Şimdi Ara

Steven Spielberg'den Dune: Part Two'ya büyük övgü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steven Spielberg'den Dune: Part Two'ya büyük övgü
    Denis Villeneuve'ün yönettiği Dune: Part Two, şu ana kadar 2024'e damga vuran film oldu. Hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanan film, gişe performansıyla da bu başarısını taçlandırdı. Bugün itibarıyla 579 milyon dolar hasılat yapan filmin gişe yolculuğunu 650-700 milyon dolarda bitirmesi bekleniyor.



    Denis Villeneuve'ün Dune uyarlaması, sadece sinemaseverlerin değil, diğer sinemacıların da takdirini topladı. Dune 2 övgülerine katılan son isim de usta yönetmen Steven Spielberg oldu.



    Ayrıca Bkz.Yeni Karayip Korsanları filmi seriyi sıfırdan başlatacak



    Steven Spielberg: "Dune 2 İzlediğim En İyi Bilim-Kurgu Filmlerinden Biri"



    Amerikan Yönetmenler Birliği'nin "The Director’s Cut" adlı podcast'inde Denis Villeneuve ile bir araya gelen Spielberg, Dune: Part Two'nun bugüne kadar izlediği en iyi bilim-kurgu filmlerinden biri olduğunu söyledi. Yeni Dune filminin görsel bir epik olduğunu söyleyen usta yönetmen, bununla birlikte filmin derinlikli karakterler yaratma konusunda da çok başarılı olduğunu ifade etti.



    Spielberg'in övgüleri sadece Dune filmiyle de sınırlı kalmadı. Denis Villeneuve'den de övgüyle söz eden usta yönetmen, Villeneuve'ün yeni dünyalar inşa edebilen ender yönetmenlerden olduğunu söyledi. Stanley Kubrick, Georges Méliès, James Cameron, Christopher Nolan gibi istisnai yönetmenlerin yer aldığı, çok da uzun olmaya bu listeye artık Villeneuve'ün de girdiği söyledi.




    Kaynak:https://deadline.com/2024/03/steven-spielberg-praises-denis-villeneuve-dune-part-two-1235869710/







  • Kitapla bir çok farklılık mevcut fakat son zamanlarda hiç bu kadar güzel bir 3 saat gecirmemistim. İzlemesi çok keyifli bir film olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arap kültürünü iyi anlatmışlar. İmparatorluğu bile dinle devirebiliyorlar. Tarihten kesit gibi ama bilim kurgu.

  • 1 film ortalamaydı öyle abartılacak bir şey yoktu. Bakalım bu nasıl

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • interstellar dan beri bu kadar iyi bilim kurgu izlememiştim. eşine az rastlanır kalitede.

  • Tutkuyla hazırlanmış kaliteli bir yapım ama şu da bir gerçek son yılların hatta son dönemin kaliteli film kuraklığından beslendi ve bu şekilde eksiklerine rağmen bayağı bir parıldadı. Sinema eski sinema olsaydı belki bu kadar beğenilmezdi - gene beğenilirdi ama bu denli damgasını vurmazdı. Neyse. LOTR ile kıyaslayan olsa dahi en azından Oppenheimer gibi overrated değil. Atreides kurgusal olsa bile Oppenheimer'dan vicdanıyla ve motivasyonuyla daha hakiki bir tip gibi duruyor. Bu filmin bu kadar beğenilmesinin sebebi neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda seyirciye parmak sallamaması ve çiğ bir biçimde kimlik politikalarına yeltenmemesi, dinsel ve sosyolojik temaların da bulunduğu gri ile siyah tonlarda giden reelpolitik bir gösterime girişmesi. Hollywood'daki düşük gişe performanslı hakim ve boğucu moral trendler arasında bir nefes alma, kurgu-evren olsa dahi "dünyanın işleyişini" ilginç bir estetik ve karakter skalası içerisinde görme fırsatı.





  • lost planet diye oyun vardı eskiden onun filmini yapmışlar 2000 li yılların oyunu.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    kitabın yazarı İslam ve cihat kültüründen etkilendiğini söylemiştir, ayrıca bilgi kayubolmayıp genlerle aktarıldığını savunan kitaptaki yaklaşıma göre insanlık tarihi bu şekilde tekrar ediyor. olayların geçtiği zaman günümüzden 20bin yıl sonrası

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    1984 yapımı DUNE filmi var. Lost planet'te o zaman onun filmini yapmış.😁😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.