Şimdi Ara

[SSS] SAMSUNG PLAZMA KİTABI (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.626
Cevap
8
Favori
216.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SD yayınlarda (özellikle normal uydu alıcı yayınları)

    GÖRÜNTÜ
    MODU: STANDART
    KONTRAST: 77-82 arası
    PARLAKLIK:41-45 arası
    NETLİK:0
    RENK: 48-52 arası
    RENK TONU:normal
    AYRINTILI AYARLAR:
    siyah ayarla-kapalı
    dinamik kontrast-kapalı
    gamma-0
    beyaz dengesi:müdahale yok

    ayarları birde böyle deneyin.

    kontrası 50 altında kullanmaya gerek yok,ilk 200 saatte olsa....70 altında ben hiç kullanmadım.
  • yani öle aşırı fark ettirmiyecekse değiştirmeyede gerek yok o zaman

    şimdi arıyorum alıyım akşama kabloyu
    sadays gerçekten teşekkür ederim
  • moral bozmak istemem ama bu goruntuler hic ic acıcı degıl en azından bende aksam aynı yayınları ızledım harika otesi diyebilirim benım tv de benım kombınasyonum pioneer 4270xa + goldmaster 9850fta + profigold altın kaplama scart (modelını hatırlamıyorum 3 sene once 50 ytl cıvarı almıstım) ve gercekten harıka bır performansı var tvmin
  • sen iyisimi birde goldmaster 9850 fta (ibm işlemcili ve samsung tunerli herhangı bır model olabılır) yada buna benzer model cihazları dene ben hemen hepsını denedım ve en cok bundan memnun kaldım cok farkediyor.. saygılar...
  • simdi farkettım sende uydu degıl digiturk varmıs pardon...ama yınede sana tavsıyem sen en yakın zamanda bir uydu alıcı sıstemi kur, eger sitede oturuyorsanız ve canak sorun oluyorsa yenı nesıl kucuk ve sık bır canak antenle bu ısı cok guzel cozebılırsın tavsıye ederım sonra bana dua edersın saygılar.
  • doğruya doğru digitürkün görüntü kalitesi çok kötü normal uyduya göre
  • görece : teşekkürler, akşam senin verdiğin ayarlarıda denicem

    sadays: Görüştüm, yetişebilirsem bu akşam alıcam olmazsa yarın alıp onuda denicem

    muharrem: moral zaten bozuk:) görüntü bariz kötü, hani resimi çektiğim makina kötü olduğu için dahada kötü görünüyor burda ama ben gördüğüm için biliyorum zaten. İşte işallah sadays ve görecenin verdiği önerileri yaptıktan sonra fark olur umuyorum.

    Uyduya geçmememin tek sebebi lig tv, moviemax gibi digiturkte ızleyebıldıgımız kanalların olması, uyduda kart alarak lig tv izliyoruz okey, ama digiturkü biliyorum bu şekilde harici üyelik alanlara sorun karşısında düzgün hizmet vermiyor.
    birde uydudan hiç birşey anlamıyorum ki

    İşallah bu aksam veya yarın bu ısı cozersem cok memnun olucam :)
  • Evet tartışmaya bende katılıyım dedim.Yaklaşık 1 aydır Samsung 50qhx kulanıyorum.İlk aldığımda bende tam bir hayl kırıklığına uğradım.DLP tv.den sonra görüntü tam bir rezaletti.Ama inanın bu plazma sonradan düzeliyor.Nedenini bilmiyorum ama kesin öyle.Bilen arkadaş varsa lütfen açıklasınAyrıca tv genelde pembe ağırlıklı ve beyaz sahneler ve insan yüzleri çok iyi değil.Ancak ayrıntılı renk ayarlarında beyazı mx a yakın seviyeye getirilirse çok iyi beyaz renk elde ediliyor ve pembelik bitiyor.Şuan dlp tv den daha emnunum diyeblirim.Ayrıca siyah ayarı en yüksek,dinamik kontrs en düşük olsun netlikte 50 nin üstünde olursa ben çok iyi sonuç aldım.Şuan tv. mükemmel,arada ekran temzliğide yapıyorum.
    Tek kafama takılan full hd. alsaydık görüntümüz daha iyi olurmuydu diye.Maçlarda tepkime süresi daha iyi olurmu diye Bu sorum özellikle Sayın Sadaysa olsun.
    saygılarımla




  • sadays usta cevap verir.
    bende yazdıklarınızla ilgili olarak birşeyler eklemek istiyorum.
    şu an kullanılan sd yayın kalitesinden dolayı!!!en azından yakın mesafe seyir için çok iyi görüntü beklemek hayal kırıklığı yaratıyor.
    ben hd dvd de hd film seyrettim,gayet güzel,ps3 te blu-ray film seyrettim hiç beğenmedim,dvd filmlerde transfer kalitesine bağlı olarak bazen çok memnun oldum,bir kaç gün önce mpg4 formatında şener şenin yeni filmi kabadayıyı seyrettim süper net bir görüntü vardı.
    kısaca gelen görüntü neyse tv onu veriyor,bizim beklentilerimiz sanırım biraz yüksek.

    plazma sonradan düzelmiyor,biz ayarlara alışıp,ne? nedir? öğrenerek,gerçekleri kabul etmek zorunda kalıyoruz.
  • sevgili dostum iTsUp2u :
    uydu meselesini hiic gozunde buyutme o kadar da zor bir mevzu degıl soyleki toplamda 200 ytl cıvarı tutar hepsi hepsi rakam olarak.. avantajlarına gelırsek; 1. acayip kanal hızı olur (ki bende digiturk kullandım rezalet kanallar takılır bazen, ıstedıgın gıbı dızemezsin de ayrıca) 2. goruntu kalitesi muazzam duzeliyor buda cok onemli tamam oyle belgesel ve lig tv yok ama zaten iptal ettırme lig tv kalacak sadece onu izlersın digiturkte... bende gozumde buyttum yıllar yılı almadım uydu tam 3 sene sırf bu yuzden digiturk kullandım... ama sonra bir aldım ve acayip memnunum.. yalnız dıkkat etmen gereken sey kesınlıkle ibm işlemcili samsung tunerli bir cıhaz al (yani topfield tabanlı... git bir uyducuya ben topfield tabanlı bir cıhaz ıstıyorum de o sana yardımcı olur) ornegin goldmaster 9850fta (kartsız) yada kartlı modelını yada muadili goldmaster 9450 de olabılır zaten kutusunda cıhazın yazar ibm işlemci samsung tuner diye...sana tavsıyem kesınlıkle budur dıgerlerini de denedım (bir cok markayı)gercekten cok daha iyi bir goruntu ve ses kalıtesı var bu cıhazların
    dipnot:ben kesınlıkle uyducu falan degılım sadece sıkı arastırmıs ve gozlemlemıs bır son kullanıcıyım gozlemlerım su an icin bu cıhazlardan cok iyi bir verım alınacagı yondedir.. saygılar.




  • bence de ulusal kanallarda net yayın almanın yolu türksat uydusundan gelen yayını izlemenizdir, çünkü digi bildiğim kadarıyla oradan aldığı yayınları sıkıştırarak eutelsat'tan tekrar veriyor. bu şekilde kalite de düşüyor.

    yeni çanak taktırmanın dışında, eğer komşularınızda türksat çanak varsa, rica ederseniz belki çoklu lnb taktırıp kendinize hat çekmenize izin verirler.. hem çanak kirliliği olmaz. ben 4'lü lnb ile kullanıyorum, 4 odaya çektim, görüntüde hiçbir bozulma yok, gayet güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heavy1 -- 26 Nisan 2008; 10:55:25 >
  • evet arkadaşlar

    öncelikle sadays'a ve diğer yardım eden görece, muharrem ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    scartı profigold ile değiştirdim,görüntü ayarlarında göreceninkine yakın bir ayar yaptım ve sanırım görüntüyü düzelttim.
    moviemax üzlüyorum şuanda ve cam gibi görüntü var valla.
    yani daha ne olabilecekki dimi :)
    sımdı tvyı daha zevkle ızleyebılıorum, Allah sizden razı olsun :)


    daha önce aldığım haman scartı dvdye bağladım, sinema modunda göz kararı biraz ayar yaptım, güzel oda, kopya cdde muhteşem birşey almak zor

    ps3ü hdmi'dan bağladım, onada işallah güzel bir ayar buldukmu tamamdır :)
  • keyifle kullanın.
    ps3 ayarlarında hdmı siyah seviyesini mutlaka düşük seçin.
    oyun mod'u açık,kullanın.
  • hayırlı olsun guzel gunlerde kullanın...
  • saolun arkadaslar tekrardan

    bugün ilk kez bir mac izledim tvde
    degajlarda top aptal bir goruntu alıor
    sanırım forumda konusulan "top sorunu" bu olsa gerek
    top tvnin belli bir bölümünde gorunuyor ama ınanılmaz deforme olmus bırsekılde gorunuyor

    neden oluyor bu arkadaslar ?
    cozumu varmı ? yoksa genemı kablo alcam:) en sonunda kendımı scart ve hdmı kablosuyla asacam :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali beyendi

    Evet tartışmaya bende katılıyım dedim.Yaklaşık 1 aydır Samsung 50qhx kulanıyorum.İlk aldığımda bende tam bir hayl kırıklığına uğradım.DLP tv.den sonra görüntü tam bir rezaletti.Ama inanın bu plazma sonradan düzeliyor.Nedenini bilmiyorum ama kesin öyle.Bilen arkadaş varsa lütfen açıklasınAyrıca tv genelde pembe ağırlıklı ve beyaz sahneler ve insan yüzleri çok iyi değil.Ancak ayrıntılı renk ayarlarında beyazı mx a yakın seviyeye getirilirse çok iyi beyaz renk elde ediliyor ve pembelik bitiyor.Şuan dlp tv den daha emnunum diyeblirim.Ayrıca siyah ayarı en yüksek,dinamik kontrs en düşük olsun netlikte 50 nin üstünde olursa ben çok iyi sonuç aldım.Şuan tv. mükemmel,arada ekran temzliğide yapıyorum.
    Tek kafama takılan full hd. alsaydık görüntümüz daha iyi olurmuydu diye.Maçlarda tepkime süresi daha iyi olurmu diye Bu sorum özellikle Sayın Sadaysa olsun.
    saygılarımla


    full hdde tam tersi olur sevgili dostum daha iyi olmaz daha kötü olur o yüzden kafanı full hdye takma diğer olaya gelince maalesef bir yazılım sorunu diğer tvsi olan arkadaşlar bunu tepkime sorunu gibi sunuyor ancak 5 yıl önceki plazmaların bile tepki süresi sorunu yoktu

    ve yine maalesef samsung türkiye bu konuda hiç bir şey yapmıyor ben kablo şemasını v.s. verdim yapan bir arkadaşımız da yok ki top sorunu olmayan plazmalardan firmware alalım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iTsUp2u

    saolun arkadaslar tekrardan

    bugün ilk kez bir mac izledim tvde
    degajlarda top aptal bir goruntu alıor
    sanırım forumda konusulan "top sorunu" bu olsa gerek
    top tvnin belli bir bölümünde gorunuyor ama ınanılmaz deforme olmus bırsekılde gorunuyor

    neden oluyor bu arkadaslar ?
    cozumu varmı ? yoksa genemı kablo alcam:) en sonunda kendımı scart ve hdmı kablosuyla asacam :)


    çözümü şu an yok, sadece degaj benzeri durumlarda top eliptik bir hal alıyor, hoş değil tabiki.. bazı arkadaşlar böyle bir sorun olmadığını söylüyor, ama bende de var.

    onun dışında özellikle laptop'tan bağlı HD görüntülerde mükemmel bir plazma. Uydu receiveri ile komponent bağlı, 3 metreden crt'ye yakın kalitede SD yayın izliyorum, çok memnunum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Heavy1


    quote:

    Orjinalden alıntı: iTsUp2u

    saolun arkadaslar tekrardan

    bugün ilk kez bir mac izledim tvde
    degajlarda top aptal bir goruntu alıor
    sanırım forumda konusulan "top sorunu" bu olsa gerek
    top tvnin belli bir bölümünde gorunuyor ama ınanılmaz deforme olmus bırsekılde gorunuyor

    neden oluyor bu arkadaslar ?
    cozumu varmı ? yoksa genemı kablo alcam:) en sonunda kendımı scart ve hdmı kablosuyla asacam :)


    çözümü şu an yok, sadece degaj benzeri durumlarda top eliptik bir hal alıyor, hoş değil tabiki.. bazı arkadaşlar böyle bir sorun olmadığını söylüyor, ama bende de var.

    onun dışında özellikle laptop'tan bağlı HD görüntülerde mükemmel bir plazma. Uydu receiveri ile komponent bağlı, 3 metreden crt'ye yakın kalitede SD yayın izliyorum, çok memnunum.

    bu sorunun ne olduğunu görsem ona göre yanıt vereceğim.bazı arkadaşlar topta iz yapıyor diyorlar.böyle bişey bende yok.ama top tribün seviyesindeyken böyle olması çok normal.bu göz yanılması.maçı canlı seyredin aynı şeyi görürsünüz.




  • ARKADAŞLAR 50Q91 LER ANADOLU ELEKTRONİK MAĞAZALARINDA 4000 YTL / 12 TAKSİTLİ OLMUŞ. ANLAMADIĞIM GEÇEN 5000 YTL SORDUM AYNI YERE BİRDEN 1000 YTL DÜŞMÜŞ. ALAYIM DİYE GİTTİM SATICI KADIN MAYIS-HAZİRAN YENİ PANELLER GELECEK DEDİ. YOK 50000:1 KONTRASTLAR FALAN, ACELE ETMEYİN DİYE BİR SÜRÜ ŞEY SÖYLEDİ. BUNLARIN DOĞRULUĞU VAR MI? YOKSA Q LAR DAHA DA DÜŞECEKSE BEKLEMEYE DEVAM EDELİM Mİ? BÖYLE BİR BİLGİYE ULAŞAN VAR MI? FİYATLARI AYNI OLACAKSA YENİ ALMAK DAHA MANTIKLI OLUR HERHALDE
  • Arkadaşlar 3 aydır 42q91h kullanıyorum. Çok güzel.
    Ancak bugün tv izlerken anlık tv kapanıp-açıldı. 1 saat sonra tekrar oldu. Böyle birşey başına gelen varmı? Ne yapmam lazım?
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.