 diğeri 0.75 ama belli olan bir bozukluk yaratmıyor(uzun süre televizyon izlemediğim sürece).

Gayet zekiyim merak etmeZaten sana kimse bu oyunları oynayanın IQ su fırlıyor demiyor.Sadece gelişiyor, 50 ise 50.5 oluyor örnek olarak.

• quote:

Gayet zekiyim merak etme Zaten sana kimse bu oyunları oynayanın IQ su fırlıyor demiyor.Sadece gelişiyor, 50 ise 50.5 oluyor örnek olarak.

e işte bende en başıdan beri onu söylemeye çalışıyorum. oynarısn haftada 3-4 saat tabiki faydası olur. mesela süt kemiklere faydalıdır günde 0.5 lt içersin faydasını görürsün ama faydalı diye günde 5 t içmek bagırsak sorunu yapar.
  • RED ALERT 2
    Oynadığım tek oyun.Bir arkadaşımın kardeşi önermişti..
    Zaman buldukça dükkanımda oynarım
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    Strateji oyunları; Zeka geliştirmekten ziyade insanı farklı düşünmeye itiyor
  • hiçbir pc oyunu zeka gelitşirmez hatta beyin hücrelerini öldürür. Zekanın gelişmesini istiyorsan kitap oku.
  • evvet beyler konuyu hortlatıyorum 4 sene olmuş
    bugün okuduğum bir kitaptaki bilgileri sizinle paylaşacağım
    pegem akademi yayın evinin basmış olduğu Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları adlı kitapta şu bilgiler geçiyor

Beyninizi geliştirmek için birkaç küçük öneri:
    Yürüyüş yapın
    Meditasyon yapın
    Yabancı dil öğrenin
    Stratejik bilgisayar oyunları oynayın:Bilgisayar oyunlarında aynı anda beceri kontrolü görsel araştırma hafızayı çalıştırma uzun süreli hafıza ve karar verme gibi birçok beyin fonksiyonu aynı anda gerçekleşmektedir.Bu bilgisayar oyunu basit düzeyde değil zorluk düzeyini artırarak oynanırsa dikkat kapasitesinin de artması sağlanabilir.

Begley, SHARON dan alıntıdır
    http://www.thedailybeast.com/newsweek/2011/01/03/can-you-build-a-better-brain.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    yani şu sen strateji oynuyorum diye ver hileyi ver gazı oynarsan ne poha yarar
    aynı zamanda basitin en basitinde oynarsan
    ve aynı zamanda yapay zekası en saçma oyun oynarsan bu oyunu oynamanın hiçbir anlamı yok
    satranç da bir strateji oyunudur zeka geliştirir bilgisayarda oynarsan bilgisayar strateji oyunu diye geçer
    yani oyun var oyuncuk var burdan bilgilerinize

• strateji oyunları size stratejik düşünme yetisi kazandırır ama zeka geliştirmez
  • Abi oynayın satranç . Strateji oyunundan daha faydalı ve birebir yaşıyorsun oyunu .
  • zeka geliştirme olayından anladığın tam olarak nedir zaten seni bir einstein olma yolunda ilerletmeyi vaad etmiyor
    stratejik düşünme yetisi kazandırı demişsin sonuçta kazanç var ve bu zekan için olumlu bir özellik elde ettiğin anlamına gelir
    ozaman eskisine nazaran zekan gelişmiş olmazmı
    kesip atmamak lazım
    karşındaki yapay zeka değilse bence olumlu yönde etkiler

şu mantık olmamalı hurra strateji oynuyom ben beynim lob lob gelişiyor değil tabiki
    fifa ve pes i severim zevkle oynarım ama zekaya bir katkısı varmıdır?
    neyse yahu uzatmayacağım ben size bir kaç ilignç bilgi vermek istedim 4 yıl sonra hortlattım
    üni. de okutulan kitapta yazıyor bu enteresandır dedim paylaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates099 -- 17 Aralık 2012; 19:19:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.