Şimdi Ara

Steteskop alacağım hangi marka tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemşirelik okuyan arkadaşıma steteskop alacağım, stajları başlamak üzere ve steteskopa ihtiyacı var. Bende hediye olarak almak istiyorum, almışkende bütçeme göre kaliteli bir şey alayım diyorum.

    Tabi steteskopların özellikleri nelerdir modeli markası nasıl farkeder bilmiyorum. İnternette 10 TL'den tutunda 400-500 TL'ye kadar fiyatlar var.

    Benim verebileceğim para 100-150 TL, bu fiyatlarda olabildiğince kaliteli birşey almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum



  • eşimde var,littman ya da litman marka,en iyisi buymuş. bir araştır istersen.
  • Steteskop olarak önerebileceğim en iyi marka Littman'dır. Ben yıllardır bunu kullanırım. Medikalcilerden değişik modelleri temin edebilirsiniz.20-30 liralık steteskoplar hiç bir işe yaramaz. Sadece tansiyon ölçerken kullanılabilir. Onda bile tam randıman vermez. Sesleri iyi duyurmaz. Ucuz tansiyon ölçme cihazlarından çıkan steteskoplar böyledir.

    Riester marka olanlara da bakabilirsiniz. Riester Dublex modelleri fana değildir. Riester markası çeşitli medikal ürünleri olan bir firmadır.

    Bütçeniz uygun.100-150 TL arasında fiyata uygun işinize yarayacak gayet kaliteli bir model alabilirsiniz. Gittigidiyor'da Littman Klasik II modellerin fiyatı uygun gibi görünüyor. Ben de bundan kullanıyorum. Tavsiye edebilirim. Tabii değişik yerlerden fiyatlara bakmak lazım.

    İşe yarayacak kaliteli bir şey düşünüyorsanız fiyatı 100 lira altında olan steteskopları pek tavsiye etmem. Fiyatı 200 TL ve üzerinde olan modeller ise genelde kardiologların, dahiliyecilerin kullandığı özel modellerdir. Bunlar normal bir kullanıcı için gerekmez.

    (not: stajlarda öğrencilerin çoğunun boynunda takılı olan 20-30 liralık steteskoplardır. Açıkçası 100 liralık bir steteskop öğrenci için lüks bir tercih olacaktır bilginize...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 4 Kasım 2013; 19:51:25 >




  • Teşekkürler hocam. Kararımı Littman Classic II den yana kullandım, alacağım en uygun fiyata nerden bulursam. Ya onun işini görsün, şimdi kız arkadaşımada gidip kalitelisini alayım bi zahmet :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.