40Bin TL Sistem Tavsiyesi
Merhaba,
Daha önce yine buradaki arkadaşların desteğiyle 2060S bir sistem toplamıştım.Üzerinden uzun zaman geçti ve daha sonrada takip etmedim açıkcası.Şimdi kardeşim içinde bir sistem toplamak istiyoruz.Kendi sistemimden memnun olduğum için aynılarının güncel versiyonundan bir liste çıkardım.Msi gaming x serisi ekran kartı , msi tomohawk serisi anakart,samsung ssd gibi.Ama bütçeyi bir miktar aşıyor.Neleri değiştirebiliriz.Nerelerden kısarak 40bin civarlarına indirgeyebiliriz.Farklı farklı sitelerden alım yapılsa da 52bin civarına anca düşer.Desteğinizi rica ediyorum.
Bilgisayarın toplanma amacı sadece oyundur,buna göre değerlendirebilirsiniz.
Ekran kartı nvidia olmasını istiyoruz.MSI,Asus,Gigabyte gibi markalar olabilir ama sırf yüksek model almak için bilmediğimiz markalara yönelmek istemiyorum.
İşlemci tarafında intel takıntım yok fakat kendi sistemimde amd ye stok fan yetersiz geldiği için harici kule tipi fan alma gereği duymuştum.O nedenle intelin stok fan ile iş göreceğini düşünüp intel ekledim.
OC gibi işlerden anlamayız ,bu anakart OC yapmayacaksanız gereksiz derseniz alternatif ne tavsiye edersiniz.En azından güncel bir sistem olmasını istediğimiz için DDR5 olması yeterli.
Kasa+güç kaynağında güncel f/p ürünü var ise tavsiyenizi rica ediyorum, herhangi bir marka takıntımız yok.Daha önce zalman almıştım ondanda memnunuz.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
230bin TL'ye Tavsiye ve Yorum
Merhabalar daha önce 150-170bin tl aralığında araç tavsiyesi istemiştim fakat o fiyatlara maalesef içimize sinen hiçbir araç olmadı. Şimdi bütçemizi 230bine çıkardık ve bundan 1 lira fazlasını veremeyiz hatta noter, trafik sigortası, exper ücreti , kasko vs derken 225bini aşmamak istiyoruz. HB bir araç istiyoruz. Ailenin ilk ve tek aracı olacak haftaiçi çalıştığımızdan dolayı haftasonları ve bayramda vs şehirdışı kullanılır o nedenle 10-15bin bakımlarına bile yılda 1 kez girer diye düşünüyorum bu nedenle dizel yerine benzinli seçmek daha mantıklı geliyor.
Tek istediğimiz bize sıkıntı çıkarmayacak yılda bir veya kilometresi geldiğinde servise gideceğimiz sanayi yollarında arşınlamayacağımız bir araç.
Aklımızda ki araç 2020 model 0.9 tce clio 15-30bin kilometrelerde servis bakımlı kazasız belasız tramersiz bir araç. Bu fiyatlara dolu bir joy(tesla ekran , kolçak vs) veya boş bir touch alınabiliyor.
Fakat çevremden 2017 model 1.5 dci clio tavsiye edenlerde mevcut. 0.9 motoru ileride satmakta zorlanacağımızı vs söyleniyor. 4-5 yıldan aşağı satacağımızı düşünmüyorum o da ileride ev alma niyetimiz olursa satarız ama değerinin de ölmesini istemem tabi ki.
Ne yapmalıyız? Siz olsanız dediklerim doğrultusunda hangisine veya neye yönelirdiniz?
150k-170k arası tavsiye
Merhaba ,
Öncelikle ilk arabamız olacağını ve uzun yıllar kullanmak istediğimizi sürekli model yükseltme vs yapamayacağımızı belirtmek istiyorum.Bu nedenle çok eski olmayan ve düşük km bir araç bakıyoruz.HB olması önceliğimiz ama şartta değil.
2019-2020 clio joylar aklıma yatıyor ama onlarda bütçenin biraz üzerinde kalıyor.
2017 pololarda hem biraz bütçemizi aşıyor hemde genelde ağır hasar kayıtlı araçlar.
Bu fiyat aralığında ne alınabilir ne alsak bizi üzmez?
Eski Laptopa Hangi SSD ?
Merhaba, şirkette kullanılan eski bir Samsung NP270E5G-K02TR model laptop var. Aşırı yavaşladığı ve donma yaptığı için recovery atıp - işlemciye termal macun yenilemesi yaptım. Fakat yeterli gelmedi hala yavaşlık söz konusu o nedenle ssd takmak istiyorum.
Fakat bu modele hangi ssd çeşidi uyum sağlar? 2,5'' olan ssdlerden alıp içini çıkarıp o şekilde mi takıyoruz? Bilgisi olan beni bir yönlendirsin , 128 gb bir ssd iş görür o yönde direk marka model tavsiyeside alabilirim.
Şuan takılı olan hdd bu şekilde.
1999 TL MSI B550 Carbon Gaming WIFI
Şuan piyasaya göre en uygun mediamarktta.Yakın zamanda alışveriş yaptıysanız veya yeni üyeliklerde hoşgeldin kuponu kullanarak 50 lira daha indirim yapılabiliyor.
-Bonus ve paraf carda 150 lira puan var.
-MSI’ın bu karta 15 euro geri ödeme kampanyası var.
Toplamda 1700 lira civarına gelmiş oluyor.Ki bu rakam son 6 aydaki dip fiyatına yakın.
Son olarak avantajix var.17 lira civarında ödeme geliyor ordan da fakat Ocak ayından beri geri dönüş olmadığına dair uyarı düşülmüş.Yinede şansınızı deneyebilirsiniz.
EDİT:Fiyat 1999 liraya düşmüş 1630 lira civarına denk geliyor şuan
B550 için Ram Tavsiyesi
Merhaba
B550 Msi Carbon Gaming Wifi anakart için uyumlu düzgün uzun süre üzmeyecek 2x8 ram arıyorum.OC işlerinden anlamam o nedenle şunu al oc yap aynı değerleri alırsın demeyin lütfen direk tak çalıştır düzgün birşey arıyorum Forumlarda biraz bakındım aşağıdaki 2 model gözüme çarptı.
Crucial Ballistix BL2K8G36C16U4BL
G.Skill F4-3200C16D-16GTZN
Bunların dışında verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Bunlar güzel diyorsanız da hangisi tercih edilmeli?
SATILDI
|
Sistem Tavsiyesi Fikir
|
Samsung NU7090 50'' Yorum Lütfen
|
|
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.881
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 18.953 (Bu ay: 256)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 474 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO