Şimdi Ara

Starbucks nedir? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

quote:

Orijinalden alıntı: kaanozcete

üniversite için şehir dışında olacağım 15 tatilde uğra bi ara sana en iyi yerinden içireyim yanınada simit alırız tadından yenmez :)

İnşallah bi ara yolum düşer hocam

beklerim kardes:)
  • Starbucks fiyat olarak pahalıdır doğru ama dışardaki o tarz her kafe bu fiyatlarda.Starbucksta içlerinden en iyisi gerçekten lezzetli.Uyduruk bir kafeye gidip uyduruk bir içeçeğe o kadar para vereceğine 2-3 lira fazla ver starbucksta düzgününü iç.Hem ortamıda güzel kıraathanenin yeri başka bunun başka.Sağlıksız olması konusuna gelince tabiki şurupla yapıyorlar kahveleri tabiki doğal değil ama emin ol doğal olan hirbirşey yok kıraathanede içtiğin kahvede doğal değil.

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

Starbucks fiyat olarak pahalıdır doğru ama dışardaki o tarz her kafe bu fiyatlarda.Starbucksta içlerinden en iyisi gerçekten lezzetli.Uyduruk bir kafeye gidip uyduruk bir içeçeğe o kadar para vereceğine 2-3 lira fazla ver starbucksta düzgününü iç.Hem ortamıda güzel kıraathanenin yeri başka bunun başka.Sağlıksız olması konusuna gelince tabiki şurupla yapıyorlar kahveleri tabiki doğal değil ama emin ol doğal olan hirbirşey yok kıraathanede içtiğin kahvede doğal değil.

Kıraathane tabi ki işin gırgır noktası hocam, yani eğer diyorsanız yaşadığınız ortamda diğer kafeler de bu fiyatta ve daha kötü mekanlar o zaman zaten tırnağa kadar haklısınız.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    No fear. No distractions. The ability to let that which does not matter truly slide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

starbuckstaki kahveyi yapabilir misin? hayır.

papatya çay ocağında kız arkadaşına sarılabilir misin? hayır

dostlar kıraathanesinde ücresiz wi-fi'den yarım kalmış işini tamamlayabilir misin? hayır

Ayrıca para konusuna gelirsek, hergün sigaraya 8 lira verceğime, haftada 1 güzel ortamdaki nefis kahveye 8 lira veririm..

Mevzuyu fakirliğe getirmeden ben gireyim araya. İnternet paketim var zaten. Kablosuz modeme ihtiyacım yok.

Katkı maddesi yığını ve şeker yığını şeyleri içerek kendini çürütmek marifet sayıyorsan buyur devam et.

Sigarayı iraden varsa bırakabilirsin zaten. İradenin zayıf olduğu mesajından gayet rahat anlaşılıyor zaten.

-Milli Kayınço-

• quote:

Orijinalden alıntı: myonlyfriendtheend

quote:

Orijinalden alıntı: margornn

Normal bir cafeye gittiğimde latte dediğimde beş para etmez kahveyi önüme getirip 9 tl yazdıklarından ötürü starbucks benim için vazgeçilmez. Özentilikle alakası yok. Daha güzel kahve yapan yer varsa öner oraya gidelim

Caffè Nero

Asıl o dediğin yer lüzumsuz pahalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus Ice

Tiplere bak 10 lira için paragraflar döşüyolar

Bir de oraya Fight Club sözü yazmışsın

Hele ki Chuck Palahniuk'un elinden çıkagelmiş Fight Club.. peh

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noctis in dies -- 27 Temmuz 2013; 16:52:36 >
  • Kahve sevmem ama bu açıdan bakılmamalı dünya çapında globalleşmiş bir firmadan bahsediyoruz mercedes bmw araba sektöründe neyse bu sektördede bu firma başı çekiyor.Güzel,çirkin,pahalı,ucuz mevzusuna hiç girmedim tercih ediliyor ki adamın parası var veya bazısı ortam için gidiyor bazısı hava için neyin havasıysa artık yani fazla takılma böyle şeylere merkez kıraathanesine devam et oralarda da fena makara oluyor ama

Leonard Cohen Hayranları
    ... yemin olsun ki köle olmayacağız.
    Aliya İzzetbegoviç
  • Parası olan alır neden bu kadar drama yapıyorsunuz? Evde Chocolate Frappuchino yapabiliyorsanız helal olsun. Biz yapamıyoruz. O yüzden de para verip içiyoruz. Sonuçta verdiğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz. Neyin derdindesiniz hala anlamış değilim. Başkasının kazandığı paranın hesabını bu kadar çok yapmak yerine daha çok çalışmak daha mantıklı değil mi? Parası olan adam o parayı harcamayıp ne yapsın? Fakire fukaraya mı dağıtsın? Mecbur mu böyle bir şeye? Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok. Paranız varsa içersiniz, yoksa içmezsiniz ve başkasının yediğine içtiğine karışmazsınız bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Parası olan alır neden bu kadar drama yapıyorsunuz? Evde Chocolate Frappuchino yapabiliyorsanız helal olsun. Biz yapamıyoruz. O yüzden de para verip içiyoruz. Sonuçta verdiğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz. Neyin derdindesiniz hala anlamış değilim. Başkasının kazandığı paranın hesabını bu kadar çok yapmak yerine daha çok çalışmak daha mantıklı değil mi? Parası olan adam o parayı harcamayıp ne yapsın? Fakire fukaraya mı dağıtsın? Mecbur mu böyle bir şeye? Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok. Paranız varsa içersiniz, yoksa içmezsiniz ve başkasının yediğine içtiğine karışmazsınız bu kadar basit.

Zengin edebiyatı yapmak fakir edebiyatı yapmak kadar safsatadır.

Yarın kimin zengin ya da kimin fakir olabileceğini bilemeyiz, maddi durumum çok şükür iyi, ama maddi durumum sırf iyi diye buraya gitmek zorunda değilim. Sırf param var diye çaklıt frappaçino içmek zorunda falan da değilim.

Tek derdiniz tüketim çılgınlığı.

Kimsenin kazandığı para zerre kadar umurumda değil, konuyu nerelere çekmişsiniz bravo.

Son olarak, kimsenin kimsenin yediğine içtiğine karıştığı yok beyefendi, yakında forumda konu açmak da yasaklanacak bu mantıkla.

• Kimin ne yaptığı,kimin ne kadar para kazandığı,yerli mi yoksa yabancı kaynaklı mı olduğu veya ergenlerin uğrak mekanı olması beni ilgilendirmez.Sizi de ilgilendirmemeli.Hergün gitsem 8 lira bana koyar.Ama haftada bir içtiğim bir içeceğin bana ve kişiliğime,Kuru Kahveci Mehmet- Ahmet Efendi'ye,samimiyetime,maddi durumuma ne zararı var? Yanlış anlamayın ama böyle düşünenleri hep maddi durumu yetmeyip de gidemeyen insanlar olarak görmüşümdür.8 liradan bahsetmiyorum.Kastım oradaki statü farkının fazla olduğunu.Mekanın çok çok elit olduğunu düşünmeniz.

Evde elektronik eşyalarımın olması sebebiyle kitap okuyamıyorum,dikkatim dağılıyor.bende çözüm olarak sizin tiksindiğiniz mekanlara gidip kitap okuyorum.

Siz samimiyet için kahveye mi gidiyorsunuz? Kahveciyle muhabbet etmeye mi,arkadaşlarınızla muhabbet etmeye mi gidiyorsunuz? Abi ben bir çay alabilir miyim ile bir frappucino alabilir miyim arasında çok fark yok.Samimiyet kastınız bu ise.Gençliğinizi kahvelerde sürdürmeye devam edin.Çok arayacaksınız o günleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 27 Temmuz 2013; 3:43:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Swedish House Mafia

Kimin ne yaptığı,kimin ne kadar para kazandığı,yerli mi yoksa yabancı kaynaklı mı olduğu veya ergenlerin uğrak mekanı olması beni ilgilendirmez.Sizi de ilgilendirmemeli.Hergün gitsem 8 lira bana koyar.Ama haftada bir içtiğim bir içeceğin bana ve kişiliğime,Kuru Kahveci Mehmet- Ahmet Efendi'ye,samimiyetime,maddi durumuma ne zararı var? Yanlış anlamayın ama böyle düşünenleri hep maddi durumu yetmeyip de gidemeyen insanlar olarak görmüşümdür.8 liradan bahsetmiyorum.Kastım oradaki statü farkının fazla olduğunu.Mekanın çok çok elit olduğunu düşünmeniz.

Evde elektronik eşyalarımın olması sebebiyle kitap okuyamıyorum,dikkatim dağılıyor.bende çözüm olarak sizin tiksindiğiniz mekanlara gidip kitap okuyorum.

Siz samimiyet için kahveye mi gidiyorsunuz? Kahveciyle muhabbet etmeye mi,arkadaşlarınızla muhabbet etmeye mi gidiyorsunuz? Abi ben bir çay alabilir miyim ile bir frappucino alabilir miyim arasında çok fark yok.Samimiyet kastınız bu ise.Gençliğinizi kahvelerde sürdürmeye devam edin.Çok arayacaksınız o günleri.

Gençliğimizi Starbucks'ta sürdürünce ne gibi bir avantaj sağlıyor aydınlatırsanız sevinebiliriz.

• Kedı mokundan kavhe yapan yer değılmıydı ora

Orijinalden alıntı: Swedish House Mafia

Kimin ne yaptığı,kimin ne kadar para kazandığı,yerli mi yoksa yabancı kaynaklı mı olduğu veya ergenlerin uğrak mekanı olması beni ilgilendirmez.Sizi de ilgilendirmemeli.Hergün gitsem 8 lira bana koyar.Ama haftada bir içtiğim bir içeceğin bana ve kişiliğime,Kuru Kahveci Mehmet- Ahmet Efendi'ye,samimiyetime,maddi durumuma ne zararı var? Yanlış anlamayın ama böyle düşünenleri hep maddi durumu yetmeyip de gidemeyen insanlar olarak görmüşümdür.8 liradan bahsetmiyorum.Kastım oradaki statü farkının fazla olduğunu.Mekanın çok çok elit olduğunu düşünmeniz.

+∞

• Diyecek bir şey bırakmamışsın dostum.Sonuna kadar katılıyorum.
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade
  • Mehmet efendi parayla troll tutuyormus

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

Starbucks Türk toplumundaki o engin safsata boşluğunu görmüş, Türk insanının yabancı dille donatılmış bir tabela ve bir menü hayranlığını sonuna kadar fırsat bilmiş, kapitalizmin sıkı kalelerinden biri olan, insanlarımızın yeni bir fetiş anlayışı ile kazıklanma arzularını doyasıya giderdiği bir küresel kafeler zinciridir.

Adını bile telaffuz edemediğimiz (etsem de gerek duymuyorum) içinde bin bir katkı maddesi ve her türlü zararlı olayla donatılmış kahve bazlı içeceklere ve onun yanında başka alternatifle 8 lira+ fiyatlar vermeniz beni hem güldürüyor hem de size karşı acıma duygusunu beynimde uyandırıyor.

Şunu asla öğrenemeyecek ve bilemeyeceksiniz:

Starbucks, ne kadar şık donatılmış olursa olsun, ne kadar lüks ve süslü olursa olsun, menüsünde bir fiyat kırma taktiği olan o egzantrik isimlerle donatılmış olursa olsun bir kıraathane ya da bir çay ocağı samimiyetini asla yakalayamayacak.

Bu ülkenin çay ocağı ne kadar Starbucks, Gloria Jeans ve türevi varsa hepsini tokatlar.

Yaşasın tam bağımsız Kurukahveci Mehmet Efendi, Yaşasın Dostlar Kıraathanesi. Yaşasın Papatya Çay Ocağı.

Altı üstü gidip 1 bardak kahve içilen yer ne abartıyorsunuz. Ben bile zaman zaman gidip 1 tane mocha alıyorum. Kahve satan yer hakkında başlık açıp oturup onun hakkında tespit yapmak bana garip geliyor.,

Ha mesela kız arkadaşım star pahalı olduğu için eğer çevrede chibo varsa oradan alalım diyor. Diğer türlü kahve içmeye kalktığın zaman gidiyorsun büfeye adam sana nescafe 3 in 1 dayıyor 25 kuruşluk şeye 5 tl fiyat alıyor böylesi daha kazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 27 Temmuz 2013; 10:23:22 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.