Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (1592. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.809.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15901591159215931594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bircanes sordugun parcalar var.telefonum 05079525748
  • arkadaşlar bugün bir stilo 5k dynamic 2005 aldım.lakin araç lpg de frene basınca stop ediyor.benzinde herhangi bir sorunu yok ama lpg de yapıyor.lpgci program attırdı,ama gene olmadı.olmazsa basınç sensörü(map) değişecek dedi,o zaman çözülür dedi.ancak forumları inceliyorum gaz kelebeği değiştiren de var 1000TL verip,gaz kelebeğini söküp arkasındaki kara kutuyu açıp elektronik devreleri temizleten de var.hatta kelebek boğazı elektronik kontrollüymüş,buna fiat servisinden gaz kelebeği progaramlamasını yaptıran da var.kafam iyice karıştı.ne yapacağımı bilmez haldeyim lütfen yardımcı olun.aşağıya forumlarda okuduğum yazıları kopyalıyorum.lütfen yardımcı olalım birbirimize:((
    1-)
    Cevap: Fiat Stilo Lpg Problemi
    MERHABA
    FIAT STILO AŞIRI ELEKTRONİK KONTROLLÜ BİR ARAÇ. BÜTÜN SİSTEM HER AN DENETLENİYOR. LPG MONTAJINI BRC YETKİLİ SERVİSİ BİLE OLSA EĞER DÖNÜŞÜM YAPAN USTA DENEYİMSİZ İSE SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ.
    BENİM TAVSİYEM ÖZELLİKLE FIAT STILO ARACI BRC BAYİİSİ YETKİLİ FIAT SERVİSLERİNDE YAPTIRMANIZ. ÇÜNKÜ LPG MONTAJİ YAPTIKTAN SONRA BİRDE FIATIN YETKİLİ SERVİSLERİNE GÖNDERDİĞİ BİLGİSAYAR İLE KELEBEK AYARININ YENİDEN YAPILMASI GEREKİYOR.
    BEN FIAT STILO ARACIMA LPG TAKTIRIRKEN ÇOK TEREDDÜT ETTİM FAKAT ŞU AN ÇOK MEMNUNUM.
    EĞER ZAMAN ZAMAN ARACINIZ STOP EDİYORSA YA SERVİSE YENİDEN OTOMATİK KELEBEK AYARINI YÜKLETİN, YADA USTAYA SORUN OTOMATİK KELEBEK AYARINI NASIL YAPACAĞINIZI. ÇÜNKÜ SÜRÜCÜ MANUEL OLARAK OTOMATİK KELEBEK ÖĞRENME FONKSİYONUNU ÇALIŞTIRABİLİYOR.
    2-)
    Görüyorum ki herkesin ortak sorunu bu rölanti problemi.Sizede tekrar edeyim.Aslında yazdıklarımı kopyala yapıştır yapsam herkese tekrar tekrar yazmak zorunda kalmazdım ama neyse.Hafta sonuna kadar müsaitim.Herkese cevap yazacağım.Sizin aracınızında boğaz kelebeğini temizle yöntemleri yanlış.Boğaz kelebeği tamamen yerinde sökülmeli arka kısmındaki kara kutu açılmalı elektronik devreler temizlenip yeniden yerine takılmalı.bir problemin kalırsa bana cevap yaz.kalmayacağından eminim.Ama bu işi işi bilen bir usta yapsın.Yapacam derken tamaen bozdurtma yani.Kutuyu acarken kırmasın yani.
    3-)
    slm arkadaşlar bahsi geçen gaz kelebeği boğazı sökülüp üzerinde ki siyah elektronik devre çıkartılarak temizliği yapılıyor. eğer sorun rolanti ve stop eme sorunu ise bu sorun çözülüyor. Ben Mercedes servisinde elektronik teknikeriyim bir akrabamın stilosu var 2 senedir aynı sorunu yaşıyordu. servis değişmesi gerekir dedi. değiştirdi e sorun çözüldü. yaklaşık 1000 tl başka bir arkaşın da stiloda aynı sorun vardı. bunun üzerine söktüm bakımını yapıp taktım sorun çözüldü. rolanti düzeldi. stop etme sorunu kalktı. aynı sorun herkeste var boşuna 1000 tl vermeyin iyi bir ustaya temizletin. detaylı anltım için arasanız yardımcı olurum

• arkadaşlar acil cevap bekliyorum,yarın tamirciye veya servise veya lpgciye gideceğim sizden alacağım bilgilerle.eşim hamile olduğu ve param kısıtlı olduğu için bu aracı alabildim,böyle bir sorun çıkacağını bilsem almazdım,çünkü eşim aracı süremiyor,stop ettiği için panik yapıyor.lütfen yardım edin please... :((
  • bu arada aracı 17.500TL ye aldım.değişen arka tampon.dijital klima hız sabitleyici 6 airbag alaşım jant vs... km si 160.000 de.nasıl acaba fiyatı uygun mu???
  • ee simdide giderken abs ve asr hatasi demeye basladi bu ne olucak simdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepelee52 -- 9 Eylül 2011; 5:22:17 >
  • Stilo nun 2007 veya daha üst versiyonu var mı? ben bulamadım. 2006 da üretimden kalkmış gibi.. oysa bu başlığın ilk mesajında 2010 yılına kadar üretimi olduğu yazıyordu...
  • Merhaba arkadaşlar.
    Stilonun Üretimi hala Brezilya'da güney amerika için üretimi devam etmektedir. Google'den görüntüsünü görebilirsiniz ki Geçen mart ayında baktığımda sıfırının fiyatı TL karşılığı 45-bin Tl civarından başlıyordu...

Bende 2003 model Fiat Stilo Dynamic (5 kapı) aracım var. Bu aracı satmayı düşünüyorum. bugün sahibinden'e ilan vereceğim. dosta gidecek bir araçtır. Ben 2. sahibiyim 110.000-KM de ve ilk sahibi Fiat bilgi İşlem müdürüydü, tüm şeceresi Fiat'da ve bende mevcut.
    sunroof hariç en fulü sayılır. (ses paketi ve anahtarsız çalıştırma yok) Diğer tüm paketler mevcut. Kaportasında değişen parça yoktur. Birkaç parçasında sürtme ve çizikler sebebiyle boya mevcuttur. İstenilen servise götürülebilir.

10 air bag, (arka perde haricinde, arka koltuktada hava yastığı vardır)
    ASR-ESP,
    Hız sabitleyici,
    Çift Yönlü Djital klima,
    .
    .
    .
    .
    . bilen biliyor zaten özelliklerini. hiç LPG taktırmadım. Pek satmaya kıyamıyorum ama Fiat Bravo 1.4 turbo 120 bg alıyorum. Düşünenler Özelden Pm atabilir...
    Saygılar

• Arkadaslar hepinize hayırlı geceler dılerım.Sıkıntıma care sızlerde dıye dusunuyorum 3 gecedır sayfa sayfa yorum yorum herseyı okudum ama hala kararsızım 2004 model dynamıc 3 parcasında boya var kucuk surtunmelerden dolayı bır haftadır dusunuyorum ıcım gıdıyor ama kımınle konustuysam servıs dahıl uzak dur sakın haaa dıyor anlamadım gıttı.Sureklı olarak elektronık arızaları cok fazla parcaları ates pahası dıyorlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkurler herkese ıyı geceler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: canaksoy

Arkadaslar hepinize hayırlı geceler dılerım.Sıkıntıma care sızlerde dıye dusunuyorum 3 gecedır sayfa sayfa yorum yorum herseyı okudum ama hala kararsızım 2004 model dynamıc 3 parcasında boya var kucuk surtunmelerden dolayı bır haftadır dusunuyorum ıcım gıdıyor ama kımınle konustuysam servıs dahıl uzak dur sakın haaa dıyor anlamadım gıttı.Sureklı olarak elektronık arızaları cok fazla parcaları ates pahası dıyorlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkurler herkese ıyı geceler...

ben kullanıcısı değilim ancak kışın almayı düşünüyorum ( şuan para biriktiriyorum)
    servisin verdiği tepki abartı geldi bana, kullanıcı arkadaşlar daha doğru bilgi verecektir herhalde.. bu arada fiyat ne?
  • Fiyat olarak 16.000 istedi küçük bi pazarlık sonucu 15.500 dustu ama ben 15.000'e alırım.Tek sorun karar verebilme konusunda servis bana son sahibi olursun dedi resmen ya.Tabi bu bulundugumuz ille alakalı bi durumda olabilir.Pazar sıkıntısı konusunda
  • quote:

Fiyat olarak 16.000 istedi küçük bi pazarlık sonucu 15.500 dustu ama ben 15.000'e alırım.Tek sorun karar verebilme konusunda servis bana son sahibi olursun dedi resmen ya.Tabi bu bulundugumuz ille alakalı bi durumda olabilir.Pazar sıkıntısı konusunda

sunroof neyin var mı? fiyat iyi..
    valla benim şöyle bir izlenimim var; bu arabayı binici olacaksan alacaksın, ben 6 ay sonra bir yıl sonra satarım diyorsan hiç bulaşma.. uzun süreli kullanımda elbet bi alıcı çıkar karşına
  • quote:

Arkadaslar hepinize hayırlı geceler dılerım.Sıkıntıma care sızlerde dıye dusunuyorum 3 gecedır sayfa sayfa yorum yorum herseyı okudum ama hala kararsızım 2004 model dynamıc 3 parcasında boya var kucuk surtunmelerden dolayı bır haftadır dusunuyorum ıcım gıdıyor ama kımınle konustuysam servıs dahıl uzak dur sakın haaa dıyor anlamadım gıttı.Sureklı olarak elektronık arızaları cok fazla parcaları ates pahası dıyorlar yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkurler herkese ıyı geceler...

Bana da şu zamana kadar ne kadar usta ne kadar servise gittiysem hepsi de fiatın ürettiği en sağlam en kaliteli araba dediler.
  • sunroof hariç full atiker sıralı sistem varmış rengi siyah ama cok karizmatik duruyor ya hemen satmayı dusunmuyorum en kotu ıhtımalle ıkı sene fılan bınerım yanı ama ısde cok sorun fılan cıkarırsa cabuk sıkılırım bilen arkadaşlar yardımcı olursa stilonun cogu parcasıyla marea parcaları uyuyormus
  • quote:

sunroof hariç full atiker sıralı sistem varmış rengi siyah ama cok karizmatik duruyor ya hemen satmayı dusunmuyorum en kotu ıhtımalle ıkı sene fılan bınerım yanı ama ısde cok sorun fılan cıkarırsa cabuk sıkılırım bilen arkadaşlar yardımcı olursa stilonun cogu parcasıyla marea parcaları uyuyormus

lpg uyumuna dikkat et derim...
  • atiker sıkıntı yaratırmı acaba kafam karısdı gene
  • Dostum piyasada şöyle bir yanılgı var. o araba tutmuyor satışı az filan diye. Her arabanın bir alıcısı var hatta bazı çok tutan arabaların satımı çok daha zor oluyor. çünkü alıcısı kadar satıcısı da çok. Benim işyerimde yanımdakii arkadaş 2007 Ford Focus 1,6 tdcı Trend'i 2,5 ayda satamamıştı. en sonunda galeriye verdi ki galerinin verdiği parayı bir alıcı bile teklif etmemişti.. (araçda sadece sol çamurlukta boya vardı ve 95.000km deydi)

O zaman herkes piyasada çok tutulan bir araba alsın, Heryerde honda civic, toyota corolla, Chevrolet Cruz, focus, astra ve megane olur. Ben sıradan araba sevmediğim için stilo kullanıyorum. Heryerde kendine baktırtıyor. Zaten fiyatı belli Muadili araçlarda yarısı bile olmayan özellikteki arabayı 5-10 bin tl ucuza alıyorsun. 2004 model Golf 25.000-TL Dijital Klima dahi yok, yedek parçası da stilodan çok daha pahalı, 2004 model stilo 17.000-Tl civarında. Hem servisi ucuz hem parçası. Piyasa belli bu paraya ya 206 belki heryeri dökülen 307 alırsın yada 5 gömlek üstün Stilo... Varsın çok tutulmasın Zaten tutulsaydı se bu aracı suanda 24 bin tl veriyor olacaktın...

Örnek olarak söyleyeyim ben ön rot kolunu 20-TL ye Ön salıncağı 90-TL'ye aldım. Yürür aksam ve motor parçaarı çok ucuz. ancak elektronik parçalarına birşey diyemem. ama şu bir gerçekki muadili olan değişik markalada bu parçalar daha pahalı.

eğer aracında ESP olursa gözün kapalı her viraja gir. Hatta acelen varsa makasda da sana güven verir.

4 yıldır kullanıyorum Şükür ki bana bakım harici süpriz bir masraf açmadı ki bu sebeple ben çoooook memnunum. Ha şunuda belirteyim bu araçlarda çok ucuza kaçma derim 1-2 bin tl fazla ver ama ilerde başın ağrımasın...

Ben mesela aracımı satıyorum yerine ise yine çok tutmayan Yeni Bravo alıyorum. Golf ve astra kullandım ama Yeni Bravo çok başka.... allah hepimize nasip etsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: eyeblips

arkadaşlar aynı soruyu tekrar yazıyorum kusuruma bakmayın ancak tek bir yanıt alabildim ve tam tatmin edici olmadı benim için lütfen yanıt ve önerilerinizi bekliyorum.

arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce stiloma sıralı sistem alman lpg taktırdım ardından bir takım sıkıntılar yaşadım ve sorunun boğaz kelebeğinden olduğu ortaya çıkınca mecburen kelebeği değiştirdim ve 1 ay oldu hiçbir sıkıntı olmaksızın stilo'mu kullanıyorum ancak halen engine fault yazısı çıkıyor bunun lambda sensorundan olduğunu düşünüyorum ki (eskişehirdeyim) sanayideki fiat servisi veren ÇALIŞKANLAR OTO bunun lambda sensorundan kaynaklandığını sensoru değiştirsem dahi hiçbir değişiklik olmayacağını ve sorunun devam edeceğini ancak bu sorunun büyük bir sıkıntı teşkil etmediğini belirtti ancak bununla birlikte boğaz kelebeğini değiştirmiş olsam dahi başta yaşadığım sorunun bir süre sonra tekrarlayacak müzmin yani kalıcı bir sorun olduğunu bunun da Stilo model araçların en büyük handikapı olduğunu belirtti bu konuda beni biraz aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

ayrıca çukura girip çıkınca Airbag Fault yazısı çıkıyor, tekrar çukura girip çıkınca ya da bir süre sonra kayboluyor sizce ne yapmalıyım

ve son olarak da stilolarda ön yolcu koltuğunda da bir ağırlık sensoru mevcut mu emniyet kemeri takılması için uyarı veriyor mu vermiyorsa bu ağırlık sensorunun hatası airbag hatası verebilir mi?

şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum.

Dostum Bu araçların Yolcu koltuğu altında ince film şeklinde ağırlık sensörü bulunmaktadır. Bu ince film şeklindeki sensör biraz hassas o sebeple yırtılıp deforme olmaması için dizinle koltuğun üzerine basma veya ucu sadece bir noktaya temas edecek ağır bir cisim koyma. eğer bu sensör yırtılırsa değiştirilmesi biraz tuzlu bu sensörğn iptali 100-Tl gibi tutuyor.

bizim araçlarda air-bag soketleri BMW-Audi ve Opel'lerdeki gibi soketli ve sorunlu. o sebeple bir airbag ustasına gidince soketleri elektronik devre temizleyici ile temizleyip tekrar kelepçe ile bağlayınca arıza artık yakmaz.

Stilonun uzun yolda 100-Km sabit hızla hız sabitleyici açık 5,5 lt yaktığını gördükten sonra lpg taktırmadım. O sebeple Sanayiye gitmeyi sevmediğimden LPG'ye bulaşmadım. Ne olur ne olmaz...

• Görüşlerinizi paylastıgınız ıcın cok tesekkur edıyorm mustrıx senın yorumların bana bıraz daha cesaret verdı bu konuda sanırım artık stilolu olma zamanı geldı herkese tesekkurler
  • Ben alsammı almasammı diye dusunup dururken adam satmıs arabayı ya hergun bakıp ıncelıyordum arabayı bugun tam kararımı vermıstım ama kısmet degılmıs ısde beklıcez anlasılan bıraz daha oyle bı stılo daha denk gelır dıye. Bıde stilonun pıyasası yokmus adam ılanı verdı uc gun ıcınde sattı ya
  • 
Sayfa: önceki 15901591159215931594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.