Şimdi Ara

STC-16 Üretim devam etseydi ne olurdu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yapan biraz fazla amerikan özentisi reproduction yapmış oysa stc o dönemin italyan ruhunu yansıtıyordu. He şimdi ucuzlarda italyan ruhu kaldı mı o ayrı konu. :) Burunun dışında pek stc yi hatırlatıcı birşey olmamış gibi geldi bana. Ama çizim genel olarak becerikli. :)
  • Tasarımcısı kim di acaba? Sade ve guzel bi tasarım yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 27 Şubat 2015; 9:26:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    elektronik el freni olsaydı keşke....
  • STC-16 düşük talebe yenik düştü. KOÇ zarar edeceği şeyi elinde tutar mı? Üretildiği süre boyunca çok az satıldı. KOÇ'da üretimden kaldırdı. Çok güzel araç. Ancak Türk halkında bu zevk yoktu. Arkasına çocuğu sığabilecek bile olsa Türk 4 kapı, mümkün olan en büyük arabayı istiyordu. Fastback bagajdan yiyordu. Türk halkı bagaja çok ihtiyacı varmış gibi büyük bagaj istiyordu. Şimdikinden farklı değildi aslında.

Türk halkı %30 pahalıya BMW 3.16 satılırken Murat için 6 ay kuyruğa girdi. Bugün yan dükkanda 60.000TL'ye 3.16 satılırken, 40.000TL'ye Fiat Linea almak için 6 ay kuyruğa girdiğinizi düşünün... O dönem Türk milleti buydu. Hala da bu aslında. Çok farklı değil.

O dönem ürettiğimiz arabayı yurtdışına pazarlayacak gücümüzün ve isteğimizin olmaması çok kötü. Yoksa STC-16 alır yürürdü. Türk kendi almasa, başkası alırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

STC-16 Üretim devam etseydi ne olurdu?

ne duruyonuz yapsanıza bu arabayı. üretin de binelim...

klasiği de moderni de harika duruyor.

yok mu bi babayiğit?

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

elektronik el freni olsaydı keşke....

şimdi bu tür performans araçlarında vites ve elfreni mauel olmalı hani drift falan gibi ihtiaçlar için önemli
  • hort
  • Ben Anadol'a değil de Devrim'e üzülürüm hep. İngiliz Reliant FW5'in karoserine Ford motor şanzıman koyup "Türk arabası" diye satılan bir araçtı sadece.

İşin daha komik tarafı, Fw11 diye bir tasarım yapılıyor. Bu tasarımdan 4 prototip ikisi Reliant'a, ikisi Anadol'a gönderiliyor. Araç çok lüks, çok fütüristik, uzay gemisi gibi bir şey o dönem için. Üretmesi pahalı diye üretmiyor bizimkiler. Sonra tasarım Citroen alıyor ve ortaya ne çıkıyor dersiniz? Citroen BX.

Kaçmış o kadar çok tren var ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 20 Ocak 2019; 16:35:13 >

• ford capri'ye çok benziyor bu araç...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.