Şimdi Ara

Starbucks nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
3.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BéN shizi aNLaMıyh0ruM qhardhéşiM ishtér iç ishtér içMé faqhir MishiN NéshiN? SiziN qißiLér yhüzüNdhéN qéri qhaLdhı üLqhé
  • Ne yalan söyliyim arkadaşlarımla 3,4 defa girdim fakat şöyle bir durum var kahveye kız arkadaşınla giremezsin. Kahve kültürünü benimsemiş bi adamım ama gerçekten çok gereksiz adamlar var, bende haftada bir iki defa gider batarım.

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

starbuckstaki kahveyi yapabilir misin? hayır.

papatya çay ocağında kız arkadaşına sarılabilir misin? hayır

dostlar kıraathanesinde ücresiz wi-fi'den yarım kalmış işini tamamlayabilir misin? hayır

Ayrıca para konusuna gelirsek, hergün sigaraya 8 lira verceğime, haftada 1 güzel ortamdaki nefis kahveye 8 lira veririm..

Sevgilinle gideceğin ortamlar vardır gitmeyeceğin ortamlar vardır mesela.
    Wifi burada çekiyor girebiliyoruz, sıkıntı yok.

Buradaki muhabbet, oyun gırgır şamata bana daha tatlı oluyor.

En azından o ortamlardaki gibi entel taklidi yapan, cool olma çabasına giren yok. Herkes samimi

kendin de belirmişsin. kırathaneyle starbucks karşılaştırılmaz. hadi özsüt mado felan olsa tamam.

illa sevgili değil, genç bi kız arkadaşım/kuzenimle gitsem emekli amcalar tip tip bakıcaklar. o bahsettiğin enteller beni rahatsız etmez ilgilendirmez.

ama şu var ki, kıraathaneye ortam için gidersiniz. çünkü hepimizin evinde çaydanlık vardır starbuckstaki o filtreleme cihazları kahve makinaları sosları hangimizde var?

• quote:

Orijinalden alıntı: kesadam

Helal olsun hocam cidden cok iyi aciklamisin cogusu sirf starbucksa gidiyor diye ona karsi vaay ooo dememizi bekliyor ayni seyi burger king icinde yapiyorlar genellikle ergenligini agir geciren kisi yada boyle onun ovunulcek bisey oldugunu sananlar gidiyor su amerika hayranlari ama cidden bazilari sirf tadi icin gidiyor veya denemek icin onlara lafim yok ama cogusu dedigim sekilde yapmayin kardesim siz kazanmiyorsunuz

Kahve çeşitliliği bol ordaki tadi,hazzi sabah ise yada okula vs giderken hic bisey veremez.

Bu arada burger king i gözünüzde ne kadar buyuttuyseniz artik cok pahali biyer saniyosunuz.

Hizli biseyler atistirmak icin iyi ama guzel bi sohbet ortami vs yada ailecek gidilecek biyer degil buralar giderim güzel bi restoranta actiririm bi ufak yer icer egleniriz.

Ufak ayrintilara takilmayin burasi özgür bir ülke herkes istedigi yerde yer içer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

Helal olsun hocam cidden cok iyi aciklamisin cogusu sirf starbucksa gidiyor diye ona karsi vaay ooo dememizi bekliyor ayni seyi burger king icinde yapiyorlar genellikle ergenligini agir geciren kisi yada boyle onun ovunulcek bisey oldugunu sananlar gidiyor su amerika hayranlari ama cidden bazilari sirf tadi icin gidiyor veya denemek icin onlara lafim yok ama cogusu dedigim sekilde yapmayin kardesim siz kazanmiyorsunuz

Kahve çeşitliliği bol ordaki tadi,hazzi sabah ise yada okula vs giderken hic bisey veremez.

Bu arada burger king i gözünüzde ne kadar buyuttuyseniz artik cok pahali biyer saniyosunuz.

Hizli biseyler atistirmak icin iyi ama guzel bi sohbet ortami vs yada ailecek gidilecek biyer degil buralar giderim güzel bi restoranta actiririm bi ufak yer icer egleniriz.

Ufak ayrintilara takilmayin burasi özgür bir ülke herkes istedigi yerde yer içer

Hayir burger king ucuz bir yer ama orda yiyeni bazilari gozlerinde buyutup gidip bir kebapcida yemek yiyene iyy suna bak kro fakir tarzi bakanlar var oysaki kebapcida yemek burger denilen yerden cok daha masrafli ayrica kimseye starbucksa gitmeyin demiyorum sadece SU YUZDEN GİDİYORLAR diye acikladim isterseniz bir daha okuyun yazimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biraz pahalı ama kim ne derse desin en iyi kahveleri bence starbucks yapıyor. adamların 5 kıtada yüzlerce dükkanı olmasından belli,insanlara iyi hizmet veriyor,karşılığını alıyor.

olur kardeşim ne zaman müsaitsin

nası yakaladın valla tek elle yazıodum iyi kahkaha attım ama demek istediğim o değildi zaten nick ini okuduktan sonrada pek takmadım :)

• Tamamiyle katılıyorum hocam. Nick ve mesajın ahenkle dansı

quote:

Orijinalden alıntı: ÇantayaBakBe

sanane kardeşim adam samimiyet demiş ya git evimde iç çayını sen zaten;işte bunlar hep fakirlik

Fakirlik degil bide soyle gormuyomusunuz su olayi siz orda kahve icersiniz biz kahvede fln iceriz siz burgerda yada baska yerde 10-15tlye yemek yerken biz daha adam gibi bir yerde 20-30tl birakip cikariz yani bunun fakurlikle bir alakasi yok

Böyle yaptığın için kendini ustun mu goruyorsun? ben kahveye daha çok değer veriyorum belki? Belki kahve zamanım benim için daha iyi ve tatlı geçmeli?

Böyle oturturlar lafı

• O zaman içeceklerin ismini öğrenmek için forumda konu açan arkadaşlarımız şurdan bi' kameraya el sallayabilir mi
    ♪ ♫ ♪ Rhythm is love! ♪ ♫ ♪
    Davulcu

Bilkent University - CTIS

• hayatımda hiç gitmedim gitmemde.
  • Starbucks'ı hala zenginlik göstergesi sayan mı kaldı yav yapmayın. Gidip kroların hırboların berbat kafelerine gidip 3 lira ucuz diye bimden aldığı 3 ü 1 aradalarını mı içelim. Türkiyede yaşayıp içecekleri ingilizce istememiz banada her zaman saçma ve komik gelmiştir fakat yapıcak bişey yok. En klasik içeceklerden olan White Chocolate Mocha'yı 150 farklı yerde içmişimdir, en fazla 1-2 kafede starbucks seviyesinde yaparlar. Çoğu kafede zengin kahve içeriği bile bulunmaz. Bir arakadaş yorumunda Burger King'i havalı zengin yeri olarak yazmış onada yuh diyorum. Ayrıca kıraathane samimiyeti nedir? Boş beleş işsiz adamların 24 saat okey/kağıt adı altında kumar oynaması samimiyetse ben almiyim birader. Yazıyı bir daha okudumda saçmalamışsın iyice, adamlar kahveyi gözünün önünde yapıyolar, senin dediğin lafa bak "içinde bin bir katkı maddesi ve her türlü zararlı olayla donatılmış kahve bazlı içecekler" bilmeden etmeden konuşmayın, çok şüphen varsa rica et adamlara gösterirler hangi marka sütü çikolatayı kahve çekirdeğini kullandıklarını. Ek olarak kahvenin popüler olmasının en büyük sebeplerinden biri katkı maddesi gerektirmeden kolayca kurutulup saklana bilmesidir. Amma fakir zengin olayına çevirdiniz bu işi nasıl bir kompleks lan bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıradan Adam -- 26 Temmuz 2013; 19:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

Bu tür yerlere giden görmemiş özentiler var diye şu starbucks'ı kötüleyip durmayın.Bir paket sigara parası, yapmaya kalksan o kahveyi evde yapamazsın.

Belki evde yapmak istemiyoruzdur
  • O degilde 8 lirayi cok buyuk bir paraymis gibi yazmissin ona guldum. O senin dedigin elemanlar gidip en ucuzundan kahve alip starbucks bardagiyla etrafta gezenler. Adam gibi macchiatomu, frappucinomu alir icerim ben. Mahalledeki cay ocagina frappucino yapsana abi dersen ne derler sana sence ?
    ayrıca çok fazla gitmem ama fırsatım olduğunda giderim gerçekten ürünlerinin kalitesi de güzel tadı damağınızda kalıyor
    gelip burda starbucks ı karalamanın veya oraya gideni enayi yerine koymanın bi mantığı yok bu işler arz talep meselesi arz olmasa zaten starbucks da olmazdı
    sen git kıraathanende takılmaya devam et gidene de karışma gelip buraya konu açtığına göre starbucks dan yana ağzın yanmış ki buralarda böyle ağlıyorsun

Orijinalden alıntı: The Outsider

O degilde 8 lirayi cok buyuk bir paraymis gibi yazmissin ona guldum. O senin dedigin elemanlar gidip en ucuzundan kahve alip starbucks bardagiyla etrafta gezenler. Adam gibi macchiatomu, frappucinomu alir icerim ben. Mahalledeki cay ocagina frappucino yapsana abi dersen ne derler sana sence ?

Bir kahveye göre bana göre pahalı bir fiyat ki ben Türk kahvesinden başka pek kahve içmem.

Mahalledeki çay ocağına frappucino soracak kadar da ironiksen onu da bilemem hocam.

Yurt dışında yaşadığını biliyorum, oralarda normal olmasını sanıyorum.

Hatta canlı canlı yurt dışı ile ülkemizdeki Starbucks fiyatlarını karşılaştırırsan sevinirim.
    Voiton laulut soi ainiaan!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

O degilde 8 lirayi cok buyuk bir paraymis gibi yazmissin ona guldum. O senin dedigin elemanlar gidip en ucuzundan kahve alip starbucks bardagiyla etrafta gezenler. Adam gibi macchiatomu, frappucinomu alir icerim ben. Mahalledeki cay ocagina frappucino yapsana abi dersen ne derler sana sence ?

Bir kahveye göre bana göre pahalı bir fiyat ki ben Türk kahvesinden başka pek kahve içmem.

Mahalledeki çay ocağına frappucino soracak kadar da ironiksen onu da bilemem hocam.

Yurt dışında yaşadığını biliyorum, oralarda normal olmasını sanıyorum.

Hatta canlı canlı yurt dışı ile ülkemizdeki Starbucks fiyatlarını karşılaştırırsan sevinirim.

En pahali kahve olan java chip venti, 5.5 dolar civari. Suandada almanyadayim burda 4.6 euro. Tr fiyatlarina yakin yani kuru cevirirsen ancak ulkelerin refah seviyeleri degisik olunca turkiyede zengin yeriymis gibi goruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 26 Temmuz 2013; 19:14:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.