Şimdi Ara

standart sapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

mesela türkçede bir a sorusu var bu soruyu çözen kişi sayısı az ise çözen kişilere daha fazla puan gelıyor dıye bılıyorum normalde turkce 3 puanken 4-5 puan olması gibi :)

yanlıssam duzeltin :D

Orijinalden alıntı: Mukremin BAGCİ

ben şu şekilde biliyorum.

mesela türkçede bir a sorusu var bu soruyu çözen kişi sayısı az ise çözen kişilere daha fazla puan gelıyor dıye bılıyorum normalde turkce 3 puanken 4-5 puan olması gibi :)

yanlıssam duzeltin :D

ewt doğru biliosun ama o kadar çok etkliyemiyo, mesela bir türkçe soru 3 puansa belki 3.2 puan olucak hadi en fazla 3.5 olsun o kadar yani.
    başkasının sırtında değilse geçimin,
    tamam, güneşli günler içindesin.
  • sabit oranlar üzerinden (derslerin temel ağırlıkları) ne kadar etkiler bilemiyorum ama seneden seneye soru başına puanların çok fazla değişmedeğini düşünüyorum.

imzamdaki ilk linke girerseniz bununla alakalı bir örnek görebilirsiniz. 2010 ve 2011 puan hesaplaması aynı puan hesaplama sistemiyle ikisi de gerçeğine çok yakın çıkıyor. ama elimde sadece bir tane 2010 örneği var, daha fazlasını bulursam bu bilginin doğruluğunu pekiştirir

bu arada genelde söylenen puanlar düşecek yükselecek konusu bundan bağımsızdır. bundan kastedilen taban puanların düşüp yükselmesi, yani benzer netler ile benzer puanlar hesaplansa da sınavın zorluğuna göre puanların yığınsal dağılımları değişiyor bu da sıralamaları yani taban puanları etkiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbccc -- 5 Nisan 2012; 11:06:21 >
  • Türkçe için merak ediyorsanız bence fazla takılmayın çünkü Türkçe soruları zor değildi sadece zaman aldı. Herkesin Türkçe sorularını yapabildiğini düşünüyorum belirleyici olan matematik olur gibi. Yetiştirmek için hızlı hızlı yaptım ben mesela çoğu yanlış çıktı sosyal desen bakmadım bile bunları hesaba katmak lazım..
  • tek bir soru için değil,40 sorunun tamamı için geçerli bu. misal a sorusunu az yaptılar katsayı yükselir diye bir şey yok. SORUnun katsayısı artıp azalmaz. BÖLÜMün katsayısı artıp azalabilir sadece

Orijinalden alıntı: profeN`

tek bir soru için değil,40 sorunun tamamı için geçerli bu. misal a sorusunu az yaptılar katsayı yükselir diye bir şey yok. SORUnun katsayısı artıp azalmaz. BÖLÜMün katsayısı artıp azalabilir sadece

doğrusu bu.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.