Şimdi Ara

STAJ PARALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese sa , bu yıl arkadaşımla benim son senemiz ve biz gazetede staja başladık bu ayın 18 inde bitecek . Bu yıl stajerler için kurumlara belli bir miktar para ödenecek . Biz teknik sınıf olduğumuz için yaz stajı yapıyoruz 1 ay . Toplamda 200 küsür saat çalışmamız gerekiyo ve biz bu kurumun ısrarı üzerine cumarteside işe gelerek bu saati aştık . Çalışanların yapacakları işi biz yaptık çalışanmış gibi çalışanlardan daha fazla çalıştık belirli ilçelere metrobüsle gidip gelerek gazete dağıttık . Gün içinde anlayacağınız çok yorulduk . 2 ilçe arasında yürüyerek gazete dağıtmamız istendi onuda yaptık . Böyle ayak işi verilmediği zamanlar ki haftanın 3 günü ayak işi yaptık internet sitesine haber girmemizi istediler . 1 tanede değil siteleri 5 siteleri var oradaki 2 çalışan ve biz bu sitelere belirli yerlerden alınan haberleri girdik gün içinde bunlar gelmediğinde bize kitlendi tüm siteler . Saat 10 da iş yerinde olup akşam 6 da çıkıyoruz . Geçen gün bize paramızı verecek olan kişi , size 200 lira mı vericektim 250 mi ? dedi . Birşey bilmediğimiz için birşey diyemedik zaten parayı bu salı vericek. Fakat bugün bir arkadaşımın dediğine göre 20 kişiden az çalışanı olan yerlere (4 çalışanları var ) devlet 280 lira katkıda bulunuyormuş .Çok net bilmiyorum bu para işini çok net bilsem daha fazla çıkabilir ki bundan yararlanmaya çalışıyorlar . Eğer max verdiği 250 lirayı verirse hem ceplerinden bir kuruş çıkmayacak hem devletin bize verdiği paralardan 30*2=60 lira kesicekler hemde bütün ağır işleri stajerler tarafından görülmüş olacak sizlerden istediğim bu insanların bize ne kadar vermesi gerektiğini söylemeniz .Bu insanlar vicdanlı insanlar değil bu insanlara karşı resmi olmak deliller göstermemiz gerekiyor . Yoksa verilebilecek en az parayı verirler kuruşu kuruşuna o kadar cimriler lütfen birileri yardımcı olabilir mi :(







  • öncelikle, fazla mesaideki saatleriniz staj süresinin içinde sayılmıyor. hafta içi 5 gün, 8 iş saati üzerinden, stajınızı tamamlamanız gerekiyor. sigorta primleriniz de bu süreler içinde ödeniyor. onun dışındaki zamanda, iş kazası geçirirseniz, sigortanız geçerli olmayabilir.(işletmeye ceza gelme olasılığı var.

    genelde yazın yapılan stajda ücret ödeme zorunluluğu yok. devlet katkısı, öğretim yılı içinde yapılan, işletmelerde beceri eğitimi kapsamında veriliyor. ama ben her ihtimale karşın, koordinatör müdür yardımcısına sorarım.
  • çok teşekkürler ama ödeme yaz stajında da artık zorunlu diye biliyorum öğrenince bilgilendirirseniz sevinirim
  • bende aynı sorunu yaşıyorum devlet ne kadar ödüyo bizim için hiç kimse bilgilendirmedi ve siz yanlış biliyorsunuz yaz stajıda olsa para vermek zorundalar parasız çalıştırmak gibi birşey yok artık
  • En Son Asgari ücretin 3/1 ini işletmelerin vermesi zorunluydu Staj yaptığınız işletmeye veya kuruma göre Alacağınız maaş Asgari ücretin 3/1'inden fazlada olabilir ki hiç para almayanıda gördüm Aşırı fazla para alanıda gördüm yani staj yaptıgınuz yere Bağlı.
  • Kardeşim cumartesi gitme bende yaz stajı yapıyorum 1 defa gittim dahada gitmedim.Bahane bulmana gerek yok.Öğretmenle konustum sigortam cumartesi günü yokmus de.Gitmememi söyledi de.Bu arada 466 Lira vermesi gerekiyor.Bunlara bi kağıt doldurtup okula veriyosun.Bunların banka bilgileri içeren bi kağıttı.Onu imzaladılarsa %100 vermek zorundalar paranı.
  • koordinatör müdür yardımcısından da teyit aldım. staj ücretlerine verilen katkı payı, öğretim yılı içindeki işletmelerde beceri eğitimi kapsamında veriliyor. yaz stajı için, bir uygulama yok. yazın yapılan stajın ücreti, işverene kalmış bir şey.
  • Neden yaz stajına birşey yok biz daha çok çalışıyoruz ki daha çok çalıştığımız için zaten teknik bölümde okuyup yaz stajı yapıyoruz 3 gün gelip 2 gün gelmeyenler 421 lira alırken ayda bizi neden işletmenin insafiyetine bırakıyolar ? Bir uygulama yapılıyorsa herşeyi hesap ederek yapılmalı . Paramızıda devlet ne zaman yatırırsa o zaman vericeklermiş kim bilir ne zaman belki üstüne bile konarlar çünkü para hakkında kesin bilgi veren kimse yok suçumuz mesleğe oranla daha fazla çalıştığımız için teknik olmak herhalde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun, yaz stajı süresinin kısa olması. bu 2 ay için ücret verecek firmaları bulmak kolay değil. firmaların çoğu, 2 ay için ücret bordrosu düzenlemektense, stajyer almamayı tercih edecektir. birkaç sene öncesine kadar, yaz stajına sigorta bile yapılmıyordu.

    meslek liselerindeki öğrencilerin çoğu, uzun süre işletmelere gidip, ücret aldıkları işletmelerde beceri eğitimi dersi yerine, 2 aylık, ücretsiz yaz stajını tercih ederler. peki siz teknik lise öğrenciler, 12. sınıfta kültür dersi görmek yerine, haftada 3 gün ücret alabileceğiniz işletmelerde beceri eğitimi dersini kabul eder misiniz. bence şansınıza nankörlük etmeyin.
  • Kusura bakmayın da neyin şansı bu ? Biz okuldayken staj yapanların sınıfı direk sınavlara çalışmadan geçmesi ve bizim hem okuldaki derslere hem de ygs ye çalışmamız haftada 2 gün 10 saat 3 gün 9 saat ders görmek mi ayrıcalık . Nankörlük ettiğimi düşünmüyorum tam dönem stajerleri aylık ne kadar alıyorsa bizimde o 1 ayda o kadar almamız gerek . "Adalet" olmak bunu gerektirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meslek lisesindeki öğrencilerin tek avantajı, işletmelerde kolayca yüksek notlar alabilmeleridir. eğer öğretmenleri beceri sınavını sıkı tutarlar ise, bu sadece ilk dönem için, geçerli olabiliyor. işletmelere giden öğrenciler boş oturmuyor. forumdaki yazılara bakarsan, meslek lisesi öğrencilerinin, daha kültür dersi görüp, işletmelerde çalıştıkları için, üniversite sınavlarına çalışamadıklarından, şikayet ettiklerini görürsün.

    yasal bir mecburiyet olmasa bile, staj yapacağın şirketlere bakarken, ücret verip vermeyeceklerini sorabilirdin. ama şu an için, aradığın adaleti bulamayacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.