Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (918. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tecrübelerinizden istifade etmek maksatlı bir iki soruma cevap vermenizi rica edeceğim.
    2000 Model VW Polo arabamı sattım. şu an yeni bir araba alma aşamasındayım.
    Aklımda Seat Toledo, VW Passat, Skoda Octavia, Ford Focus gibi modeller varken
    Fiat STİLO yu gördüm. Netten fiyatlarına ve özelliklerine baktım.
    Tipi güzel, özellikler muazzam. Ama üretimde olmaması, 2. el ağır olması düşündürüyor.
    Birde bu arabaya hiç binmedim. Yol performansı, yol tutusu, güvenliği, hızı, kaporta ve iç aksam Malzeme Kalitesi (Çok öenmli) vs. nasıl bilmiyorum.
    Ancak yorumlarınızdan okuduğum kadarıyla araba güzel.
    Cevaplamanızı istediğim
    1- aracın yol tutusu, performansı nasıl?
    2- Kaporta kalitesi / Şase Kalitesi, İç malzemelerin kalitesi nasıl?
    3- 1.4 Motorlarda 6 ileri vites mi var? İlanlarda ileri vites yazanlar var. 6 İleri olması iyi değil mi?
    4- 1.4 motor ile 1.6 arasında performans farkı nasıl? Hangi motor tavsiye olur? 1.6 motorlarda 6 ileri var mı*
    5- Bu arabayı alayım mı? 2. el dönüşünü de düşünerek söyleyin. kafama yattı bu araba

• quote:

Orijinalden alıntı: bafra_stilo

Hayatımda hiç olmayan birşey dün başıma geldi ....

Elazığı bilen varmı bilmiyorum en işlek caddesi Gazi caddesidir.aracımı 2-3 saatliğine caddeye bıraktım geri döndüğümde sağ ön çamurluğum resmen göçertilmişti.işin ilginç tarafı araç sağ tarafından kaldırıma yanaşıktı yani bir arabanın girip çıkarken çarpmış olma ihtimali yok ve de çamurlukta resmen ayak izi var.Annesi genel evde hizmet veren bi arkadaşımız sanırım çamurluğumu tekmelemiş.ben olayı eve gittikten sonra farkettim tabi.ne yapsak boş gitti canım çamurluk.boyatmaktan başka çare kalmadı servis 300 diyor sizce nasıl bi fiyat ve renk tutarmı acaba (araç 2005 imola sarı)...çok moralim bozuk çoook..

Geçmiş olsun dostum. Allah beterinden saklasın. Hep diyorum, zor şartlar altında alıp, gözümüz gibi baktığımız araçlarımız maalesef sokakta senin tabir ettiğin gibilerin insafına kalıyor. Çamurluğun tamamı boyanacak büyük ihtimal. Servisin dediği gibi bir çamurluk işlemi ve boyası asla 300 gibi miktarlar tutmamalı. Boyanın kod numarasına göre boyacıdan gerekli karışımı sen alıp, sanayide de düzgün bir usta ile bu işi halletmek en iyi çözüm. Çamurluk için gitse gitse 350-400 gram boya gider. İnsaflı bir kaportacı da 100 liradan fazla almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: halugur1977

Stilio kullanıcılarına selamlar.
    Tecrübelerinizden istifade etmek maksatlı bir iki soruma cevap vermenizi rica edeceğim.
    Tipi güzel, özellikler muazzam. Ama üretimde olmaması, 2. el ağır olması düşündürüyor.
    Birde bu arabaya hiç binmedim. Yol performansı, yol tutusu, güvenliği, hızı, kaporta ve iç aksam Malzeme Kalitesi (Çok öenmli) vs. nasıl bilmiyorum.
    Cevaplamanızı istediğim
    3- 1.4 Motorlarda 6 ileri vites mi var? İlanlarda ileri vites yazanlar var. 6 İleri olması iyi değil mi?
    4- 1.4 motor ile 1.6 arasında performans farkı nasıl? Hangi motor tavsiye olur? 1.6 motorlarda 6 ileri var mı*
    5- Bu arabayı alayım mı? 2. el dönüşünü de düşünerek söyleyin. kafama yattı bu araba

Öncelikle Toledo, Octavia ve Focus'u, STILO ile kıyaslamayın hiç. Bu üçünden de aradığınız her koşulda tartışılmaz üstün.

Yol tutuşu ESP'siz olmayan modellerde dahi güven verici. Performans olarak eşidi motorlardan geri kalır yanı yok.

Kaporta ve şasi kalitesi konusunda, hatırı sayılır diğer modellerin verdiği paslanmamazlık garantilerine sahip ve fazlasıyla dirençli.

Sadece 2006 model 1.4 motorlar 6 ileri vites. 1.6 motorlar da 6 ileri vites yok. Zaten 6'ncı vites denilen konu, 4 ve 5 arasına konulan ilave bir oran bu da kasa ağır olduğu ve hacim 1.4 olduğu için.

Kesinlikle STILO iyi bir tercih. Bu araba Türkiye'de hakettiği yerde dursaydı bu fiyatlara mümkünatı yoktu zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata

ya arkadaşlar size bişi danışacam, ben bir türlü karar veremedim palakalıklarımı cıkardım plakalık olmadan takıyım dedim fakat plakalık olmadan plakaları tutturamıorum delmekde istemiorum plakayı :( karar verdim plakalık alıcam gittim sbh aksesuarcıya ne alsam die, 3 cesit plaklaık cıkardı biri mat siyah gibi cok tel maşa bişiydi. 3 tl tanesi, biri tanesi 5tl siyah renk ve plastiği düzgün kenarlarıda oval beğendim. ama bitanede nikelaj vardı tanesi 12 tl bu brz yuksek duruyor ve dışında cerceve yok plaka uzerine monte ediliyo etrafında ince bir cizgi nikelaj gozukuyor ve yukseklik kısmında nikelaj gozukyr, aslında hoşuma gitti havali bişi.. ama bnm arac sarı ve hiç bi yerinde nikelaj bişi yok henuz... robinhood dan kapı cıtası ve cam cıtası almayı planlıyorum ama onda da supheliyim araca yakısacak mı? arac sarı cunku_?

siz ne dersiniz her iki konu hakkında da, plakalık, cam cıtaları ve kapı cıtaları sarı arabaya nikelaj olarak yakışırmı _?

Siyah renk, kenarı oval plakalığı senin aracın rengine boyayıp takman daha güzel olur bence.

• arkadaşlar aracımı bakıma sokamyı düşünüyorum bunun için ilk önce hava filtresi bujileri ve aküsünü değiştireceğim aracım fazla yakıt sarfiyatı var sanırım bunlardan sebep olabilir. aracın aküsünü değiştirince elektrik kesintisi nedeni ile code sorunu yaşarmıyım? ayrıca bilen arkadaşlarım vardır illaki bana bujilerin ve hava filtresinin fiyatlarını bilen bir arkadaşımdan yardım bekliyorum . biliyorum pahalı şeyler değiller ama yinede aracı olupta bilen kişilerden bilgi almakta fayda var diye düşünüryorum.
  • Teşekkürler Stiilloo
    O zaman 1.6 motor almam gerekiyor demek ki.
    2004-2006 arası Temiz Dynamic /sanırım full olanı bunlar) 1.6 motor STİ
    Lo
    Bekleyin nnnnnnnnnnnnnnnnnnn

quote:

Orijinalden alıntı: stiilloo

quote:

Cevaplamanızı istediğim

Öncelikle Toledo, Octavia ve Focus'u, STILO ile kıyaslamayın hiç. Bu üçünden de aradığınız her koşulda tartışılmaz üstün.

Yol tutuşu ESP'siz olmayan modellerde dahi güven verici. Performans olarak eşidi motorlardan geri kalır yanı yok.

Kaporta ve şasi kalitesi konusunda, hatırı sayılır diğer modellerin verdiği paslanmamazlık garantilerine sahip ve fazlasıyla dirençli.

Sadece 2006 model 1.4 motorlar 6 ileri vites. 1.6 motorlar da 6 ileri vites yok. Zaten 6'ncı vites denilen konu, 4 ve 5 arasına konulan ilave bir oran bu da kasa ağır olduğu ve hacim 1.4 olduğu için.

Kesinlikle STILO iyi bir tercih. Bu araba Türkiye'de hakettiği yerde dursaydı bu fiyatlara mümkünatı yoktu zaten.

• 34vıa85 ben aküyü farları değiştirirken söktürmüştüm. code sorunu olmamıştı ancak araç bilgisayarındaki bazı bilgiler sıfırlandı. teyp ile ilgili olanlar. onlarıda yeniden ayarladım...
  • halugur1977; 2006'larda 1.6 motor yok diye biliyorum. Benim şu ana kadar gördüğüm 2006'ların hepsi 1.4.

Ayrıca; dynamic şart değil. Actuel ve active'lerde de SKY, digital klima, cruise control gibi donanımlar bulunabiliyor. İlla ki DYNAMIC diye aramana gerek yok. Hayırlısı olsun. İnşallah düzgün güzel bir STILO bulursun ve STILO'cular arasında katılırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34vıa85

arkadaşlar aracımı bakıma sokamyı düşünüyorum bunun için ilk önce hava filtresi bujileri ve aküsünü değiştireceğim aracım fazla yakıt sarfiyatı var sanırım bunlardan sebep olabilir. aracın aküsünü değiştirince elektrik kesintisi nedeni ile code sorunu yaşarmıyım? ayrıca bilen arkadaşlarım vardır illaki bana bujilerin ve hava filtresinin fiyatlarını bilen bir arkadaşımdan yardım bekliyorum . biliyorum pahalı şeyler değiller ama yinede aracı olupta bilen kişilerden bilgi almakta fayda var diye düşünüryorum.

34via85 kardesim, aracı alalı daha 10 gun olmadı sanırım, bakım suresi gelmeden düsünmekle bakım yapmanın gereksiz olduğunu dusunuyorum, bujiler filtreler illa ki aracta yakıt sarfiyatı sağlayan parcalar. ama henuz arabanın yenisisin. ilk aldığım zamanlarda 11 litre ortalama ile kullanırken, su anda 8 - 8.3 arası değişmekte. sana tavsiyem tabi süresi gelmediyse araca alışma süresini biraz beklemen.. kolay gelsin

• yıl olarak 2006 şart değil.
    2004 - 2005 de olur. Fakat 1.6 motor olacak. SKY çok şart değil benim için olmasada olur ama diğer özellikleri istiyorum.
    Kusura bakmayın bir şey daha sorayım.
    LPG li mi alsam, Benzinli mi? Acaba
    Benzine dayanabilir mi bi memurr

quote:

halugur1977; 2006'larda 1.6 motor yok diye biliyorum. Benim şu ana kadar gördüğüm 2006'ların hepsi 1.4.

Ayrıca; dynamic şart değil. Actuel ve active'lerde de SKY, digital klima, cruise control gibi donanımlar bulunabiliyor. İlla ki DYNAMIC diye aramana gerek yok. Hayırlısı olsun. İnşallah düzgün güzel bir STILO bulursun ve STILO'cular arasında katılırsın.

• quote:

Cevaplamanızı istediğim

Hocam 25bin TL' n varsa 2004-2005 passat al. 17-19Bin TL varsa 2004-2006 stilo derim. (Full olanı)

• izzet1,

evet aracı alalı 10 gün olacak yarın, yalnız aracı aldığımda aracın sahibi aracı hiç kullanmamış ve tabiri caize araç yatmış aracın kaportasında kuş pisliklerinin oluşturduğu lekeler temizlenmemiş ve boya yanığı oluşmuş yani baya bi yatmış araç, düşünceme göre bu süre zarfı içinde aracın bujileri ve hava filtresi tıkanmış olabilir ayrıca araç enjektör temizliğide istiyor sanırım kalkışlarda ilk başta araç gaz pedalına tepki vermiyor sonradan açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilman

BAktırmaz olurmuyum :) aracta bunun dışında sorun yok motoru bile daha tam açılmamış .. aracın eski sahibi linkte belirtmişti zaten bu sorunu ben onu göze alarak aracı aldım.. Araca 1 gün bakabilme imkanım oldu ondada sunroof hiç calışmıyordu seste yoktu.. Noter yılbasından sonra arac işlemlerinde indirim uygulamasına gececekmiş suan 300 ise 20-40 ytl fiyat aralığına düşülecekmiş bu yüzden getirmek için ayın 4 ünü bekliyorum eski sahibiyle sözleşme yaptım geldim tamirini ankarada yaptıracağım..

Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Eski sahibi SKY'ın problemine ilişkin bir işlem yaptırmış mı? Neden çalışmadığı belli değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stiilloo -- 25 Aralık 2009; 19:20:58 >
  • quote:

Teşekkürler Stiilloo
    O zaman 1.6 motor almam gerekiyor demek ki.
    2004-2006 arası Temiz Dynamic /sanırım full olanı bunlar) 1.6 motor STİ
    Lo
    Bekleyin nnnnnnnnnnnnnnnnnnn

quote:

quote:

Cevaplamanızı istediğim

halugur1977 arkadasım selamlar, kıyasladığın araçlar birbirinden farklı araçlar.. aslında düsündüğün model de önemli diğerlerinde örneğin 2005 - 2006 passat ile ya da octavia ile stiloyu kıyaslamayazsın, toledo ve focusu bi nebze kendi kanaatlerimle elerim. bence bir stilo bulup test etmen daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

quote:

Orijinalden alıntı: boshnaq

Bu şifre kartı ne işe yarıyor?Bendede yok.(Geçmiş sayfalarda yakalyamadıysam kusuruma bakmayın)

kart üzerinde anahtar ve ses sistemi kod numaraları var..
    anahtarı kaybettiğinizde yenisini çıkarmak daha az masraflı..
    ses sisteminin elektrik bağlantısı kesilip kod istediğinde servis tarafından
    öpülmek zorunda kalmazsınız..

İyi akşamlar arkadaşlar,
    Bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum,
    Aracınızda elektrik bağlantısı kesildiğinde kesinlikle ses sistemi code istemez !
    sadece ses sisteminin herhangibir parçasını ( Cd çalar & Radyo/kaset çalar & CN & CN+ & Radyo navigator & &CD-C ....)
    aracınızdan söküp farklı bir stiloya taktığınızda code girilmesini ister ve her yanlış code girdiğinizde, sonraki giriş için bekleme süreniz 2 kat artar.

• bu arada ben de aracın devri ile ugrasıyorum bu gunlerde, yılbasından sonra harçalara zam geleceğini öğrendim. devir için yılbaşını bekleyen arkadaşlar bence beklememeli. işlemlerle ilgili bir kanun teklifi var ama henüz kesinleşmiş bir şey yok. hatta o haberde şöyle diyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girecek olan ve noterlerin araba alım satımında devre dışı kalmasını öngören yasanın ertelenmesi için verilen kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Ancak yapılan itirazlar sonunda iki AKP'li vekilin verdiği yeni kanun teklifiyle noterlerin araba alım satımında ‘tek yetkili' olması gündeme geldi.

Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle ilgili olarak komisyona bilgi verdi. 30 bin liralık ikinci el bir aracın satışından 250 lira masraf alındığını belirten Ağbal, yeni düzenlemeyle sadece 20 lira noter ücreti ve bunun üzerinden de yüzde 18 KDV olmak üzere toplam 23.6 lira alınacağını açıkladı.

devamı:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=13288637&tarih=2009-12-23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzet1 -- 25 Aralık 2009; 19:26:57 >

• quote:

Cevaplamanızı istediğim

hoşgeldin,
    Kesinlikle polodan sonra çok rahat edeceğin bir araç bende de 2000 model polo vardı onu satıp
    Stilo aldım actuel model sonra actuel model kesmedi onu da satıp Dynamic bir Stilo aldım.
    Pişman olduğum tek nokta ise neden JTD Stilo almadığımdır.
    1900 motorun vergisinden dolayı yüksek gelebilir ama inanın yapacağınız tasarruf ve vereceği hazzın yanında
    lafı bile olmaz. Zaten 2005 bir araç aldığınızda 450 civarı bir vergi ödüyorsunuz, 2003-2004 JTD alırsanız bunada 780 lira ödersiniz.
    yani yaklaşık 350 lira fazla ödersiniz ama siz yıl içinde bu farkı çoktan amorti edip katlarsınız bile, bence kesinlikle JTD
    Bu 1900 motora rağmen uzun yolda yakacağı 150 civarıdır ki bu lpg ile bile imkansız.

şu araçlara bir bakın;
    http://www.sahibinden.com/acilll_ihtiyactan_!_turkiyedeki_sayili_en_dolu_stilolardan_biri_-74WQQaXQQ19740629WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2004_model_dizel_fiat_stilo-92WQQaXQQ14236845WQQpXQQdisplayitem

1. yol tutuş konusunda sıkıntınız olmaz, ağır bir kasaya sahip olduğundan agresif sürücüler için tatminkar değildir ancak hızına alınca
    yapabileceklerinden korkunuz :)
    2. Seat Toledo, VW Passat, Skoda Octavia, Ford Focus araçların kaporta paslanmamazlık garantisi 10 yılken stiloların 15 yıldır ki bu çok önemlidir.
    Şasi kalitesi bir tank kadar sağlamdır hiç şüpheniz olmasın.ama iç plastik kalitesi biraz düşüktür.
    3. evet 1400 motorlarda 6 ileri kullanılmıştır 1600 motorların performansını yakalamak için.
    4. sıkıntı olmaz. ama ben 1900 motoru öneriyorum ısrarla alın pişman olmayacaksınız aksine bana teşekkür edeceksiniz.
    5. ikinci elde sıkıntınız olmaz, çünkü zaten ucuza alıyorsunuz satacağınız fiyat en kötü ihtimalle aldığınız fiyat olur.
    sıfır fiyatları golflerle kafa kafaya satılıyordu hatta bazı opsiyonlar eklendiğinde golfün fiyatını geçiyordu.
    ama önünde FIAT amblemi olduğu için 2. el fiyatları düşük gidiyor. Eğer VW amblemi olsaydı inan 2. elinin en düşüğü 25 civarı olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROBINHOOD -- 25 Aralık 2009; 22:04:27 >

• Merhaba arkadaslar...Almayı düşündüğüm arkasından koştuğum arabanın internet ilanı habire fiyat indiriyor...17500den 16250ye düştü ve ilan sahibi galeri dolayısıyla kıllanmaya basladım..Yarın bi arkadasım gidip bakacak servisten rapor alacak ama yinede içimde bi şüphe oluştu...Telefonda önceleri 16750den asagı olmaz diyen 16bine tav olan galeri şimdi kendi kendine 16250ye çekti ya helal olsun Antalyada 2003 model skysız bi tane daha bulduk o da 13500e indi.arac sahibi satıyor..paraya sıkıstım diyor ya bakalım onuda yarın yüzyüze görüp biz servise götüreceğiz..Biz karı-koca taktık stilo alacağız uçarı kaçarı yok Gelişmelerden sizi haberdar ederim.Umarım en kısa zamanda bizde ailece aranıza katılırız

• pnrkya; hayırlısı olsun. Tabi siz bilirsiniz ama SKY'lı olsa daha memnun olursunuz. SKY başka bir olay.
  • bafra_stilo arkadaşım geçmiş olsun. bu tür olaylar son zamanlar da oldukça arttı gibi böyle bir şeye insanların neden gerek duydukları cadde üzerinde bunu yapmaya nasıl cesaret ettikleri anlaşılır gibi değil insanlarımıza ne oluyor böyle?
  • 
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.