Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.904
Cevap
315
Favori
128.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önceki cevaplarda tavuk ve kutu etiyle yaptıklarımın fotolarını atmıştım bakabilirsiniz.Çok iyi bir gurmeyim 130 kilodan 90 kiloya düşmüş biri olarak bu tava çok saglıklı öncelikle belirteyim. Ayrıca Duman sorununa gelince, et mühürlenirken dış tarafı mecbur yanıcak ve duman çıkacak,bundan kurtulmak için küçük tüple balkonda yapmak daha mantıklı veya çok iyi bir davlumbazınız olması gerekir. Biz ocakta tavayı kızdırıp balkonda küçük tüpte etleri atıyoruz.Aklına takılan soru sorabilir. Özellikle tavuğun but kısmı bildiğiniz mangal gibi oluyor.
  • Sırf bu iş için Kumtel'in 1500 W gücündeki elektrikli tek gözlü ocaklarından aldım ama gel gör ki bir türlü tavayı yeteri kadar ısıtamadı.
    Hem de diğer markaların ürünleri 1000 W olmasına rağmen.
    Bizim ürün mü dandik yoksa elektrikli ocaklarda bu durum hep böyle mi?
    Fikri olan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı


    quote:

    Orijinalden alıntı: -EDD-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Febr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    STEAK ne yahu ? STEAK ne ? Adamlar avrupada kebabı yasaklıyor, kokoreçi yasaklıyor, döneri yasaklıyor ama bizim aklı eksik ergenlerimiz bir steak tutturmuş gidiyor. Kebap demek zorunuzamı gidiyor ? Kimse kusura bakmasın ama bu tamamen özenti ve görgüsüzlük ! Bir italya kadar bir fransa kadar olamıyoruz. Adamlar her türlü kültürlerine sahip çıkıyor. İlerici ve medeni avrupa oluyor. Ama biz yapınca yobaz gerikafalı köylü kafalı oluyoruz. Kimse kusura bakmasın kebap yerine steak diyene adam demiyorum (Bu işin şakası yok çok ciddiyim.)

    Ben de aynı şeyi söyledim, adamlar bana vatan haini edasıyla saldırdı.



    Bunların babaları İngiliz lordu. BİFTEK derlerse klasları sarsılır.



    Biftek bile değil. Mis gibi külbastı varken sırf modern görünmek için yarı pişmiş çiğ et yiyorlar. Yamyammısınız çiğ et yiyorsunuz. Bir defa okadar kalın et pişmez. Daha et pişirmeyi bilmiyorlar, zannediyorlar ki çiğ olması lazım. Yahu adamlar et pişirmesini bilmiyor bu kadar net. Bulaşık suyu gibi şeyleri kahve sanıp starbucks a giden ve dünya para veren biri ile bunlar aynı kafa.

    İnsanların damak zevkini eleştirirken biraz daha ılıman olmakta fayda var bence. Sonuçta az pişmiş çok pişmiş tercihi insanın kendi damak zevkidir bunun özentilikle ne alakası var ? Bir önce ki mesajında bifteğe kebap demende yemek konusunda ne kadar bilgili olduğunu gösterdi de neyse


    Not : Muhtemelen beni yanlış anlarsın diye belirtmek istiyorum fikirlerine katılıyorum fakat üslubuna katılmıyorum. Steak demek artislik eyvallah ama damak zevkinden kime ne ?

    Ben gaziantepliyim. Bir çoğunuzun annesinin yapamağı yemekleri yaparım. Unesco antepi gurme kent olarak seçti. Ve kebap et pişirmenin genel adıdır. Biftek te kebaptır. Bilgi konusunda eksik bilgisi olan sizsiniz.

    Halen daha aynı üslubla devam ediyorsun. Senin gibi biriyle maalesef muhatap olmak istemiyorum. Blokladım bilgine.




  • Cengaver1 kullanıcısına yanıt
    Hocam tbone bifteğin büyük kısmı kontrafiledir, yani çok pişerse yumuşak olmaz. T-bone zaten az pişmiş olarak pişirilmelidir, birkaç tavsiyem olacak. Et oda sıcaklığına iyice gelsin, ete elinizle dokunduğunuzda soğuk hissetmeyin. 20 dakika önceden her iki yüzüne de deniz tuzu atın. Ocağın altını Max seviyeye getirin ve en az 10 dk ısınsın. Hiç kısmayın altını pişirme bitinceye kadar. Bir de ayçiçek yağı kullanmışsınız gibi geldi bana, ya Zeytinyağı Kullanın( çok az ) ya da hiç kullanmayın. Bifteğin üstünde o kadar yağ olması normal değil çünkü. Sorunuz varsa sorun yanıtlayalım, sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    ben zaten çok pişen et sevmem et kuruduğu için o yüzden çok pişirmedim,
    et oda sıcaklığına gelmedi sadece yarım saatten fazla bekletmek gerekiyor, ama diğer dediklerinizi harfiyyen uyguladım,
    tuzlandı, zeytinyağlandı, ocak, ısınma, pişirme aynen sizin yazdıklarınız gibi yapıldı.
    o resimdeki yağ değil etin suyu, 2. resime bakarsanız tahtanın altı ıslanmış, sanırım yağ değil su gibi geldi bana,
    zaten içinin pişmemesinden belli, belki de içinden aktı.
    bugün inşallah antrikot deniycem, daha ince ve yağlı bir et, fotoları paylaşıcam,
    pişirme süresini aynı tutucam 2x2x100 sn, bakalım nasıl olacak
  • bu sefer antrikotlar baş parmak kalınlığındaydı, yani 1.5 cm kadar,
    yanar korkusu ile her yüzünü 2x80 sn pişirdim, ancak içi yine çiğ kaldı, veya çiğ demeyelim çok az pişmiş diyelim.
    biraz yedikten sonra tekrar pişirdim, tam istediğim gibi pişmiş oldu.

    sn cnnrose geçen sefer de olan üstündeki yağ/su görüntüsü, aynen dediğiniz gibi yapmama rağmen altı pişerken üstünde su birikiyor,
    acaba tuzu piştikten sonra atsak su salınımı azalır mı?

    Not: Geçen sefer yağsız et ile neredeyse 0 olan duman, bu sefer evi bastı resmen. Olay etin yağındaymış:)


    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Cnnrose arkadaşımızın et için anlattığını birisi tavuk için anlatabilir mi? Tavuk denedim içi pişmedi. Etin üç dört katı fazla zamanda içini pişirmeyi başaramadık. Tavuk pişirmeyi birisi anlatabilir mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengaver1 kullanıcısına yanıt
    Etin üstünde su birikmesi ateşin kuvvetli olmadığının göstergesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beylikdüzü civarı t-bone alan varsa nereden alıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evereve -- 25 Mart 2016; 11:16:39 >
  • Cengaver1 kullanıcısına yanıt
    Bir de aldığınız kalınlıktaki eti az ya da orta az pişirmezseniz yüzeyi yanabilir, daha pişmiş seviyorsanız biraz daha ince dilimletiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hekimoglu19 kullanıcısına yanıt
    Ben birkaç kez denedim ve ev halkı oldukça beğendiler. Daha önce göğüs etini pek denemiyorduk, çünkü kuru, tatsız ve tuzsuz birşey oluyordu. Bu tavayı aldıktan sonra önce derisi ve kemikleri alınmış but etiyle denedim, çok beğendik. Daha sonra da göğüs etini de denedik ve o da çok güzel oldu. Göğüs etinde özellikle Banvitin ince kesilmiş göğüs etini denediğimi söylemem gerekli.
    Yaptığımı kısaca anlatayım. Yaklaşık 8-10 parça göğüs eti için bir çay kaşığı sulu tarafından yoğurt, 1 çay kaşığı biber salçası (antep usulü olmayan yani çok koyu olmayan) kırmızı toz biber, tuz ve göz kararı sıvı yağ (genelde ayçiçek ya da fındık yağı tercih ediyorum), tavuk etlerini bu sosla iyice karıştırıyorum. Yarım saat sonra tavayı ısıttıktan sonra ocağı biraz kısıyorum, etleri (bazen etlerin yağlı olmadığını düşünürsem tekrar üzerine birkaç damla yağ daha döküyorum) tavaya atıyorum. Açıkçası zaman tutmadım ama her iki tarafını da yaklaşık 1.5-2'şer dak. pişirdiğim zaman çok güzel oluyor. Bahsettiğim zaman göreceli olduğunu söylemeliyim. Eşim biraz fazla pişmiş sevdiği için onun istediklerini biraz daha fazla pişiriyorum. Her defasında da etler hane halkı tarafından çok beğenildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 25 Mart 2016; 13:04:29 >




  • Bugün BİM'den 39.90 a aldım. En kısa zamanda deneyeceğim inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bende bim'deki tavadan aldım ve ilk denemem gayet başarılıydı.yalnız en büyük ocakta 15 dakka tavayı ısıtmama rağmen 65 saniyeden sonra etin üstünde biraz su birikmeye başladı.zaten 70 saniyede pişirmeyi tamamladığımdan pek bir sorun olmadı.sanırım ateş yetersiz kaldı biraz.Birde kafama takılan bir sorun var bu tava emaye kaplı,pişirme bitince hemen sıcak suya tuttumki kalan ufak parçalar yapışık kalmasın.yanlız tavanın kullanım kitapçığında bikaç dakika bekleyip oyle suya tutun diyor sanırım emaye kaplamaya biraz hasar verdik.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha evvelden aldığım tavaya ek olarak bugün bim'den 39.50'ye LAVA yı da aldım, denedik çok güzel et pişirdi
  • Buda benden olsun. Bu konu sayesinde kendimi tava arayan iyi et peşinde koşan biri olarak buldum ve sonunda gerçekleştirdim. Şöyle söyleyim etin tadı aroması suyu olduğu gibi damağımda. Cani çekenlerden özür dilerim.( Eti metrodan aldım 47tl çokta güzel ve yağlı bir etti) ilk deneme acele oldu dayanamadım
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarum_58 -- 25 Mart 2016; 19:42:53 >




  • İlk fırsatta ben de deneyeceğim, süper konu : )
  • Marmaraforum carrefourda dün gördüm kare lava döküm tava indirimde 19,90 tl.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehdrive -- 26 Mart 2016; 15:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende lava tava aldım26x26 standlidan dün deneme fırsatı buldum. Tavuk incik ile etleri pisirmeden 2 saat kadar önce soslamistim. Tavayi da 12 dk kadar isittim attım etleri harika oldu gerçekten. Hatta yanına biber ve soganda koymuştum özelikle soğan çok güzel oldu. Duman olucak diye korkmuştum ama pek duman olmadı aspirator açıktı. Konuyu açıp yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciom92 -- 26 Mart 2016; 21:08:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün carrefoursa da aşağıdaki ürünü aldım. Evde 2 kişiyiz, boyutları hoşuma gitti; iki kişilik pişirme için ve ocak üstünde kullanım için uygun. Sapı çıkabiliyor. Alışveriş yapanlara 20 TL den veriyorlar.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Febr kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrikli ocakla olmaz bu iş. Çünkü elektrikli ocaklar belirli bir sıcaklığa geldiklerinde kendilerini kapatıyorlar sonra soğuyunca tekrar açarak sıcaklığı belirli bir düzeyde tutuyorlar. Mesela kızartma da pek verimli olmaz elektrikli ocakta. Tüplü/gazlı ocak yoksa tüp de işinizi görecektir.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.