Şimdi Ara

Stoplara folyo yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilen vardır belki aracım 91 model Kartal. Malum eski araç olduğu için yeni araçlar gibi belli olmuyor stoplar ve sinyaller. Onların daha fazla dikkat çekmesi için örneğin arka stopların kapağını söküp sinyal ampulüne denk gelen kısıma turuncu folyo yapsam daha iyi sonuç alır mıyım? Aynı şekilde öndeki sinyallere de aynı şekilde yapsam nasıl olur?

Muayene zamanı sıkıntı çıkar mı? Daha iyi sonuç alır mıyım, kararsız kaldım danışmak istedim.

Cevapları bekliyorum

• Yok mudur fikri olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayene işi biraz şans. Yani adamına göre belki problem eder. Ampulleri değiştirebilirsiniz hocam çok pahalı değil ampuller.
    Yada karartma yapılabilir. Biraz apaçi işi olacaktır ama daha kullanışlı olur. Zımpara ile karartılıyordu sanırım bi yöntem olarak denenebilir.
    Belki fikir edinmeniz için yaralı olabilir.
    http://www.youtube.com/watch?v=AhIxc9RezeA
    http://www.youtube.com/watch?v=La3oaqU3XEY

• Hocam öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Ama karartma yaparsak ışık daha da fazla azalmaz mı? Ben daha fazla gözüksün istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Hocam öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Ama karartma yaparsak ışık daha da fazla azalmaz mı? Ben daha fazla gözüksün istiyorum.

Denemek lazım hocam, ampul değiştirmek çözüm olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

quote:

Hocam öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Ama karartma yaparsak ışık daha da fazla azalmaz mı? Ben daha fazla gözüksün istiyorum.

Denemek lazım hocam, ampul değiştirmek çözüm olabilir

Güçlü ampul derken? Bu stop ampulleri tek tip değil mi?

• Çanağını alüminyum folyo ile kaplarsan daha belirgin olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jant Kapağı Boyama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sirigmus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bu daha iyi bir fikir. Deneyip göreceğiz bakalım en kısa zamanda.
  • Yapacağınız kaplama kalıcı ya da etkili bir çözüm olmaz. Çünkü zaten sorun o kısımdan ışığın geçmemesi. Kalıcı ve orjinal bir şey istiyorsanız ve eliniz yatkınsa/yatkın bir dostunuz varsa komple LED yapın. Zorlasanız 4*4 LED uyar sanırım. Kapakları da değiştirirseniz cam gibi olur.

Bu olmazsa ve kapağı hiç açmadıysanız açın ve içini silin, çocukken Toros SW'de denemiştim ve bayağı etkili olmuştu. Ha buna rağmen sonuç alamazsanız reflektörü parlak metalik boyayın, daha etkili bir yansıma yapar. Ampuller hakkında çok bilgim yok, ama daha parlak yanan muhakkak vardır. Bu tedbiri de alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Yapacağınız kaplama kalıcı ya da etkili bir çözüm olmaz. Çünkü zaten sorun o kısımdan ışığın geçmemesi. Kalıcı ve orjinal bir şey istiyorsanız ve eliniz yatkınsa/yatkın bir dostunuz varsa komple LED yapın. Zorlasanız 4*4 LED uyar sanırım. Kapakları da değiştirirseniz cam gibi olur.

Bu olmazsa ve kapağı hiç açmadıysanız açın ve içini silin, çocukken Toros SW'de denemiştim ve bayağı etkili olmuştu. Ha buna rağmen sonuç alamazsanız reflektörü parlak metalik boyayın, daha etkili bir yansıma yapar. Ampuller hakkında çok bilgim yok, ama daha parlak yanan muhakkak vardır. Bu tedbiri de alabilirsiniz.

Hocam LED işi de aklımdaydı aslında ama elim yatkın olmasına rağmen LED işinden pek anlamıyorum. Oraya LED'i nasıl döşeyeceğim, elektriği nasıl alacağım falan bana biraz zor geliyor açıkçası

Kapağı defalarca sildim ama etkisi olmuyor maalesef. 2 gün içinde yine eski haline dönüyor. Hem kapakları yenileyip hemde alüminyum folyo kaplatırsam istediğim sonuca ulaşabilirim diye düşünüyorum. Hafta sonu bir girişelim bakalım sonucu buradan SS ile birlikte paylaşırım

Fikirleriniz için teşekkürler

• Geceuçuşu vb sitelerde şemalarını bulabilirsiniz, güç alacağınız farklı bir yer yok zaten; normal çıkışa veriyorsunuz. Kolay gelsin.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Kapaklarından içeri su alıyordur bi ihtimal.Soluk göstermesi ondan olabilir. LED basit iş aslında bi araştırmak lazım daaha çaça olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Kapaklarından içeri su alıyordur bi ihtimal.Soluk göstermesi ondan olabilir. LED basit iş aslında bi araştırmak lazım daaha çaça olur

Hocam LED işi biraz meşakkatli. Şu folyoyu bir deneyeyim iyi sonuç alamazsam LED yaparım

yine bi dene ama LED oldugunda çok daha güzel olacaktır söyliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

yine bi dene ama LED oldugunda çok daha güzel olacaktır söyliyim

Ee tabi hocam LED bambaşka bişey. Sarı,kırmızı,beyaz çok güçlü LEDler zaten. Çin keranesi gibi gezerim artık afedersiniz. önce folyoyu deneyeceğim

sen benim minibüsü görmedin galiba
  • yarbayım hemşerim öncelikle selamlar baktım konuyu açan sensin dedim cevap yazmadan olmaz.. bizde bi ara 91 model doğan l vardı arabayı satın aldık araba o zaman 6 yaşında ama ona rağmen stoplar pek güzel değildi.. aldım söktüm (şimdiki arabalarda 150 derecede 15 dakika beklemeyince cam ayrılmıyor çanaktan ama tofaşta böle bi sorun yok en sevdiğim yanı vidaları sök herşey elinde ) neyse gel gelelim mevzuya. reklamcılarda parlak krom folyo var ondan al onunla çanağı döşe yada mutfak için olan aliminyum folyo al bali ile çanağa döşe.. aliminyum folyo elektirik iletir kısa devre yapma dikkat et ben reklam folyosunu öneririm çünkü daha parlak.. neyse ben o zaman mutfak folyosu ile döşedim uhu ile önce çanağı iyice uhuladım tabi.. sonra gittim sarı sinyallere camı sarı boyalı ampülden aldım. şimdiki çoğu son model arabalarda hala sarı camlı sinyal ampülü kullanır.. neyse bazı lambalar nedense sönük yanıyordu baktım farların soketler oksikti onlarıda güzel bi temizledim çünkü elektiriği tam iletmeleri lazım sonra far camlarınıda güzel bi evde yıkadım bulaşık macunu ile sonra taktım cam gibi oldu valla :) gece oldu frene bi bastım arka taraf kıpkırmızı geri vites sinyaller sis farları süper olmuştu.. bence böle yap.. led ile uğraşma zor iş.. ben led çiyim ben bile yapmaya üşeniyorum.. gerek yok sen böle yap yeter..

iyi günlerr

• Hocam teşekkürler ilgilenip uzun uzun yazdığınız için Mutfakta kullanılan alüminyum folyonun elektriği geçirdiğini bilmiyordum açıkcası faydalı bir yazı olmuş benim için. Bunun için ayrıyetten teşekkürler ama bir sorum olacak.

Diyelim ki LED yapmaya karar verdim.
    1- Hangi tip LED alacağım?
    2- Nasıl bağlayıp, nereye döşeyeceğim?
    3- Elektriğini nasıl vereceğim?

Cevaplarsanız minnettar kalırım, kafamdaki soru işaretleri kalksın istiyorum, haazır işin ustasını da bulmuşken.

• quote:

Hocam teşekkürler ilgilenip uzun uzun yazdığınız için Mutfakta kullanılan alüminyum folyonun elektriği geçirdiğini bilmiyordum açıkcası faydalı bir yazı olmuş benim için. Bunun için ayrıyetten teşekkürler ama bir sorum olacak.

Diyelim ki LED yapmaya karar verdim.
    1- Hangi tip LED alacağım?
    2- Nasıl bağlayıp, nereye döşeyeceğim?
    3- Elektriğini nasıl vereceğim?

Cevaplarsanız minnettar kalırım, kafamdaki soru işaretleri kalksın istiyorum, haazır işin ustasını da bulmuşken.

rica ederim hocam ne demk smd led kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.. çünki görüş açısı 160 derecedir.. önce bi tabla alıp ledleri oraya döşeyip doğru direnç kullanarak yapmalısın.. ama led hiç yapma bence gerek yok.. sen dediğimi yap yeter..

• poyraz5561 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten folyo ile yapacağım da ben sadece LED yaparsam nasıl olur onu merak ediyorum. Mesela normal şu güçlü yanan LEDlerden alsam ampul bağlar gibi kabloyu lehimleyip ordan elektrik alsam falan olmaz dimi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.