Şimdi Ara

Starbucks kahve kampanyası (1 Haziranda bitmiş) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
36.652
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Starbucks'a ayda belki 20-30 kez giderim. Sadece ucuz bir kahvecidir. Gözünde büyütme. Pahalı falan da değil; bırak Kahve Dünyası'nı çay bahçesinden bile ucuzdur. Pahalı kahve içmek istiyorsan, belediye çay bahçelerine ya da cami altı mümin kahvelerine git. Plastik bardağın (180mL) içine yapılmış uyduruk çözünen kahveyi 2 liraya ittirirler. Starbucks'ta ise 590mL (venti) nefis kahveyi 5.50 TL'ye içiyoruz. Kendi bardağını getirirsen 50 kuruş indirim var, ödemeni Kahve Kart'la yaparsan 15 kahvede bir kahve bedava.

Starbucks bol kahve tüketen, tahta/demir tabure yerine konforlu koltukta oturmak isteyen, bir yandan internet kullanıp bir yandan bir şeyler okuyan insanlar gittiği, eli yüzü düzgün basit bir kahvecidir. Üçüncü dünya ülkelerinde çok büyütülür, bir halt sanılır, gösteriş budalaları Starbucks'a giderek sınıf atladıklarını zannederler, yabancı marka görünce elleri ayaklarına dolanır... Cehalet/görgüsüzlük bedava.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

starbucks normal kahveyi sırf marka adı altında pahalıya milleti düdükleyen bi yerdir ve sırf hava atmak için gidilir(sadece 1 kere gittim)
    oradan kahve almak da neyin nesi acaba sıcak fırsatlara yakıştıramadım.

güldürme beni ? normal kahve mi ? senin ağıztadında bir sorun var . Bir Hekime görünmeni şiddetle öneririm

evet normal bildiğin kahve işte bu kadar popüler kültür ögesi olmayın arkadaşlar. özellikle de lise çağındaki gençler bu kültüre meğilli.
    kalite giyinirsin kaliteli evin vardır kaliteli araba kullanmak istersin eyvallah.ayakkabında markaları seçersin ona da eyvallah.ama kahve işte bildiğin.kahvede içsen nee starbucksta içsen ne.
    Sizin için demiyorum bundan sonrasını hocam:Gençlere ne anlatsan boş burgercı mcdonaldscı alayı.Mide bulandırıcı tada sahip olmalarına rağmen POPÜLER işte.

Starbucks'ın kötü ve hak etmediği popülerliğe sahip olduğunda haklısınız. Kahveyi bilmediğiniz için, bildiğiniz kahve olması hususunda da haklısınız.

BRAVO LAF SOKARAK STARBUCKS'I ÖVEREK POPULERLIK KONUMUNDA NİRVANAYA YÜKSELDİNİZ
    YOKMU BİR ALKIŞ bu elit arkadaşa??

starbucksta kahve içer cebinde iphone6sı .diğer cebinde de taksit faturaları

Ama iyi laf yerleştirmiş Şaka bi yana kahvesi iyidir arkadaşlar, sıradan diyen haksızlık yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: caspento

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

starbucks normal kahveyi sırf marka adı altında pahalıya milleti düdükleyen bi yerdir ve sırf hava atmak için gidilir(sadece 1 kere gittim)
    oradan kahve almak da neyin nesi acaba sıcak fırsatlara yakıştıramadım.

güldürme beni ? normal kahve mi ? senin ağıztadında bir sorun var . Bir Hekime görünmeni şiddetle öneririm

evet normal bildiğin kahve işte bu kadar popüler kültür ögesi olmayın arkadaşlar. özellikle de lise çağındaki gençler bu kültüre meğilli.
    kalite giyinirsin kaliteli evin vardır kaliteli araba kullanmak istersin eyvallah.ayakkabında markaları seçersin ona da eyvallah.ama kahve işte bildiğin.kahvede içsen nee starbucksta içsen ne.
    Sizin için demiyorum bundan sonrasını hocam:Gençlere ne anlatsan boş burgercı mcdonaldscı alayı.Mide bulandırıcı tada sahip olmalarına rağmen POPÜLER işte.

Starbucks'ın kötü ve hak etmediği popülerliğe sahip olduğunda haklısınız. Kahveyi bilmediğiniz için, bildiğiniz kahve olması hususunda da haklısınız.

BRAVO LAF SOKARAK STARBUCKS'I ÖVEREK POPULERLIK KONUMUNDA NİRVANAYA YÜKSELDİNİZ
    YOKMU BİR ALKIŞ bu elit arkadaşa??

starbucksta kahve içer cebinde iphone6sı .diğer cebinde de taksit faturaları

Ama iyi laf yerleştirmiş Şaka bi yana kahvesi iyidir arkadaşlar, sıradan diyen haksızlık yapar.

Sıradan değildir ancak "nitelikli" kahve de değildir. Öte yandan Starbucks ve benzeri zincir kahvecilerin de böyle bir iddiası yok zaten. Hatta Starbucks nitelikli kahve satmak için Seattle'da ayrı bir şube açmıştı diye hatırlıyorum.

• TRojka kullanıcısına yanıt
    hocam kahveler italyadan gelmektedir.burdan alacagınız cekirdek kahveyle evde cok iyi bir espresso yapabılırısnız:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 19 Şubat 2015; 19:48:35 >
  • hangi kahve hafif? ve fiyatları nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gassal89

İstanbuldaysaniz size mumkunse kiz arkadasinizi alip gitmeniz gereken bur yer soyleyecegim eminonunde nimet abladan sirkeciye dogru giderken ottoman otelin altinda Brew Coffee Works var burasi sigari bolumu kisitli bile olsa ic kismi dekoru guzel ve kahveler yurtdisindan geliyor ama paketler fiyati biraz pahali olabilir emin degilip icimlik kahveler starbucksta ayni fiyat eger istanbuldaysaniz siddetle gitmenizi oneriri cok tatli bir yer

Starbucks kahve kampanyası (1 Haziranda bitmiş) Starbucks kahve kampanyası (1 Haziranda bitmiş)

Gerçekten harika bir yer 1 yıldır yoğunluktan gidemiyorum en son gittiğimde espresso 5,6 lira civarıydı fiyat olarak da gayet uygun bir mekan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Starbucks'a ayda belki 20-30 kez giderim. Sadece ucuz bir kahvecidir. Gözünde büyütme. Pahalı falan da değil; bırak Kahve Dünyası'nı çay bahçesinden bile ucuzdur. Pahalı kahve içmek istiyorsan, belediye çay bahçelerine ya da cami altı mümin kahvelerine git. Plastik bardağın (180mL) içine yapılmış uyduruk çözünen kahveyi 2 liraya ittirirler. Starbucks'ta ise 590mL (venti) nefis kahveyi 5.50 TL'ye içiyoruz. Kendi bardağını getirirsen 50 kuruş indirim var, ödemeni Kahve Kart'la yaparsan 15 kahvede bir kahve bedava.

Starbucks bol kahve tüketen, tahta/demir tabure yerine konforlu koltukta oturmak isteyen, bir yandan internet kullanıp bir yandan bir şeyler okuyan insanlar gittiği, eli yüzü düzgün basit bir kahvecidir. Üçüncü dünya ülkelerinde çok büyütülür, bir halt sanılır, gösteriş budalaları Starbucks'a giderek sınıf atladıklarını zannederler, yabancı marka görünce elleri ayaklarına dolanır... Cehalet/görgüsüzlük bedava.

Arkadaşın durumu anti-popülizmin zararlarına örnek gösterilecek seviyede. Evet, Starbucks kötüdür yazıyorum, Starbucks'ı övdüm zannediyor. Zaten ciddiye alıp cevap verdiğime utandım, sildim yazdıklarımı.

Starbucks'ın dediğiniz gibi bir durumu var. Dünyada pek çok ülkede hızlı bir şekilde kahvenizi alabileceğiniz ve garson tarafından rahatsız edilmeyeceğiniz ucuz ve basit bir mekan olarak görülüyor. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde ise ne yazık ki Amerikan sermayesinin demirbaşı, sadece elitistlerin gittiği bir yer gibi düşünülüyor. Fiyat konusu da aynen öyle. Ankara'da garsonların "buyur gardaş" dediği yerlerde ağzınıza süremeyeceğiniz instant kahveye 4 TL isterlerler.

• quote:

hocam kahveler italyadan gelmektedir.burdan alacagınız cekirdek kahveyle evde cok iyi bir espresso yapabılırısnız:)

Kahve İtalya'dan gelemez hocam. İtalya'da kahve tarımı yapılmaz. Dünya'da kahve tarımı yapılan ülkeler bellidir ve ne İtalya ne de Türkiye bu ülkeler arasındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

starbucks gibi yerlerin marka tadı var. yani adam aynı kahveyi evde, hacı kuddusi adı altında içse sıradan bir kahve oluyor fakat starbucks'da, entel dantel bir isim verilmiş şekilde içince, o ortamda tadınca birden eşsiz bir lezzetmiş izlenimi doğuyor bilinçaltında. bu durum genelde lüks lokantalarda yenilen aşırı pahalı yemeklerde de karşılaşılır. listeye bakarsın şöyle bir ismi var ;

bulgogi sosunda, hafif ateşte pişirilmiş, de la poqueamnte.

masaya gelen ise bildiğin omlet. tek farkı fiyatı ve o ihtişamlı ortamda yeniliyor olması. bu starbucks'ın stratejisi de tam olarak bu olduğu için, genelde kahvelerini, değerinin minimum 10 katına satıyorlar. ben olsam 20 katına satarım o ayrı. ne kadar pahalı satarlarsa o kadar değerli sanılıyor çünkü ve alternatifleri yok. normalde 100 liraya satılan bir kahveyi indirimli olarak 20 liraya satıyor olmaları, o fırsatın çok cazip olduğu anlamına gelmez.

Forum serverları kapanabilir.

/>

hocam oranın sahıbını tanımasam tamam dicem buyur burda italyadan geldıgını onaylayan yazılarda mevcut
    https://exploreistanbul.wordpress.com/author/exploreistanbul/
    http://foodinlife.com.tr/roportaj/279
    http://gastroclub.com.tr/restoran/Brew_Coffee_Works_Alsancak.htm

• quote:

quote:

Starbucks'a ayda belki 20-30 kez giderim. Sadece ucuz bir kahvecidir. Gözünde büyütme. Pahalı falan da değil; bırak Kahve Dünyası'nı çay bahçesinden bile ucuzdur. Pahalı kahve içmek istiyorsan, belediye çay bahçelerine ya da cami altı mümin kahvelerine git. Plastik bardağın (180mL) içine yapılmış uyduruk çözünen kahveyi 2 liraya ittirirler. Starbucks'ta ise 590mL (venti) nefis kahveyi 5.50 TL'ye içiyoruz. Kendi bardağını getirirsen 50 kuruş indirim var, ödemeni Kahve Kart'la yaparsan 15 kahvede bir kahve bedava.

Arkadaşın durumu anti-popülizmin zararlarına örnek gösterilecek seviyede. Evet, Starbucks kötüdür yazıyorum, Starbucks'ı övdüm zannediyor. Zaten ciddiye alıp cevap verdiğime utandım, sildim yazdıklarımı.

Starbucks'ın dediğiniz gibi bir durumu var. Dünyada pek çok ülkede hızlı bir şekilde kahvenizi alabileceğiniz ve garson tarafından rahatsız edilmeyeceğiniz ucuz ve basit bir mekan olarak görülüyor. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde ise ne yazık ki Amerikan sermayesinin demirbaşı, sadece elitistlerin gittiği bir yer gibi düşünülüyor. Fiyat konusu da aynen öyle. Ankara'da garsonların "buyur gardaş" dediği yerlerde ağzınıza süremeyeceğiniz instant kahveye 4 TL isterlerler.

Hocam senin cevap vermen hataydı zaten. Bırak plastik sandalyede on dakikada bir başka ne istersin ( istemiyorsan kalk git) diyen garsonlarla uğraşsın arkadaş. 4 liraya 30 kuruşluk nescafe yi içmeye devam etsin. Ben 5 liraya americano içer keyfime bakarım. İster 5 dakka oturur içerim ister 5 saat oturur işimi yaparım. Starbucks'ı bilmeyenler bütün kahveleri 10-15 tl zannediyor. Benimle beraber ilk kez Starbucks'a giren arkadaşlarım da şaşırıyorlar zaten.

Neyse ben sana sorumu sorayım hocam. Hiç içtin mi bilmiyorum ama Starbucks yılbaşlarına yakın Christmas Blend kahve satıyor. Bolca kavrulmuş çok nefis bir kahve. O kahve kalktı şu an Narino diye bir şey geldi ama benim aklım onda kaldı. Benzer önerebileceğin bir kahve var mı bana hocam?

• quote:

hocam oranın sahıbını tanımasam tamam dicem buyur burda italyadan geldıgını onaylayan yazılarda mevcut
    https://exploreistanbul.wordpress.com/author/exploreistanbul/
    http://foodinlife.com.tr/roportaj/279
    http://gastroclub.com.tr/restoran/Brew_Coffee_Works_Alsancak.htm

O kahve de İtalya'ya başka bir yerden geliyordur. İtalya'dan kahveyi bu şekilde ithal etmek maharet değil, reklamı yapılacak bir mevzu hiç değil bence. Mekan sanıyorum kendi kahvesini kavuramıyor. Ben zaten kahvelerin ithal olması mevzusundan bahsetmiştim size. Türkiye'de içtiğiniz her türlü kahve ithal. Başka şansı yok. Espresso için taze kavrulmuş Brazil Fazenda Sertaozinho ya da Ethiopia Sidamo Dila tercih ederim, İtalyan bir firmanın aylar önce kavurduğu kahveyi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

quote:

Hocam senin cevap vermen hataydı zaten. Bırak plastik sandalyede on dakikada bir başka ne istersin ( istemiyorsan kalk git) diyen garsonlarla uğraşsın arkadaş. 4 liraya 30 kuruşluk nescafe yi içmeye devam etsin. Ben 5 liraya americano içer keyfime bakarım. İster 5 dakka oturur içerim ister 5 saat oturur işimi yaparım. Starbucks'ı bilmeyenler bütün kahveleri 10-15 tl zannediyor. Benimle beraber ilk kez Starbucks'a giren arkadaşlarım da şaşırıyorlar zaten.

Neyse ben sana sorumu sorayım hocam. Hiç içtin mi bilmiyorum ama Starbucks yılbaşlarına yakın Christmas Blend kahve satıyor. Bolca kavrulmuş çok nefis bir kahve. O kahve kalktı şu an Narino diye bir şey geldi ama benim aklım onda kaldı. Benzer önerebileceğin bir kahve var mı bana hocam?

Dediğim gibi ben Starbucks'a çok uğramam. Starbucks'ın çok pahalıya, elit bir kitleye şekil ürünler sattığını iddia edecek kadar da uzak değilim tabi. Blend işini pek sevmediğim için denemedim ne yazık ki.

hocam bunu oraya cok gıden bırınden alıntı yaparak senle paylasıyorum ben cok anlamam cunkı ıcerım tadını alıp gıderım :)
    fakat; espresso için çekirdek karışımı çok güzel, tam aradığım 4 yöreden karıştırıyorlar. kendileri kavuruyorlar ki bu;

kahve için en önemli özelliktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: v4science

İş yerinde 5 kişilik bir ekip olarak günde yaklaşık 3 bardak kahve içiyoruz. Haftada da 1,5 paket(250 gr*1,5) 75 bardak civarında kahve tüketimimiz var. Bir çok yerden kahve almışlığımız denemişliğimiz var. Bunlardan bazıları gloria, tchibo, roberts, kahve dünyası, kurukahveci mehmet efendi, kahve fabrikası. Bu arada ben Ankarada coffeehausun yerine gittim ne öyle bir kahveci ve ne de ona benze bir mekan o yüzden alım yapmadım.

Gelelim genel olarak grup deneyimlerimize,

1- Yurt dışına çok gittiğimiz için hollanda,almanya,isveç,norveç derken bol bol yerden farklı kahveler içiyoruz ki içtiğim en güzel kahveler yurt dışından getirdiklerimiz oluyor. Resmen burada kahve artığı içirmeye çalışıyorlar demek istemiyorum. :) Gerçi orada fiyat biraz daha tuzlu oluyor euro bazında kitledikleri için. :(

2-Türkiyede en çok kahveyi starbucks satıyor bunu kimse reddetmiyor diye düşünüyorum. Popülerlik deyin özenti deyin bir şekilde bu adamlar marka yapmışlar ve kahve tüketimleri fazla. O yüzden paketler halinde getirilen kahvelerin en taze olanları da starbucksta. Maksimum üretim tarihinden 1,5-2 ay geçmiş oluyor benim aldığım kahvelerin. Zaten son kullanma tarihi kavurma-paketlenme tarihinden sonra 6 ay. Çeşit olarak gördüğüm en çok çeşit kahveyi sunan yer burası.http://www.starbucks.com.tr/coffee/whole-bean Ayrıca dönem dönem özel hazırladıkları blendler de oluyor. Yurt dışına en yakın tadı buradan alabildik.

3-Tchibo eğer paket halinde alacaksanız 2. alınabilecek yer. Bize çok hafif geliyor kahvesi o yüzden tercih etmiyoruz yeni başlayanlar için ideal.
    sanırım 4 çeşit kahvesi var. Paket halde satılan brezilya, feine milde, guetemala var. Bir de wiener melange var onu da gidip mağazadan alabiliyorsunuz. http://www.tchibo.com.tr/filtre-ve-french-press-icin-ogutulmus-taze-paket-kahve-c400013845.html

4-Gloria'ya 3 defa kahve almak için gittim her gittiğimde kahvelerin son kullanma tarihine ya 1 ay kalmıştı ya da 20 gün o yüzden almadan döndüm.

5-6-7 Roberts, kahve dünyası, kme bunlardan almayın. Paket satışları yok. Açık olan çekirdeklerden öğütüp veriyorlar ve kahvenin kokusu dahi kalmamış oluyor. Market kahvlerinden hiç bahsetmiyorum bile.

8- Kahve fabrikası biz bir defa alış veriş yaptık ama memnun kalmadık. 125grlık 4 farklı çeşit denemek için yapılmış kahvelerden aldım özellikle kağıt filtre için çekilmesini istememe rağmen french press için çekilmiş olarak geldi. Full city kavrulsun demiştik ama o da half city gibi duruyordu. Kokusu harika ona diyeceğim bir şey yok. Ama tadı olmadı. Ne french presste tad alabildik ne de iki defa kağıt filtreden geçirip.Buradaki olumsuz deneyimden sonra internet üzerinden almamaya karar verdiğimiz için barista sepetini denemedik listede o da vardı ama maalesef olmadı. :(

En güzeli çekirdeği alıp kavurup çekip öyle içmek ama her içmeden önce bunu yapmak vakit alıyor. Arkadaş makine alıp gelmişti yurt dışından, onunla kavurup denedik ama bu sefer de kokuyu alıp gelenle başedemediğimiz için vazgeçtik.

Su aralar yurt dışından gelen kahve stoğumuz bittiği için starbuckstan farklı kahveler alıp kendimiz karıştırıp blend yapıp onu içiyoruz.

Burada yaptığım yorumların hepsi filtre kahve içindir. Hafiflik sertlik ölçütü ise 100 ml kahve için 1 kahve kaşığı(5 gr) kahve konularak test edilmiştir. Espresso, french press gibi farklı yaklaşımlar hakkında bir öneri değildir. Uzun yazdım umarım sıkmamışımdır.

Edit: Miktar hatası :)

Kahveleri kendiniz taze olarak bile öğütmüyorsunuz anladığım kadarıyla? İlginç. çünkü en önemli şey kahveyi taze öğütmek.

• quote:

quote:

5.5 liraya kahve içmek ve bunun adına da ucuz denmesi.. garip.
    yazınızda buram buram elit sınıfa dahil olma hevesi akıyor farkında değilsiniz.
    HAVASI DA GÜZEL DEĞİL Mİ ? ORDAKİ hava karışımı BİLDİĞİMİZ hava karışımı DEĞİL MESELA?o derece konforlu

kardeş bilmediğin konularda tartışma arıyor gibisin. sence aynı kahve evde yapılsa kaç para tutardı?

• http://www.banggood.com/50PCS-White-Hanging-Coffee-Filter-Bags-p-906756.html

french press vs. kullanamam diyenler şu ürünü deneyebilir arkadaşlar. ama lezzeti nasıl olur bilgim yok açıkçası. bununla hiç denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

quote:

5.5 liraya kahve içmek ve bunun adına da ucuz denmesi.. garip.
    yazınızda buram buram elit sınıfa dahil olma hevesi akıyor farkında değilsiniz.
    HAVASI DA GÜZEL DEĞİL Mİ ? ORDAKİ hava karışımı BİLDİĞİMİZ hava karışımı DEĞİL MESELA?o derece konforlu

kardeş bilmediğin konularda tartışma arıyor gibisin. sence aynı kahve evde yapılsa kaç para tutardı?

Sizin üzerinizden merak eden başkalarına cevap vereyim. "Nitelikli" kahvenin fiyatı 60 ila 80 TL arasında değişmekte. Kilosunu 70 TL kabul ediyorum. Bir double espresso için gerekli kahve 1 TL. 250ml süt ise 0,75 TL. Yani bir latte için sadece malzeme masrafı 1,75 TL. Öğütücü ve espresso makinesi fiyatları, çalışan masrafları v.s gibi şeylerle bu fiyat 4 TL'yi biraz aşar ve Starbucks'ta bu kahve 5,5 TL.

• Starbucks bağımlısı olduk biz ne yalan söyliyim.
    daha önce olur mu ya içilir mi ne özelliği var diyordum. şimde haftada muhakkak içmeliyiz. makina almak daha mantıklı 2 senede parayı çıkartıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer kahveyi seviyorsanız evinizde yapmak en güzelidir ama. Zaten bu işi araştırıp, öğrenen adam Starbucks falan gibi yerlere gidip kahve içemez. Nitelikli kahveden başkasını ağzına sürmez.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.