Şimdi Ara

SSD ve HDD = performans? (yardım?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bi sistem toplamıştım hatta sistem şu

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.9GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 680 4GB
    Motherboard: Z77X-UD5H

SSD: Vertex 4 128 GB

şimdi bu sistemi ssd yi falan direk takıp kurdum hazırladım SSD için özel bişey yapmam gerekiyomuydu bilmiyorum bişey ayarlamadım ve benim eski HDD yi de windowsu SSD ye kurduktan sonra direk taktım PC ye gördü HDD yi bu performansı etkilermi oyun kurarken dosya kopyalarken falana sanki eski HDD de kopyalıyomuş yapıyomus gibi hissediyorum ? ve hem HDD hem SSD takılıyken format atmaya kalkınca win7 (veya 8) dvd sini takınca orda iki sinin karısımını gostercek 300+128=428 gibi yani SSD ve HDD yi ayrı gostermiyo format atarken nası ayırcam bunları SSD yi C dğiğerini D - E diye nası bölcem ?

• benim de merak ettiğim bir konu takip
  • müsaden olursa bende ayrı konu açmadan benzer sorunumu paylaşmak isterim.

p35 chipsetli anakartıma dün elime geçen intel 335 serisi 240 gb hddyi takmaya uğraştım. başta imajla hallediyim dedim intelin sitesinden gerekli programı yükledim ama ssd login ekranına gireceği sırada mavi ekrana düşüyordu hep canım sıkıldı temiz kurulum yapıyım dedim. kurulum ekranına başlamadan bi driver istedi. başta ahci istiyor sandım indirdim gösterdim kabul etmedi bi kaç denemeden sonra (ahci kapatmışta olabilirim hatırlamıyorum tüm gece denedim) kuruluma başladı ama yükleme sırasında bi dosya eksik deyip durdurdu hep. şimdi tüm iyi niyetimle sorunun elimdeki win7 dvdsinden kaynaklandığını düşünüyorum. işten sonra yeni bi dvd temin edip tekrar deneyeceğim.
    ayrıca ahci driver olayını net anlatabilecek varmı acaba kurulum sırasındamı yüklemek gerekiyor yoksa sonrasındamı?

ekleme;
    elimde hitachi 5200rpm 1tb ve maxtor 500gb 7200rpm hddler var anakartta bunlarıda master olarak gösteriyor üzerlerinde jumper takılı değil hitachide 2 pin maxtorda 4 pin (dvdye bakamadım) jumper girişi var ama hiçbirinde master/slave göstergesi yok bunlara jumper takmam gerekir mi? gerekirse nasıl takıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 25 Nisan 2013; 16:47:04 >

• quote:

intel 335 serisi 240 gb hddyi takmakla uğraştım.

Hocam intel 335 serisi Hdd değil Ssd yazım hatası yapmışsınız.
  • evet orda ufak bi imla hatası olmuş
  • sorunu çözdüm düşündüğüm gibi elimdeki dvd arızalıymış. yakında sata3 anakarta geçicem için çok uğraşmadım ama bi kaç test yaptım trim desteği falan aktif programların açılış süreleri bariz arttı yanlız imaj alıpta 2 yıllık kurulumun üstünden devam edip aradaki farkı net olarak görsem daha iyi olucaktı ama yapıcak bişey yok
  • arkadaşlar benim sorunum kaynadı arada :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    ssd konusunda yardım.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamecii

Arkadaşlar ben bi sistem toplamıştım hatta sistem şu

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.9GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 680 4GB
    Motherboard: Z77X-UD5H

SSD: Vertex 4 128 GB

şimdi bu sistemi ssd yi falan direk takıp kurdum hazırladım SSD için özel bişey yapmam gerekiyomuydu bilmiyorum bişey ayarlamadım ve benim eski HDD yi de windowsu SSD ye kurduktan sonra direk taktım PC ye gördü HDD yi bu performansı etkilermi oyun kurarken dosya kopyalarken falana sanki eski HDD de kopyalıyomuş yapıyomus gibi hissediyorum ? ve hem HDD hem SSD takılıyken format atmaya kalkınca win7 (veya 8) dvd sini takınca orda iki sinin karısımını gostercek 300+128=428 gibi yani SSD ve HDD yi ayrı gostermiyo format atarken nası ayırcam bunları SSD yi C dğiğerini D - E diye nası bölcem ?

"şimdi bu sistemi ssd yi falan direk takıp kurdum hazırladım SSD için özel bişey yapmam gerekiyomuydu"

Hayır.
    Windows'da disk birleştirici (defrag) yapmayacaksın, başka farklı bir şeye gerek yok.

"benim eski HDD yi de windowsu SSD ye kurduktan sonra direk taktım PC ye gördü HDD yi bu performansı etkilermi oyun kurarken dosya kopyalarken falana sanki eski HDD de kopyalıyomuş yapıyomus gibi hissediyorum ?"

Etkilemez.
    Diskler SATA olarak bağlı, birbirlerini yavaşlatmaz ya da hızlandırmazlar.
    İki disk arasında kopyalama yaparken en yavaş olanının hızında gerçekleşir.
    Aynı HDD içinde bir yerden diğer bir yere kopyalama/taşıma her zaman yavaş olur.

"orda iki sinin karısımını gostercek 300+128=428 gibi yani SSD ve HDD yi ayrı gostermiyo"

Böyle şey olmaz, bir şeye yanlış bakıyorsun.
    Diskler ayrı ayrı marka ve model isimleriyle gözükür, içinde mantıksal bölüm varsa alt satırlarda gösterilir. Disk seçme ekranında Gelişmiş'e tıklayıp o mantıksal alanları silip/yenisini yaratıp formatlama gibi işlemleri yapabilirsin. Windows'u hangisine kuracaksan oradan seçersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.