Şimdi Ara

Stock 1.3 MOTORLU BİR ARAÇ NASIL 10.000 DEVİR ÇEVİRİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bmw ile 8000 deviri gecemezken bu 1992 model stock motor bir araba nasil 10 bin devir cevirir saskinim dostlar ..

https://www.youtube.com/watch?v=AIgh_VcPOn4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crank06 -- 7 Şubat 2017; 1:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stock değil.
  • cevirir ne var ki?

cbr600rr 15 bin cevirirken nasil ceviriyosa oda oyle ceviriyor

Stock 1.3 MOTORLU BİR ARAÇ NASIL 10.000 DEVİR ÇEVİRİR ?

bu arada benim bildigim rev limiteri kaldirmis en azindan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 7 Şubat 2017; 1:9:53 >
  • 1.3 stock motorun 2500 devirden aniden 9.000 devir üzerine çıkmasına şaşırmıyorsun da 10 bin devri nasıl çevirdiğine mi şaşırıyorsun ?

Araba stock değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasnaktp

Stock değil.

Hocam ayni aractan arkadasimda da var. Oda 10 bini gozumjn onunde cevirdi bugun . Dikkat ederseniz aracin maximum devri ibresi 9 binde . Normal araclarda 8 bin de olur.

Bmw e46 ile 8000 bin rpm yi gecememek bana koyuyorbu 92 model ustelik 1.3 luk alet 10.000 ceviriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

1.3 stock motorun 2500 devirden aniden 9.000 devir üzerine çıkmasına şaşırmıyorsun da 10 bin devri nasıl çevirdiğine mi şaşırıyorsun ?

Araba stock değil.

Hocam ayni aractan arkadasimda da var motoruna hic ellenmemis ve 10 bink gozumun onunde cevirdi yapmayin Allah askina . Madem o kadar kolay 10 bini cevirmek neden siradan arabalarda 8000 bini gecemiyoruz

• https://youtu.be/HwoiFYtxilA

Mazda rx8 bu araba 1.3 litre al sana 10.000rpm. Okuduğum kadarıyla bu arabanın motoru çok farklı bir mimari ile yapılmış. Piston yok bu motorda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    1.2 TDİ motoru Nasıl bilirsiniz?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

https://youtu.be/HwoiFYtxilA

Mazda rx8 bu araba 1.3 litre al sana 10.000rpm. Okuduğum kadarıyla bu arabanın motoru çok farklı bir mimari ile yapılmış. Piston yok bu motorda.

Evet,Wankel motor teknolojisi olarak geçiyor.

• Nasıl çeviriyor Mazda ya sese bak ciğerden

• Yapısı standart pistonlu içten yanmalı motorlardan daha basittir. Wankel motor güçlü olmasına rağmen rotorun etrafının çok çabuk aşınmasından dolayı sıklıkla değiştirilmesi gerekmektedir. Gerekli torkun elde edilmesi için yüksek devir gereklidir. Yüksek devir için de gereğinden fazla yakıt gereklidir. Deyim yerindeyse su gibi mazot içer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun açıklamasında bile tuned yazmış stock değil yani. Sıradan arabalar 2000-5000 devir arasında konfor ve güvenle seyahat etmek için üretildiğinden çeviremiyorsunuz. 1.6 litre hacimli 4 silindirli bir sandık motoru 8000 rpm'e zorlamak ömrünü kısaltmaktan başka bir işe yaramaz çünkü üretim amacında o kadar yüksek devir olmadığı için kullandığı aktarma organları da yetersiz kalır bir nevi motor haybeye dönmüş olur gürültüden başka getirisi olmaz. E46 Türkiye şartlarında sportif sedan gibi görünse de üretim amacı Almanya için aile aracıdır.
  • Hararet tavan heralde. Belkide sayac bozuktur

• Konu Rx8 için açıldı sandım, gidiyorum.

• Japonlar cigerlidir.

• Wankel motorun cevirmesini anlarim ama videodaki arac wankel motor olmadigi halde 10.000 ceviriyor. Ayrica ayni aractan arkadasimda var diyorum hiv oynanmamis ellenmemis 10 bini cevjrdi hala motor stock degil demis arkadaslar.

Videodaki stock veya ddgil. Benim demek istedigim bu araba stock haliyle 10 bin i ceviriyor !

• Devir çevirmenin motor hacmi ile doğru orantısı olsaydı hey yavrum hey.. :)

Ama tam tersi hacim büyüdükçe devir düşer. Düşsün de zaten kimseye zararı yok.

• Linea 1.3 multijet 9500 çeviriyor

• Motor yapısıyla alakalı, kısa strok var ise daha yüksek çevirebilir ancak fazla tork üretemez, ayrıca önemli olan o devre çıkması değil,o devirde ne kadar süreyle zarar görmeden çalışabildiği. Çoğu benzinli araç birkaç güçlendirme ile anlık o devirlere çıkabilir.

E46'nın 8000rpm limiti ile kıyaslamışınız ancak bu aracın 10bin devir çevirmesi ne gibi avantaj sağlıyor önce onu düşünün bence. Sıradan bir aracı bu kadar yüksek devre zorlamak, motorun ömrünü yemek ve boşa yakıt masrafından başka birşey değil ki. 10bin devire çıkınca 2 katı güç ürettiğini mi zannediyorsunuz? 5000 devirde ürettiği gücün bile altındadır muhtemelen.
  • motorsiklet motorları ile araç otomobil motorları farklı üretiliyor biliyorsunuzdur.

ona bakarsan bmw s1000rr 15 bin devir çevirebiliyor.

motorsikletin taşıdığı ağırlık ile otomobilinki farklıdır.

otomobil motorları TORK a ihtiyaç duyar.

Devir arttıkça tork düşer. Beygir artar.

Formula araçları ve motorsikletler tork ihtiyacı duymadıkları için beygir elde etmek üzere yüksek devir çevirirler. Ağırlık arttıkça Torkun optimum kaldığı devir aralığı tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 7 Şubat 2017; 16:24:1 >
  • Japon

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.