Şimdi Ara

SSD Mİ M2 SSD Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba. eski bir pc'm vardı ve onu upgradeledim haliyle oynadığım oyunlar daha yüksek boyutlu oyunlar olmaya başladı
    1TB HDD , 128 GB SSD'm var ve daha 4-5 oyun yüklememe rağmen HDD yarısına kadar doldu.
    250GB M2 SSD Almayı düşünüyorum fakat 128GBlik yerine 500gblik ssd almam mantıklı olur mu onu da merak ediyorum
    tavsiyeleriniz ve önerilerinizi bekliyorum f/p ürünleri olursa çok sevinirim

• bütçe belirtirseniz bence daha iyi yardımcı olabiliriz

• Burada eski bilgisayarım vardı demişsiniz. Bu yüzden bence ilk önce bilgisayarınızın SSD/M2 girişinin hızını öğrenmeniz gerekiyor. Örneğin 2019 model bilgisayarımda M2 slotu var ama SATA 6Gb/sn (600 MB/sn) ile sınırlı olduğunu öğrendim.

İkincisi, M2 SSD almak f/p'ye göre mantıklı değil. Oyun SSD'de 60 saniyede yükleniyordur, M2 SSD olduğunda 58 saniyeye indirirsiniz. HDD'den SSD'ye geçişte büyük hız farkı yaşarsınız ama sata SSD'den M2'ye geçince o kadar fark göremiyorsunuz.

• M2 PCI-E X3 SSD yazma hızı 3000-4000mb/s modelime göre değişir tabi.

Ssd nin 500 taş çatlasın 600mb/s nasıl fark etmezmiş?

Oyundaki performansını bilmem ama normalde baya farklılar.

Ana kartın destekleyip desteklemediği konusunda haklısın, önce onu kontrol etmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 24 Ocak 2021; 21:9:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armyoflovers

M2 PCI-E X3 SSD yazma hızı 3000-4000mb/s modelime göre değişir tabi.

Ssd nin 500 taş çatlasın 600mb/s nasıl fark etmezmiş?

Oyundaki performansını bilmem ama normalde baya farklılar.

Ana kartın destekleyip desteklemediği konusunda haklısın, önce onu kontrol etmek gerek.

Evet hocam haklısınız, yanlış bilmiyorsam 5000 MB/sn hızlara ulaşanlar var. Ama günlük kullanımda çok fazla fayda sağlayacağını düşünmüyorum (paylaştığım videoda SSD vs M2 yüklenme sürelerinin çok yakın olduğunu görebilirsiniz). Ha eğer sürekli büyük dosya transferi yapılmak istenirse faydası olur.

Konu sahibi buraya oyun yüklediğini ve "f/p ürünleri olursa çok sevinirim" diye yazınca ben daha büyük alanın küçük bir yüklenme süresi avantajına tercih edilmesini mantıklı buldum. Yine de eğer anakart destek varsa M2 alınabilir.

• Yanlış alaşılmak istemem üstad, itirazım senin yazdıklarına değil, farkı var demek istedim sadece 🤭

Ben de kullanıyorum ssd m2 ama kıyamıyorum oyun kurmaya 😁 bu yüzden mekaniğe kurarım hepsini. Sadece kullandığım programları kuruyorum ssd ye.
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt

Hocam cidden bendeki durum da aynı. Yalnız bende M2 değil de dahili 256 GB SSD ve 2 TB harici HDD var. SSD'ye sadece programları kuruyorum. Ama hem alan hem hız yetmeyince Hepsiburada'dan 256 GB SSD ve USB 3.1 harddisk kutusu aldım, taşınabilir olarak kullanmaya başladım. Oraya sonunda diğer büyük programları ve bazı oyunları kurabilmeye başladım  

Bu arada taşınabilir SSD gerekiyor ama su-toz geçirmezlik gerekmiyorsa DIY olarak yapmak masraftan kurtarır. Eğer 250 GB hazır taşınabilir SSD (Sandisk) alsaydım indirimli halinde bile 600 TL şu anda. Ayrı ayrı aldığımda SSD 245 TL'ye, kutu 85 TL'ye (daha ucuzu bulunabilirdi) geldi, toplam 330 TL oldu. Her iki SSD'nin vaat ettiği hızlar aynı, DIY olarak yaptığım SSD'nin benchmark hızları da neredeyse bununla aynıydı (500/400 MB/sn).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd mi hdd mi benim icin ?
    8 yıl önce açıldı
    ssd mi sshd mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: armyoflovers

Yanlış alaşılmak istemem üstad, itirazım senin yazdıklarına değil, farkı var demek istedim sadece 🤭

Ben de kullanıyorum ssd m2 ama kıyamıyorum oyun kurmaya 😁 bu yüzden mekaniğe kurarım hepsini. Sadece kullandığım programları kuruyorum ssd ye.

Yanlış anlaşılma olmasın. Bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum. Oyun kurmanın SSD'ye zararı var mı? Niye oyun kurmuyorsunuz?

• Kusura bakma şimdi gördüm. Disklerin bir yazma ömrü var, azımsanacak kadar küçük değiller ama ben kıyamıyorum :) bir de oyunlar çok fazla yer kaplamaya başladı başa çıkılacak gibi değil. Çok yeni oyunum yok 2020 yılı ve sonrasına ait ama yaklaşık 500gb yer kaplıyorlar bu yüzden kurmuyorum ;) bir de ofline oynuyorum çoğunu 2 dk geç okusada sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almışken 500 al . 250 de yetmez bi süre sonra. sök tak yorulmayın :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.