Şimdi Ara

Stoper Değil Forvet Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En baştan söyleyeyim; geçtiğimiz iki senedir GS-FB maçlarında'ki oyunun birebir aynısı bir maç fakat tek bir fark var bu sefer oyunun hakimi FB savunmaya çekilen GS. Hepimizin moralini bozanda budur. Maça bakarken belli olan bir şey var oyuncularımız eski özgüven ve rahatlıkta değil top bizdeyken görülyor. Bunda oyun felsefesi önemli.
    FT dönemlerinde defans orta sahada bekler rakip orta sahasının orta taraflarında Melo ve Selçuk ceza sahasının 5 ile 7,8 metre arkasında oynuyordu. Dünkü maçtaysa Erman Tororğlunun dediği gibi hücum yaparken bile 4 savunma kimlikli oyuncumuz Musleranın 30 metre önünde ileriyi izliyor. Uzatmalarda Burak topu alıp ceza sahasında sıfıra iniyor içerde kimse yok. 11 oyuncunun kaleci dahil 9'u kendi orta sahasının ortasının gerisinde duruyor. İlerde Orta sahada Burak ve biraz arkasında Sneijder yanlarında 4 tane çubuklu adam. Topu direk bunlara şişirirken beklerde geliyor bunlar ikisi iyice sıkıyor. Kimse kusura bakmasın dün Anadolu takımı taktiği vardı sahada.

Oyunculara bakarsak valla yabancı sınırı bir kişide olsa Muslera'yı kullanırım.

Yine bölge olarak gidersek stoperler ikiside çok iyiydi. Semih güçlenmiş; Chedjou çok başarılı hamleleri vardı ama hala defanstan topla Dany vari çıkıyor. Bu özelliğinden kurtulsa çok sağlam stoper. Güçlü ve hızlıda adam yeni bir Song olur.

Beklere belliki Prandelli ileri çıkmayın demiş. Veysel savunmayla görevini yaptı. Tabii Olcan çok yardıma geldi. Telles ile önündeki Yasin yeni olduğundan ilk yarı FB hep ordan geldi. Telles kötü olduğundan değil Yasin'den dolayı FB'nin tercih meselesi oldu.

Melo ve Selçuk ikisinin birlikte en kötü maçıydı. Burak ve Sneijder'e sıfır yardım. Burda problem hocadamı yoksa oyuncularda mı? Selçuk ve Melo eskiden hücumu düşünen adamlardı şimdiyse akılları hep geride. Bunların ikisi kötü olursa Sneijder, Muslera, stoperler yüzde yüzünü versin GS başarılı olamaz. O bölge takımın kalbidir.

Kanatlarda Olcan hücumda 90 dakika ortalıkta yoktu; uzatmalarda kıpırdandı. Yasin desen doğru pas tercihi yok e birde bencil tarzda bir oyuncu. Bruma bakıyorum çocuk topu alıyor ne bekten ne orta sahadaki Yekta dahil üçlüden destek yok. FB'de top ona gelince iki kişi savunuyor. Oda birini geçiyor ikincide takılıyor.

Sneijder'e gelince ikinci yarı oyundan çıktı maç tekrar FB kontrolüne geçti. Pasları hepmi isabetli olur bir adamın. Dikkatli bakın Sneijder'in pas tercihleri atılabilecek en iyi adam hep. Sneijder dün kötü değildi kanatlarımız, beklerimiz ve orta sahadaki ikili hücumda oyuna dahil olamadı yada olmadı. (Ayrı bir parantez Olcan'a açalım oda pas konusunda tercihleri doğruydu.)

Burak cidden çok haksız eleştirilyor. Adam dün Alves ve Emreye kart aldırdı; arkaya çok güzel koşular yaptı. Dün özellikle çok çalıştı. Top Burak'a geliyor yanında bizden adam yok. Hiç destek gelmedi. Olcan'a çok güzel orta açtı; Olcan zamanlamasını ayarlayamdı. Burak'ın yanına bir santrofor alırsak çok gol atar. Tek forvet değil çift forvet oynamalıyız. Bitiricilik konusunda Emenike yerine o FB pozisyonlarında Burak olsa bir tanesi gol olurdu. Burak'a kazma diyoruz ya inanın bana Emenike daha beter.

Bunlar benim görüşüm. Burak konusunda bir çok kişi katılmıyacaktır. Tek fovet üzerinden devam edip yerine adam istenicektir fakat şunuda bilin ben daha GS'nin tek forvet oynarak şampiyon olduğunu hatırlamıyorum.

• özet:burak dün iyiydi gs çift forvet oynamalı tek forvet oynayıpta şampiyon olduğunu görmedik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaleci mi stoper mi ?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.