Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmir Gaziemir metroda kare tava yoktu. Yuvarlaklardan yüzlercesi vardı. 18 şubat katologun son günü, o zaman kadar kolaylıkla edinebilirsiniz. Girişte tam karşıda ortada dizili şekilde duruyor (reyonda değil)


    Şöyle bir yazıya denk geldim. Bunları (seasoning işlemi) uygulayan var mı? Gerçekten gerekli midir?
    Bu linkte de kaplamasız döküm demir üzerinden anlatılmış. Bizim edindiğimiz de kaplamasız.
    https://yukseklezzetler.wordpress.com/2010/07/02/dokum-tava/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky999

    İzmir Gaziemir metroda kare tava yoktu. Yuvarlaklardan yüzlercesi vardı. 18 şubat katologun son günü, o zaman kadar kolaylıkla edinebilirsiniz. Girişte tam karşıda ortada dizili şekilde duruyor (reyonda değil)


    Şöyle bir yazıya denk geldim. Bunları (seasoning işlemi) uygulayan var mı? Gerçekten gerekli midir?
    Bu linkte de kaplamasız döküm demir üzerinden anlatılmış. Bizim edindiğimiz de kaplamasız.
    https://yukseklezzetler.wordpress.com/2010/07/02/dokum-tava/

    Benim bildiğim tse standartları gereği emaye kaplamasız üretilemiyor. Yani türkiye'de üretilenler emaye kaplamalı, o yüzden seasonig işlemi yapmanıza gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2555

    Kartal civarında güzel antrikot satan yer var mı? Etleri çağrıdan alıyorduk bugün antrikota baktım 1 gram yağı yok, sırf et.

    Büyükçekmece Kipa'da mermerimsi yağ tabakalı antrikot et aldım, hayli başarılıydı. Kilosu 59 TL idi. Sizin o taraftar Kipa varsa bakınız. Ayrıca kurutulmuş T-bone da vardı, onun da kilosu 65 TL idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük tüple (piknik tüpü) pişiren var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msb_bjk

    küçük tüple (piknik tüpü) pişiren var mı?

    Evin içinde yapıp duman ve kaygan zeminlerden sonra ben küçük tüpte balkonda yapmaya başladım.

    İlk 15dk boyunca mutfakta kızdırıyorum tavayı, malum doğal gaz daha ekonomik. Sonra küçük tüpe geçiyorum balkonda.

    Tüp yetmez gibi geliyordu ama gayet yeterli. Hatta köfte yaparken ateş fazla geldi de, altını kıstım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swapper

    Konya'da bu konuya gönül vermiş arkadaşlara tek tavsiyem Yılet mağazaları.
    Antrikot,T-Bone,Pirzola,NewYork , aradığınız tüm çeşitler mevcut ve fiyatlar da uçuk değil.
    Ben haftasonu antrikot ile başlangıç yaptım ve çok lezzetli idi, hazırladıkları ette bu mermer olarak tabir edilen yağ dağılımı çok iyiydi.
    Konyalı hemşerilerime duyurulur
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Konyada yaşayanlar için güzel fırsat, fiyatlar için değil de en azından profesyonel oldukları için. Her ilde bulunmuyor böyle kasaplar. Siteleri de varhttp://www.yilet.com/index.htm Bursada bilen var mı böyle bir yer?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: msb_bjk

    küçük tüple (piknik tüpü) pişiren var mı?

    Evin içinde yapıp duman ve kaygan zeminlerden sonra ben küçük tüpte balkonda yapmaya başladım.

    İlk 15dk boyunca mutfakta kızdırıyorum tavayı, malum doğal gaz daha ekonomik. Sonra küçük tüpe geçiyorum balkonda.

    Tüp yetmez gibi geliyordu ama gayet yeterli. Hatta köfte yaparken ateş fazla geldi de, altını kıstım.



    Mutfakta ısıttıktan sonra neyle tutup taşıyorsun tavayı hocam. Malum el değmiyor :/
  • HmB_SaL kullanıcısına yanıt
    Basit bezden yapılma tutacaklar ile. İkişer tane alıyorum elime hiç hissetmiyorum.

    Tuttuğun bezler ıslak değilse hiç sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu çok hoşuma gitti bundan sonra uğrarım.
    bu arada evde tavada yağda köfte kızartıyoruz.sizin bahsetmiş olduğunuz tavadan bende alsam mı_? biz teflon tavada yapıyoruz bu tavada nasıl olur.
    ayrıca kıyma alırken genelde yağsız etten kıyma çektiriyoruz.eşim yağlı istemiyor.dananın neresinden güzel köfte olur.yada tavada kızartmalık et bonfile gibi.
  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    En güzel yağ oranı yüzde 20 civarı olacak. Bonfile yağsız et, köftesi taş gibi olur.


    Köfte yapacaksanız dana döş yani kaburgadan 2 kere çektireceksiniz. Zaten yağsız olsun deme gibi bir şansınız yok. Yağı eti bir, rulo halinde olur onlar.

    Tavayı tavsiye ederim. Asıl amacı biftek pişirmek ama ben tavuk ve köfte(daha az ateşte deneyin) denedim çok güzel oldu.




     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Şubat 2016; 13:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam akşam ustu etlik metroya gittik aldık geldik.40 tl. Epeyde var.ağırm bişey. Tavuktan başlarız artık.15 dakka ısıtmak çok gaz harcamaz mı?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir1983

    Hocam akşam ustu etlik metroya gittik aldık geldik.40 tl. Epeyde var.ağırm bişey. Tavuktan başlarız artık.15 dakka ısıtmak çok gaz harcamaz mı?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Aa dikdörtgen model hala 40 tl mi?

    İyi günlerde kullanın. Elinizi tava üzerinde 3-5 sn den daha fazla tutamayacak kadar ısıtın deniyor.

    Ben balkonda küçük tüpte yaptığımda mutfakta iyice ısıtıyorum. Tüp kullansam kasarım da, doğal gaz olunca acımıyorum.

    Tavuğun but bölgesinden çıkan incik etini tavsiye ederim. Afiyet olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağolun biuu hocam.
    Hocam kofte nasıl olur bunda ve balıkta olur mu.aldık bakalım denk geldiği zamanlarda kullanacaz.
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    standı var mı ?
  • kadir1983 kullanıcısına yanıt
    Balıktan balığa değişir, hangi balıkları tüketiyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir1983

    Sağolun biuu hocam.
    Hocam kofte nasıl olur bunda ve balıkta olur mu.aldık bakalım denk geldiği zamanlarda kullanacaz.
    Teşekkürler hocam.

    Köfte çok güzel oldu. Özgür şefin tarifine göre harcına yüzde 10 su koydum.

    Tava yine çok kızgın ve yağsızdı ilk parti fena yapıştı.

    Arkalarını çevirince sıkıntı kalmadı ama iş işten geçmişti.

    Köftede tavanın altını biraz kısın ve biraz tavayı fırça ile yağlayın.


    Çupra, levrek, dilim somon gibi yağlı balıklar güzel olur bence, ama içlerinin iyi pişmesi lazım, o sebeple mühürleme olayı bunlara pek gelmeyebilir. Yine altını bir miktar kısıp pişirme süresini arttırmakta fayda var.

    Konunun başından beri et, tavuk, köfte denendi ama balık deneyen olmadı. Çok balıkçıl değilimdir, ama yakın zamanda deneyeyim.

    Ahanda balık yapmış.http://www.alininyemektarifleri.com/?pnum=76&pt=Döküm+Tavada+Çipura


    Birde bu var, fileto halinde kesmiş.




    @gskysk
    Tavayı ben değil @kadir almış ama resimlere göre standsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Şubat 2016; 20:59:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cipura çinekop gibi balıkları tuketiyoruz kışında hamsi.yöresel olarakta hirfanlı barajından çıkan kadife ve sazan.
    Balık yağda tavada iyi oluyor bunda yapmayak en iyisi.
    Hocam stand felan yoktu siz alırken stand mı verdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1983 -- 22 Şubat 2016; 21:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer yaptığım geçen seferki gibi yumuşak olmadı. Antrikotu yine migros sanalmarketten aldım. Hatta bu sefer iç kısmındaki yağlar daha fazla ve küçük olmasına rağmen daha sert oldu. Sanırım dinlendirilmemiş etlerdi. Biraz kan akmıştı paketin altına. Etler de geçen seferkine göre daha ince kesilmişti. Onun etkisi olmuş mudur bilmiyorum.

    Bir de 5-6 kişilik yaptığımdan sofraya gelip yiyene kadar soğuyor. Soğumasına nasıl engel olabiliriz. Sıcak bir şeyin içinde tutmak lazım ama ne?

    Yarım kilodan fazla et var artan eti kaç derecede saklamaliyız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2016; 22:17:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Tavanın ısısındanmı, Antrikotun yağının azlığındanmı ilk gün aldığımız lezzeti bidaha yakalayamadık tecrübeliler bi el atsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordx18 -- 23 Şubat 2016; 19:39:41 >




  • swordx18 kullanıcısına yanıt
    Antrikota hiç benzemiyor hocam, daha çok bonfile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.